כיול צבעים מקצועי בטלויזיה חדשה. אצל מי אפשר לעשות?
-
YoavSimhoni
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום רב,
רכשתי היום טלויזיה חדשה מסדרת ה- q70r של סמסונג. אמורה להיות טובה, לא היי-אנד. בכל אופן, אני מבין שבכל הטלוויזיות כדאי לכייל את ה- white balance על מנת להגיע לרווית צבעים אופטימלית. אני מעוניין בכך. אני יודע שיש דרכים חובבניות לעשות זאת באמצעות אפליקציות שונות, עשיתי את זה בטלויזיה הקודמת שלי, אבל הייתי מעדיף מישהו עם ציוד מקצועי שיוכל לעשות זאת פעם אחת כמו שצריך. מכירים מישהו כזה? אמור להגיע אליי טכנאי של סמליין ביום ראשון, מסופקני אם יהיה לו מושג.
תודה,
יואב
רכשתי היום טלויזיה חדשה מסדרת ה- q70r של סמסונג. אמורה להיות טובה, לא היי-אנד. בכל אופן, אני מבין שבכל הטלוויזיות כדאי לכייל את ה- white balance על מנת להגיע לרווית צבעים אופטימלית. אני מעוניין בכך. אני יודע שיש דרכים חובבניות לעשות זאת באמצעות אפליקציות שונות, עשיתי את זה בטלויזיה הקודמת שלי, אבל הייתי מעדיף מישהו עם ציוד מקצועי שיוכל לעשות זאת פעם אחת כמו שצריך. מכירים מישהו כזה? אמור להגיע אליי טכנאי של סמליין ביום ראשון, מסופקני אם יהיה לו מושג.
תודה,
יואב
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אולי תתחיל בהגדרות מומלצות מ rtings לדגם שלך ואם זה לא יספק אותך תחפש משהו מסובך יותר וכנראה יקר יותר ולא בדיוק מומלץ בעת הזו....
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70r-qled/settings
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70r-qled/settings
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
ומי אמר לך שה WB המושלם יהיה נעים לעין שלך?
ואם יש ציוד לכיול מושלם למה חברות המסכים לא משתמשות בו?
כמו שמע, גם חוזי הוא דבר אינדוידואלי וכל אחד מכוון לעצמו למצב שהוא מרגיש איתו הכי בנוח
כל הקשקשת הזאת של הכיולים וההמלצות של rating זה חרטבונה של ציפורים.
תכוון לעצמך, לא צריך בשביל זה PhD.
ואם יש ציוד לכיול מושלם למה חברות המסכים לא משתמשות בו?
כמו שמע, גם חוזי הוא דבר אינדוידואלי וכל אחד מכוון לעצמו למצב שהוא מרגיש איתו הכי בנוח
כל הקשקשת הזאת של הכיולים וההמלצות של rating זה חרטבונה של ציפורים.
תכוון לעצמך, לא צריך בשביל זה PhD.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78821
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
·ממש אבל ממש לא נותן שום שירות כזה...Chura כתב:אם אני לא טועה מנהלי האתר או עופר נותנים שירות כזה
@oferlaor...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78821
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
1. שירות כזה היה הגיוני למסכי פרימיום באמת. זה לדעתי סיפור יקר יחסית למסך אבל זה כבר לשיקולו של כל אחד.
2. באתר isf - imaging science foundation יש שימות של אנשים שנותנים שירות כזה והוסמכו על ידי הארגון
3. מרבית המסכים כיום כבר מגיעים די קרוב לכיול טוב במצב film. מסכים ברמות גבוהות יותר כבר מגיעים עם מצב isf או thx שמראש קרוב מאוד לכיול.
2. באתר isf - imaging science foundation יש שימות של אנשים שנותנים שירות כזה והוסמכו על ידי הארגון
3. מרבית המסכים כיום כבר מגיעים די קרוב לכיול טוב במצב film. מסכים ברמות גבוהות יותר כבר מגיעים עם מצב isf או thx שמראש קרוב מאוד לכיול.
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
יש כן
עלויות נעות גבוהה בין 1200-2000 ש"ח לכיול מקצועי
לא מומלץ למסך שיש לך כרגע זה יותר לעריכה ולמסכי קצה
לא מומלץ למסך שיש לך כרגע זה יותר לעריכה ולמסכי קצה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@YoavSimhoni
·
אבל אם ממש בא לך, אתה יכול לקנות Colorimeter ולכייל בעצמך.
זה קצת DIY ויש עקומת למידה מסויימת, אבל אם זה מעניין אותך זה יכול להיות נחמד. למשל X-Rite I1display Pro.
יש כלי לוינדוס שהוא חינמי וקוד פתוח שנקרא HCFR שבעזרתו ניתן לבצע כיול.
זה אולי לא יהיה כיול "מקצועי", אבל תוכל בעזרת המכשיר לכייל גם את שאר המסכים בבית, כולל מסכי מחשב ולקבל (אולי) תמונה מדוייקת יותר.
·
אבל אם ממש בא לך, אתה יכול לקנות Colorimeter ולכייל בעצמך.
זה קצת DIY ויש עקומת למידה מסויימת, אבל אם זה מעניין אותך זה יכול להיות נחמד. למשל X-Rite I1display Pro.
יש כלי לוינדוס שהוא חינמי וקוד פתוח שנקרא HCFR שבעזרתו ניתן לבצע כיול.
זה אולי לא יהיה כיול "מקצועי", אבל תוכל בעזרת המכשיר לכייל גם את שאר המסכים בבית, כולל מסכי מחשב ולקבל (אולי) תמונה מדוייקת יותר.
מה עלות גבוהה בזה?Crossover-Shop כתב:יש כן
לא מומלץ למסך שיש לך כרגע זה יותר לעריכה ולמסכי קצה...
בנאדם מגיע עד אליך לבית, עם ציוד שעלה לו כסף, עם ידע שעלה לו זמן וכסף ונותן לך שרות שלא כל אחד יכול לתת.
-
YoavSimhoni
- חבר שרק התחיל

@TheCoolest
·
·
-
YoavSimhoni
- חבר שרק התחיל

תודה לכולם על התשובות! עושה רושם שאכייל בעצמי לפי העין ואולי קצת לפי אפליקציות פשוטות והמלצות ברשת...