התייעצות ברכישת לפטופ עסקי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1111 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #21 

בשביל 5% מהזמן שאני נמצא בחו"ל או בפגישות וצריך להיות זמין.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

maoravni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #22 

@vivi
·

יש לי בנייד חיבור thunderbolt3. זה בעיקרון אותו חיבור שיש במחשבים של Apple, ולקח לו זמן לחלחל לשאר היצרנים.

בעיקרון זה חיבור שנראה כמו usb type c, שמסוגל להעביר דרכו קצב נתונים מאוד גבוה שמספיק בעצם לכמעט כל מה שאתה צריך במחשב.

יש גם כמה רמות של תחנות העגינה.

לי ספציפית יש מחשב dell latitude 5401. המחשב עם מסך 13.3״, i7 עם 6 ליבות, 16gb ram ו 512gb ssd.

על השולחן יש לי תחנת עגינה wd19 של dell. אליה מחוברים כל הכבלים שלי: רשת, מגבר אוזניות, מקלדת, עכבר, מטען לטלפון ושני מסכי fhd.

כשאני מגיע אני פשוט מחבר את הכבל שיוצא מתחנת העגינה - usb c אחד. הכל מתחבר דרך אותו כבל.

אצלי, ספציפית, תחנת העגינה הזאת קצת מגבילה אותי כי היא עובדת בפרוטוקול שנקרא usb 3 display link. בשיטה הזאת היא תומכת עד 4k30. מכיוון שהצלחתי לשנורר מסך 32 4K אני נאלץ לחבר אותו דרך hdmi נפרד, אבל יש תחנות עגינה thunderbolt3 אמיתיות שמסוגלות להעביר 2x4k60.

השיטה הזאת כבר יחסית ותיקה - יש אצלנו כאלה כבר בנות 2-3 שנים לפחות.

היתרון בתחנות האלה הן שהן סטנדרטיות. אתה לא חייב לקנות את אלה של היצרן שלך. יש כמה יצרנים. יכול להיות שיש מסכים עם תחנות עגינה. זה שוק מתהווה.

maoravni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #23 

@maoravni
·

https://photos.app.goo.gl/jWBT3EBCdf19aCfM9

זה נראה ככה. ככה זה כשהשולחן מסודר....

שים לב לכך שיוצאים 2 כבלים מהמחשב. והמסך הגדול הוא 32״, אז קח בחשבון.

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 901
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #24 

vivi כתב:@shaked

...
...
השדרוג לא דחוף מדי, המחשב שלי עדיין עובד אבל צריך להתכונן להחלפה שלו בחודשים הקרובים, אני רוצה להינעל על דגם מומלץ ואז לעקוב קצת אחר המחירים.
לא מתרגש יותר מדי מירידות מחיר של הדגמים הנוכחיים מאחר ואין לזה סוף ובסוף שעוברת שנה ומסתכלים אחורה לא באמת מעניין אם זה נקנה ב-2016 או ב-2015.
אבל כן חשוב לי שיענה על הצרכים ומצד שני שלא יעלה יותר מדי עם תוספות יקרות שאני לא משתמש בהם.
...
לא כתבת מאיזה סדרה המעבד בנוכחי שלך, אבל בכול אופן אם השמועות נכונות הדגמים החדשים מסדרת H (הספק גבוה) יתחילו להופע בשבוע הבא. שווה לעקוב ולראות אם יש לזה יתרונות רלוונטים, למרות שבדכ הדגמים העסקיים לא מופיעים מייד.

ospc4u
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #25 

dell latitude סדרה מומלצת מאוד שירות סהכ טוב ל 3 שנים בבית הלקוח
ssd nvme 512/256
16gb
1920/1080 כרטיס מסך אינטל יספיק
מעבד - לך על i5 עשירי

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10919
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1943 פעמים

שליחה #26 

vivi כתב: כן זה מה שחשבתי, לשימושים שלי עם זיכרון 16GB שאני רוצה, היית הולך על מעבד I5 או I7?
...
באמת לא יודע.
אני עם מחשב נייח עם I5 ו-16 גיגה זיכרון.
אשתי עם מחשב נייד I7 מהעבודה, גם עם 16 גיגה זיכרון.
תכלס, לא רואה הבדל, אם כי הנייד עם דור 7 של אינטל, והנייח עם דור 9 הבסיסי של I5.
vivi כתב: אתה יכול להרחיב על הנושא הזה? איך כרטיס מסך נוסף עוזר בעבודה מול קבצי אקסל וגוגל כרום?
אני מניח שיש לו יכולות עיבוד שמתווספות למחשב, השאלה כמה זה רלוונטי במקרה שלי? ואיפה אפשר לקרוא על זה?
...
מהניסיון שלי, מחשב נייד מסויים עם מעבד גראפי מובנה במעבד אינטל, גלילה של מסמך וורד בו 50 עמודים, הוא מתחיל עם השהיות, תוך כדי הגלילה.
מחשב דומה מאוד, עם כרטיס מסך משולב, אותו מסמך בדיוק, גלילה לאורך המסמך הרבה יותר חלקה.

הבעיה במעבד הגראפי המובנה - הוא משתמש ב- RAM הרגיל כזיכרון לכרטיס מסך.
למעבד גראפי משולב, יש זיכרון משלו, ייעודי לו, ויותר מהיר.
vivi כתב: אתה בעצם אומר שיש מחשבים שיכולים לענות על הדרישות שלי חומרתית והם מגיעים עם מערכת הפעלה של לינוקס,
שאני מניח שלא מוסיף הרבה למחיר לעומת ווינדאוס, ואז לאחר מכן פשוט אני אפרמט ואתקין ווינדאוס? זה הרעיון?
...
לא עולים יותר לעומת מחשב ללא מערכת הפעלה, כי לינוקס לא עולה כלום.
אם היו עולים יותר ממחשב עם חלונות, לא הייתי מציע את זה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”