אלה על שרתים של ספקי אינטרנט - למטרת הבנה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

ערב טוב

אם החלפנו למשל לשרת dns ציבורי אז השרת היחיד שאני תלוי בו מבחינת הספק הוא השרת dhcp שלהם ותו לא?

סתם מעניין אותי פשוט על המסלול אם אני תלוי בעוד שרתים שלהם חוץ מdhcp שכמובן אין לנו ברירה להיות תלויים בו.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

במקרה שלך:

DNS = שירות שאליו הציוד שלך שולח בקשות תרגום מכתובות שמיות (כגון כתובת של אתר) לכתובות IP
DHCP = מנגנון ששולח לך הגדרות רשת, במקרה שלך הראוטר שלך מקבל ממנגון ה-DHCP של הספק את כתובת ה-IP שהוא צריך לקבל, את שרתי ה-DNS של הספק ומה שנקרא "Default Gateway" שהינה הכתובת שאליה מופנת כל התעבורה כשאתה ניגש לאובייקט שלא נמצא ברשת הביתית שלך (כגון האינטרנט..)

גם אם אתה לא משתמש ב-DNS ו-"DHCP" של הספק.. אתה עדיין תלוי בספק לגישה ל..... אינטרנט.
גם אם הגדרת DNS פומבי אחר (כגון גוגל או CloudFlare), ויש לך כתובת IP סטטית שקיבלת מהספק והגדרת את הגדרות הרשת ידנית (מה שלרוב אתה מקבל מ-DHCP) אתה עדיין "יוצא" מהרשת הפנימית שלך דרך ספק האינטרנט אליו אתה מחובר דרך אותו ה-"Default Gateway", ואם תנסה להגדיר משהו אחר מזה אז שום דבר לא יעבוד.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

@IamEzio
·

הבנתי הdefaiult gateway זה הנתב של הספק כאילו.

כמו שאני נותן ליחידות הקצה שלי בכתובת gateway את הכתובת של הנתב שלי בבית בעצם.

עכשיו שאלה, למה כתובת האייפי אצל הרבה אנשים לא נשארת קבועה? הרי כל עוד אני לא מכבה ומדליק את הנתב שלי הוא אמור לקבל מהdhcp של הספק את אותה כתובת שתפסתי ממנו.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #4 

Dor1992 כתב:@IamEzio
·

הבנתי הdefaiult gateway זה הנתב של הספק כאילו.

כמו שאני נותן ליחידות הקצה שלי בכתובת gateway את הכתובת של הנתב שלי בבית בעצם.

עכשיו שאלה, למה כתובת האייפי אצל הרבה אנשים לא נשארת קבועה? הרי כל עוד אני לא מכבה ומדליק את הנתב שלי הוא אמור לקבל מהdhcp של הספק את אותה כתובת שתפסתי ממנו.
...
·

זה לא נכון לתת כתובות קבועות, בגלל שזה יכול לבזבז כתובות על לקוחות מתים או רדומים. מרחב הכתובות מוגבל ועולה כסף. מעבר לזה, זו עוד שיטה להרוויח - סיווג כתובת קבועה כשרות בתשלום.
נדמה לי שבהוט היו פעם מקבלים כולם כתובות קבועות, אולי זה כך עד היום. אני מנחש שאם זה (היה) כך, זה בגלל מגבלה טכנית, ולא בגלל רצון של מישהו לתת שרות טוב.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”