אני אמור להיות בארה"ב באוגוסט... איזה Streamer לקנות?
אהלן,
באוגוסט אני טס לארה"ב לצורך עבודה, ואני מעוניין לחזור ארצה עם Streamer טוב.
אני לא מכיר שום דבר בתחום הזה למעט את ה-AppleTV.
להלן הצרכים שלי:
1. יחובר לפלזמה 50", 1366X768.
2. צריך לתמוך בסרטים בקידוד 1080P.
3. צריך לתמוך בקודקים הפופולריים, x264, VC-1, MPEG2 TS וכו'.
4. צריך לאפשר Crop של וידאו 1920X800 (פורמט 1:2.35) לרזולוציה של 16:9, כך שבפועל מוצגת תמונה מלאה על המסך. אני יודע שהטלווזייה יכולה לעשות את זה גם, אבל דרך הטלוויזיה אני חותך תמונה שכבר עברה המרה ל-.1366X768
5. צריך להתממשק דרך WIFI למחשבי מקינטוש, עדיף בתקן N החדש, כי המחשב שלי תומך בו.
6. יציאת אודיו דיגיטלית נפרדת בנוסף ל-HDMI אם אפשר.
אשמח לקבל המלצות.
תודה מראש על המידע.
באוגוסט אני טס לארה"ב לצורך עבודה, ואני מעוניין לחזור ארצה עם Streamer טוב.
אני לא מכיר שום דבר בתחום הזה למעט את ה-AppleTV.
להלן הצרכים שלי:
1. יחובר לפלזמה 50", 1366X768.
2. צריך לתמוך בסרטים בקידוד 1080P.
3. צריך לתמוך בקודקים הפופולריים, x264, VC-1, MPEG2 TS וכו'.
4. צריך לאפשר Crop של וידאו 1920X800 (פורמט 1:2.35) לרזולוציה של 16:9, כך שבפועל מוצגת תמונה מלאה על המסך. אני יודע שהטלווזייה יכולה לעשות את זה גם, אבל דרך הטלוויזיה אני חותך תמונה שכבר עברה המרה ל-.1366X768
5. צריך להתממשק דרך WIFI למחשבי מקינטוש, עדיף בתקן N החדש, כי המחשב שלי תומך בו.
6. יציאת אודיו דיגיטלית נפרדת בנוסף ל-HDMI אם אפשר.
אשמח לקבל המלצות.
תודה מראש על המידע.
AppleTV תומך בתקן N.guyezra כתב:X264 לא נתמך ע"י שום סטרימר היום וגם תמיכה ב-H264 היא רק בתחילת הדרך
עוד מספר חודשים יתחילו לצאת סטרימרים עם צ'יפ 8634 שאמר לתת תמיכה רחבה יותר.
גם לגבי רשת אלחוטית בתקן N אני לא בטוח שיש כאלה...
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מה לגבי ה-EVA8000 וה-TVIX4100? אני משתמש בשניהם ושניהם תומכים ב-h.264/AVCguyezra כתב:X264 לא נתמך ע"י שום סטרימר היום וגם תמיכה ב-H264 היא רק בתחילת הדרך...
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

תלונות או לא זה כבר עניין אחר לגמרי, ואני לא חושב שעניין ה-MKV בכלל הוזכר בשרשור הזה. 
- alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 274
- נתן תודות: 5 פעמים
MKV
יש לי הרגשה שאין ממש טעם להשקיע באחד הסטרימרים המשווקים היום בארץ בגלל חוסר התמיכה בפורמט MKV.
מה הטעם להשקיע במוצר, בעל אורך חיים די קצר בהגדרה, כאשר המדיה עבורו לא זמינה..
האם האופציה השפויה אם כך היא PC או HTPC?
מה הטעם להשקיע במוצר, בעל אורך חיים די קצר בהגדרה, כאשר המדיה עבורו לא זמינה..
האם האופציה השפויה אם כך היא PC או HTPC?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

מדיה נפוצה
ממש אין לי מושג
השאלה היא כמה נפוצים קבצי מידע HD בפורמט זה לעומת אחרים בהווה...
וכמובן מה המגמה , אך זה משני יותר.
השאלה היא כמה נפוצים קבצי מידע HD בפורמט זה לעומת אחרים בהווה...
וכמובן מה המגמה , אך זה משני יותר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ההחלטה האם לקנות סטרימר או HTPC היא לא בגלל פורמט זה או אחר, לדעתי וזאת משום שכמעט ואין תוכן שלא תמצא בפורמט כזה או אחר שסטרימרים כן יודעים לקרוא.
הבעיה היא ה"גישה" שלך לנושא.
אין ספק ולו לרגע, ש-HTPC הרבה יותר גמיש וחזק ונותן דברים שסטרימר לא נותן, רק שהוא עולה יותר, ודורש הרבה יותר התעסקות.
השאלה היא מה אתה מעדיף...
הבעיה היא ה"גישה" שלך לנושא.
אין ספק ולו לרגע, ש-HTPC הרבה יותר גמיש וחזק ונותן דברים שסטרימר לא נותן, רק שהוא עולה יותר, ודורש הרבה יותר התעסקות.
השאלה היא מה אתה מעדיף...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
למי שמחפש איכות, X264 זה ממש לא התשובה. ריפים של בלוריי או TS יתן פיתרון איכותי טוב בהרבה.
- alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

אני מבין לחלוטין את מרטין.
הסיבה שאני רוצה סטרימר היא הקלות והיכולת לנייד אותו. הוא לא ישאר במקום אחד בבית וגם אשתמש בו בחוץ.
לפטופים שיש לי (מהעבודה) לא מסוגלים ממש להתמודד טוב עם HD.
ואני מחפש חומר באיכות טובה ל-720P (יש לי מקרן פאנסוניק 700E) או 1080I.
השיקול שלי היא זמינות המקורות. מוכן לעשות מאמץ מסוים להסב פורמטי קבצים כל עוד מדובר על עיבוד בזמני תגובה הגיוני וסביר.
אלא שיקוליי.
הסיבה שאני רוצה סטרימר היא הקלות והיכולת לנייד אותו. הוא לא ישאר במקום אחד בבית וגם אשתמש בו בחוץ.
השיקול שלי היא זמינות המקורות. מוכן לעשות מאמץ מסוים להסב פורמטי קבצים כל עוד מדובר על עיבוד בזמני תגובה הגיוני וסביר.
אלא שיקוליי.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

כשמדובר בסרטים אתה כנראה צודק אבל מה בדבר סדרות/תוכן טלויזיוני?oferlaor כתב:למי שמחפש איכות, X264 זה ממש לא התשובה. ריפים של בלוריי או TS יתן פיתרון איכותי טוב בהרבה....
קשה לי להאמין שתכנים מהסוג הזה בכלל יגיעו בזמן הקרוב להפצה דרך BD או HDDVD (מעבר לסדרות קאלט או תוכן שהשיפור המשמעותי בפורמט באמת מצדיק הוצאה מחודשת ב-HD וכמובן - מבטיח הכנסה משמעותית נוספת לבעלי הזכויות/מפיצים), ולכן מרחב האפשרויות שלך מצטמצם באופן משמעותי.
המקור היחיד כמעט למעשה הוא ריפים של שידורים שגם הם כבר סובלים מאיכות ירודה יותר לעומת הפורמטים האופטיים, כך שלפחות לפי דעתי x264 דווקא כן נותן פתרון מאוזן שלוקח בחשבון גם את אלמנט ה-download הקצר בהרבה.
אלון, לדעתי דווקא בגלל הצורך שלך לנייד את האמצעים שלך הייתי נוטה יותר להעדיף לפטופ חזק שמסוגל להתמודד עם FHD ולא סטרימר ייעודי.alon_fleischer כתב:הסיבה שאני רוצה סטרימר היא הקלות והיכולת לנייד אותו. הוא לא ישאר במקום אחד בבית וגם אשתמש בו בחוץ.
השיקול שלי היא זמינות המקורות. מוכן לעשות מאמץ מסוים להסב פורמטי קבצים כל עוד מדובר על עיבוד בזמני תגובה הגיוני וסביר....
אם להיות פרגמטי בעניין, לפטופ חזק תמיד יוכל לשמש אותך לדברים נוספים (חיבור אינטרנט וכו') בעוד שסטרימר הוא רק סטרימר. אישית כשאני בתזוזה אני מעדיף להתעסק עם כמה שפחות רכיבים שאותם צריך להעמיד ולפרק כך שאני מאמין שהדו-שימושיות של לפטופ במקרה זה חשובה יותר.
לגבי זמינות המקורות, כמובן שמה שקובע את הטון ברוב המקרים (לפחות לפי ניסיון העבר), אם נרצה או לא, הם קבוצות השיחרור של מרבית החומרים האלה שהם כבר למעשה אימצו את פורמט ה-MKV ו-H.264/AVC.
היות ונכון להיום אף יצרן חומרה ייעודית אינו תומך בקומבינה הזו והביקוש לכך רק הולך וגובר (מספיק להציץ בפורומים שעוסקים בזה ברחבי הנט), אני מאמין שפתרונות ההמרה ב-one click כבר אוטוטו מעבר לפינה, אם לא אפילו כבר כאן (כמו ה-TSRemux של dmz01 או אפילו שימוש בכלים קיימים כמו ה-Videora converter של RedKawa).
בנוסף, אסור לשכוח את העלייה המאסיבית בביקוש לפתרונות כאלה לציבור פחות טכני עם הכניסה החזקה של הקונסולות לנישה הזו.