החלפת HDD בלפטופ מבלי לאבד את התוכנות שעליו - שאלה
-
AvivMustaky
- כתב

- תגובות: 718
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 271 פעמים
הי חבריה
בידוד שמח
שאלה מקצועית קלה -
יש לי לפטופ עם HDD SSD של 128 ואני רוצה להגדיל ל 512 M2 .
על הHDD הנוכחי יש ווינדוס (חוקי כמובן) ותוכנות מותקנות שאני רוצה לשמור על תצורתן
איך אני מחליף HDD מבלי לאבד את רישיון הווינדוס והרישיונות של תוכנות המותקנות עליו
תודה מראש
בידוד שמח
שאלה מקצועית קלה -
יש לי לפטופ עם HDD SSD של 128 ואני רוצה להגדיל ל 512 M2 .
על הHDD הנוכחי יש ווינדוס (חוקי כמובן) ותוכנות מותקנות שאני רוצה לשמור על תצורתן
איך אני מחליף HDD מבלי לאבד את רישיון הווינדוס והרישיונות של תוכנות המותקנות עליו
תודה מראש
-
AvivMustaky
- כתב

הי
תודה על התשובה
היא לא תגרום לHDD החדש לרדת בנפחו ל 128 , בדומה למה שקורה כשעושים IMAGE ?
תודה על התשובה
היא לא תגרום לHDD החדש לרדת בנפחו ל 128 , בדומה למה שקורה כשעושים IMAGE ?
·aviv_yakov כתב: היא לא תגרום לHDD החדש לרדת בנפחו ל 128 , בדומה למה שקורה כשעושים IMAGE ?...
ממתי שעושים image זה גורם לדיסק החדש "לרדת" בנפחו?
אני לא זוכר בדיוק באיזה תוכנה השתמשתי ובאיזה אופציה בדיוק אבל אם אתה עושה את זה נכון הוא יוצר לך עותק מלא של כל המידע של הדיסק הישן (כולל הרשאות והכל כך שמערכת ההפעלה ממשיכה לעבוד) על מחיצה בגודל שאתה בוחר בדיסק החדש (כלומר אתה יכול, ולדעתי מומלץ, ישר ליצור בדיסק החדש מחיצה שמנצלת את כל נפחו). בנוסף גם בתוכנות כאלה ואפילו ב-windows עצמו אין בעיה להרחיב את ה-partition אחרי ההעתקה:
https://www.howtogeek.com/101862/how-to ... -software/
צריך גם לשם לב לנושאים כמו שהדיסק החדש יהיה MBR או GPT אותו דבר כמו הדיסק הישן ושה-partition החדש יהיה active (אחרת ה-windows החדש לא יעלה). בתקווה התוכנה שאתה בוחר לעשות איתה את ה-clone מטפלת לך בזה או נותנת לך אופציה לקבוע זאת ידנית.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2082
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
הוא לא יורד, אבל אם הוא התחיל בדיסק של 128GB, המחיצות בדיסק החדש ישארו באותו הגודל עם עוד 384GB לא מנוצלים.eran405 כתב:·......
ממתי שעושים image זה גורם לדיסק החדש "לרדת" בנפחו?
...
יש להרחיב את המחיצות עם כל מנהל מחיצות חינמי כמו https://www.partitionwizard.com/free-pa ... nager.html או דומיו.
·udif כתב: הוא לא יורד, אבל אם הוא התחיל בדיסק של 128GB, המחיצות בדיסק החדש ישארו באותו הגודל עם עוד 384GB לא מנוצלים....
מהניסיון שלי זה ממש לא עובד ככה. אני לא זוכר באיזה תוכנה השתמשתי אבל אני קיבלתי אופציה לבחור את הגודל של המחיצה החדשה כמו לדוגמא: בין 107G עד 512G, כאשר ה-107G הוא כמות המידע שיש כרגע על הדיסק הישן (כלומר אין שום משמעות לגודל הדיסק או המחיצה הישנים אבל אתה חייב שהמחיצה החדשה תהיה לפחות מספיק גדולה להכיל את כל המידע) ו-512G זה גודל הדיסק החדש (שמן הסתם אי אפשר ליצור בו מחיצה יותר גדולה מנפחו). פעם אחרונה שעשית זאת בכלל העתקתי מחיצה של 1000G לדיסק של 256G (כמובן שקודם הייתי צריך לנקות את המחיצה של ה-1000G כך שיהיה בה פחות מ-256G של מידע).
אם אני זוכר נכון ניסיתי יותר מתוכנה אחת ובכולם הייתה את האופציה הזו אבל אני לא בטוח האם ניסיתי גם את ה-MACRIUM REFLECT שהומלצה לעיל. השם Partition Wizard לא מוכר לי ואני די בטוח שלא ניסיתי אותו אף פעם. בנוסף לא עשיתי את זה דרך image, אלא תמיד clone מדיסק לדיסק (על אף שלדעתי זה לא אמור לשנות כלום).
·udif כתב: יש להרחיב את המחיצות עם כל מנהל מחיצות חינמי כמו https://www.partitionwizard.com/free-pa ... nager.html או דומיו....
בהחלט אפשר להרחיב (או להקטין במגבלות מסויימות) מחיצות גם בתוכנות כאלה ואפילו ב-windows עצמו ללא כל תוכנה אחרת. הנה ההוראות שקישרתי כבר בפוסט הקודם:
·...
-
AvivMustaky
- כתב

תודה לכולם על ההתיחסויות, אנסה מחר ואדווח
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לא נראה לי שאפשר להרחיב את המחיצה שמערכת ההפעלה רצה ממנה. אם אתה רוצה להרחיב את המחיצה ש-Windows מותקן עליה, תאתחל את המחשב מ-Live USB כלשהו (מומלץ Ubuntu או Knoppix) ואז תשתמש ב-GParted.aviv_yakov כתב:תודה לכולם על ההתיחסויות, אנסה מחר ואדווח...
·NegativeIQ כתב: לא נראה לי שאפשר להרחיב את המחיצה שמערכת ההפעלה רצה ממנה. אם אתה רוצה להרחיב את המחיצה ש-Windows מותקן עליה, תאתחל את המחשב מ-Live USB כלשהו (מומלץ Ubuntu או Knoppix) ואז תשתמש ב-GParted....
לגבי תוכנות צד שלישי מתאימות אני בטוח שאין בעיה (לפחות ביותר טובות אם יש צורך הם מעלות את המחשב מחדש ללא windows ואז בטוח שאין להם בעיה לשנות את הגודל). לדעתי אפילו ללא תוכנות צד שלישי זה נתמך, ראה לדוגמא כאן:
https://www.easeus.com/partition-master ... ws-10.html
הם כמובן דבר ראשון מפרסמים את המוצר שלהם אבל אחרי זה הם גם מפרטים שזה אפשרי דרך ה-disk manager או דרך diskpart.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אפשר בהחלט לשנות את גודל windows system partition מתוך מערכת ההפעלה, ללא צורך בתוכנות חיצוניות.NegativeIQ כתב:לא נראה לי שאפשר להרחיב את המחיצה שמערכת ההפעלה רצה ממנה. אם אתה רוצה להרחיב את המחיצה ש-Windows מותקן עליה, תאתחל את המחשב מ-Live USB כלשהו (מומלץ Ubuntu או Knoppix) ואז תשתמש ב-GParted..........
https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 0ac6fe38ba
ניתן לעשות זאת במידה וה"מחיצה" של השטח הפנוי במנהל הדיסקים נמצאת צמוד למחיצה שאתה רוצה להרחיב, גם אם זו מחיצה של מערכת ההפעלה.NegativeIQ כתב:לא נראה לי שאפשר להרחיב את המחיצה שמערכת ההפעלה רצה ממנה. אם אתה רוצה להרחיב את המחיצה ש-Windows מותקן עליה, תאתחל את המחשב מ-Live USB כלשהו (מומלץ Ubuntu או Knoppix) ואז תשתמש ב-GParted..........
ביצעתי זאת כבר מס' פעמים.
https://www.easeus.com/partition-master ... olume.html
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9063
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
הי, עוקב על הנ"ל.
אשמח להבין איך עושים את התהליך בפועל לפני ההתקנה של כל התוכנות.
הרי על ה-HDD הקיים של ה-128 יושב כל החומר. לאיפה מעתיקים אותו ?
ואחרי שהוא הועתק, החלפנו את ה-HDD לאחד גדול יותר, מפעילים את המחשב, מה קורה אז ? הרי אין עליו כלום ?
איך "מייבאים" את כל החומר שהיה קיים ב-128 ?
אשמח להבין איך עושים את התהליך בפועל לפני ההתקנה של כל התוכנות.
הרי על ה-HDD הקיים של ה-128 יושב כל החומר. לאיפה מעתיקים אותו ?
ואחרי שהוא הועתק, החלפנו את ה-HDD לאחד גדול יותר, מפעילים את המחשב, מה קורה אז ? הרי אין עליו כלום ?
איך "מייבאים" את כל החומר שהיה קיים ב-128 ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
@avihuli
·
אין פה פתרונות קסם. שתי האופציות שאני מכיר:
א. אם יש לך desktop אתה פשוט מחבר את שני הדיסקים למחשב ועושה clone ישירות מהדיסק הראשון לשני. זה פותר את כל הבעיות שציינת, במיוחד במקרה שמדובר על להעתיק שני דיסקים שונים מהדיסק של ה-system (נגיד להשתמש ב-desktop להעתיק מהדיסק הישן לחדש של הלפטופ). במקרה שאתה רוצה לעשות clone ל-windows שרץ התוכנות האילו אמורות לדעת לעשות זאת בצורה שקופה יחסית ע"י אתחל מחדש של המחשב והרצת ה-clone ללא ה-windows.
ב. אם אתה רוצה לעשות זאת בלי לחבר את הדיסק הישן והחדש ביחד אתה חייב אמצעי אחסון כלשהו עם מספיק מקום ל-image, כמו לדוגמא דיסק נייד או כונן רשת (בתקווה שהתוכנת cloning תומכת בזה). במקרה הספציפי של 128 גיגה אפשר אפילו usb key. כמו שהסברתי לעיל לא סביר שה-clone עצמו יעשה בזמן שה-windows פועל אבל התוכנות האילו אמורות לדעת לעקוף את זה בצורה שקופה.
אחרי שהכנת image ואתה מחליף את הדיסק אתה צריך להעלות את אותה תוכנה ללא התקנה של windows. לתוכנות האילו תהיה אופציה להכין "דיסק הצלה" או איך שהם לא קוראים לזה (מעשית זה צריך להיות bootable usb שמעלה את התוכנה שלהם). משם אתה פשוט משחזר את ה-image ובתקווה הכל עובד.
·
אין פה פתרונות קסם. שתי האופציות שאני מכיר:
א. אם יש לך desktop אתה פשוט מחבר את שני הדיסקים למחשב ועושה clone ישירות מהדיסק הראשון לשני. זה פותר את כל הבעיות שציינת, במיוחד במקרה שמדובר על להעתיק שני דיסקים שונים מהדיסק של ה-system (נגיד להשתמש ב-desktop להעתיק מהדיסק הישן לחדש של הלפטופ). במקרה שאתה רוצה לעשות clone ל-windows שרץ התוכנות האילו אמורות לדעת לעשות זאת בצורה שקופה יחסית ע"י אתחל מחדש של המחשב והרצת ה-clone ללא ה-windows.
ב. אם אתה רוצה לעשות זאת בלי לחבר את הדיסק הישן והחדש ביחד אתה חייב אמצעי אחסון כלשהו עם מספיק מקום ל-image, כמו לדוגמא דיסק נייד או כונן רשת (בתקווה שהתוכנת cloning תומכת בזה). במקרה הספציפי של 128 גיגה אפשר אפילו usb key. כמו שהסברתי לעיל לא סביר שה-clone עצמו יעשה בזמן שה-windows פועל אבל התוכנות האילו אמורות לדעת לעקוף את זה בצורה שקופה.
אחרי שהכנת image ואתה מחליף את הדיסק אתה צריך להעלות את אותה תוכנה ללא התקנה של windows. לתוכנות האילו תהיה אופציה להכין "דיסק הצלה" או איך שהם לא קוראים לזה (מעשית זה צריך להיות bootable usb שמעלה את התוכנה שלהם). משם אתה פשוט משחזר את ה-image ובתקווה הכל עובד.
למה אני משתמש ב-MACRIUM REFLECT, עד כמה שניסיתי היא מסוגלת לעשות דיסק הצלה מאותו דיסק של הגיבוי.
בונים מחיצה של 20 גיגה ועליו יוצרים את הדיסק חילוץ, אחר כך עם המחיצה שנותרת שמים את האימג'ים(MRIMG)
חסכתי שימוש בדיסק און קי מיותר.
בונים מחיצה של 20 גיגה ועליו יוצרים את הדיסק חילוץ, אחר כך עם המחיצה שנותרת שמים את האימג'ים(MRIMG)
חסכתי שימוש בדיסק און קי מיותר.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2082
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
@eran405 :
מה שאמרתי זה שאם תשכפל את הדיסק הקיים (128GB) סקטור אחרי סקטור אל הדיסק החדש, לא תקבל שטח אחסון נוסף בלי עבודה נוספת.
ברור שאפליקציות ספציפיות לווינדוס שנועדו למיגרציה של דיסק ישן לחדש תומכות אוטומטית בהגדלת המחיצה. אני דיברתי על שכפול של IMAGE ללא שינוי.
לא נכנסתי לנושא האפליקציות בכלל.מהניסיון שלי זה ממש לא עובד ככה. אני לא זוכר באיזה תוכנה השתמשתי אבל אני קיבלתי אופציה לבחור את הגודל של המחיצה החדשה כמו לדוגמא: בין 107G עד 512G, כאשר ה-107G הוא כמות המידע שיש כרגע על הדיסק הישן...
מה שאמרתי זה שאם תשכפל את הדיסק הקיים (128GB) סקטור אחרי סקטור אל הדיסק החדש, לא תקבל שטח אחסון נוסף בלי עבודה נוספת.
ברור שאפליקציות ספציפיות לווינדוס שנועדו למיגרציה של דיסק ישן לחדש תומכות אוטומטית בהגדלת המחיצה. אני דיברתי על שכפול של IMAGE ללא שינוי.
-
AvivMustaky
- כתב

לצערי אחרי הרבה נסיונות לא הצלחתי
השתמשתי בתוכנה MACRIUM REFLECT ביצעתי נסיונות גם עם יצירת IMAGE וגם עם CLONE , בכל פעם בזמן נסיון עליה עם הHDD החיצוני אליו עשיתי את ההעתקה הווינדוס נכנס לשלב של REPAIR שכושל, רק לאחר איפוס מלא של הווינדוס כולל מחיקת כלל הקבצים אני מצליח לעשות BOOT מהHDD החיצוני.
רשיון הווינדוס אומנם נשמר אבל כל שאר הדברים נמחקים
משהו יכול לנסות להבין מה הבעיה ?
שוב תודה מראש
השתמשתי בתוכנה MACRIUM REFLECT ביצעתי נסיונות גם עם יצירת IMAGE וגם עם CLONE , בכל פעם בזמן נסיון עליה עם הHDD החיצוני אליו עשיתי את ההעתקה הווינדוס נכנס לשלב של REPAIR שכושל, רק לאחר איפוס מלא של הווינדוס כולל מחיקת כלל הקבצים אני מצליח לעשות BOOT מהHDD החיצוני.
רשיון הווינדוס אומנם נשמר אבל כל שאר הדברים נמחקים
משהו יכול לנסות להבין מה הבעיה ?
שוב תודה מראש
@aviv_yakov
·
אתה מתכוון שאתה מנסה לעשות boot ל-windows מהדיסק החיצוני?!
לפי הפוסט הראשון אתה מנסה להעתיק התקנה שיושבת על דיסק פנימי לדיסק פנימי חדש. אתה אמור לדוגמא לעשות לה image לדיסק החיצוני, להחליף לדיסק החדש (כלומר להוציא את הדיסק הישן מתוך המחשב ולהתקין במקומו את הדיסק החדש) ואז לשחזר את ה-image לדיסק הפנימי החדש. אם אתה רוצה לעשות clone תצטרך מחשב שאפשר לחבר אליו בו זמנית את שני הדיסקים הפנימיים (לדוגמא desktop), בהנחה שזה מחשב אחר תקפיד שלא לנסות אפילו להעלות את ה-windows החדש ובטח לא הישן במחשב השונה.
בנוסף, אני לא בטוח האם הגירסה החינמית של MACRIUM REFLECT יכולה בכלל לעשות את מה שאתה רוצה (אני בהחלט לא אומר שהיא לא יכולה לעשות זאת אלא שאין לי מושג):
https://www.macrium.com/reflectfree
שם לב שבחרו לנסח את זה כ-"Restore non-booting systems" שאולי זה אומר שבגירסה החינמית אי אפשר לשחזר מערכת הפעלה (אלא רק דיסק עם מידע). יש הרבה מוצרים מתחרים של חברות אחרות - אפשר למצוא בגוגל. לא אציין מוצר ספציפי כי אין לי ניסיון רלוונטי למקרה שלך. שם לב שלחלק מהתוכנות בתשלום יש גם trail (לדוגמא easeus todo backup שיש לו גם גירסה חינמית וגם trail לזמן מוגבל עם האופציות המורחבות של הגירסת home, וגם כאן לא ברור לי האם הגירסה החינמית מספיקה למה שאתה רוצה). בנוסף יש גם אופציות לגמרי חינמיות כמו clonezilla אבל למיטב הבנתי, לפחות עם clonezilla, זה באמת מעתיק את ה-partition בדיוק כמו שהוא (כלומר לא משנה את הגדול שלו; במקרה שלך אולי זה לא כזה נורא, הרי הדיסק החדש יותר גדול ואפשר להשתמש ב-windows עצמו להגדיל את המחיצה אחרי ההעברה ללא בעיות).
אם בכל זאת אתה רוצה להעביר משום מה את ה-windows מדיסק פנימי לדיסק חיצוני אני לא בטוח האם זה אפשרי ומה נדרש לצורך זה. לכל הפחות צריך להיות ברור שמדובר על דרייברים אחרים לגמרי (אם רוצים לדייק מה שחשוב כאן הוא הדרייבר של הבקר דיסקים). מהניסיון שלי windows יכול להיות "רגיש" כשמעבירים אותו בין מחשבים והבקר של הדיסקים משתנה.
כמו תמיד חיפוש בגוגל זו התחלה טובה (מחיפושים מאד זריזים אני בעיקר רואה מידע על התקנת windows על דיסק חיצוני ואפילו זה לא נשמע טריוואלי, להעביר windows קיים שהותקן על דיסק פנימי זה כנראה עוד פחות טריוואלי...).
·
אתה מתכוון שאתה מנסה לעשות boot ל-windows מהדיסק החיצוני?!
לפי הפוסט הראשון אתה מנסה להעתיק התקנה שיושבת על דיסק פנימי לדיסק פנימי חדש. אתה אמור לדוגמא לעשות לה image לדיסק החיצוני, להחליף לדיסק החדש (כלומר להוציא את הדיסק הישן מתוך המחשב ולהתקין במקומו את הדיסק החדש) ואז לשחזר את ה-image לדיסק הפנימי החדש. אם אתה רוצה לעשות clone תצטרך מחשב שאפשר לחבר אליו בו זמנית את שני הדיסקים הפנימיים (לדוגמא desktop), בהנחה שזה מחשב אחר תקפיד שלא לנסות אפילו להעלות את ה-windows החדש ובטח לא הישן במחשב השונה.
בנוסף, אני לא בטוח האם הגירסה החינמית של MACRIUM REFLECT יכולה בכלל לעשות את מה שאתה רוצה (אני בהחלט לא אומר שהיא לא יכולה לעשות זאת אלא שאין לי מושג):
https://www.macrium.com/reflectfree
שם לב שבחרו לנסח את זה כ-"Restore non-booting systems" שאולי זה אומר שבגירסה החינמית אי אפשר לשחזר מערכת הפעלה (אלא רק דיסק עם מידע). יש הרבה מוצרים מתחרים של חברות אחרות - אפשר למצוא בגוגל. לא אציין מוצר ספציפי כי אין לי ניסיון רלוונטי למקרה שלך. שם לב שלחלק מהתוכנות בתשלום יש גם trail (לדוגמא easeus todo backup שיש לו גם גירסה חינמית וגם trail לזמן מוגבל עם האופציות המורחבות של הגירסת home, וגם כאן לא ברור לי האם הגירסה החינמית מספיקה למה שאתה רוצה). בנוסף יש גם אופציות לגמרי חינמיות כמו clonezilla אבל למיטב הבנתי, לפחות עם clonezilla, זה באמת מעתיק את ה-partition בדיוק כמו שהוא (כלומר לא משנה את הגדול שלו; במקרה שלך אולי זה לא כזה נורא, הרי הדיסק החדש יותר גדול ואפשר להשתמש ב-windows עצמו להגדיל את המחיצה אחרי ההעברה ללא בעיות).
אם בכל זאת אתה רוצה להעביר משום מה את ה-windows מדיסק פנימי לדיסק חיצוני אני לא בטוח האם זה אפשרי ומה נדרש לצורך זה. לכל הפחות צריך להיות ברור שמדובר על דרייברים אחרים לגמרי (אם רוצים לדייק מה שחשוב כאן הוא הדרייבר של הבקר דיסקים). מהניסיון שלי windows יכול להיות "רגיש" כשמעבירים אותו בין מחשבים והבקר של הדיסקים משתנה.
כמו תמיד חיפוש בגוגל זו התחלה טובה (מחיפושים מאד זריזים אני בעיקר רואה מידע על התקנת windows על דיסק חיצוני ואפילו זה לא נשמע טריוואלי, להעביר windows קיים שהותקן על דיסק פנימי זה כנראה עוד פחות טריוואלי...).
-
AvivMustaky
- כתב

בגדול , לאחר ביצוע IMAGE לדיסק חיצוני הווינדוס מזהה אותו כ windows to go , ולא מאפשר עליה מבלי שאבצע איפוס . לאחר איפוס הווינדוס עולה מהרדיסק החיוני ואכן הצלחתי לעשות IMAGE לפנימי החדש אך לצערי הוא נשאר בהגדרות של TO GO .
כנראה שהפתרון היחיד הוא להשיג מתאם m.2 sata ל- USB ולבצע IMAGE ישירות מהרדיסק פנימי להרדיסק פנימי.
כנראה שהפתרון היחיד הוא להשיג מתאם m.2 sata ל- USB ולבצע IMAGE ישירות מהרדיסק פנימי להרדיסק פנימי.
@aviv_yakov
·
אתה עושה משהו לא נכון.
אתה אמור למצוא אופציה של הכנת image של כל הדיסק לקובץ מסויים במערכת הקבצים הנוכחית של הדיסק החיצוני. זה קובץ שאתה בוחר את המיקום והשם שלו אז איך windows יכול לזהות אותו כ-windows to go? (דרך אגב אין לי מושג מה זה בכלל).
בנוסף, אחרי שעשית את ה-image אתה צריך להחליף את הדיסק הפנימי לדיסק החדש ולהעלות את התוכנה שהשתמשת בה לעשות את ה-image מ"דיסק הצלה" (לדוגמא להעלות את ה-marcum reflect מ-usb key). לכן אין פה שום קשר ל-windows, שום דבר של microsoft לא רץ פה. זה רק עניין של לבחור את האופציות הנכונות בתוכנה שבחרת בשביל להכין ואחרי זה לשחזר את ה-image לדיסק החדש.
אחרי השיחזור אתה מנתק את הדיסק החיצוני וה-usb key ומשאיר אך ורק את הדיסק הפנימי החדש ומנסה לעשות boot ממנו. אם עשית את זה נכון אז ה-windows "הרגיל" יעלה בדיוק כמו שעלה מהדיסק הישן (כולל כל התוכנות שלך והכל). אחרי שקיבלת את ה-windows "הרגיל", ובמבט מהיר אתה לא רואה שום בעיות, תוודא שה-partition שלו תופס את כל המקום שיש בדיסק החדש ואם צריך תגדיל אותו. זה הכל.
תוודא שאתה בוחר את האופציות הנכונות בתוכנת imaging שבחרת או תחליף לגירסא לא חינמית שלה או לתוכנה אחרת (ראה את הפוסט הקודם שלי). אני באמת לא מבין מאיפה יכולה לצוץ לך אופציה של windows to go (לא שאני יודע מה זה) אלא אם זו אופציה שקיימת לדוגמא ב-marcum reflect ובחרת את האופציה הזו.
כמו תמיד חיפוש בגוגל זו התחלה טובה (דז'ה וו, זה בדיוק ההתחלה של הפיסקה האחרונה בפוסט הקודם שלי...). לדוגמא מחיפוש זריז בגוגל:
https://www.howtogeek.com/howto/7363/ma ... p-utility/
·
אתה עושה משהו לא נכון.
אתה אמור למצוא אופציה של הכנת image של כל הדיסק לקובץ מסויים במערכת הקבצים הנוכחית של הדיסק החיצוני. זה קובץ שאתה בוחר את המיקום והשם שלו אז איך windows יכול לזהות אותו כ-windows to go? (דרך אגב אין לי מושג מה זה בכלל).
בנוסף, אחרי שעשית את ה-image אתה צריך להחליף את הדיסק הפנימי לדיסק החדש ולהעלות את התוכנה שהשתמשת בה לעשות את ה-image מ"דיסק הצלה" (לדוגמא להעלות את ה-marcum reflect מ-usb key). לכן אין פה שום קשר ל-windows, שום דבר של microsoft לא רץ פה. זה רק עניין של לבחור את האופציות הנכונות בתוכנה שבחרת בשביל להכין ואחרי זה לשחזר את ה-image לדיסק החדש.
אחרי השיחזור אתה מנתק את הדיסק החיצוני וה-usb key ומשאיר אך ורק את הדיסק הפנימי החדש ומנסה לעשות boot ממנו. אם עשית את זה נכון אז ה-windows "הרגיל" יעלה בדיוק כמו שעלה מהדיסק הישן (כולל כל התוכנות שלך והכל). אחרי שקיבלת את ה-windows "הרגיל", ובמבט מהיר אתה לא רואה שום בעיות, תוודא שה-partition שלו תופס את כל המקום שיש בדיסק החדש ואם צריך תגדיל אותו. זה הכל.
תוודא שאתה בוחר את האופציות הנכונות בתוכנת imaging שבחרת או תחליף לגירסא לא חינמית שלה או לתוכנה אחרת (ראה את הפוסט הקודם שלי). אני באמת לא מבין מאיפה יכולה לצוץ לך אופציה של windows to go (לא שאני יודע מה זה) אלא אם זו אופציה שקיימת לדוגמא ב-marcum reflect ובחרת את האופציה הזו.
כמו תמיד חיפוש בגוגל זו התחלה טובה (דז'ה וו, זה בדיוק ההתחלה של הפיסקה האחרונה בפוסט הקודם שלי...). לדוגמא מחיפוש זריז בגוגל:
https://www.howtogeek.com/howto/7363/ma ... p-utility/