לא מצליח לשמוע 5.1 ממגבר דנון 4500
התחדשתי במגבר 4500H לפני מספר חודשים אבל רק עכשיו התפניתי באמת להגדיר אותו כמו שצריך....
יש לי אזור מרכזי עם 5.1 וגם אזור נוסף לרמקולים חיצוניים 2.0. עם האזורים הכל עובד בסדר, הבעיה שאני לא מצליח לשמוע 5.1: אני מחובר למגבר עם mibox s עבור טלויזיה (סטינג ועוד יישומי אנדרואיד אחרים) וגם עם מחשב בייתי. חיברתי בנוסף גם את יציאה האופטית שמע הטלוויזיה למגבר וגם את היציאה האופטית של ה mibox s.
הבעיה שאני לא מצליח למצוא את ההגדרה הנכונה ב mibox והמגבר מראה לי כל הזמן שהוא מוציא ממנו רק סטריאו! לא מצליח להבין מדוע - לא משנה איזה תצורת אודיו אני מגדיר ב mibox s . כמו כן מהמחשב (שיש לו כרטיס 5.1 מובנה) אני לא מצליח לשמוע סאונד של 5.1. אומנם ההגדרות במחשב מראות שאכן הוא מזהה שהוא מחובר למגבר שתומך בכל הפורמטים המתקדמים ומאשר לי לבחור אותם אבל כאשר אני מנגן בדיקות סאונד מיוטיוב הרמקולים האחוריים שקטים לגמרי והסאונד שלהם מושמע בקדמיים.אגב המגבר מראה שהוא מקבל סאונד רב ערוצי אבל "מקפל" את האחוריים לקדמיים.
ברור לי שהחיבורים הפיזיים תקינים וכאשר אני עושה בדיקת שמע מהמגבר לרמקולים הם עובדים כולל האחוריים.
אני טועה בהגדרות ולא מבין היכן- אשמח לקבל עזרה. תודה רבה לכל העונים
יש לי אזור מרכזי עם 5.1 וגם אזור נוסף לרמקולים חיצוניים 2.0. עם האזורים הכל עובד בסדר, הבעיה שאני לא מצליח לשמוע 5.1: אני מחובר למגבר עם mibox s עבור טלויזיה (סטינג ועוד יישומי אנדרואיד אחרים) וגם עם מחשב בייתי. חיברתי בנוסף גם את יציאה האופטית שמע הטלוויזיה למגבר וגם את היציאה האופטית של ה mibox s.
הבעיה שאני לא מצליח למצוא את ההגדרה הנכונה ב mibox והמגבר מראה לי כל הזמן שהוא מוציא ממנו רק סטריאו! לא מצליח להבין מדוע - לא משנה איזה תצורת אודיו אני מגדיר ב mibox s . כמו כן מהמחשב (שיש לו כרטיס 5.1 מובנה) אני לא מצליח לשמוע סאונד של 5.1. אומנם ההגדרות במחשב מראות שאכן הוא מזהה שהוא מחובר למגבר שתומך בכל הפורמטים המתקדמים ומאשר לי לבחור אותם אבל כאשר אני מנגן בדיקות סאונד מיוטיוב הרמקולים האחוריים שקטים לגמרי והסאונד שלהם מושמע בקדמיים.אגב המגבר מראה שהוא מקבל סאונד רב ערוצי אבל "מקפל" את האחוריים לקדמיים.
ברור לי שהחיבורים הפיזיים תקינים וכאשר אני עושה בדיקת שמע מהמגבר לרמקולים הם עובדים כולל האחוריים.
אני טועה בהגדרות ולא מבין היכן- אשמח לקבל עזרה. תודה רבה לכל העונים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
כתבת הרבה, ובעצם לא כתבת כמעט שום דבר.
איך מחוברים המכשירים? HDMI?
תכתוב בדיוק מה מחובר לאן, ואיך.
לא מכיר את ה- MI, אז מתעלם ממנו.
מהמחשב לרסיבר, מחובר ב- HDMI?
אם כן, כרטיס הקול בכלל לא פעיל, ואפשר להתעלם מההגדרות שלו.
כרטיס המסך מטפל באודיו העובר דרך ה- HDMI.
ובקשר לזה, חייבים להתקין את הדרייבר לכרטיס המסך מאתר היצרן של הכרטיס, ולא מה שחלונות מתקינה לבד.
באיזו תוכנה אתה משתמש במחשב?
איך היא מוגדרת? עדיף תמונות של מסך הגדרות האודיו.
איך מחוברים המכשירים? HDMI?
תכתוב בדיוק מה מחובר לאן, ואיך.
לא מכיר את ה- MI, אז מתעלם ממנו.
מהמחשב לרסיבר, מחובר ב- HDMI?
אם כן, כרטיס הקול בכלל לא פעיל, ואפשר להתעלם מההגדרות שלו.
כרטיס המסך מטפל באודיו העובר דרך ה- HDMI.
ובקשר לזה, חייבים להתקין את הדרייבר לכרטיס המסך מאתר היצרן של הכרטיס, ולא מה שחלונות מתקינה לבד.
באיזו תוכנה אתה משתמש במחשב?
איך היא מוגדרת? עדיף תמונות של מסך הגדרות האודיו.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
א. תחבר רק HDMI, בלי אופטי. שניהם זה חיבור מקביל ומיותר.
ב. האם אתה מנגן מקור שהוא 5.1 או מנגן סטאריו ורוצה לעשות לו upmix ל-5.1?
אם הרסיבר אכן ״מקפל״ תבדוק איך אתה מעביר אותו למצב direct שבו הוא לא מתעקב בפס קול. אולי הרסיבר שלך מוגדר שינגן ״בכח״ בדו-ערוצי.
ב. האם אתה מנגן מקור שהוא 5.1 או מנגן סטאריו ורוצה לעשות לו upmix ל-5.1?
אם הרסיבר אכן ״מקפל״ תבדוק איך אתה מעביר אותו למצב direct שבו הוא לא מתעקב בפס קול. אולי הרסיבר שלך מוגדר שינגן ״בכח״ בדו-ערוצי.
@alarik99
·
היי מה קורה?
ראשית - השאלה הכי חשובה היא כיצד חיברת בין הדברים - האם כל מתרכז בטלוויזיה או בדנון? וכמובן הגדרות בהתאם.
שנית - לא הייתי סומך על יוטיוב עם שמע רב ערוצי, אני גם ניסיתי פעם ולא חושב שזה עובד. הדרך הכי טובה היא כמובן נטפליקס שכאשר אתה מתחיל לנגן קטע כלשהו, המגבר עובר באופן אוטו' למצב של DD או DD+.
או, קח סרט שהורדת (מומלץ HD) ותנגן אותו במחשב, זה גם אמור לתת לך DD או DTS.
אני לאחרונה חזרתי להוריד סרטי 4K מהטורנט והם באים עם DTHD או DD וזה עובד מצוין!
ממתין לשמוע כיצד חיברת כדי שנוכל להתקדם הלאה.
בהצלחה
·
היי מה קורה?
ראשית - השאלה הכי חשובה היא כיצד חיברת בין הדברים - האם כל מתרכז בטלוויזיה או בדנון? וכמובן הגדרות בהתאם.
שנית - לא הייתי סומך על יוטיוב עם שמע רב ערוצי, אני גם ניסיתי פעם ולא חושב שזה עובד. הדרך הכי טובה היא כמובן נטפליקס שכאשר אתה מתחיל לנגן קטע כלשהו, המגבר עובר באופן אוטו' למצב של DD או DD+.
או, קח סרט שהורדת (מומלץ HD) ותנגן אותו במחשב, זה גם אמור לתת לך DD או DTS.
אני לאחרונה חזרתי להוריד סרטי 4K מהטורנט והם באים עם DTHD או DD וזה עובד מצוין!
ממתין לשמוע כיצד חיברת כדי שנוכל להתקדם הלאה.
בהצלחה
חשבתי שזה ברור שכל החיבורים הם hdmi למגבר ומשם יציאה אחת לטלוויזיה, בנוסף יש גם חיבור של הערוץ החוזר מטלוויזיה שהוא מיותר כי הטלוויזיה והמגבר תומכים בarc (טלוויזיה b8 oled lg). עדכנתי את הדרייבר של כרטיס המסך כפי שהומלץ כאן וגם הבנתי שאכן היה אילוץ על המגבר - התחלתי לשחק עם השלט. כרגע אני במצב שחלק מהקטעים מיוטיוב אני שומע סאונד וחלק גדול מהם לא. למרות שכל בדיקות התצורה של הרמקולים עם המחשב הם תקינות. אני מבין שהעיצה האחרונה מאוד רלוונטית - להוריד קטע שהוא בוודאות 5.1 ולנגן אותו. יש למישהו המלצה על קטע כזה? בנוסף אבדוק איך מתנהג המגבר עם נטפליקס. תודה רבה על העצות - אעדכן