kickstarter לflair- חוות דעת

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
idan2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

https://www.flairespresso.com/neo

במחיר של 79$ במימון המונים flair משיקה מכונת מנוף עם Pressurized Portafilter. מה דעתכם?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #2 

Pressurized Portafilter מיועד למי שקונה קפה טחון מראש. התוצאות ראויות לשתיה במקרה הטוב, אבל לעולם לא מגיעות לאיכות של קפה שנטחן לפני החליטה ונחלט עם פורטהפילטר רגיל (מה שדורש כמובן הקפדה על כמות הקפה, עובי הטחינה ועוצמת הדחיסה). אני יכול מניסיון להמליץ על ה-Flair הבסיסית, אבל לא הייתי קונה את הגירסה החדשה.

פלנש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 540
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

@boren
·
למה לא היית קונה את הגרסה האחרונה? היא לדעתך פחות טובה מהגרסה הבסיסית?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

@פלנש - לא הייתי קונה גירסאות יקרות יותר מהבסיסית כי המחיר שלהן כבר מתקרב לזה לא מכונות מנוף עם דוד מובנה (כמו למשל La Pavoni Europiccola) ואלה נותנות פתרון הרבה יותר נוח שגם תומך במשקאות מבוססי חלב.
האם המכונה הזאת תשמח להידוק גם באמצעות leveler, או שטימפור סטנדרטי באמצעות הטמפר המצורף למוצר (בגירסת ה- pro) יספק בהחלט.
...
מאוד קל לדחוס עם הטמפר המתכתי ובמידה רבה קל יותר להמנע מצ'אנלינג מאשר ברוב מכונות האספרסו, בוודאי אלה עם פורטהפילטר רחב (58 מ"מ). באופן כללי ככל שפורטהפילטר יותר צר (וזה של הפלייר הוא בקוטר 39 מ"מ) יש פחות סיכוי לצ'אנלינג. מעבר לזה הפורטהפילטר כולל כיסוי רשת שמחברים אחרי הדחיסה ושיושב קרוב מאוד לקפה. זה פתרון מעולה שמקטין עוד יותר את הסיכוי לצ'אנלינג. חבל שהוא לא קיים במכונות אספרסו רגילות.

פלנש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@boren · תודה.

ראיתי ברשת סרטונים של כל-מיני מאכרים שהמציאו Leveler-ים (אגב, יש כבר מקבילה עברית למונח הזה?) שעושים ניסים ונפלאות לשיטתם עם הפלייר, כתוסף לטמפר מדוגם ומקוסטם שגם אותו הם מציעים לראווה בקטגוריית האביזרים הנלווים שלהם.

כיוון שעשיתי לאחרונה עסקת טרייד-אין עם חנות קדמה קפה, שלפיה אני מוסר להם את המכונה האוטומטית שלי ומקבל (בתוספת של עוד קצת כסף) מכונת פלייר פרו 2 חדשה, ועקב הקורונה הייבוא שלה בינתיים ממשיך להתעכב, אני מתכנן את השלמת הקומפלקס עם עוד מוצרים נלווים, כמו לבלר, למשל. אז אם מניסיונך אין סיבה להשקעה של עוד 250 ₪ בערך על האביזר הזה ודייני בטמפר שמגיע עם המכונה, דייני.

אגב, איך נראה לך השילוב של הפלייר עם מטחנת פארוס (מכיר?)?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

@פלנש - הייתי מוותר על תוספות ואביזרים מיוחדים בשלב הזה. לדעתי רוב הסיכויים שתהיה מרוצה מהדוחסן שמגיע עם המכונה (בהנחה שמדובר בדוחסן מתכת שלהם).

ההבדל במחיר בקדמה בין הפלייר לבין מכונות מנוף מאוד גדול. אם קיבלת מהם טרייד טוב ואתה מכיר את היתרונות והחסרונות של הפלייר אני חושב שתהנה ממנה.

לגבי הפארוס, לא יצא לי לראות אותה, אבל היא נראית לי מאוד מסורבלת בשביל מטחנה ידנית. אני משתמש לפעמים במטחנה ידנית של האריו והתוצאות איתה (כולל עם הפלייר) בהחלט טובות. היא עולה כ-100 ש"ח באיביי. לדעתי כדאי לך בכל זאת לקנות מטחנה חשמלית, כי גם ככה התהליך עם הפלייר ארוך ומרובה שלבים. אני לא חושב שצריך לסבך אותו עוד עם טחינה ידנית.

פלנש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@boren
·
תודה על התשובות והעצות המועילות.

יש לי חוץ מהפארוס גם מטחנת האריו שרכשתי ב- 100 ₪ ביד2 לפני מספר שנים. הייתה לי גם מטחנת איבריטל פעם, אבל מכרתי אותה ועברתי לידניות.

לגבי מכונה: יש לי 3 מכונות שאני נוהג לבחור באיזו מהן להכין כל פעם לפי כמות הזמן שיש לי להשקיע בהכנה- מכונה אוטומטית של Melitta להכנות מיידיות, מכונת קפסולות של נספרסו להכנות עוד-יותר מיידיות, ומכונה ידנית ללא חשמל של ROK אספרסו (המתחרה האולטימטיבית של פלייר), להכנות ארוכות וגם לשם ההתעסקות.

את האחרונה החלטתי "לשדרג" ולכן הזמנתי את הפלייר פרו 2 מקדמה קפה. הסיבה שעברתי לפלייר היא שלהבנתי היא מפיקה קפה מוצלח יותר בשורה התחתונה (וחוץ מזה, ידית הפורטפילטר של ה-ROK נשברה לי..).
לגבי מטחנה אלקטרונית, בהחלט שקלתי את זה. אולי בהמשך.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”