מתגים חכמים

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Bema פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
אני לקראת סיום שיפוץ בית ומעוניין להחליף את המתגים לכאלו שישלטו ע״י אלקסה.
לצערי בחלק מהמתגים כנראה אין קו 0 א ל אני אספור ואדאג שיוסיפו במידת הצורך.

על איזה חברה אתם ממליצים ?

תודה!

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2566
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 389 פעמים

שליחה #2 

@Bema
·
יש כמה טכנולוגיות שונות ובדרך כלל נדרש בקר.
הכי פשוט עבורך זה כנראה WIFI ומודולים נסתרים מאחורי המפסקים הקימים (רצוי לחצנים ולא מפסק/מתג)
ודא שיש לך קופסאות מספיק עמוקות.
נראה לי שהפתרון של https://shelly.cloud/ יתאים לך, אפשר ורצוי לרכוש באמזון.
בנוסף ודא שיש לך כיסוי WIFI טוב בבית ושהראוטר יכול לטפל בהרבה חיבורים.

בהצלחה

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #3 

אפשרויות נוספות הן המתגים של SONOFF. ה-TX שהוא מתג חכם עצמאי או SONOFF MINI שמתחבר למתגים 'טיפשים' קיימים.

https://www.itead.cc/smart-home/sonoff- ... tches.html

https://www.itead.cc/smart-home/sonoff-mini.html
אלעד

נוקי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #4 

רוכב על השאלה.
אני לפני שיפוץ ורוצה להחליף את כל המתגים למתגים חכמים. אני משתמש בגוגל הום, אבל אין בעיה להוסיף האב אם צריך. ואני אעביר קו 0 לכל המתגים.

מי יכול להמליץ על משהו אמין ונח לכל הבית?
"Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings"
BSD

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #5 

נוקי כתב:רוכב על השאלה.
אני לפני שיפוץ ורוצה להחליף את כל המתגים למתגים חכמים. אני משתמש בגוגל הום, אבל אין בעיה להוסיף האב אם צריך. ואני אעביר קו 0 לכל המתגים.

מי יכול להמליץ על משהו אמין ונח לכל הבית?
...
·ממליץ על ויטראה

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #6 

@נוקי
·
אם אתה משפץ אז תכניס לשיקול KNX

זה עובד בהרבה יותר טוב מכל האלחוטיים וגם יעבוד עוד עשרות שנים כמו שעבד ביום הראשון.

הדבר הכי טוב שעשיתי בבית

ומגוון המפסקים כמעת אין סופי, יש מאות יצרנים שרובם בכל לא סינים

מתממשק לכל מערכת שליטה

נוקי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@mescaline
·זה לא יקר? אני תחת מגבלת תקציב משמעותית מאוד...
"Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings"
BSD

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #8 

@נוקי

כן KNX זה בסקאלת מחירים אחרת.
מה רמת ההבנה הטכנית שלך? הפתרונות הגמישים ביותר מבוססים על קוד פתוח כ-Home Assistant או OpenHAB, אבל נרדשת יכולת טכנית גבוהה. מערכות כ-SmartThings או Vera מעט יותר מוגבלות, אבל הרבה יותר מתאימות למי שאינם מהנדסי תוכנה.
גם כמהנדס תוכנה, SmartThings נותנת כניסה קלה יותר לתחום, כאשר תמיד אפשר לעבור ל-Home Assistant, כשהמגבלות מתחילות להציק.

נוקי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@dr0r
·מנסיון העבר עם קצת קריאה ברשת אני מסוגל לשחזר כל פרויקט שמישהו כבר ביצע (כולל מעט נסיון עם OpenHub). אבל לצערי אין לי זמן להתעסק עם זה. מחפש פיתרון יחסית פשוט וזול.

כרגע הרעיון שלי הוא לקנות Hubitat (מעדיף אותו בגלל יכולת העבודה Offline) ולממשק אותו עם Google Home שכבר יש לי.

השאלה היא לגבי מתגים אמינים שאוכל להתקין בבית כדי לשלוט באורות מצד אחד מצד שני שתהיה יכולת לכבות ולהדליק ידנית (אישתי מעדיפה ידני).

כרגע האורות בבית הם YEELIGHT והמתגים רגילים. ככה כשמישהו מכבה ידני הולכת יכולת השליטה.
BSD

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@נוקי

מהבחינה הזו, 2 האפשרויות הן או לשים מודולים כ-Fibaro, Qubino או Shelly מאחורי המפסקים הקיימים, או להחליף את המפסקים עצמם למפסקים חכמים, אבל זה אומר לחכות למשלוח מסין...

נוקי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@dr0r
·אם אני שם מודול מאחורי מפסק, ומישהו מוריד את המפסק ידנית, עדיין אפשר לשלוט אלחוטית או שבשביל זה חייב מפסק חכם?
BSD

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@נוקי

המפסק שולט על המודול, והמודול על התאורה. כך שהמודול תמיד פעיל, והמצב שלו מופיע נכון בבקר.

dotan_shai
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #13 

נוקי כתב:@dr0r
·מנסיון העבר עם קצת קריאה ברשת אני מסוגל לשחזר כל פרויקט שמישהו כבר ביצע (כולל מעט נסיון עם OpenHub). אבל לצערי אין לי זמן להתעסק עם זה. מחפש פיתרון יחסית פשוט וזול.

כרגע הרעיון שלי הוא לקנות Hubitat (מעדיף אותו בגלל יכולת העבודה Offline) ולממשק אותו עם Google Home שכבר יש לי.

השאלה היא לגבי מתגים אמינים שאוכל להתקין בבית כדי לשלוט באורות מצד אחד מצד שני שתהיה יכולת לכבות ולהדליק ידנית (אישתי מעדיפה ידני).

כרגע האורות בבית הם YEELIGHT והמתגים רגילים. ככה כשמישהו מכבה ידני הולכת יכולת השליטה.
...
אני ממליץ לך על סמארטינגס. תמיכה גלובלית מעולה. התממשקות לזד וייב , זיגבי וואי פיי. כל דבר ניתן לחבר כולל ה YEELIGHT שאצלך (אם תרצה). מודולים של פיבארו או שלי מאחורי המפסקים (פיבארו עדיף כי זד וייב). החיבור לענן לא מורגש בכלל ואם אתה עם מפסקים מכניים, אז תמיד יש לך גיבוי . יש גם פתרונות של חיבור דונגל USB עם כרטיס SIM אל הראוטר במידה ויש בעיה באינטרנט הראוטר עושה fallback לסלולר. יש הרבה משתמשים בישראל ועוד יותר בעולם. במידה ומעוניין מוזמן להצטרף אלינו. הלינק בחתימה שלי....
·
פורום משתמשי Smartthings בישראל
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #14 

אני עם shelly בחיבור ל home-assistant.
גם אם תעבוד עם האפליקציה הרגילה שלהם תהנה מאוד.
מודולים מעולים, עובדים גם עצמאית (ללא מוח), מחירים מצויינים, ואין שום בעיית כיסוי (קנה ראוטר תומך mesh טוב ואתה מסודר).

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”