המלצה ל NAS ביתי
שלום חברים ,
אשמח להמלצה ל NAS ביתי - שאוכל לחבר אליו 3 HDD חיצונים כך שכל המדיה תהיה דרך השרת הזה
מה אני צריך לבדוק שאני לפני רוכש ?
מה שחשוב לי : שאוכל להזרים מוזיקה , תמונות , סרטי 4K , סרטי HD , - - לסטרימר \ IPAD \ IPHONE
ראיתי שני מוצרים :
https://ksp.co.il/?uin=75635&select=.10 ... xt_search=
https://www.aliexpress.com/item/4000098 ... GxWoY&mp=1
אשמח לעצות
תודה רבה
תקציב : כ 500 ש"ח
אשמח להמלצה ל NAS ביתי - שאוכל לחבר אליו 3 HDD חיצונים כך שכל המדיה תהיה דרך השרת הזה
מה אני צריך לבדוק שאני לפני רוכש ?
מה שחשוב לי : שאוכל להזרים מוזיקה , תמונות , סרטי 4K , סרטי HD , - - לסטרימר \ IPAD \ IPHONE
ראיתי שני מוצרים :
https://ksp.co.il/?uin=75635&select=.10 ... xt_search=
https://www.aliexpress.com/item/4000098 ... GxWoY&mp=1
אשמח לעצות
תודה רבה
תקציב : כ 500 ש"ח
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17915
- נתן תודות: 1145 פעמים
- קיבל תודות: 2485 פעמים
למה לא לקנות אחד עם נניח 2/3/4 דיסקים ולהכניס הכל אליהם במקום כוננים חיצוניים ?
בכל מקרה qnap חברה מעולה בתחום ובמידה ומפרט הדגם הזה כולל כניסות usb תוכל לחבר אליו את הכוננים ולהזרים מהם דרכו.
בכל מקרה qnap חברה מעולה בתחום ובמידה ומפרט הדגם הזה כולל כניסות usb תוכל לחבר אליו את הכוננים ולהזרים מהם דרכו.
@istarmini
·
מה שלומך יואב , תודה על התגובה ... בגדול יש לי הארדדיסקים חיצונים שחבל לי לא להשתמש בהם
ה פורטים של ה USB יעבדו רגיל כמו כונן פנימי ?
ועוד שאלה .. מה המשמעות של RAID 5 ? ו אם אני מחבר את ה ארד דיסקים החיצונים זה עדיין יהיה אותו דבר ?
·
מה שלומך יואב , תודה על התגובה ... בגדול יש לי הארדדיסקים חיצונים שחבל לי לא להשתמש בהם
ועוד שאלה .. מה המשמעות של RAID 5 ? ו אם אני מחבר את ה ארד דיסקים החיצונים זה עדיין יהיה אותו דבר ?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
לא הבנתי, אתה רוצה לקנות נאס כדי לחבר אליו כוננים חיצונים ולהשתמש בהם לאחסון ולהעברת המידע שעליהם ברשת???לצרכנים שונים?
נראה לי שלמה שאתה צריך לא קוראים נאס אלא מחשב שיחוברו אליו כוננים ותגדיר עליו שרת שישתף אותם....
או שאני לא הבנתי ...
נראה לי שלמה שאתה צריך לא קוראים נאס אלא מחשב שיחוברו אליו כוננים ותגדיר עליו שרת שישתף אותם....
או שאני לא הבנתי ...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·big27 כתב:@istarmini
·
ועוד שאלה .. מה המשמעות של RAID 5 ? ו אם אני מחבר את ה ארד דיסקים החיצונים זה עדיין יהיה אותו דבר ?...
רייד לא עובד מול כוננים חיצוניים.
רייד 5 זה מין ״גיבוי״. יש לך נניח 4 דיסקים של 2 טרה האחד ? בתכלס יש לך נפח אכסון של 6 טרה ולא 8 טרה.
הלך דיסק ? אתה שולף אותו שם חדש והכל חוזר לקדמותו אין איבוד מידע
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
ממש לא בטוח שה- TS-128A מסוגל להזרים סרטי 4K.
הוא לא נועד לזה.
בטח שלא ממדיה שנמצאת בחיבור USB אליו.
צריך מכשיר הרבה יותר חזק כדי לעשות זאת, ועם יותר זיכרון. בטח אם רוצים להזרים ליותר ממכשיר אחד בו זמנית.
הוא לא נועד לזה.
צריך מכשיר הרבה יותר חזק כדי לעשות זאת, ועם יותר זיכרון. בטח אם רוצים להזרים ליותר ממכשיר אחד בו זמנית.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·Amir64 כתב:ממש לא בטוח שה- TS-128A מסוגל להזרים סרטי 4K.
הוא לא נועד לזה.
צריך מכשיר הרבה יותר חזק כדי לעשות זאת, ועם יותר זיכרון. בטח אם רוצים להזרים ליותר ממכשיר אחד בו זמנית....
- Amir64
-
- גורו

אם יש לך סטרימר מתאים ל- 4K HDR, והוא רק מושך את הסרטים מה- NAS,
לא צריך NAS חזק במיוחד.
אם ה- NAS אמור להיות המכשיר שמבצע את ההזרמה (שרת ההזרמה נמצא עליו)
אז מדובר ב- NAS חזק ויקר.
צריך להבין ש- transcoding זו תוספת חומרתית יקרה, ולכן לא מייצרים נאסים זולים עם התכונה הזו.
בכל מקרה, אני מציע לחפש ביקורות של אנשים שאומרים שבוודאות הזרמה של 4K HDR ו- X265 עובד להם ללא בעיה עם NAS שאתה מתכוון לקנות.
לפעמים, גם כשהיצרן כותב שהמכשיר תומך, לא בטוח שזה עובד ללא בעיות.
לי יש TS-453 PRO, הרבה יותר יקר מהתקציב שלך, והוא לא תומך ב- 4K ו- X265.
לא צריך NAS חזק במיוחד.
צריך להבין ש- transcoding זו תוספת חומרתית יקרה, ולכן לא מייצרים נאסים זולים עם התכונה הזו.
בכל מקרה, אני מציע לחפש ביקורות של אנשים שאומרים שבוודאות הזרמה של 4K HDR ו- X265 עובד להם ללא בעיה עם NAS שאתה מתכוון לקנות.
לי יש TS-453 PRO, הרבה יותר יקר מהתקציב שלך, והוא לא תומך ב- 4K ו- X265.
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
ידידי ,Amir64 כתב:
לי יש TS-453 PRO, הרבה יותר יקר מהתקציב שלך, והוא לא תומך ב- 4K ו- X265....
לי יש ts251 plus והוא מזרים
אצלך הוא מתקדם יותר
אז מה קורה פה בעצם?
יש לי OPPO כך שה NAS בעצם רק יעביר את המידעAmir64 כתב:אם יש לך סטרימר מתאים ל- 4K HDR, והוא רק מושך את הסרטים מה- NAS,
לא צריך NAS חזק במיוחד.
מה שחשוב לי גם אפליקציה נוחה שתאפשר גם לצפות בניידים או בסטרימרים את המידע ( מוסיקה , ותמונות )
יש דבר כזה ?
·
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·Amir64 כתב:אם יש לך סטרימר מתאים ל- 4K HDR, והוא רק מושך את הסרטים מה- NAS,
לא צריך NAS חזק במיוחד.
מה הכוונה 453 לא תומך? אתה מתכוון להזרמה בעזרת סטרימר תומך 4k שמושך ממנו והעסק לא עובד?
- Amir64
-
- גורו

@istarmini
לא תומך בתפקוד כנגן עצמאי.
כלומר, שהוא יבצע את הניגון, ולא רק יזרים את המידע לסטרימר חיצוני.
יש לו יציאת HDMI שמחוברת לטלויזיה.
בניגון 4K הוא מקרטע.
לא תומך בתפקוד כנגן עצמאי.
כלומר, שהוא יבצע את הניגון, ולא רק יזרים את המידע לסטרימר חיצוני.
יש לו יציאת HDMI שמחוברת לטלויזיה.
בניגון 4K הוא מקרטע.
- Amir64
-
- גורו

להזרים מוזיקה ותמונות לאתהיה בעיה עם ה- 128A.big27 כתב:יש לי OPPO כך שה NAS בעצם רק יעביר את המידע......
מה שחשוב לי גם אפליקציה נוחה שתאפשר גם לצפות בניידים או בסטרימרים את המידע ( מוסיקה , ותמונות )
יש דבר כזה ?
·...
לגבי ניגון סרטי 4K מכונני USB חיצוניים אל הסטרימר, כדאי שתוודא שזה עובד לפני שאתה קונה.
עם דיסק פנימי זה צריך לעבוד, אבל לא חושב שכדאי לקנות NAS עם מקום רק לדיסק אחד.
יש לי גם TS-453 PRO והוא מזרים במקביל ל-2 מקורות, לרבות קבצים של4K HDR (קבצים של 80 גיגה). הכל עובד חלק כבר 5 שנים (חוץ מדיסק אחד שנדפק בדרך והוחלף). אין צורך לעשות טרנסקודינג. הסטרימרים מושכים את הקבצים המלאים וזה עובר חלק. טרנסקודינג רלוונטי לדעתי רק אם אתה רוצה למשוך קבצים מהרשת שלך למקום אחר (לדוגמה לטלפון שעובד על רשת 4G מחוץ לבית). כל עוד אתה ברשת הביתית שתומכת בגיגהביט אתה מסודר.Amir64 כתב:
מהניסיון שלי היציאת HDMI היא פחות נוחה לשימוש במכשיר כסטרימר. זה נוח להתחבר למסך לעדכן הגדרות או לעשות סדר בקבצים (מה שאפשר לעשות גם מהממשק דרך כל מחשב אחר) אבל פחות לניגון קבצי וידאו. אפשר כמובן אבל כל סטרימר אנדרואיד פשוט או אפל טיוי יעשו את זה בצורה טובה יותר.
· ומלבד היציאה של hdmiexternal כתב:מהניסיון שלי היציאת HDMI היא פחות נוחה לשימוש במכשיר כסטרימר. זה נוח להתחבר למסך לעדכן הגדרות או לעשות סדר בקבצים (מה שאפשר לעשות גם מהממשק דרך כל מחשב אחר) אבל פחות לניגון קבצי וידאו. אפשר כמובן אבל כל סטרימר אנדרואיד פשוט או אפל טיוי יעשו את זה בצורה טובה יותר....
איך הדגם הזה ..? האם יש לזה משמעות שהוא קצת ישן בהשוואה לטכנולוגיה של היום ..?
מבחינת הטכנולוגיה, עבור סטרימינג ביתי הוא יעשה את העבודה. התוכנה שלהם מקבלת עדכונים בתדירות גבוהה. היתרונות של ה-NASים המודרנים יותר, כמו אפשרות להוסיף SSD להאצה ורשתות של 10 גיגהביט פחות רלוונטיים למשתמש הביתי. קח בחשבון שזה מכשיר בן כמה שנים וכמו כל מחשב בן כמה שנים הסיכוי לתקלה טכנית עולה. עם זאת מדובר במכשירים אמינים יחסית.
ממליץ גם להשתמש בדיסקים יעודיים (כמו WD RED) ולא דיסקים סטנדרטיים בגלל שמדובר במכשיר שפועל 24 שעות והבלאי גבוה בהרבה ממחשב רגיל.
ממליץ גם להשתמש בדיסקים יעודיים (כמו WD RED) ולא דיסקים סטנדרטיים בגלל שמדובר במכשיר שפועל 24 שעות והבלאי גבוה בהרבה ממחשב רגיל.