הגדרת הרסיבר לשמע מושלם בסט רמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
dvdblue פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי,
יש לי רסיבר onkyo 686 שמחובר ל-5 רמקולים של Kef מסוג t301 ורסיבר Cabasse Lipari21. המטרה שלי היא לשמוע מוסיקה בסטריאו 5.1, וטלויזיה בדולבי אטמוס עד כמה שאפשר ולשמוע את כל טווח הרמקולים בצורה הטובה ביותר. צליל בס ״עוטף״ ולא "Punchy״, כך שלא ממש שמים לב מתי הוא פועל ומתי לא (אני אישית לא אוהב ״פולסים״ של בס).

הפעלתי את הכיול האוטומי של הרסיבר ולא אהבתי את התוצאה בכלל. חיפשתי ברשת ולא מצאתי משהו מהימן מספיק אז החלטתי לנסות את מזלי כאן

יש 3 מקומות שאני חושב שהם החשובים להגדרה. איך הכי נכון להגדיר אותם למטרה שכתבתי?

1. הגדרת crossover ברסיבר - כרגע כך הרמקולים מוגדרים אצלי על 200 כי קודם כשהיה נמוך יותר לא שמעתי מספיק את הצלילים הנמוכים והרגיש שהכל יוצא דרך הרסיבר, פחות לטעמי ויותר מורגשת הנוכחות של הסאבוופר בקטע שאני לא אוהב. את ה-LPF הגדרתי על 80 כדי שהבאס יישמע פחות ״חד״ ו-Punchy.

2. הגדרת החוגות בסאבוופר עצמו - הגדרתי את החוגה של ה-crossover על המקסימום (180), ואת העוצמה באמצע החוגה.

3. ווליום - ברסיבר עצמו את העוצמות כיוונתי על 0db לכל הרמקולים. ו-+2db לסאבוופר

אשמח לייעוץ/הכוונה בנושא. נתוני הרמקולים והרסיבר כאן

תודה
מסך הגדרות של הרסיבר
 מסך הגדרות של הרסיבר

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

1. קרוסאובר לרמקולים -
תשמע בכל האפשרויות שקיימות עד 200 הרץ, ותחליטו מה נשמע לך הכי טוב.
ככל שעולים בתדר הקרוסאובר, מעל ל- 80 הרץ, אתה שומע יותר תדרים כיווניים שמגיעים מהסאב, ולא מהרמקול שלו הם נועדו.
הרמקולים שלך לא יורדים עד 80 הרץ, ואתה צריך להתחיל לבדוק מ- 150 הרץ ומעלה.

LPF for LFE חייב להשאר על 120.
אין קשר לבאס חד או פאנצי.
כשאתה מגביל אותו ל- 80 הרץ, אתה פשוט מאבד את הצלילים בערוץ LFE בפס הקול, שנמצאים בתחום 80-120 הרץ. (לא שומע אותם מאף רמקול)

2. זו נקודת התחלה.

3. אח"כ, את הווליום של הסאב מתקנים לפי התיקון שהרסיבר מבצע לווליום של הסאב.
אם הרסיבר מגדיר הנחתה של יותר מ- 5dB, דרוש להוריד ווליום בסאב, ולנסות להגיע לתיקון קרוב ככל האפשר ל- 0dB (לא חייב בדיוק 0)
ממש לא מכוונים את תיקון הווליום לרמקולים ל- 0dB. זה המצב לפני כיול, ואחד התיקונים הראשונים שהכיול מבצע.
אחרי הרצת הכיול. לא נוגעים בתיקון שהווליום קבע לרמקולים הקדמיים.
אם אתה מרגיש שיש צורך, מתקנים את הווליום של שאר הרמקולים לפי טעמך, יחסית לווליום של הקדמיים (הגברת הסנטר או הסוראונדים, או הסאב)

dvdblue פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

תודה! אז שמעתי בעצתך ועשיתי כיול מחדש עם המיקרופון של הרסיבר.

שליחה #3 

אחרי הכיול הוגדר 100hz לקדמיים, 150hz לסנטר ולאחורי ו-120hz ל-LPF.
בווליום היה להכל 0db חוץ מלסאב שהיה עם +6db.אז מה אתה אומר בעצם לעשות בשלב הזה כדי לשפר את השמע? אני מרגיש שהסאב חזק וחד מדי, ושהרמקולים טיפה ״גבוהים״ מדי ולא עם צליל עמוק מספיק. אשמח לחידוד כי לא בטוח שהבנתי.. תודה רבה!

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #4 

בחיים לא נתקלתי במערכת שאחרי כיול כל הרמקולים קיבלו תיקון 0dB.
יכול להיות אולי בחדר סימטרי ללא ריהוט, מבודד אקוסטית, וכשכל הרמקולים בדיוק באותו מרחק.
בלתי אפשרי בחדר מגורים.

מה המרחקים שהרסיבר מדד?

תגביר טיפה ווליום בסאב, כדי שהרסיבר ייתן תיקון קרוב ל- 0dB, לסאב.
בסוף, אם הסאב נשמע חזק מידי, אתה יכול להנמיך את הווליום שלו, מהרסיבר.

צליל עמוק מרמקולים כאלו?
לא יודע אם זה אפשרי בכלל.
אם יש ברסיבר שלך אקולייזר, אפשר אולי למתן קצת את תדרים הגבוהים.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #5 

גם אצלי אמיר נתן 0 לקדמיים ולסנטר ועשיתי את זה כמה פעמים האחוריים נתן לי צד אחד מינוס 1.5 ואחד 3.5
Sony 1040
Monitor mass

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”