ההורים שלי עושים שיפוץ גדול בבית ובימים הקרובים צריכים לשתול צינורות חשמל בתוך הקירות. הם רוצים לנצל את ההזדמנות לשתול גם צינורות עבור הרמקולים העתידיים לבוא.
בכל אופן הינה תכנון של הסלון ופינת האוכל:
מבט על

Shot at 2007-07-03topviewzh0.th.jpg][/url]]
מבט קידמי

Shot at 2007-07-03
הרעיון הוא שהם שוברים את הקירות החוצה ויוצאים בנישה שמתחילה מגובה של 45 ס"מ מהריצפה לעומק של 60 ס"מ. הטלויזיה, מערכת ושני רמקולים קידמיים (+סנטר) יהיו בתוך הנישה.
בתמונה העליונה - צבעתי את הקירות בחום רק כדי שיהיה קל יותר לקבל רושם של הסלון.
מיקום הרמקולים יהיה בחלק העליון של הנישה - ציינתי את מקומם בצבע אדום.
ובצבע ירוק זה איפה שאני חושב לשים את הסאב. המיקום של הסאב הוא נישה נוספת ומעליו יהיה ארון ליקר ויינות. בנוי פנימה.
את הרמקולים האחוריים אני חושב למקם על היקרות לצידי הצופה, כאשר הרמקולים מופנים זה כלפי זה.
שימו לב שהקיר שעליו יוכל הרמקול האחורי שמאלי הוא ברוחב קטן מאוד של 30 ס"מ.
ראשי הצופים יהיו בערך איפה שיש את העיגולים עם האיקס שמסומנים ב-7.
בתמונה התחתונה - רואים מבט לכיוון הטלויזיה מנקודת ראותו של הצופה.
צבעתי את הנישות השקועות פנימה 60ס"מ בתכלת.
מיקום הרמקולים באדום והסאב בירוק.
בנישה של הטלויזיה יש מצב שנעשה מדף גבס לכל האורך ואז או שנגביה את הטלויזיה והיא תשב על המדף והמערכת מתחת, או מדף מעל הטלויזיה. בכל אופן הנישה די נמוכה = 45 ס"מ מהריצפה.
עכשיו לשאלות למומחים ולמנוסים:
* קודם כל מה אתם חושבים על המיקומים של כל החלקים?
* האם זה בסדר לשים את הסאב במקום כזה. הוא גם סגור בנישה וגם מוגבה מהריצפה ב-45 ס"מ. אני לא יודע איפה עוד אפשר למקם אותו - אולי בפינה מאחרוי הספה ואת המנורה העומדת לשים מעליה.
* האם מיקום הרמקולים הקידמיים בחלקו העליון של הנישה זה גבוה מידי?
* האם עקרונית אפשר לשים רמקולים עומדים גדולים בתוך הנישה או שזה גבוה מידי ועדיף מדפיים או סאטליטים?
* לגבי הרמקולים האחוריים - האם למקמם כמו שאני ציירתי אחד כלפי השני או שעדיף לשים אותם על הקיר האחורי מופנים לכיוון הטלויזיה? או שאולי בכלל כדאי באלכסון?
* מאוד חשוב: באיזה גובה למקם את הרמקולים האחוריים ? הסתכלתי קצת בפורום והדיעות חלוקות. אני כרגע חושב על 30 ס"מ מעל גובה ראש הצופה - כלומר בגובה של כ-1.5 מטר מהריצפה.
לגבי מערכת - לא מדובר במשהו גרנדיוזי.
5 רמקולים + רסיבר בסביבות ה-4000 (וגם זה אולי...) וטלויזיה כנראה PLASMA 42 זולה.
האם יש מצב וכדאי לשים רמקולים אחרויים שקועים לתוך הקיר? יש כאלו סבירים במחיר של פחות מ-500 ש"ח לזוג?
אשמח לכל עזרה או ייעוץ.
תודה,
ראול