שלום חברים ,
אני בתהליך של בניית חדר קולנוע
ואני מתלבט אם לרכוש מקרן 4K או לקנות מסך טוב 85 אינץ
תקציב כרגע פחות רלוונטי , כיוון שאני רוצה לדעת עלויות לפני שאני מגדיר
יש למישהו המלצה למקרן 4K איכותי ( שיש לו HDR , DV )
אשמח להמלצות
תודה רבה
* מרחק מקיר לקיר זה בערך 3.5 מטר
מקרן 4K לחדר קולנוע
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
למיטב ידיעתי אין שום מקרן שיש לו DV.
אני מניח שהחשכה של חלל הצפייה פשוט ואין עם זה בעיה, כי אחרת, מקרן לא רלוונטי.
ההחלטה האם ללכת על מסך 85 אינץ או על מקרן צריכה להיות תלויה בעיקר בגודל המסך האפשרי.
אם אין לפחות 2.35 מ' לרוחב תמונה (שיאפשר לפחות 106" ב-16:9) אז מקרן לא רלוונטי.
אם יש לפחות 2.8 מ' לרוחב תמונה (שיאפשר לפחות 120" ב-21:9 ובמקביל ולפחות 94" ב-16:9) מקרן הוא בוודאות האופציה העדיפה (עם זכרון עדשה + מסך 21:9)
בין 2.35 ל-2.8, כנראה שגם הייתי הולך על מקרן כאשר פורמט המסך תלוי בכך שיש לי סביב 90" ב-16:9 = לפחות 2.6 מ' נטו לרוחב תמונה.
אני מניח שהחשכה של חלל הצפייה פשוט ואין עם זה בעיה, כי אחרת, מקרן לא רלוונטי.
ההחלטה האם ללכת על מסך 85 אינץ או על מקרן צריכה להיות תלויה בעיקר בגודל המסך האפשרי.
אם אין לפחות 2.35 מ' לרוחב תמונה (שיאפשר לפחות 106" ב-16:9) אז מקרן לא רלוונטי.
אם יש לפחות 2.8 מ' לרוחב תמונה (שיאפשר לפחות 120" ב-21:9 ובמקביל ולפחות 94" ב-16:9) מקרן הוא בוודאות האופציה העדיפה (עם זכרון עדשה + מסך 21:9)
בין 2.35 ל-2.8, כנראה שגם הייתי הולך על מקרן כאשר פורמט המסך תלוי בכך שיש לי סביב 90" ב-16:9 = לפחות 2.6 מ' נטו לרוחב תמונה.
@big27
·
במרחק ישיבה של 3.5 מטר מקיר המסך לצופים, הייתי מציע לשקול מסך הקרנה שלא יעבור 110 אינטש.
אני במרחק של 4.5 מטר, ו- 120 אינטש 16:9 מספק תמונה ענקית על גבול המקסימום שהעיין יכולה לקלוט, מבלי לשוטט לאורך התמונה כדי לתפוס הפרטים בה.
אם החדר אינו ייעודי לקולנוע, "יסבול" מתאורה חלקית בתדירות גבוהה, ותוכל לשים מסך הקרנה קבוע לא נגלל, שווה לך לשקול מקרן לייזר UST שהפכו לפופולריים הרבה יותר, כדוגמת VAVA, אופטומה P1 ו-LG HU85LA.
מקרני לייזר UST הם חוויה אמיתית, כי:
·
במרחק ישיבה של 3.5 מטר מקיר המסך לצופים, הייתי מציע לשקול מסך הקרנה שלא יעבור 110 אינטש.
אני במרחק של 4.5 מטר, ו- 120 אינטש 16:9 מספק תמונה ענקית על גבול המקסימום שהעיין יכולה לקלוט, מבלי לשוטט לאורך התמונה כדי לתפוס הפרטים בה.
אם החדר אינו ייעודי לקולנוע, "יסבול" מתאורה חלקית בתדירות גבוהה, ותוכל לשים מסך הקרנה קבוע לא נגלל, שווה לך לשקול מקרן לייזר UST שהפכו לפופולריים הרבה יותר, כדוגמת VAVA, אופטומה P1 ו-LG HU85LA.
מקרני לייזר UST הם חוויה אמיתית, כי:
- התמונה של מקרן לייזר UST דומה לזו של טלויזיה, ואינה נפגעת משמעותית עם חשיפה לאור.
- המקרן יושב מתחת למסך ההקרנה, וכך אנשים שחולפים בחדר לא פוגעים בחווית הסרט.
- הצבעים עזים יותר בהשוואה למקרן "רגיל"
- מחיר גבוה יותר למקרן ולמסך
- המסך לרוב קבוע, בשל פגיעותו היחסית למסך רגיל
- את המקרן יש לשים בתחתית המסך, בין 20-50 ס"מ מתחת למסך, כתלות ברוחב ההקרנה. זה הופך לאתגר כאשר התקרה לא מספיק גבוהה, או כשיש מזנון.