קניתי C9 LG 55 ונראה לי שעשיתי טעות. האם לבטל?
המרחק אצלי הוא 3.5 מטר בחדר.
אחרי קריאה פה בפורום אני רואה שעשיתי טעות
מה בעצם אני מפסיד אם אני קונה 55 אינץ?
אני לא אראה 4k בצורה הכי טובה?
אני לא רוצה מסך ענק כי אני לא רוצה לפגוע בעיניים וגם כי זה חדר ולא סלון.
אבל אני אצפה ב4k בעיקר.
מה אתם אומרים? לבטל?
אחרי קריאה פה בפורום אני רואה שעשיתי טעות
מה בעצם אני מפסיד אם אני קונה 55 אינץ?
אני לא אראה 4k בצורה הכי טובה?
אני לא רוצה מסך ענק כי אני לא רוצה לפגוע בעיניים וגם כי זה חדר ולא סלון.
אבל אני אצפה ב4k בעיקר.
מה אתם אומרים? לבטל?
האם אתה יוכל להגדיל את התקציב? אם לא תתחדש.
אם אתה שואל אותי בוודאי הייתי ממליץ על 65 אני רכשתי 65 על מרחק של 4 מ׳ וזה מרגיש לי קטן.
לא היתה לי אופציה תקציבית כדי לקבל אותו רמה ב75 בגלל שהמחיר מכפיל את עצמו.
לשיקולך...
עדכן עם יש שאלות נוספות אנחנו פה
אם אתה שואל אותי בוודאי הייתי ממליץ על 65 אני רכשתי 65 על מרחק של 4 מ׳ וזה מרגיש לי קטן.
לא היתה לי אופציה תקציבית כדי לקבל אותו רמה ב75 בגלל שהמחיר מכפיל את עצמו.
לשיקולך...
עדכן עם יש שאלות נוספות אנחנו פה
- pearljam5000
-
- חבר פעיל

- תגובות: 70
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 0
תוסיף 2000 שקל זה להמון שנים ובשבילי האימפקט של הגודל גדול מהאיכות ... אתה לא מאבד איכות זה אותו מסך בדיוק הרי פשוט בגודל אחר
@MOTIX
·
נהוג לשים טלויזיות קטנות יותר בחדרי שינה למשל, שם צופים פחות בטלויזיה. (וגם יקר לשים טלויזיות פרימיום בכל חדר)
אבל בסלון (שהוא מקום הצפיה המרכזי בד״כ, ולאורך יותר שעות ביום, נוהגים לשים טלויזיות גדולות/איכותיות יותר.
לגבי 4K - לי יש טלויזיה ״65 אינצ׳ במרחק 2.5 מטר, וקשה מאוד לראות הבדל בין HD ל-4K בגודל/מרחק הזה.
ממרחק 1.5 מטר דווקא אפשר לראות הבדל (שזה נותן סדר גודל לגבי מרחק/גודל).
במרחק/גודל שלך אני לא חושב שתוכל להבדיל בין 4K ל-HD. אפילו HD ו-HD Ready יכול להיות יראו מאוד דומים.
יחד עם זאת, בטלויזיות מודרניות החלק החשוב באיכות התמונה הוא לא הרזולוציה, אלה טווח הצבעים והניגודיות. ואלה מעולים בטלויזיות OLED.
כלומר אני כן חושב שהיית נהנה יותר ממסך גדול יותר, אם היית יכול להרשות לעצמך כלכלית כמובן.
יש לי משקפיים מגיל 12 בערך, ואני לא מכיר שום מחקר על פגיעה בעיניים שקשורה לצפיה בטלויזיה ״גדולה מדי״.
אגב, כדי שטלויזיה תהיה ״גדולה מדי״ למרחק כמו שלך, היא צריכה להיות בגודל ״200 אינצ׳ בערך, אז יש לך עוד לאן לשאוף...
·
נהוג לשים טלויזיות קטנות יותר בחדרי שינה למשל, שם צופים פחות בטלויזיה. (וגם יקר לשים טלויזיות פרימיום בכל חדר)
אבל בסלון (שהוא מקום הצפיה המרכזי בד״כ, ולאורך יותר שעות ביום, נוהגים לשים טלויזיות גדולות/איכותיות יותר.
לגבי 4K - לי יש טלויזיה ״65 אינצ׳ במרחק 2.5 מטר, וקשה מאוד לראות הבדל בין HD ל-4K בגודל/מרחק הזה.
ממרחק 1.5 מטר דווקא אפשר לראות הבדל (שזה נותן סדר גודל לגבי מרחק/גודל).
במרחק/גודל שלך אני לא חושב שתוכל להבדיל בין 4K ל-HD. אפילו HD ו-HD Ready יכול להיות יראו מאוד דומים.
יחד עם זאת, בטלויזיות מודרניות החלק החשוב באיכות התמונה הוא לא הרזולוציה, אלה טווח הצבעים והניגודיות. ואלה מעולים בטלויזיות OLED.
כלומר אני כן חושב שהיית נהנה יותר ממסך גדול יותר, אם היית יכול להרשות לעצמך כלכלית כמובן.
יש לי משקפיים מגיל 12 בערך, ואני לא מכיר שום מחקר על פגיעה בעיניים שקשורה לצפיה בטלויזיה ״גדולה מדי״.
אגב, כדי שטלויזיה תהיה ״גדולה מדי״ למרחק כמו שלך, היא צריכה להיות בגודל ״200 אינצ׳ בערך, אז יש לך עוד לאן לשאוף...
@MOTIX
·לא הבנתי מה הקשר ללפגוע בעיניים, דווקא עם מסך יותר גדול במרחק שלך, סיכוי נמוך יותר לפגיעה בראיה.
בסופו של דבר זה עניין של טעם אישי, מבחינת המרחק, אתה בהחלט יכול לשים 65 אינצ וזה מה שאני הייתי עושה במיוחד בגלל התוספת הלא משמעותית שצריך להוסיף.
·לא הבנתי מה הקשר ללפגוע בעיניים, דווקא עם מסך יותר גדול במרחק שלך, סיכוי נמוך יותר לפגיעה בראיה.
בסופו של דבר זה עניין של טעם אישי, מבחינת המרחק, אתה בהחלט יכול לשים 65 אינצ וזה מה שאני הייתי עושה במיוחד בגלל התוספת הלא משמעותית שצריך להוסיף.