מחפש טלויזיה גיימינג וספורט עד 3500
@6000yuval
·
מה מרחק הישיבה מהטלויזיה?
בגדול לסוני יש יתרון בשידורי ספורט בגלל אלגוריטמי עיבוד התמונה העדיפים שלהם.
מצד שני, בטלויזיות סוני בתקציב הזה כל מה שקשור לגיימינג הוא בסיסי ביותר.
לגיימינג תתאים לך RU8000 או Q60R של סמסונג, שבאות עם פאנל 120Hz ויכולות VRR. בגודל עד ״55 אני מאמין שהן יכנסו בתקציב שלך.
·
מה מרחק הישיבה מהטלויזיה?
בגדול לסוני יש יתרון בשידורי ספורט בגלל אלגוריטמי עיבוד התמונה העדיפים שלהם.
מצד שני, בטלויזיות סוני בתקציב הזה כל מה שקשור לגיימינג הוא בסיסי ביותר.
לגיימינג תתאים לך RU8000 או Q60R של סמסונג, שבאות עם פאנל 120Hz ויכולות VRR. בגודל עד ״55 אני מאמין שהן יכנסו בתקציב שלך.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@6000yuval
·
Q70R.
·
Q70R.
@mdk_25
·
מרחק של 2-3 מטר. הקטע הוא שסוני מאוד יקרים ושמעץי גם שההבדל בין ru8000 לq60 לא ממש קיים סתם עשו לזה שם, לעומת הq70 שזה כבר הבדל גדול האם זה שווה? והאם הייסנס או טושיבה יש להם טלויזיות טובות ? (ברמות של qled,oled) או שהם נשארות מאחור?
·
מרחק של 2-3 מטר. הקטע הוא שסוני מאוד יקרים ושמעץי גם שההבדל בין ru8000 לq60 לא ממש קיים סתם עשו לזה שם, לעומת הq70 שזה כבר הבדל גדול האם זה שווה? והאם הייסנס או טושיבה יש להם טלויזיות טובות ? (ברמות של qled,oled) או שהם נשארות מאחור?
·6000yuval כתב:@mdk_25
·
מרחק של 2-3 מטר. הקטע הוא שסוני מאוד יקרים ושמעץי גם שההבדל בין ru8000 לq60 לא ממש קיים סתם עשו לזה שם, לעומת הq70 שזה כבר הבדל גדול האם זה שווה? והאם הייסנס או טושיבה יש להם טלויזיות טובות ? (ברמות של qled,oled) או שהם נשארות מאחור?...
א. בין Q60 ל-RU8000 אכן ההבדל לא ענק, אבל יש הבדל בטווח צבעים ובהירות.
אבל מצד שני גם ההבדל במחיר, הרבה פעמים מזערי, או לא קיים בכלל. ואם כך, כבר עדיף לקחת את הטובה יותר.
ב. Q70 אכן טובה משמעותי מהדגמים הנ״ל. ותכנס בתקציב אם תחליט להסתפק ב-״55 אינצ׳.
ג. הייסנס וטושיבה אין להן דגמים טובים בישראל בטווח במחירים הזה. (יש להם דגמים טובים, שפחות זמינים בישראל, ובטווחי מחירים גבוהים יותר)
ד. לי יש מרחק צפיה דומה, והעדפתי לקחת ״65 אינצ׳ בעצמי. שאני אשמח לשדרג ל-״75 ברגע שהמחירים ירדו מספיק.
כך שיש לך בחירה בין גודל מסך גדול יותר, לבין מסך קטן אך איכותי יותר.
· קודם כל תודה רבה על המענה המעמיק ומפורט מעריך את זה מאוד. דבר שני אולי אז כדי לקנות באותו מחיר של הq70 55 , אז ru8000 65?mdk_25 כתב:·......
א. בין Q60 ל-RU8000 אכן ההבדל לא ענק, אבל יש הבדל בטווח צבעים ובהירות.
אבל מצד שני גם ההבדל במחיר, הרבה פעמים מזערי, או לא קיים בכלל. ואם כך, כבר עדיף לקחת את הטובה יותר.
ב. Q70 אכן טובה משמעותי מהדגמים הנ״ל. ותכנס בתקציב אם תחליט להסתפק ב-״55 אינצ׳.
ג. הייסנס וטושיבה אין להן דגמים טובים בישראל בטווח במחירים הזה. (יש להם דגמים טובים, שפחות זמינים בישראל, ובטווחי מחירים גבוהים יותר)
ד. לי יש מרחק צפיה דומה, והעדפתי לקחת ״65 אינצ׳ בעצמי. שאני אשמח לשדרג ל-״75 ברגע שהמחירים ירדו מספיק.
כך שיש לך בחירה בין גודל מסך גדול יותר, לבין מסך קטן אך איכותי יותר....
·6000yuval כתב:· קודם כל תודה רבה על המענה המעמיק ומפורט מעריך את זה מאוד. דבר שני אולי אז כדי לקנות באותו מחיר של הq70 55 , אז ru8000 65?.........
חחחח.... זאת בדיוק שאלת מיליון הדולר!
אין לזה תשובה נכונה.
יש כאלה שיעדיפו מסך גדול יותר על חשבון האיכות (כי גם בגודל יש איכות צפיה), ויש כאלה שיעדיפו מסך קטן יותר אך איכותי יותר.
במקרה יש לך גם הבדל משמעותי בגודל, וגם הבדל משמעותי באיכות.
הכדור בסופו של דבר אצלך...
· בדיוק כבר שממש הייתי סגור על הq70 ראיתי שהיא לא טלוויזיה טובה לספורט ולסדרות כי יש לה reflection גבוהה וסדרות פחות מעניין אותי אבל הספרות חשוב, וגם הבנתי הצפייה מהצד נוראית האם יש עוד איזה שהוא טלוויזה במחיר דומה יותר טובה לספורט אבל עדיין טובה למשחקים, ואם לא האם יד 2 זה בטוח וטוב לקנות טלוויזיה?mdk_25 כתב:·......
חחחח.... זאת בדיוק שאלת מיליון הדולר!
אין לזה תשובה נכונה.
יש כאלה שיעדיפו מסך גדול יותר על חשבון האיכות (כי גם בגודל יש איכות צפיה), ויש כאלה שיעדיפו מסך קטן יותר אך איכותי יותר.
במקרה יש לך גם הבדל משמעותי בגודל, וגם הבדל משמעותי באיכות.
הכדור בסופו של דבר אצלך......
·6000yuval כתב:
· בדיוק כבר שממש הייתי סגור על הq70 ראיתי שהיא לא טלוויזיה טובה לספורט ולסדרות כי יש לה reflection גבוהה וסדרות פחות מעניין אותי אבל הספרות חשוב, וגם הבנתי הצפייה מהצד נוראית האם יש עוד איזה שהוא טלוויזה במחיר דומה יותר טובה לספורט אבל עדיין טובה למשחקים, ואם לא האם יד 2 זה בטוח וטוב לקנות טלוויזיה?.........
א. לא יודע מה זה אומר reflection גבוה, אבל אכן יש לה ציפוי נגד השתקפויות לא הכי טוב.
איך בדיוק זה קשור לסדרות וספורט?
ב. נכון, בכל טלויזיה עם פאנל VA הצפיה מהצד תהיה פחות טובה מטלויזיה עם פאנל IPS או OLED.
מצד שני בטלויזיה עם פאנל IPS תקבל ניגודיות פי 5 פחות טובה, אחידות שחורים פחות טובה, לרוב בהירות מקסימלית פחות טובה, ובתור בונוס גם blooming די מסיבי. כך שלא הייתי ממליץ אלא אם אתה בעיקר צופה בטלויזיה מהצד (זווית של 30 מעלות ומעלה).
נשאר OLED. אם אתה מעדיף אותו - בכיף.
ג. טלויזיה במחיר ואיכות דומה היא XF9005 של סוני, שתהיה טובה יותר בספורט.
אבל תהיה פחות טובה בגיימינג, כי יש לה שיהוי של 40 מילי שניות (לאומת רק 15 מילי שניות בסמסונג).
אין פה קסמים, כשאתה רוצה משהו אחד, אתה צריך לוותר על משהו אחר (או לעלות במחיר).
ד. נשמע שהכי יתאים לך מסך OLED, כי הוא יענה על כל הדרישות שלך.
אתה רק צריך להגדיל את התקציב ל-6,000 שקל בערך.
ה. לקנות טלויזיה יד2 זה לקנות חתול בשק.
קצת כמו לקנות רכב יד שניה.
אתה לא יודע מה תקבל ואין לך שום אחריות.
אבל בניגוד לרכבים - בטלויזיות אין לך מכון בדיקה לפני קניה, וגם אין לך דרך לתקן (לתקן טלויזיה כיום עולה כמו לקנות חדשה).
נערך לאחרונה על ידי mdk_25 ב 23/04/2020 16:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
·mdk_25 כתב:·......
א. לא יודע מה זה אומר reflection גבוה, אבל אכן יש לה ציפוי נגד השתקפויות לא הכי טוב.
איך בדיוק זה קשור לסדרות וספורט?
ב. נכון, בכל טלויזיה עם פאנל VA הצפיה מהצד תהיה פחות טובה מטלויזיה עם פאנל IPS או OLED.
מצד שני בטלויזיה עם פאנל IPS תקבל ניגודיות פי 5 פחות טובה, אחידות שחורים פחות טובה, לרוב בהירות מקסימלית פחות טובה, ובתור בונוס גם blooming די מסיבי. כך שלא הייתי ממליץ אלא אם אתה בעיקר צופה בטלויזיה מהצד (זווית של 30 מעלות ומעלה).
נשאר OLED. אם אתה מעדיף אותו - בכיף.
ג. טלויזיה במחיר ואיכות דומה היא XF9005 של סוני, שתהיה טובה יותר בספורט.
אבל תהיה פחות טובה בגיימינג, כי יש לה שיהוי של 40 מילי שניות (לאומת רק 15 מילי שניות בסמסונג).
אין פה קסמים, כשאתה רוצה משהו אחד, אתה צריך לוותר על משהו אחר (או לעלות במחיר).
ד. נשמע שהכי יתאים לך מסך OLED, כי הוא יענה על כל הדרישות שלך.
אתה רק צריך להגדיל את התקציב ל-6,000 שקל בערך.
ה. לקנות טלויזיה יד2 זה לקנות חתול בשק.
קצת כמו לקנות רכב יד שניה.
אתה לא יודע מה תקבל ואין לך שום אחריות.
אבל בניגוד לרכבים - בטלויזיות אין לך מכון בדיקה לפני קניה, וגם אין לך דרך לתקן (לתקן טלויזיה כיום עולה כמו לקנות חדשה)....
תודה רבה על התשובה ואני עוד בהתלבטויות, עכשיו ראיתי q80 אבל זה תקציב של 5000 וזה כמו הb9 של lg רק לא רוצה oled בגלל שמפחד המצריבות זה יותר מדי כסף לא רוצה להסתכן ולדאוג כל הזמן, אבל הסתכלתי המון על q80 וראיתי שהיא טובה משמעותית מq70 אך הניגודיות הצפייה בחדרש חשוך טובה משמעותית בq70 האם זה נכון? וגם איך זה יכול להיות אם זה דגם מעל והפרש גדול של מחיר למה q70 בניגודיות זה הרבה יותר טוב?
·6000yuval כתב:·......
תודה רבה על התשובה ואני עוד בהתלבטויות, עכשיו ראיתי q80 אבל זה תקציב של 5000 וזה כמו הb9 של lg רק לא רוצה oled בגלל שמפחד המצריבות זה יותר מדי כסף לא רוצה להסתכן ולדאוג כל הזמן, אבל הסתכלתי המון על q80 וראיתי שהיא טובה משמעותית מq70 אך הניגודיות הצפייה בחדרש חשוך טובה משמעותית בq70 האם זה נכון? וגם איך זה יכול להיות אם זה דגם מעל והפרש גדול של מחיר למה q70 בניגודיות זה הרבה יותר טוב?...
אני לא בטוח...
אולי בגלל של-Q80 יש הרבה יותר אזורי תאורה, אז זה מפצה על הניגודיות הפחות טובה...
באמת שאין לי מושג.