מגבר אינטגרייטד עם יציאה ייעודית לסאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברים, חג שמח לכולם!.

ראשית אציג את התמונה הכוללת:

הרמקולים הקדמיים (Epos Pic 5) מחוברים למגבר אינטגרייטד (Pioneer a-70-k) שמחובר ב Power Amp Durect ל Pre Out ברסיבר ק"ב (Marantz sr7010) שמחובר למחשב ב HDMI.
עד לא מזמן שמעתי סטריאו דרך הרסיבר כשהמגבר סטריאו משמש כמגבר כח לקדמיים, במצב הזה גם הסאב (SVS PC12-Plus) שמחובר ישירות לרסיבר עבד.

לאחרונה הגעתי למסקנה שהרסיבר מסרס את הרמקולים הקדמיים והחלטתי "לעקוף" אותו ולחבר את הפיונר ישירות למחשב בכבל RCA-PL וההבדל - מדהים! לצערי בשיא טיפשותי סירסתי להם את הצורה. כשאני רוצה לראות סרט/הופעה רב ערוצית אני מחזיר את הפיונר למצב Power Amp Direct ושומע דרך הרסיבר ק"ב.

אז אם הכל נשמע לי כמו שצריך ואני נהנה מהתוצאה גם בסטריאו וגם ברב ערוצי - איפה הבעיה? הסאב, כשאני שומע סטריאו הסאב לא עובד (מן הסתם) ומפריע לי שהסאב לא עובד.

השאלה היא האם יש מגבר סטריאו עם יציאה ייעודית לסאב שיכול לעבוד כמגבר כח בחיבור פרה אאוט לרסיבר ק"ב ובעצם לתת מענה לכך שהסאב יעבוד גם כאשר אשמע סטריאו דרך המגבר 2.1 וכשארצה לשמוע רב ערוצי (סרט/הופעה) הסאב עדיין יקבל את ערוץ ה LFE מהרסיבר?

אחרי שחפרתי לא מעט באינטרנט הגעתי לחברת Parasound, להם יש מגבר אינטגרייטד 2.1 ( https://www.parasound.com/hint.php ) שיכול לעבוד כמגבר כח לקדמיים אבל עדיין לא הצלחתי להבין בוודאות אם גם הסאב יקבל את ערוץ ה LFE בק"ב או שכל פעם אצטרך להחליף את החיבור של הסאב בין המגבר סטריאו לק"ב.
אשמח לתשובה בנושא.
תודה מראש וחג שמח לכולם! והכי חשוב - בריאות!.
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול לחבר את הטרמינלים של Speaker B בפיוניר לטרמינלים של High Level In בסאב. זה לא יעמיס על המגבר והסאב יראה את אותו סיגנל שהרמקול רואה. קח רק בחשבון ש:

1. אין לך יותר ערוץ סאב בק"ב ביתי. המקסימום שאתה יכול לעשות זה לבטל את הסאב בהגדרות של הרסיבר ולהגדיר את הקדמיים שלך כגדולים - ככה הסיגנל שהיה מיועד לסאב יגיע אליהם.

2. אין קרוס אובר יותר במערכת. הסאב מקבל סיגנל פול-ריינג', בדיוק כמו הרמקולים. זה אומר שתהיה חפיפה בחלק מהתדרים הנמוכים וחלק מהלואו-מיד - כל מה שהסאב והרמקול מסוגלים לייצר במקביל. אפשר לנסות לתקן את זה עם כפתור ה Low Pass / Crossover על הפנל של הסאב אבל אוזן זה לא מה שצריך כדי לעשות את זה כמו שצריך.

אני עשיתי משהו דומה אגב, אבל אני כבר כמעט ולא רואה סרטים אז זה לא מפריע במיוחד.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@RobotCop זה לא הפיתרון שאני מחפש, תודה בכל מקרה.
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

אין לך אפשרות כמו ב REL לחבר בו זמנית את הסאב גם ב High Output?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@Catskinner לא, ב PC12 Plus יש רק RCA ו XLR
אור

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

@orku
·לפי התמונות וההסברים באתר שלהם, האינוגרייטד של פראסאונד מסוגל לקבל גם את ערוץ ה LFE מהרסיבר במצב HT Bypass, כך שאתה אמור לחבר מהרסיבר לאינטגרייטד את היציאות Pre-Out של הקידמיים ואת יציאת ה LFE.

אגב, ה HINT הוא אינטגריידט שיש לו קהל מעריצים לא קטן אבל הוא הוחלף ב HINT 6.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@Catskinner ראיתי שההלו הינט הוחלף בהינט 6 ראיתי את התגובות החמות על המגבר הנ"ל ובגלל זה פזלתי לכיוונו, הבעיה העיקרית בהינט 6 היא התקציב, העלות שלו גבוהה מדיי עבורי (אומנם בהתאם למה מקבלים עבורה זה לא גבוה אבל את המשכנתא שצריך לשלם לבנק זה לא מעניין :lol: ).
אור

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

מקפיץ את הנושא כי זה לא נפתר עדיין:

אני בשלב של התפשרות, מבחינתי יש אופציה כזו שהמגבר סטריאו יכלול יציאה לסאב אבל לא ישמש כפאוור בחיבור פרה אאוט לרסיבר ק"ב ופשוט אדאג שיהיו כבלים לרמוקלים ולסאב שיוצאים מהסטריאו וכבלים לרמקולים ולסאב שיוצאים מהק"ב וככה אחליף בניהם כשארצה סטריאו/ק"ב

בנוסף יש התלבטות בין רסיבר סטריאו (ברוב הרסיברים סטריאו יש יציאה לסאב) למגבר סטריאו, אני לא בטוח עד כמה רסיבר יהיה טוב לעומת הפיונר בו אני משתמש היום כי אני נורא נהנה מהשילוב של הרמקולים עם הפיונר, אם לא הייתה את הבעיה של הסאב - לא הייתי חושב בכלל להחליף את המגבר.

ואם כבר רסיבר אז מה ההבדל בין רסיבר סטריאו למגבר סטריאו מבחינת הגברה ואיכות הסאונד? האם יהיה הבדל משמעותי למשל בין ה A-s700 ל R-s700 של ימהה או שההבדל הוא בעיקר פוקנציית הרדיו והצג הדיגטלי?

סליחה על ההקפצה אני פשוט שובר את הראש בנושא הזה.
אור

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”