לא מאמין למשמע אוזני - החלפת שרפרף בסטנד.

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
dupo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

8O לאחר שרכשתי את הקומט שלי שמתי אותם על שרפרף מזדמן שהיה נראה לי הכי קרוב למשהו יציב עד שארכוש לי סטנדים נורמאלים , הזמן עבר בנתיים האזנתי לרמקולים על אותם שרפרפים למשך תקופה של כמה חודשים מה שדווקא נתן לי אינדיקציה טובה לגבי השינוי. לפני מספר שעות קבלתי סטנדים של אטקמה (אינני בטוח שפרט זה הוא העיקר בסיפור אך בכל זאת) , לא ציפתי להפתעה כזאת , הרמקול נהיה פשוט ידידותי לשמיעה , הצליל הפך מאוזן פתוח ואוורירי והמוסיקה נשמעת פשוט נכון חווית ההאזנה הכללית הפכה כיפית בהרבה!!
באותו זמן האזנתי לדיסק של Pat Matheny -Missouri Sky , נגן הבאס בדיסק צ'רלי הידן נשמע כמו נגן באס ואפשר להבין מה הוא ניסה לעשות שם מה שלפני היה נשמע מרוח ולא ברור, לא חשבתי שפרט זה יהפוך את המערכת על פיה , מסתבר שבהחלט , שמחתי להיות מופתע בטירוף , אחד השדרוגים היותר מתבקשים שלא ידעתי כמה מתבקש הוא , נתן לי את אחת התמורות שאני יותר מאושר ממנה ,

אני חוזר להתענוג .

:lol:

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה #2 

(Y)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

האם מבחינת מיקום (גובה, מרחק מהקירות ומהמאזין) לא היה שום שינוי ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ofirc6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253

שליחה #4 

אשרי המאמין (Y)
"המציאות אינה יותר מאשליה, אשליה עקשנית מאוד"
אלברט איינשטיין

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #5 

דווקא יש כאן כמה דברים שיכולים להסביר את זה. מיקום מאוד משפיע על סאונד (גובה, מרחק מהקיר), וגם ויברציות יכולות מאוד לשנות את האופי של הצליל.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

לפי דעתי זה בעיקר גובה - שינוי הגובה לעומת המאזין משנה המון בצליל, בעיקר מבחינת דגש שעובר מהגבוהים לנמוכים או להיפך.
Silence speaks louder than words

dupo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הסטנד החדש גבוהה לפחות פי אחד וחצי מהשרפרף , יש הבדלים של 2 סנטים בין השרפרפים עצמם , שינוי במיקום או מרחק לא נעשה השתדלתי להעמיד את הסטנד החדש בצורה אופטימלית בדיוק כמו שעשיתי עם השרפרפים , אותה צורה אותה מתכונת .

*אופירסי6 אני מתנצל שלא מדדתי את השינוי בעזרת סרגל או כלי טוב מברזל שימחיש לי את השינוי על בשרי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

dupo,
השינוי הזה בגובה, דיו כדי לעשות שינוי מהותי כמו שאתה מתאר.
אכן יציבות טובה יותר לרמקול תועיל בד"כ, אבל לא בהבדלים דרמטיים כמו שתיארת.
נסה לשים את הרמקול חזרה על השרפרף, אבל באותו מיקום (גובה ומרחק מהקירות ומהמאזין) כמו המעמדים של אטקמה ודווח לנו שוב.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

dupo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אולי השינוי הוא שילוב של השתיים יחד?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

dupo כתב:באותו זמן האזנתי לדיסק של Pat Matheny -Missouri Sky , נגן הבאס בדיסק צ'רלי הידן נשמע כמו נגן באס ואפשר להבין מה הוא ניסה לעשות שם מה שלפני היה נשמע מרוח ולא ברור
...
לא נראה לי שסטנד, גם אם הוא ירקוד ברייקדאנס, יגרום לבאס מרוח כמו שתיארת.

dupo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אני שמח להצהיר שבאותו יום לא שכחתי מהתרופות את האלכוהול הזנחתי והסמים אזלו לי , אני לא מחייב אף אחד להאמין, הדברים נאמרו בשביל חברה שהם לא קטני אמונה וכשיתוף חוויה חיובית שעברתי,קשה לי להבין מאיזה סיבה אנשים שליליים פה וחושבים שכל אחד ששומע הבדל הוא ממציאן אבל יש נושאים שלא שווה להתווכח עליהם , איש איש באמונתו יחיה אך השתדלו לחיות באמונתכם ולא להפריע לאחר ...

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #12 

dupo, מניסיון אישי עם הקומט, אני יכול להעיד שהגובה מאוד, מאוד משנה. ככל שתנמיך אותם הבאס יתחזק וייעשה פחות מפורט, וככל שתגביה אותם הבאס ייחלש, יתהדק ויקבל פירוט. היתה אפילו תקופה בה הקומט שלי ממש ישבו על הריצפה עם הגבהה לחלקם הקידמי (כך ש"יסתכלו" למעלה), וכמויות הבאס בצורה זו נעשו מכובדות מאוד.

dupo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

נכון :D

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

dupo כתב:אני שמח להצהיר שבאותו יום לא שכחתי מהתרופות את האלכוהול הזנחתי והסמים אזלו לי , אני לא מחייב אף אחד להאמין, הדברים נאמרו בשביל חברה שהם לא קטני אמונה וכשיתוף חוויה חיובית שעברתי,קשה לי להבין מאיזה סיבה אנשים שליליים פה וחושבים שכל אחד ששומע הבדל הוא ממציאן אבל יש נושאים שלא שווה להתווכח עליהם , איש איש באמונתו יחיה אך השתדלו לחיות באמונתכם ולא להפריע לאחר ...
...
מה הבעיה שלך? אתה לא מצפה לתגובות? מישהו דיבר אליך בזלזול? אם אנשים מנסים להסביר את מה שאמרת על פי ניסיונם ודעתם אז הם קטני אמונה ושליליים? (n)

dupo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

תבין ידידי , אני מציין ששמעתי משהו מסויים ואתה אומר שלא שמעתי אותו ומשווה את העניין לברייקדאנס , אז תרשה לי להפסיק וויכוח על האם שמעתי או לא שמעתי לדעתך , אינך יכול לדון על משמע אוזניי.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

מי אמר שלא שמעת את מה ששמעת?? אף אחד פה לא חלק על זה.

אם אתה מתייחס למה שאני אמרתי, אז אמרתי שאף שרפרף (גם אם הוא יהיה לא יציב עד כדי שירקוד) לא יגרום לבאס מרוח עד כדי כך שלא תוכל להבין מה נגן הבאס בכלל ניסה לעשות. נכון שהתבלבלתי ורשמתי "סטנד" במקום "שרפרף", אבל מפה אתה מבין שזלזלתי במה ששמעת?

dupo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

כל עוד לא עשית את הניסוי שאני שעשיתי בתנאים שלי עם הרמקולים שלי השרפרף שלי ההגברה שלי והסטנד שלי איני חושב שאתה יכול לשלולל את דעתי , על מה אתה מתבסס בכלל ?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

מי שלל את דעתך?!?

אתה יודע מה, באמת אין טעם לדיון. שכח מכל מה שאמרתי.

dupo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

לאיזה פרמטר אתה משייך את מריחות הבאס והשינוי הגדול ?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

אני משייך את זה במעט ליציבות הסטנד, והרבה לגובה שהשתנה. זה מה שאמרתי, ששום שרפרף לא יכול למרוח הכל כמו שתיארת, אבל גובה לא נכון יכול ועוד איך. רק שתבין אותי עד הסוף, וללא טעויות: לא אמרתי שהבאס אצלך לא היה מרוח. אני בטוח שכן. רק הסיבה לדעתי היתה הגובה של הרמקול/שרפרף ולא היציבות שלו.

תנסה ניסוי פשוט: שים רמקול על הרצפה, ותשמע כמה הוא מרוח ובאסי. שים אותו על סטנד ושב על הרצפה, תשמע כמה הוא בהיר. הגובה עושה המון לאיזון בין הגבוהים לנמוכים.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”