@mdk_25
·
ועוד כמה שאלות ...
המרחק בין הקיר לספה הוא בין 2.5 מטר ל4.5 מטר (יש כמה איזורי ישיבה בסלון) על איזה גודל מסך מומלץ ?
אם יש שמש ישירה על הקיר שהטלוויזיה מותקנת בשעות היום, לא תהיה בעיה ?
ובנוסף אני מעוניין בדגם עם AirPlay אם יש בטווח התקציב הנ״ל.
@uriel250
·
כמה שיותר גדול.
בהחלט יכולה להיות בעיה. עדיף שלא תהיה שמש ישירות על המסך.
ממה שהצלחתי להבין מהאתר של סמסונג, גם דגמי בסיס של 2019 אמורים לתמוך בזה.
@TheCoolest
·
יש לך דגם כלשהו שאתה יכול להמליץ עד 3,000₪ ? או שהאופציה היחידה זה מה שהמליצו פה כבר ?
וזה לא בעייתי שהאחריות על הסמסונג היא שנה 1 לעומת 3 שנים על ה LG ?
@mdk_25
·
אם AirPlay לא ממש חשוב לי, על מה היית הולך ? LG או Samsung מהדגמין שנתת לי ? המפרט הטכני שלהם זהה ? או שהפאנל של ה LG/Samsung טוב יותר מהאחר ?
ו Screen Mirroring עם גלקסי, יש אפשרות לעשות בשתי הטלוויזיות ?
לא ממליץ על דגמי LG שאינם OLED בגלל רמת הניגודיות הנמוכה להחריד (1/6 מרמת הניגודיות בסמסונג) והיעדר שחור אמיתי.
לסמסונג יש 4 דגמים בטווח המחירים שלך:
דגם בסיס RU7100, מחיר ₪1800
דגם בסיס משופר עם טווח צבעים רחב ושלט חכם RU7400, מחיר ₪2020
דגם ביניים עם בהירות גבוהה יותר וקצב רענון כפול של 120 הרץ - RU8000, מחיר ₪2400
דגם ביניים משופר עם בהירות וניגודיות גבוהה יותר, וצבע משופר - Q60R, מחיר ₪2700
ההמלצה שלי: אם אתה צופה בעיקר בתכני SDR, לך על דגם הבסיס הזול ביותר. אם אתה צופה בתכני HDR, הטלוויזיה היחידה בטווח המחירים שלך שמאפשרת להנות באופן חלקי מהיתרונות של HDR היא ה Q60R.
uriel250 כתב:@UHD
.
נגיד אני הולך על הסמסונג Q60R, היא אמינה ? הבדל בין יבוא מקביל לרשמי סביבות 500₪, מה עדיף לקנות לדעתך ?
...
·
@UHD צודק במה שהוא רשם לך. לא שמתי לה שיש עוד דגמים בתקציב שלך.
הסמסונג Q60 אכן רמה מעל הדגמים הבסיסיים שרשמתי בהתחלה.
ול-LG יש גם SM8100 ו-SM8600 ברמה דומה.
בין יבואן רשמי למקביל, עדיף כמובן רשמי. גם אפשר להרחיב אותו ל-4 שנים ב-200 שקל. וגם בגדול אתה אכשרה מקבל שירות כלשהו (גרוע ככל שיהיה), עדיף מלא לקבל שירות בכלל.
@uriel250
·לדעתי לא שווה את ההפרש.
השירות של היבואן הרשמי של סמסונג בישראל ממש גרוע, לא משהו ששווה לשלם עליו יותר.
גם אצל יבואן מקביל תקבל את אותה אחריות במהלך השנה הראשונה שהיא אחריות ע״פ הנדרש בחוק.
מבחינת אמינות אין בעיות עם הדגם הזה, זה דגם די פשוט ועמיד מבחינה אלקטרונית-מכנית.
אני קניתי LG M7340 ואני מרוצה.
כן, בסצנות חשוכות השחור הוא לא באמת שחור, אבל לעיניים שלי זה נסבל.
אני עקרונית נגד לתת כסף ליבואן שלא מכבד את הלקוחות שלו, לכן מראש פסלתי את סמסונג, ולא משנה לי מה איכות הטלויזיות שלהם. LG מספיק טובים בתור אלטרנטיבה.
55 אינץ' יכול להיות בסדר למרחק של 2.5 מטר, אבל לא ל 4.5 מטר. למרחק כזה עדיף 75 אינץ' לפחות.
LG עדיפים מבחינת זווית צפיה, כך שזה יכול להיות שיקול אם צופים בטלויזיה ממקומות שונים.
זווית הצפיה זה גם עניין חשוב עבורי, כי הצפיה אצלי בסלון זה רק מהצדדים ולא בקו ישר מול הטלויזיה ...
יש משהו במה שאתה אומר לגבי היבואן, רק הבעיה שרוב הטלויזיות של LG כמו SM8600 או SM9000 עם חוות דעת לא טובות בזאפ מכל מיני סיבות, ואין לי כוח להתעסק עם זה. מעדיף משהו שיעבוד טוב מההתחלה.
@uriel250
·
AirPlay זה פיצ׳ר איזוטרי שהיצרנים לרוב בכלל לא מפרטים בדגמים.
לפי הפירוט של אפל הוא קיים בכל הדגמים של היצרניות הגדולות מהשנתיים האחרונות: https://www.apple.com/ios/home/accessories/#section-tv
לכן הוא לא שיקול בכלל.
אם הצפיה אצלך רק בזווית, אז אתה צריך טלויזיה עם פאנל IPS ולא VA. (או לקחת OLED, אבל זה מעבר לתקציב)
לכן כל דגמי סמסונג יורדים מהפרק.
אתה צריך סוני מסדרה 80 או 85.
או LG.
בשורה התחתונה:
הכי טוב שאתה יכול למצוא זה SM9000 של LG. (מבלי להתקדם ל-OLED).
בדיוק קראתי קצת באינטרנט והגעתי למסקנה שזה או SM9000 או Q60R ...
בעקרון הספה ממוקמת מימין ומשמאל לטלויזיה (בקו ישר מול הטלויזיה אבל בצד ימין ככה שצריך להסיט מעט את הראש שמאלה), אולי 20 מעולת (בערך) בין הספה לטלויזיה.
קראתי כל מיני דברים על בעיות עם ה LG כמו Backlight bleed, וניגודיות על הפנים (עד כמה זה רע לדעתך ?)