ייבוא מחשב נייח מארה"ב
שלום,
אשמח לעצת המבינים או אלה שכבר ייבוא מחשב נייח מארה"ב.
אני שוקל להביא מחשב נייח מארה"ב, כי המחירים שם משמעותית זולים יותר למפרט שאני מחפש.
האם מחשב בעלות של 1200$ יידרש במסים נוספים מעבר למע"מ?
כמוכן, לגבי חשמל, אם אני מחליף את ספק הכוח לספק שתואם את המתח בארץ, האם מעבר לספק יכולה להיות בעיה עם שאר הרכיבים?
תודה רבה,
סלינס
אני שוקל להביא מחשב נייח מארה"ב, כי המחירים שם משמעותית זולים יותר למפרט שאני מחפש.
כמוכן, לגבי חשמל, אם אני מחליף את ספק הכוח לספק שתואם את המתח בארץ, האם מעבר לספק יכולה להיות בעיה עם שאר הרכיבים?
תודה רבה,
סלינס
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
אתייחס רק לחלק השני של השאלה
אני הבאתי מחשב מארה"ב - בספק של Seasonic היתה תמיכה של 110-240.
https://www.amazon.com/Seasonic-SSR-850 ... B073H3ZZQZ
אם אין אפשרות, החלפת ספק לספק מקומי היא הדבר היחיד שצריך לעשות ולא תהיה שום בעיה עם הרכיבים האחרים.
אם אין אפשרות, החלפת ספק לספק מקומי היא הדבר היחיד שצריך לעשות ולא תהיה שום בעיה עם הרכיבים האחרים.
·תודה.eyalron כתב:אתייחס רק לחלק השני של השאלה
אם אין אפשרות, החלפת ספק לספק מקומי היא הדבר היחיד שצריך לעשות ולא תהיה שום בעיה עם הרכיבים האחרים....
הרכיב היחידי במחשב שמשפיע מבחינת מתח הוא הספק? כל שאר הרכיבים יעבדו כרגיל גם אם אני מחליף מספק של 110 ל-220?
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
@salinas
·
מדויק
-למעט המסך (למרות שגם שם יש הרבה מסכים שתומכים ב110-200)
·
מדויק
-למעט המסך (למרות שגם שם יש הרבה מסכים שתומכים ב110-200)
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
א. כל ספקי ה-ATX מחברה שנחשבת "נורמלית" יהיו 110-220V, רק לזרוק את הכבל שמגיע בקופסא ולשים כבל "קומקום" ישראלי תקין, מעבר לזה כל מה שבתוך המחשב מקבל מתח 12V/5V/3.3V מהספק כח, לשום דבר אחרי הספק "לא אכפת" מה מתח הכניסה לספק.
ב. תפנה לאחת מחנויות המחשבים הנורמליות בארץ כגון TMS/Plonter (יש כמובן עוד, ציינתי את 2 אלו כדוג') עם תקציב או אפילו מפרט מאחד מהפורומים שמתעסקים עם זה ותזמין מחשב מהם, אין שום הגיון בלהזמין מחשב מארצות הברית או מכל מדינה כזאת או אחרת, במיוחד שאם תצתרך תמיכה באחד החלקים יהיה לך לאן לפנות פה בארץ.
יש הגיון בלהזמין חלקים ספציפיים אם אתה נופל על מבצע טוב, וגם פה תלוי מה החלק (הכי נפוץ לדעתי זה כונני פלאש(SSD) וזיכרונות RAM.
אבל להזמין מחשב נייח שלם? רק המשלוח של הדבר הזה יעלה יותר מהפרש המחירים בארץ.
לפטופים ומחשבי NUC זה עניין אחר, פה יש הרבה יותר הצדקה לעומת מחשב נייח.
ב. תפנה לאחת מחנויות המחשבים הנורמליות בארץ כגון TMS/Plonter (יש כמובן עוד, ציינתי את 2 אלו כדוג') עם תקציב או אפילו מפרט מאחד מהפורומים שמתעסקים עם זה ותזמין מחשב מהם, אין שום הגיון בלהזמין מחשב מארצות הברית או מכל מדינה כזאת או אחרת, במיוחד שאם תצתרך תמיכה באחד החלקים יהיה לך לאן לפנות פה בארץ.
יש הגיון בלהזמין חלקים ספציפיים אם אתה נופל על מבצע טוב, וגם פה תלוי מה החלק (הכי נפוץ לדעתי זה כונני פלאש(SSD) וזיכרונות RAM.
לפטופים ומחשבי NUC זה עניין אחר, פה יש הרבה יותר הצדקה לעומת מחשב נייח.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4889
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
·IamEzio כתב:
לפטופים ומחשבי NUC זה עניין אחר, פה יש הרבה יותר הצדקה לעומת מחשב נייח....
לגבי מה שבציטוט -
זה נכון כהנחייה כללית.
מבחינה נקודתית שני החלקים הכי יקרים בגלל המשקל (עלויות שילוח) הם השנאי (למעט מבצעים נקודתיים) והמארז.
לאחרונה רכשתי חלקים למחשב נייח מאמזון (נהנה מההרכבה העצמית), ולאחר סקר רוחב, המסקנה היא שכל עוד מדובר בחלקים שמשקלם לא מקפיץ את עלויות השילוח (כולל מעבד, קירור, לוח אם, זכרונות ושאר הפרפרייה) גם לאחר מע"מ (זה כל המיסוי) עדיין היתה הוצאה נמוכה ב20% מאותו מפרט בדיוק, בחנויות נבחרות בארץ.
אבל שוב - ללא מארז וספק שמצמצמים משמעותית את החיסכון (ועקב כך השילוח היה חינם).
- mosheamsalem56
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 354
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
המחשב האחרון שלי בדיוק ככה עשיתי...ufffnick כתב:·......
לגבי מה שבציטוט -
זה נכון כהנחייה כללית.
מבחינה נקודתית שני החלקים הכי יקרים בגלל המשקל (עלויות שילוח) הם השנאי (למעט מבצעים נקודתיים) והמארז.
לאחרונה רכשתי חלקים למחשב נייח מאמזון (נהנה מההרכבה העצמית), ולאחר סקר רוחב, המסקנה היא שכל עוד מדובר בחלקים שמשקלם לא מקפיץ את עלויות השילוח (כולל מעבד, קירור, לוח אם, זכרונות ושאר הפרפרייה) גם לאחר מע"מ (זה כל המיסוי) עדיין היתה הוצאה נמוכה ב20% מאותו מפרט בדיוק, בחנויות נבחרות בארץ.
אבל שוב - ללא מארז וספק שמצמצמים משמעותית את החיסכון (ועקב כך השילוח היה חינם)....
ספק ומארז קניתי בארץ , את כל השאר הזמנתי בטיפטופים כשהיה מבצע טוב, יצא לי לחסוך ככה המון במצטבר
מי שלא דחוף לו ובכיף שלו להרכיב הכל לבד זה נראה לי פיתרון מצוין.
·
חתימה חתימתית !
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לא ייבאתי מחשב נייח אבל כן ייבאתי לפטופ. לא היה מכס, רק 17% מע"מ.salinas כתב:שלום,
תודה רבה,
סלינס...
קח בחשבון שאם זה במשלוח אז המע"מ מחושב גם על העלות שלו.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
@salinas
·אתה טועה
·אתה טועה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10917
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
"ממה שאני יודע" זה לא מספיק טוב במקרים בהם החוקים ברורים ונגישיםsalinas כתב:@NegativeIQ
·ממתי החישוב של המע"מ בארץ מחושב כולל עלות המשלוח?
ממה שאני יודע עלות המשלוח אינה נכללת כחלק מחישוב המע"מ / המכס באף מקרה לפי החוק בארץ....
בבקשה:
קרא בעיון את סעיף 4
https://www.gov.il/he/departments/guide ... terIndex=4
@salinas
אני הזמנתי נייח שלם מאמזון (בלי מסך) , לרוב המחירים במקרה הטוב זולים טיפה מכאן ולרוב אותו מחיר או אפילו יקר יותר (בשכלול משלוח מיסים וכו').
רק במבצע עומק רציני שווה לייבא מחשב שלם, אני קניתי בפריים דיי למשל.
כמובן שבאמזון מה שאתה משלם בקניה זה כולל הכל בלי דאגות מכס וכדומה. ואפילו קיבלתי זיכוי קטן בגלל הפרשי מיסים.
אם קונים משם חשוב להעביר את המפסק של הספק ל 220V כי הברירת מחדל כמובן 110V , כבל קומקום מקומי וההנאה כולה שלך.
אני הזמנתי נייח שלם מאמזון (בלי מסך) , לרוב המחירים במקרה הטוב זולים טיפה מכאן ולרוב אותו מחיר או אפילו יקר יותר (בשכלול משלוח מיסים וכו').
רק במבצע עומק רציני שווה לייבא מחשב שלם, אני קניתי בפריים דיי למשל.
כמובן שבאמזון מה שאתה משלם בקניה זה כולל הכל בלי דאגות מכס וכדומה. ואפילו קיבלתי זיכוי קטן בגלל הפרשי מיסים.
אם קונים משם חשוב להעביר את המפסק של הספק ל 220V כי הברירת מחדל כמובן 110V , כבל קומקום מקומי וההנאה כולה שלך.