המלצה לטלוויזיה 75 אינץ'

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

אהלן חבר'ה,
אנחנו מחפשים טלוויזיה לסלון שתהיה בגודל 75 אינץ' שתהיה מה שנקרא המילה האחרונה אבל מדגמי הכניסה(לא פרמיום) משמע מהדגמים הזולים.
הדרישות מהטלוויזיה הן לא משהו מיוחד אולי מדי פעם שידורי ספורט(כדורגל,כדורסל).
אשמח להצעות ועל איזה מותגים כדאי לי להסתכל?(LG,SAMSUNG אולי סוני?)
אגב למשהו יש מושג למה הטלוויזיה 75 אינץ' שיש במחסני חשמל יקרה יותר משאר דגמי הכניסה של שאר החברות?(יקרה יותר בערך ב1000+ ש"ח)

good__one
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 702
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #2 

כמה אי בהירויות:

שתהיה המילה האחרונה אבל מדגמי הכניסה
...
אי אפשר גם המילה האחרונה וגם דגם כניסה. המילה האחרונה תבוא בסדרות הפרימיום שהן יקרות.

הדרישות הן לא משהו מיוחד אולי מדי פעם שידורי ספורט
...
מה מיוחד בשידור ספורט? עדיף שתכתוב בדיוק מה אתה מתכנן לצפות, מתי ואיפה.

אגב למשהו יש מושג למה הטלוויזיה 75 אינץ' שיש במחסני חשמל יקרה יותר משאר דגמי הכניסה של שאר החברות?
...
מה עם איזה קישור קטן לטלוויזיה המדוברת? אין פה נביאים...

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@good__one
·
1.שאמרתי המילה האחרונה התכוונתי לדגמים 2020 (לא 2019 ומטה) אולי קצת לא הייתי ברור.
2. אין משהו מיוחד בשידורי ספורט או אולי שהם זזים במהירות. אין באמת משהו ספציפי לטלוויזיה ערוץ 12 ו13 ערוץ היסטוריה מדי פעם וגם ערוצי הספורט זה מה שישודר.
איפה היא תמוקם זה בסלון כמו שרשמתי.
3. כמובן, פשוט לא הייתי בטוח שאפשר לשלוח פה קישורים.
הפיליפס:
https://www.payngo.co.il/tv-and-enterta ... 54683.html
השאר(סמסונג,LG ופנסוניק):
https://www.payngo.co.il/tv-and-enterta ... c=75-vmelh
דגמי הכניסה שלהם שלהם נעים בין 5.5 ל6.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #4 

@lolmit
·
יש עכשיו בחנויות דגמי 2019-2020 של טלויזיות.
דגמי 2020-2021 יצאו לקראת סוף הקיץ-תחילת סתיו.

השידורים בארץ הם באיכות די נמוכה. כולל ספורט.
כך שטלויזיות פרימיום לא יתנו שיפור משמעותי על פני טלויזיות בסיסיות.
לגבי ספורט ספציפית: לסוני יש אלגוריטמי עיבוד תנועה טובים יותר מהתחרים. אז אולי שידורי ספורט יראו קצת פחות פח.

המותגים הנפוצים בטלויזיות (שיתנו לך איכות טלויזיה טובה יחסית למחיר) הם: סמסונג, LG וסוני.
הדגמים הבסיסים שלהן הם:
סמסונג: RU7100/7400
של LG זה: UM7100/7300/7500
לסוני יש את XG80 שהוא ברמה דומה לאחרים, אך יקר יותר.
יש להם גם את סדרה 7, אבל היא רמה מתחת (ברמה של מסכים מ-2017-2018 של החברות המתחרות)

משהו שלא שאלת, אבל נראה לי חשוב לציין:
זה שאתה צופה עכשיו רק בערוצים הללו, האיכות שלהם פח, לא אומר שזה לא ישתנה בעתיד.
ואם בעתיד גן תרצה לראות תכנים איכותיים (HDR למשל) או שהערוצים הנ״ל יתחילו לשדר באיכות סבירה, אתה תרצה שהטלויזיה תראה איכות בהתאם. (ואני מניח שלא תרצה להחליף טלויזיה שוב בשביל זה)

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@mdk_25
·
כרגע אני לא רואה צורך להשקיע ביותר מדגם כניסה. בכל מקרה אני לא אלך על מותגי מדבקה כמובן.
לגבי המותגים+דגמי הכניסה שאמרת יש מבין השלושה איזה דגם שתוכל להמליץ לי עליו שלטעמך טוב מהשאר?
אגב אולי תוכל לענות לי על השאלה על פיליפס?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

lolmit כתב:@mdk_25
·
כרגע אני לא רואה צורך להשקיע ביותר מדגם כניסה. בכל מקרה אני לא אלך על מותגי מדבקה כמובן.
לגבי המותגים+דגמי הכניסה שאמרת יש מבין השלושה איזה דגם שתוכל להמליץ לי עליו שלטעמך טוב מהשאר?
אגב אולי תוכל לענות לי על השאלה על פיליפס?
...
·
אני לא יודע מה שאלת לגבי פיליפס, אבל רשמתי בגדול לגבי יצרניות של טלויזיות.
לקנות טלויזיה פיליפס, זה כמו לקנות סמארטפון של נוקיה.
כאילו ברור שאתה יכול, אבל למה שתרצה כשיש לך היום אייפונים, וסמסונגים ושיאומי...

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@mdk_25
·
אתה טוען שפיליפס כבר לא רלוונטיים?
והשאלה שלי הייתה למה הטלוויזיה 75 אינץ' של פיליפס יקרה יותר משאר דגמי הכניסה של החברות המובילות האחרות(סמסונג,פנסונק וLG) בכמעט 1000+ שקל?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

lolmit כתב:@mdk_25
·
אתה טוען שפיליפס כבר לא רלוונטיים?
והשאלה שלי הייתה למה הטלוויזיה 75 אינץ' של פיליפס יקרה יותר משאר דגמי הכניסה של החברות המובילות האחרות(סמסונג,פנסונק וLG) בכמעט 1000+ שקל?
...
·
א. כן
ב. אין לי מושג

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

mdk_25 כתב:
...
...
·
א. כן
ב. אין לי מושג
...
·
הבנתי,
שאלה אחרונה.
אם היית צריך לבחור טלוויזיית דגם כניסה מבין כל החברות שרשמת לי (סמסונג,LG,פנסוניק וסוני) על איזה חברה היית הולך ולמה?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

lolmit כתב:
...
...
·
הבנתי,
שאלה אחרונה.
אם היית צריך לבחור טלוויזיית דגם כניסה מבין כל החברות שרשמת לי (סמסונג,LG,פנסוניק וסוני) על איזה חברה היית הולך ולמה?
...
·
בסדר גודל, מסכי שלושת החברות (סמסונג, LG וסוני. פנסוניק לא קשורה) שרשמתי די דומים באיכות.
לסמסונג יש יתרון קל על LG וסוני בזה שהם משתמשים בפאנלי VA היותר מתקדמים, ולא פאנלי IPS הוותיקים כמו האחרים.
ולסוני יש יתרון קל בספורט, בזכות אלגוריטמי עיבוד התנועה שלהם. אך מצד שני הם יקרים יותר, לכן לא הייתי בוחר אותם.
אני אישית הייתי בוחר את LG, בגלל השירות/אחריות העדיפה שלהם.
כפי שרשמתי, האיכות תמונה היא אותה איכות (בסדר גודל), אבל אחריות טובה נותנת לך לישון בראש שקט, שלא משנה מה יקרה לטלויזיה אתה מסודר. וזה משהו שלדעתי האישית אפילו כדאי לשלם עליו אקסטרה כשצריך.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

mdk_25 כתב:
...
...
·
בסדר גודל, מסכי שלושת החברות (סמסונג, LG וסוני. פנסוניק לא קשורה) שרשמתי די דומים באיכות.
לסמסונג יש יתרון קל על LG וסוני בזה שהם משתמשים בפאנלי VA היותר מתקדמים, ולא פאנלי IPS הוותיקים כמו האחרים.
ולסוני יש יתרון קל בספורט, בזכות אלגוריטמי עיבוד התנועה שלהם. אך מצד שני הם יקרים יותר, לכן לא הייתי בוחר אותם.
אני אישית הייתי בוחר את LG, בגלל השירות/אחריות העדיפה שלהם.
כפי שרשמתי, האיכות תמונה היא אותה איכות (בסדר גודל), אבל אחריות טובה נותנת לך לישון בראש שקט, שלא משנה מה יקרה לטלויזיה אתה מסודר. וזה משהו שלדעתי האישית אפילו כדאי לשלם עליו אקסטרה כשצריך.
...
·
פנסוניק לדעתך גם לא רלוונטיים? כי במחירים שלהם הם יקרים יותר מסמסונג ויותר מLG..

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20178
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

פאנל VA לא יותר מתקדם מפאנל IPS. אלה סוגים שונים של טכנולוגית LCD, ולכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות.
פאנל IPS נותן זווית צפייה רחבה יותר (יש פחות עיוות בצבעים ורמת השחור בצפייה מזווית), בזמן ש-VA נותן עומק שחורים הרבה יותר טוב אבל זווית צפייה צרה יחסית. זה ההבדל העיקרי שניתן לראות מיד, כמובן שיש עוד הבדלים וכל דגם\פאנל לגופו.

וגם, אמנם טלוויזיות פיליפס כבר לא מיוצרות ע"י פיליפס עצמה, הטכנולוגיה וכל ה-IP של פיליפס נמצא בידי החברה שמייצרת את הטלוויזיות האלה.
פיליפס זה לא ממש מותג מדבקה. בנוסף הם גם מייצרים טלוויזיות OLED לא רעות. ולאוהבי הדבר, בחלק מטלוויזיות פיליפס יש אמבילייט.
אז אם אתה משווה דגמי בסיס של LG\סמסונג לדגם גבוהה יותר של פיליפס, אז לא פלא שהמחיר יהיה יותר גבוהה. סביר להניח שאיכות המוצר תהיה טובה יותר.
ועם כל זאת, מרבית המסכים של פיליפס, עד כמה שידוע לי, מגיעים עם פאנל מסוג IPS עם כל היתרונות והחסרונות שלהם. אבל צריך לוודא כמובן עבור הדגם\גודל מסך הספציפי עליו מסתכלים.

פנסוניק לא משקיעה הרבה בטלוויזיות ה-LCD שלהם. אמנם עדיין מדובר בטלוויזיות יפניות, אבל ממה שיצא לי לראות, דגמי הכניסה לא משהו ולכן לא כל כך שווה, לדעתי, להסתכל יותר מדי לכיוון שלהם.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

TheCoolest כתב:פאנל VA לא יותר מתקדם מפאנל IPS. אלה סוגים שונים של טכנולוגית LCD, ולכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות.
פאנל IPS נותן זווית צפייה רחבה יותר (יש פחות עיוות בצבעים ורמת השחור בצפייה מזווית), בזמן ש-VA נותן עומק שחורים הרבה יותר טוב אבל זווית צפייה צרה יחסית. זה ההבדל העיקרי שניתן לראות מיד, כמובן שיש עוד הבדלים וכל דגם\פאנל לגופו.
...
·
אני דווקא כן חושב שהוא יותר מתקדם.
קודם כל למיטב ידעתי VA פותח אחרי ה-IPS כרונולוגית (באותה מידה ש-IPS פותח אחרי TN ו-TFT)
ושנית, סוני למשל מוכרת את המסכים מהסדרות הנמוכות שלה עם פאנל IPS והסדרות הגבוהות עם פאנל VA. מה שמראה שהם מחשיבים את VA כטובים יותר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #14 

@mdk_25
·
אין בעיה עם דעות, אבל זה לא אומר שזה נכון.
LG משתמשת ב-IPS בכל המסכים שלהם (למעט כמה יוצאי דופן), גם בדגמים הכי גבוהים, אבל זה לא אומר שום דבר בנוגע לכמה הפאנל "מתקדם" יותר או פחות.
שתי הטכנולוגיות פותחו במקביל המון שנים, כך שמדובר בשני סוגים שונים של פאנלים, אבל לא בהכרח מתקדמים יותר או פחות.
כמעט כל מסך מחשב שנחשב לטוב משתמש בפאנל IPS, מעטים המסכים עם פאנל VA. אז לפי נתון זה אפשר לקבוע גם את ההפך ממה שאתה חושב, אבל זה לא אומר שזה נכון.

סוני משתמשת גם ב-VA בדגמים הנמוכים יותר שלהם, אני מניח שזה תלוי בגודל ובזמינות הפאנל.
בנוגע לרעיון שהם משתמשים ב-IPS בדגמים הזולים יותר שלהם בגלל שהם פחות מתקדמים, נשמע לי קצת רעוע.
לדעתי, הם משתמשים ב-IPS בגלל שככל הנראה המחיר זול יותר וגם אולי בגלל שאלה מסכים שלא מיועדים לצופים וידאופילים, אלא לאנשים "פשוטים" שרואים חדשות או צופים בסדרה עם המשפחה. ואולי במצב כזה דווקא פאנל IPS עדיף.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אגב ריאלי לחפש דגם עם טכנולוגיית QLED במחירים האלה?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

@lolmit
·
תנסה לבדוק את Q60R, הוא הכי זול מבין דגמי ה-QLED.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אהלן חברים,
אז אחרי שדיברתי עם RTINGS בפייסבוק הם המליצו לי על 2 דגמים:
סוני X900F
וסמסונג Q80R
מחיפוש מהיר באינטרנט ראיתי שאין אותם בגודל 75 אינץ.
יש מצב שבארץ יש להם שמות שונים?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #18 

@lolmit
·
XF9005 = X900F בארץ.
Q80R = Q80R בארץ.

ה-XF90 זה דגם משנת 2018, עדיף ללכת על XG95 העדכני יותר אם התקציב מאפשר.

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4292
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 478 פעמים

שליחה #19 

גם ה KD75XF9005BAEP יקרה אז דווקא לא חושב ששווה את ההשקעה הדגם היותר חדש, ההבדלים זניחים, בטח ביחס להפרש המחיר המוגזם.
אפרופו RTING : נתן לשניהם ציון זהה

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

היי חברה,
לבסוף נרכשה Sony AG8 OLED.
דעתכם?

שלח תגובה