שלום רב.
יש לי 2 קומות . בתחתונה פיירבוקס של הוט שמשדר גם וואיפי .
בקומה העליונה חיבורים בקיר והוויפי לא נקלט כמעט.
רציתי לקנות את D-Link DAP-1360 Access Point או אם אמצא ראוטר פשוט אחר שיש לי ולהשתמש במדריך
https://www.netcheif.com/Articles/Route ... erAsAP.htm
ולהתמקד "חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי"
אז:
אני מחבר את הDLINK בקומה העליונה לאחת מאחת יציאות הLAN לרשת שבקיר ?
אני מחבר את הDLINK בקומה העליונה למחשב לפטופ בכבל רשת לאחת יציאות הLAN .
לגבי: "שנה את כתובת הנתב האלחוטי החדש כך שתהיה בתחומי הסגמנט של הנתב הקווי אך מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק. לדוגמא, אם כתובת הנתב הקיים היא 192.168.1.1 ושרת ה-DHCP שלו מחלק כתובות בתחום 192.168.1.2 ל- 192.168.1.98, תן לנתב האלחוטי החדש את הכתובת 192.168.1.99."
איך אני יודע לאיזה תחום מחלק שרת הDHCP בנתב הקיים??
כל השאר ממשיך רגיל לפי ההוראות ?
תודה
יצירת ACCESS POINT בקומה למעלה
היי,
בהנחה והחיבורים בקיר בקומה העליונה מחוברים ליציאות ה-LAN בראוטר שלך (הפייברבוקס) או לסוויץ' שמחובר לאחת מיציאות ה-LAN בראוטר, תוכל לחבר את ה-AP לנקודת הרשת בקיר ותוכל להשתמש ב-AP גם כסוויץ' ולחבר עוד מחשבים ליציאות ה-LAN של ה-AP.
חשוב להבהיר: ב-AP אתה לא משתמש ביציאת ה-WAN גם אם קיימת כזו.
לגבי ה-DHCP, תוכל להתחבר לממשק הניהול של הראוטר שלך ולראות את זה שם. אם אתה לא בטוח לגבי זה, תוכל להקצות IP באותו הסגמנט אך במספר גבוה יחסית - הייתי הולך על משהו מעל 200 (בשדה האחרון בכתובת ה-IP, כמובן). ברור שזה לא ודאי ועלול להוביל לבעיות אך זו דרך פעולה למצב בו אתה לא מצליח למצוא את טווח כתובות ה-DHCP בממשק הראוטר מסיבה כלשהי.
לגבי כל השאר - כרגיל
לא בטוח שהבנתי את כל השאלות בדיוק - אם משהו עדיין חסר אתה מוזמן לשאול שוב.
בהצלחה
בהנחה והחיבורים בקיר בקומה העליונה מחוברים ליציאות ה-LAN בראוטר שלך (הפייברבוקס) או לסוויץ' שמחובר לאחת מיציאות ה-LAN בראוטר, תוכל לחבר את ה-AP לנקודת הרשת בקיר ותוכל להשתמש ב-AP גם כסוויץ' ולחבר עוד מחשבים ליציאות ה-LAN של ה-AP.
חשוב להבהיר: ב-AP אתה לא משתמש ביציאת ה-WAN גם אם קיימת כזו.
לגבי ה-DHCP, תוכל להתחבר לממשק הניהול של הראוטר שלך ולראות את זה שם. אם אתה לא בטוח לגבי זה, תוכל להקצות IP באותו הסגמנט אך במספר גבוה יחסית - הייתי הולך על משהו מעל 200 (בשדה האחרון בכתובת ה-IP, כמובן). ברור שזה לא ודאי ועלול להוביל לבעיות אך זו דרך פעולה למצב בו אתה לא מצליח למצוא את טווח כתובות ה-DHCP בממשק הראוטר מסיבה כלשהי.
לגבי כל השאר - כרגיל
לא בטוח שהבנתי את כל השאלות בדיוק - אם משהו עדיין חסר אתה מוזמן לשאול שוב.
בהצלחה