הגדרת telnet + ssh.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Ccna פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי איך אני יכול להגדיר על sw של סיסקו telnet ו ssh ושלכל אחד יהיה סיסמא שונה? ( ושיעבדו ביחד)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

Ccna כתב:היי איך אני יכול להגדיר על sw של סיסקו telnet ו ssh ושלכל אחד יהיה סיסמא שונה? ( ושיעבדו ביחד)
...
·

על Telnet כדאי לך לשכוח כמו על סיוט שנגמר כבר לפני עשורים רבים וב SSH אתה צריך להגדיר רק חשבון אחד מקומי בודד של שם משתמש וסיסמה, שישמש רק למקרי חרום שבהם לא יהיה זמין שרת RADIUS. אתה צריך להגדיר את ההתחברות מהמתג לשרת RADIUS תפעולי ובו כבר אתה מגדיר כמה שנדרש משתמשים עם הסיסמאות ואת הרמות ההרשאות הנדרשות. כמובן שהתקשורת בין המתג לשרת RADIUS צריכה לעבור אך ורק ב VLAN הנפרד המיועד לכך ולא האחת ה VLANS הרגילים. זה הכל.

Ccna פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

sys_admin כתב:
...
...
·

על Telnet כדאי לך לשכוח כמו על סיוט שנגמר כבר לפני עשורים רבים וב SSH אתה צריך להגדיר רק חשבון אחד מקומי בודד של שם משתמש וסיסמה, שישמש רק למקרי חרום שבהם לא יהיה זמין שרת RADIUS. אתה צריך להגדיר את ההתחברות מהמתג לשרת RADIUS תפעולי ובו כבר אתה מגדיר כמה שנדרש משתמשים עם הסיסמאות ואת הרמות ההרשאות הנדרשות. כמובן שהתקשורת בין המתג לשרת RADIUS צריכה לעבור אך ורק ב VLAN הנפרד המיועד לכך ולא האחת ה VLANS הרגילים. זה הכל.
...
·
איך להגדיר כל אחד בנפרד אני יודע. איך להגדיר את שניהם אני הצלחתי דרך שרת radius אבל אם אין לי שרת radius ואני רוצה להכיר telnet ו ssh ולשכל אחד תהיה סיסמא שונה זה אפשרי?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #4 

ב Telnet הכל, כולל הסיסמה נשלחים בצורה גלויה לכל, בגלל זה, ב Telnet לא משתמשים לעולם ודבר ראשון שבודקים בהגדרות המתג של CISCO, זה האם Telnet באמת מכובה במכשיר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”