חיבור לאינטרנט דרך ברידג' ליחידת דיור שמחוברת על אותו קו (תשתית) (d-link dsl225 ו-be של בזק)
אהלן
אני גרה ביחידה שיש בה תשתית אחת עם בעלי הבית (הבתים לא צמודים)
אנחנו מעוניינים לחלוק אינטרנט.
אפשרי שהמודם שלי יוכל לשמש כראוטר עם אותה תשתית שלהם?
הם מחוברים דרך בזק עם מודם/ראוטר של בזק - הקליטה אצלי ממש ממש חלשה.
במקום לקנות מגדיל טווח - אפשרי פשוט להשתמש במודם d-link שלי ולהגדיר אותו שיהיה מחובר למודם שלהם ויפיץ לי אינטרנט בבית?
בעצם מה שהיה עד עכשיו - היה לי אינטרנט על הקו טלפון שלהם.. ברגע שהם עשו גם אינטרנט - זה ניתק אותי. ולהפך.
אם כן, אשמח להוראות
רוב תודות
במקום לקנות מגדיל טווח - אפשרי פשוט להשתמש במודם d-link שלי ולהגדיר אותו שיהיה מחובר למודם שלהם ויפיץ לי אינטרנט בבית?
בעצם מה שהיה עד עכשיו - היה לי אינטרנט על הקו טלפון שלהם.. ברגע שהם עשו גם אינטרנט - זה ניתק אותי. ולהפך.
אם כן, אשמח להוראות
רוב תודות
Re: חיבור יחידת דיור (לא צמודה) לאינטרנט - שני הבתים על אותו קו (דרך ראוטר d-link dsl-225)
·בלתי אפשרי לבצע שני סנכרוני DSL על אותו המעגל הפיסי. הפתרונות העומדים בפניך אם כך הם:danitw כתב:אהלן
אם כן, אשמח להוראות
רוב תודות...
1. למתוח כבל רשת בין הנתב שלך לנתב שלהם. כמובן, אם יש דרך סבירה לעשות זאת.
2. אם קיימים פורטים של כבלים ליד שני הנתבים, להשתמש במתאמי MoCA.
3. להשתמש במתאמי HomePNA.
4. להשתמש במתאמי רשת-על-חשמל, בהנחה והרשת שלך אינה תלת פאזית ואינה מוזנת מארון אחר.
5. לפתור את בעיית ה wifi-relay באמצעות ריפיטר כזה או אחר
(עריכה) 6. לבוא ולבקש מבזק להתקין קו נוסף לאינטרנט. היום זה כבר לא עולה כסף בנפרד, מה שהיה פעם.
@danitw
·
התשובה של nemugi יחסית מקיפה. צריך רק לשם לב שאופציות 1-5 בעצם אומרות שאת מאחדת את הרשת הביתית ביחד עם הרשת שלהם. אולי זה מה שאת רוצה ואולי לא. זה גם אומר שהרוחב פס שלכם משותף (ושימושים של אחד יכולים להשפיע לרע על שימושים של השני) וגם בעייתי מבחינת אבטחת הרשת (לדוגמא אם נכנסת איזה נוזקה לרשת שלהם היא יכולה מאד בקלות להגיע למכשירים ברשת שלך). עם ציוד רשת מתקדם וקצת הבנה ברשתות אפשר לפתור את כל הבעיות האילו אבל לפי השאלה שלך אני מניח שזה לא הכיוון שלך.
הכי פשוט ובטוח זה לחפש אופציה להתקנת תשתית אינטרנט נפרדת. אפשר בתקווה לקבל מבזק קו נוסף בלתי תלוי, או תשתית של הוט, או אם יש אצלכם סיבים כלשהם אז בכלל זה עדיף מכל הבחינות.
·
התשובה של nemugi יחסית מקיפה. צריך רק לשם לב שאופציות 1-5 בעצם אומרות שאת מאחדת את הרשת הביתית ביחד עם הרשת שלהם. אולי זה מה שאת רוצה ואולי לא. זה גם אומר שהרוחב פס שלכם משותף (ושימושים של אחד יכולים להשפיע לרע על שימושים של השני) וגם בעייתי מבחינת אבטחת הרשת (לדוגמא אם נכנסת איזה נוזקה לרשת שלהם היא יכולה מאד בקלות להגיע למכשירים ברשת שלך). עם ציוד רשת מתקדם וקצת הבנה ברשתות אפשר לפתור את כל הבעיות האילו אבל לפי השאלה שלך אני מניח שזה לא הכיוון שלך.
הכי פשוט ובטוח זה לחפש אופציה להתקנת תשתית אינטרנט נפרדת. אפשר בתקווה לקבל מבזק קו נוסף בלתי תלוי, או תשתית של הוט, או אם יש אצלכם סיבים כלשהם אז בכלל זה עדיף מכל הבחינות.
Re: חיבור יחידת דיור (לא צמודה) לאינטרנט - שני הבתים על אותו קו (דרך ראוטר d-link dsl-225)
תודה על התשובה המפורטת!!nemugi כתב:·בלתי אפשרי לבצע שני סנכרוני DSL על אותו המעגל הפיסי. הפתרונות העומדים בפניך אם כך הם:......
1. למתוח כבל רשת בין הנתב שלך לנתב שלהם. כמובן, אם יש דרך סבירה לעשות זאת.
2. אם קיימים פורטים של כבלים ליד שני הנתבים, להשתמש במתאמי MoCA.
3. להשתמש במתאמי HomePNA.
4. להשתמש במתאמי רשת-על-חשמל, בהנחה והרשת שלך אינה תלת פאזית ואינה מוזנת מארון אחר.
5. לפתור את בעיית ה wifi-relay באמצעות ריפיטר כזה או אחר
(עריכה) 6. לבוא ולבקש מבזק להתקין קו נוסף לאינטרנט. היום זה כבר לא עולה כסף בנפרד, מה שהיה פעם....
1. זה אומר שהמחשב יצטרך להיות מחובר לכבל נכון? חשוב לי שיהיה וויפי בכל הבית.. גם לסלולרי וגם שאוכל להתנייד עם המחשב בין החדרים...
2-3. לא הבנתי, אשמח להסבר
4. הם עשו הפרדה כדי שיהיה לי שעון חשמל משלי לצורך התשלום - זה אומר שזה כבר לא אפשרי דרך החשמל נכון?
5. זה אקסס פוינט בעצם? גם באמצעות כבל ארוך? מה ההבדל בין זה ל1?
6. זו פשוט האופציה הכי יקרה... הם זוג מבוגר שבקושי משתמש באינטרנט ואין להם בעיה שאשתמש באינטרנט שלהם כדי לחסוך עלות ספק+תשתית.
·היי, אז ככה:danitw כתב:תודה על התשובה המפורטת!!......
1. זה אומר שהמחשב יצטרך להיות מחובר לכבל נכון? חשוב לי שיהיה וויפי בכל הבית.. גם לסלולרי וגם שאוכל להתנייד עם המחשב בין החדרים...
2-3. לא הבנתי, אשמח להסבר
4. הם עשו הפרדה כדי שיהיה לי שעון חשמל משלי לצורך התשלום - זה אומר שזה כבר לא אפשרי דרך החשמל נכון?
5. זה אקסס פוינט בעצם? גם באמצעות כבל ארוך? מה ההבדל בין זה ל1?
6. זו פשוט האופציה הכי יקרה... הם זוג מבוגר שבקושי משתמש באינטרנט ואין להם בעיה שאשתמש באינטרנט שלהם כדי לחסוך עלות ספק+תשתית....
1. את לא חייבת את הכבל הזה לחבר למחשב. את יכולה לחבר אותו ל access point שתפיץ wifi ביחידה שלך וזה עדיף.
2+3. כבל רשת הוא לא הדרך היחידה להעביר חיבור קווי בין יחידות. כלומר, זה אותו סיפור כמו (1) אבל זה משתמש בצורה אחרת כדי לייצר את החיבור הקווי. זה עלול להיות יקר אבל אם זה עובד זו אופציה די אמינה. אגב, אם עדיין אין הוט, את יכולה לבקש התקנה של הוט ולבטל אותה אחרי חודש ואז תישארי עם תשתית ה coax שהם התקינו לך.
4. להערכתי לא אבל גם שמעתי סיפורים שיחידות של רשת על חשמל קולטות גם את הרשת של השכנים...
5. הכוונה היא לנסות את אופציית הריפיטר שדיברת עליה בהתחלה, פשוט עם מכשיר יותר חזק. אבל זה פחות מומלץ כמובן.
ויש עוד רעיון: אפשר אולי להזיז את הנתב למקום אחר בדירה / באמצע, לחבר אצלהם יחידה כ access point ואז אולי תהיה קליטה מספקת בשביל ריפיטר
6. אם זה המצב, יש עוד פתרון אפשרי, בהנתן קליטה סלולרית מספיק טובה: לשים להם נתב סלולרי בלבד (יש היום חבילות ממש זולות, 20-25 ש״ח) ולהשתמש בקווי אצלך בדירה.
1. הבעיה עם כבל (לכל הסעיפים) זה שהבתים לא צמודים... וזה פשוט להתעסק עם העברת הכבל, קדיחת חור לכבל בבית שלהם וביחידה... זה לא משהו שאני אוכל לעשות בעצמי לצערי.nemugi כתב:
·היי, אז ככה:......
1. את לא חייבת את הכבל הזה לחבר למחשב. את יכולה לחבר אותו ל access point שתפיץ wifi ביחידה שלך וזה עדיף.
2+3. כבל רשת הוא לא הדרך היחידה להעביר חיבור קווי בין יחידות. כלומר, זה אותו סיפור כמו (1) אבל זה משתמש בצורה אחרת כדי לייצר את החיבור הקווי. זה עלול להיות יקר אבל אם זה עובד זו אופציה די אמינה. אגב, אם עדיין אין הוט, את יכולה לבקש התקנה של הוט ולבטל אותה אחרי חודש ואז תישארי עם תשתית ה coax שהם התקינו לך.
4. להערכתי לא אבל גם שמעתי סיפורים שיחידות של רשת על חשמל קולטות גם את הרשת של השכנים...
5. הכוונה היא לנסות את אופציית הריפיטר שדיברת עליה בהתחלה, פשוט עם מכשיר יותר חזק. אבל זה פחות מומלץ כמובן.
ויש עוד רעיון: אפשר אולי להזיז את הנתב למקום אחר בדירה / באמצע, לחבר אצלהם יחידה כ access point ואז אולי תהיה קליטה מספקת בשביל ריפיטר
6. אם זה המצב, יש עוד פתרון אפשרי, בהנתן קליטה סלולרית מספיק טובה: לשים להם נתב סלולרי בלבד (יש היום חבילות ממש זולות, 20-25 ש״ח) ולהשתמש בקווי אצלך בדירה....
2-3. לא הבנתי איך תשתית הוט עוזרת לי? (coax?)
4. טוב אז בעייתי כי אין לי איך לבדוק בלי לקנות את המכשיר (ובדקתי, אי אפשר לקנות ולהחזיר במידה ולא עובד)
טוב אני אפסיק עם המספרים כי קצת הלכתי לאיבוד
הראוטר/מודם שלהם נמצא הכי קרוב שאפשר לבית שלי, ליד החלון (יש בערך 10 מטרים בין הבתים - אבל הבית שלי בנוי מבטון).
אני קולטת קו יחיד שבא והולך (עובד סביר בעיקר כשהדלת כניסה שלי פתוחה) - וזה לא מספיק לי (בעיקר עכשיו כשיש לימודים מקוונים)
להם יש מודם/ראוטר של בזק BE
מה הדרך הכי טובה וזולה שאוכל לקלוט את האינטרנט שלהם בהתחשב בכל זה? (מבינה שאין שום דרך להגדיר את המודם/ראוטר שלי כברידג' (אני מקווה שאני משתמשת במונח הנכון) כדי שאוכל להתחבר אליו ובעצם להיות מחוברת היישר אליהם? שישמש כנתב ביניים? אז מה ממליץ בהתחשב בנסיבות?
כל הסיפור התחיל כשעשיתי אינטרנט - וזה ניתק להם את הקו (לא ידעתי על זה) - ואז הם החזירו את הקו וגם עשו אינטרנט- וזה ניתק אותי... וככה היה לנו קצת פינג פונג - עד שעליתי על מה קורה.. שאנחנו על אותה תשתית וכל פעם שהם מתחברים - בזק בעצם מושכת את הקו אליהם.. וכשאני מתחברת - הקו נמשך אלי...
ממש תודה על הסיוע... מעריכה זאת מאוד
· בכיף.danitw כתב:1. הבעיה עם כבל (לכל הסעיפים) זה שהבתים לא צמודים... וזה פשוט להתעסק עם העברת הכבל, קדיחת חור לכבל בבית שלהם וביחידה... זה לא משהו שאני אוכל לעשות בעצמי לצערי.......
2-3. לא הבנתי איך תשתית הוט עוזרת לי? (coax?)
4. טוב אז בעייתי כי אין לי איך לבדוק בלי לקנות את המכשיר (ובדקתי, אי אפשר לקנות ולהחזיר במידה ולא עובד)
טוב אני אפסיק עם המספרים כי קצת הלכתי לאיבוד
הראוטר/מודם שלהם נמצא הכי קרוב שאפשר לבית שלי, ליד החלון (יש בערך 10 מטרים בין הבתים - אבל הבית שלי בנוי מבטון).
אני קולטת קו יחיד שבא והולך (עובד סביר בעיקר כשהדלת כניסה שלי פתוחה) - וזה לא מספיק לי (בעיקר עכשיו כשיש לימודים מקוונים)
להם יש מודם/ראוטר של בזק BE
מה הדרך הכי טובה וזולה שאוכל לקלוט את האינטרנט שלהם בהתחשב בכל זה? (מבינה שאין שום דרך להגדיר את המודם/ראוטר שלי כברידג' (אני מקווה שאני משתמשת במונח הנכון) כדי שאוכל להתחבר אליו ובעצם להיות מחוברת היישר אליהם? אז מה ממליץ בהתחשב בנסיבות?
כל הסיפור התחיל כשעשיתי אינטרנט - וזה ניתק להם את הקו (לא ידעתי על זה) - ואז הם החזירו את הקו וגם עשו אינטרנט- וזה ניתק אותי... וככה היה לנו קצת פינג פונג - עד שעליתי על מה קורה.. שאנחנו על אותה תשתית וכל פעם שהם מתחברים - בזק בעצם מושכת את הקו אליהם.. וכשאני מתחברת - הקו נמשך אלי...
ממש תודה על הסיוע... מעריכה זאת מאוד...
קודם כל עדכון קצר: HomePNA זו טכנולוגיה ישנה / השם ישן לרשת על חוטי טלפון. התקן העדכני המוצלח לכך נקרא היום G.hn, אבל הכוונה היא לייצר את חיבור הרשת על חוטי הטלפון.
אז ככה: מכיוון שאתם חולקים מעגל של בזק, מה שאומר ש G.HN אמור לעבוד. אם יש תשתית Coax שאתם חולקים, אז גם MoCA יעבוד.
את יכולה לחשוב על G.HN כ ׳רשת על גבי חוטי טלפון׳ ועל MoCA כ ׳רשת על גבי תשתית coax׳, ואז זה שקול ל - 1 רק שלא צריך למתוח כבל. גם בזק עצמה משווקת את הפתרון הזה תחת השם Be-spot:
https://www.bezeq.co.il/internetandphon ... net/bspot/
מעבר לכך, ממיר מיני-פייבר של הוט משמש בעצמו כ access point מבוסס MoCA, אפשר להזמין כזה מהוט - לעזוב את תשתית בזק בשני הבתים ולהשתמש בתשתית הוט. כמובן אבל שזה יעבוד רק אם אפשר לחבר את שני הבתים על אותו מעגל של הוט. זה המקבילה של הוט ל be-spot, אם תרצי.
http://fiberbox.hot.net.il/tutorials/re ... chdatamini
אם היחידה שלך היא מבטון אז הסיפור עם הריפיטר כנראה באמת לא יילך משהו.
חלק מהמודמים/ראוטרים ניתן להגדיר כ access point דווקא, אבל היום אקסס פוינט אפילו סביר הוא פריט מאוד זול, במיוחד אם אין לך צורך לחבר מכשיר קווי נוסף או משהו.
אם אין איזה צורך רציני לחסכון בכסף או דרישות ביצועים, הייתי הולך על אחד הפתרונות שמשווקים ונתמכים על ידי הספקיות, בשביל השקט הנפשי.
·וואו ! שוב תודה על התשובה המפורטת! משכילה פה המוןnemugi כתב:· בכיף.......
קודם כל עדכון קצר: HomePNA זו טכנולוגיה ישנה / השם ישן לרשת על חוטי טלפון. התקן העדכני המוצלח לכך נקרא היום G.hn, אבל הכוונה היא לייצר את חיבור הרשת על חוטי הטלפון.
אז ככה: מכיוון שאתם חולקים מעגל של בזק, מה שאומר ש G.HN אמור לעבוד. אם יש תשתית Coax שאתם חולקים, אז גם MoCA יעבוד.
את יכולה לחשוב על G.HN כ ׳רשת על גבי חוטי טלפון׳ ועל MoCA כ ׳רשת על גבי תשתית coax׳, ואז זה שקול ל - 1 רק שלא צריך למתוח כבל. גם בזק עצמה משווקת את הפתרון הזה תחת השם Be-spot:
https://www.bezeq.co.il/internetandphon ... net/bspot/
מעבר לכך, ממיר מיני-פייבר של הוט משמש בעצמו כ access point מבוסס MoCA, אפשר להזמין כזה מהוט - לעזוב את תשתית בזק בשני הבתים ולהשתמש בתשתית הוט. כמובן אבל שזה יעבוד רק אם אפשר לחבר את שני הבתים על אותו מעגל של הוט. זה המקבילה של הוט ל be-spot, אם תרצי.
http://fiberbox.hot.net.il/tutorials/re ... chdatamini
אם היחידה שלך היא מבטון אז הסיפור עם הריפיטר כנראה באמת לא יילך משהו.
חלק מהמודמים/ראוטרים ניתן להגדיר כ access point דווקא, אבל היום אקסס פוינט אפילו סביר הוא פריט מאוד זול, במיוחד אם אין לך צורך לחבר מכשיר קווי נוסף או משהו.
אם אין איזה צורך רציני לחסכון בכסף או דרישות ביצועים, הייתי הולך על אחד הפתרונות שמשווקים ונתמכים על ידי הספקיות, בשביל השקט הנפשי....
נשמע שהBE SPOT זה בדיוק מה שניסיתי לגרום לראוטר שלי לעשות. שיקלוט את האינטרנט דרך הקו טלפון המשותף.
איך זה קשור לרפיטר? (מגדיל טווח נכון?) כי בתוך הבית לא היתה לי בעיית קליטה כשהיה לי אינטרנט (בית קטן, סלון וחדר שינה).. ואם הוא מקבל אינטרנט דרך הקו בקיר שלי - אז הוא לא תלוי במרחק מהבית שלהם...
אקסס פוינט מחייב כבל מהמודם שלהם לשלי לא?
נכון להרגע בזק רוצה לספק מגדיל טווח.. ולי נשמע שזה לא יעבוד טוב בהתחשב בקיר בטון...
· בפריסה כמו של Be-Spot את צריכה לשים שתי יחידות: יחידה אחת ליד הנתב שלהם (היחידה הקווית) ויחידה אחת ליד שקע הטלפון אצלך (היחידה עם ה wifi - היא access point בעצם). גם G.HN לא מתפקד למרחק אינסופי.danitw כתב:·וואו ! שוב תודה על התשובה המפורטת! משכילה פה המון......
נשמע שהBE SPOT זה בדיוק מה שניסיתי לגרום לראוטר שלי לעשות. שיקלוט את האינטרנט דרך הקו טלפון המשותף.
איך זה קשור לרפיטר? (מגדיל טווח נכון?) כי בתוך הבית לא היתה לי בעיית קליטה כשהיה לי אינטרנט (בית קטן, סלון וחדר שינה).. ואם הוא מקבל אינטרנט דרך הקו בקיר שלי - אז הוא לא תלוי במרחק מהבית שלהם...
אקסס פוינט מחייב כבל מהמודם שלהם לשלי לא?
נכון להרגע בזק רוצה לספק מגדיל טווח.. ולי נשמע שזה לא יעבוד טוב בהתחשב בקיר בטון......
אכן יש כבל - כבל הטלפון משמש ככבל הזה, עבור ה Be-spot. את יכולה לקרוא שם בשאלות ותשובות או במדריך למשתמש, יש הסבר מדוייק איך זה עובד.
אז אני ממליץ שתבקשי מהם Be-Spot. אם הוא עובד, את יכולה לנסות ולקנות ציוד שיעשה את העבודה בעצמך. לחלופין תביאי את הוט שתעשה לך תשתית אם אין ותתקין mini-fiber. אני חייב ללכת לישון, אפשר להמשיך מחר