אם למגבר אין מספיק כח לדחוף את הרמקולים, כיצד זה מתבטא ?
כמו ששיערתי, יש דיסטורשן פסיכי בנמוכים (עד 200-300 הרץ בערך). יכול מאוד להיות בעיה בדרייבר של הבאס. אם שני הרמקולים הקדמיים נשמעים ככה, לא נשמע לי סביר ששני הדרייברים נדפקו באותה צורה, ואז הבעיה אולי מהרסיבר. דברים נוספים לנסות:
-אותו ניסוי הפעם בווליום נמוך יותר, לראות אם התופעה קיימת רק בווליום גבוה (יכול להיות שהיא קיימת גם בווליום נמוך אבל פשוט אתה לא שומע את הבעיה).
-אותו ניסוי עם כל רמקול בנפרד, לראות אם יש הבדל.
-אם יש רמקול או רסיבר אחר בנמצא, לנסות להחליף ולראות אם הבעיה עדיין קיימת - לחבר רמקול מהמערכת הבעייתית לרסיבר ממערכת טובה. וגם לחבר רמקול שמתפקד בסדר ליציאה מהרסיבר של הרמקול הבעייתי.
-אותו ניסוי הפעם בווליום נמוך יותר, לראות אם התופעה קיימת רק בווליום גבוה (יכול להיות שהיא קיימת גם בווליום נמוך אבל פשוט אתה לא שומע את הבעיה).
-אם יש רמקול או רסיבר אחר בנמצא, לנסות להחליף ולראות אם הבעיה עדיין קיימת - לחבר רמקול מהמערכת הבעייתית לרסיבר ממערכת טובה. וגם לחבר רמקול שמתפקד בסדר ליציאה מהרסיבר של הרמקול הבעייתי.
·אוקי משהו מאוד מוזר קרה לי פה הרגע.פלאפי כתב:כמו ששיערתי, יש דיסטורשן פסיכי בנמוכים (עד 200-300 הרץ בערך). יכול מאוד להיות בעיה בדרייבר של הבאס. אם שני הרמקולים הקדמיים נשמעים ככה, לא נשמע לי סביר ששני הדרייברים נדפקו באותה צורה, ואז הבעיה אולי מהרסיבר. דברים נוספים לנסות:
-אם יש רמקול או רסיבר אחר בנמצא, לנסות להחליף ולראות אם הבעיה עדיין קיימת - לחבר רמקול מהמערכת הבעייתית לרסיבר ממערכת טובה. וגם לחבר רמקול שמתפקד בסדר ליציאה מהרסיבר של הרמקול הבעייתי....
בדקתי שוב על וולים נמוך, נשמע אותו דבר בערך.
ואז הגברתי עד למינוס 0.
רק שהפעם זה נשמע הרבה יותר גרוע, תוך כדי ההקלטה אני מגביר ומנמיך, משחק עם הווליום.
והרמקול הוציא ריח מוזר כמו של בדיל וגם התחיל להתחמם.
מה לעזאזל זה הדבר הזה ? הרמקול דפוק ? נשרף?
או שהרמקול מתחמם ועושה דיסטורשן כי הרסיבר לא מספיק ?
הקלטה שביצעתי עכשיו
https://mega.nz/#!4v5jmS4Z!OD3qKeaN0Fdc ... 4nrffP05Jk
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לפי כל התיאורים שלך, זה נשמע די בוודאות בעיה ברמקולים.
דרייבר זה כל "רמקול" בודד שנמצא בתוך הקופסה, ואתה רואה את החלק העגול שבחזית שלו. זו הממברנה שזזה ומפיקה את הצלילים.
הרסיבר לא חלש מידי לרמקולים הללו.
לא ענית מה עובי החוטים שאתה משתמש בהם.
זה שהרמקול מתחמם ומוציא ריח שרוף מצביע על אפשרות של כניסה לקליפינג, אם באמת הרמקול היה תקין קודם.
מצד אחד, לא בריא לחבר רמקול לרסיבר שבוצע בו כיול עם רמקולים אחרים.
מצד שני זה לא אמור ליצור בעיה עם הרמקולים שלך.
דרייבר זה כל "רמקול" בודד שנמצא בתוך הקופסה, ואתה רואה את החלק העגול שבחזית שלו. זו הממברנה שזזה ומפיקה את הצלילים.
הרסיבר לא חלש מידי לרמקולים הללו.
לא ענית מה עובי החוטים שאתה משתמש בהם.
זה שהרמקול מתחמם ומוציא ריח שרוף מצביע על אפשרות של כניסה לקליפינג, אם באמת הרמקול היה תקין קודם.
מצד אחד, לא בריא לחבר רמקול לרסיבר שבוצע בו כיול עם רמקולים אחרים.
מצד שני זה לא אמור ליצור בעיה עם הרמקולים שלך.
·Avi2020 כתב:@פלאפי
·הבנתי אז אתה אומר זה בדוק מהרמקולים ?
ומה זה דרייבר אם אפשר לשאול, איפה הוא נמצא ?...
רמקול מורכב ממספר דרייברים, כל אחד זה ממברנה נפרדת (העיגול שזז שרואים מקדימה). כל דרייבר אחראי על חלק אחר של הספקטרום - באס, מיד, גבוהים. זה נשמע שהדרייבר של הבאס ברמקול הזה נשרף או תקול.
@Amir64
@פלאפי
·
אני משתמש בכבל נחושת עובי בערך 2-3 מילימטר.
על ההתחלה זה היה נשמע על הפנים, חשבתי אולי הרסיבר
אבל אתם אומרים שזה מספיק, אז לא יודע מה זה
למה הוא נכנס גם לקליפינג אם אני לא על ווליום גבוהה יחסית ?
@פלאפי
·
אני משתמש בכבל נחושת עובי בערך 2-3 מילימטר.
על ההתחלה זה היה נשמע על הפנים, חשבתי אולי הרסיבר
אבל אתם אומרים שזה מספיק, אז לא יודע מה זה
למה הוא נכנס גם לקליפינג אם אני לא על ווליום גבוהה יחסית ?
נערך לאחרונה על ידי Avi2020 ב 04/03/2020 19:03, נערך פעם 1 בסך הכל.