בקשר למשאל

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
amitbak פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #1 

מישהו יכול להסביר מה קרה פה?
לפי מה שנראה לי שמעון הביע פה דעה.
יש פה עוד עוסקים בתחום שממליצים או מייעצים
למי שפונה אליהם.
שמעון מתעסק בתחום הזה כבר שנים
ותמיד מוכן לעזור ולייעץ ללא שום תמורה, אני לא עוסק בתחום
אבל שומע הרבה מוזיקה והתייעצתי לא פעם בשמעון ותמיד עזר ,ואף פעם
לא אמר מילה רעה על עוסק כזה או אחר.
אני לא מגן עליו או מסנגר עליו אבל פשוט חבל כי באמת מדובר באדם חיובי מאד.
שיודע המון.
עמית

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

amitbak,

שמעון בחור נחמד מאוד (מעולם לא דיברתי או פגשתי אותו).

הוא קיבל אין ספור אזהרות. הוא פרסם הודעות במקומות לא נכונים, קידם את הרשימה שלו, יצר טלפונית קשר עם אנשים שנררשמו בלוחות שלנו וביקש מהם להוריד את ההודעות שלהם מהרשימה ולהוסיף אותם לרשימה שלו, יצר לנו אין סוף עבודה בהעברת ההודעות שלו לפורומים הנכונים ולמקומות הנכונים בלוחות.

ההזהרות לא ממש עזרו, במקום להשמע לחוקי הפורום, הוא ניסה לשכנע אותנו לשנות את החוקים, לכופף אותם ולעשות משאלים בקרב מבקרי האתר לגבי שינוי החוקים (מבחינתי אלה חוקי יסוד, הם לא ניתנים לשינוי כיום).

לאחר הרבה מאוד אזהרות החלטנו שיש גבול לכל תעלול וחסמנו אותו. מעכשיו הוא יחסם גם אם יכנס בשם או בתיאור משתמש אחר (בדיוק כמו כל אחד שנחסם אצלנו - הוא נחסם לחלוטין).

יתכן שהוא חיובי, אך הוא מוסיף לצערי להנהלה זו הרבה מאוד עבודה מנהלתית (שכמובן אנשים לא מרגישים אותה, כי אנחנו עושים אותה מאחורי הקלעים). אין לנו את המשאבים לעשות טיפול פרטני בכל הודעה שלו יותר.

לגבי המשאל, אם ברצונך לפתוח משאל כזה, אתה מוזמן. שמעון חסום ולכן לא יכול לפתוח משאל כזה.

מה שכן, אני כבר אומר מראש שהאתר לא יאפשר חופש גדול יותר לעוסקים בתחום (זה אחד מהדברים שמייחדים את האתר והופכים אותו לייחודי בשטח כיום).

אגב, מיקום השרשור הזה בפורום הכללי, אני מעביר אותו לשם.

shimimor
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אתה סתם שקרן!!! ואתה יודע את זה!

שליחה #3 

oferlaor כתב:amitbak,

שמעון בחור נחמד מאוד (מעולם לא דיברתי או פגשתי אותו).

הוא קיבל אין ספור אזהרות. הוא פרסם הודעות במקומות לא נכונים, קידם את הרשימה שלו, יצר טלפונית קשר עם אנשים שנררשמו בלוחות שלנו וביקש מהם להוריד את ההודעות שלהם מהרשימה ולהוסיף אותם לרשימה שלו, יצר לנו אין סוף עבודה בהעברת ההודעות שלו לפורומים הנכונים ולמקומות הנכונים בלוחות.

ההזהרות לא ממש עזרו, במקום להשמע לחוקי הפורום, הוא ניסה לשכנע אותנו לשנות את החוקים, לכופף אותם ולעשות משאלים בקרב מבקרי האתר לגבי שינוי החוקים (מבחינתי אלה חוקי יסוד, הם לא ניתנים לשינוי כיום).

לאחר הרבה מאוד אזהרות החלטנו שיש גבול לכל תעלול וחסמנו אותו. מעכשיו הוא יחסם גם אם יכנס בשם או בתיאור משתמש אחר (בדיוק כמו כל אחד שנחסם אצלנו - הוא נחסם לחלוטין).

יתכן שהוא חיובי, אך הוא מוסיף לצערי להנהלה זו הרבה מאוד עבודה מנהלתית (שכמובן אנשים לא מרגישים אותה, כי אנחנו עושים אותה מאחורי הקלעים). אין לנו את המשאבים לעשות טיפול פרטני בכל הודעה שלו יותר.

לגבי המשאל, אם ברצונך לפתוח משאל כזה, אתה מוזמן. שמעון חסום ולכן לא יכול לפתוח משאל כזה.

מה שכן, אני כבר אומר מראש שהאתר לא יאפשר חופש גדול יותר לעוסקים בתחום (זה אחד מהדברים שמייחדים את האתר והופכים אותו לייחודי בשטח כיום).

אגב, מיקום השרשור הזה בפורום הכללי, אני מעביר אותו לשם.
...

אני לא מתכוון לנהל כאן מלחמות מכורות מראש
אך זו עובדה
סתימת פיות ודיקטטורה בהתגלמותה
ומשום שחסמו אותי בלי סיבה אמיתית!
אני לא אגיב לך יותר
אך לפחות אל תשמיץ ותשקר מבלי שתהייה התגוננות
שים לב כמה שקרים בהודעה אחת!

1 לגבי הפרסומים שלא היו במקומם
הבהרתי למרטין כי זה נעשה בטעות.

2 קידמתי את הרשימה שלי???
כל עוסק בתחום מופיע בחתימתו קישור לאתרו.
במה אני שונה?

3 יצרתי קשר עם אנשים בלוחות?
לפחות תכתוב אמת!
א' עם לקוח אחד.
וגם איתו דובר כי העיניין סגור וכי אני מעוניין במוצר
ובקשתי ממנו אם הוא יכול להסיר את המודעה מכוון שזה סגור.

4 יצר לנו אין סוף עבודה בהעברת ההודעות שלו לפורומים הנכונים
א' בסה"כ 50 מודעות יש שרשומות על שמי
אנא הבא דוגמאות ל"עבודות" שעשיתי לכם!
ב' איני גאון!
גם אני לפעמים טועה וכותב או מגיב במקום לא נכון, בגלל זה חוסמים?
בולשיט!

אתם חיפשתם לחסום!
ואין לכם הצדקה לעשות כן מלבד זה שלא משלמים לכם!

לאחר הרבה מאוד אזהרות החלטנו שיש גבול לכל תעלול וחסמנו אותו.
אני מחליט שיש גבול!
דיקטטורה גועלית
לפחות אל תשמיץ בטוענה הגיונית ולכאורה אמיתית

לא נראה לך שאכתוב באתר
בסדר!
מקובל עלי, זהו אתרך וזו בקשתך/דרישתך/רצונך
אני מכבד ואכבד זאת.
רק אל תשקר!

כל העניין הזה התפוצץ בגלל שרציתי לעזור לאדם שאיני מכיר ולא רציתי למכור לו דבר.
אז אל תהפוך זאת להתנהגות לא נאותה!

"זה אחד מהדברים שמייחדים את האתר והופכים אותו לייחודי בשטח כיום"
מה "שמייחד" את ה"אתר" הוא סתימת פיות!
ובעיקבות זה גם שקרים!
המשיכו לחיות בשקר בלעדיי

שמעון מור יוסף
לשקר אין רגליים!

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

די, די רבותיהחום נשבר,אם לא הרגשתם זה היה בחדשות :D

אתם רואים זה תופעות לוואי למי שלא גאים בגובה 800 מטר ומעלה
אמן מייסר

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #5 

יורם, אתה "גאה" ???? :oops:
ליאור

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

אני חושב שהשרשור ההוא על ה M של טאנוי היה לא בסדר.
כלומר אני חושב ששמעון עבר על חוקי האתר בכל דרך אפשרית.

לשמעון היקר. אנחנו לא מכירים אבל שתדע שללא שום קשר לחוקים הדרקוניים והמוגזמים שלך לגבי ההשמעות (תכנסו לקובץ שהוא מפרסם ותראו, השמעות עולות כסף והמון ללא החזר אם לא קונים).

אתה עברת על החוקים כי מבחינתי כאשר אתה כותב שיש לך עוד הרבה מוצרים שלא מופיעים ברשימות שלך (כן אלו עם המחירים המופקעים והמוטרפים) , אז מבחינתי היה לך למכירה את הרמקול הנ"ל והיה נראה שאתה מנסה לדחוף אותו בעקיפין בכל מחיר.

זה לא פעם ראשונה שלך שאתה עושה את זה פה בפורום , אני לא אשים את האצבע בדיוק כי אין לי כי/זמן/רצון , אבל אני זוכר זאת בברור.

יש חוקים לעוסקים , ויש חוקים לאלו שלא עוסקים. לא טוב לך? אף אחד לא מחזיק אותך פה.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

לא, תסכים שיש פה עצבים ומריבות זה מבאס אצ מצב הרוח :(
אמן מייסר

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

t אה, גרים.לא גאים,עכשו יחרדתי לעומק דעתך :lol:

טוב אני רואה עכשו שיישור ההדורים כרוך בנס :(
אמן מייסר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

שמעון,

אני שמח שהוצאת את אשר על לבך. מכיוון שהחלטנו שתחסם, ההחלטה תקפה לגבי כל שמות המשתמשים שלך (הנוכחים והעתידיים).

לא אערוך את ההודעה האחרונה שלך ואתן לאחרים להחליט מי משנינו הצודק. הודעות נוספות ימחקו וכל משתמש חדש שתיצור יוקפא. אני לא רוצה את כספך, אבל גם לא את נוכחותך אצלנו.

כמו שאמרתי, האתר מיועד לאנשים שאינם עוסקים בתחום. עוסקים בתחום, כאלה שמרוויחים מהתחום צריכים לשמור על החוקים. יש כאן רבים כאלה שמצליחים לדון לעניין ולא זכור לי אפילו פעם אחת שהערתי להם...

לצערי, איתך אנחנו כל הזמן צריכים לנהל דיון ומשא ומתן לגבי קיום חוקי האתר. קרא לזה טעות, אבל טעויות לא חוזרות כל הזמן. אנחנו לא ערוכים לטיפול פרטני בכל הודעה והודעה באתר.

אם הדיקטטורה שלנו תגרום לבריחת הקהל, אז כנראה שזה רצון הגורל.

Shahter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 186

שליחה #10 

אני אישית לא אחשוב שום דבר רע , אם יתווסף לפורום "פורום סוחרים" , שבו אנשים יוכלו לשאול במתכוון את הסוחרים ולקבל תשובות. זה כמו שאנחנו הולכים לחנות ושואלים את המוכר מהשהו. אנשים לא טמבלים. יבינו לבד מי מנסה לדחוף את המוצר ומי מנסה לעזור . קנייה לא תמיד היא לפי מפרט טכני. לפעמים גם יחס של מוכר משפיע .

יתרון של פורום כזה הוא גם חשיפה/תחרות רבה יותר של משווקים/ספקים וגם התרשמות מהם ע"י לקוחות פוטנציאליים. הרי בסופו של דבר אנחנו דנים פה על מוצרים שקנינו/נילך לקנות ...

ואגב , השתתפות של ספקים בפורום/משווקים יכולה להיות מותנית רק לאלה שמפרסמים באתר .

בקיצור אני סומך אליכם :wink: תשקלו את זה. זה יכול להיות מהשהו מעניין מאוד.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

Shahter כתב:אני אישית לא אחשוב שום דבר רע , אם יתווסף לפורום "פורום סוחרים" , שבו אנשים יוכלו לשאול במתכוון את הסוחרים ולקבל תשובות. זה כמו שאנחנו הולכים לחנות ושואלים את המוכר מהשהו. אנשים לא טמבלים. יבינו לבד מי מנסה לדחוף את המוצר ומי מנסה לעזור . קנייה לא תמיד היא לפי מפרט טכני. לפעמים גם יחס של מוכר משפיע .

יתרון של פורום כזה הוא גם חשיפה/תחרות רבה יותר של משווקים/ספקים וגם התרשמות מהם ע"י לקוחות פוטנציאליים. הרי בסופו של דבר אנחנו דנים פה על מוצרים שקנינו/נילך לקנות ...

ואגב , השתתפות של ספקים בפורום/משווקים יכולה להיות מותנית רק לאלה שמפרסמים באתר .

בקיצור אני סומך אליכם :wink: תשקלו את זה. זה יכול להיות מהשהו מעניין מאוד.
...
כזכור לך פורום עולה כסף , וזמן לתחזוק.
אם הסוחרים רוצים :
א.שיפתחו בעצמם - לא חסר להם איגודים לשזה.
ב. שישלמו על זה פה. מה כל אחד פה ששילם כסף על חברות גם צריך לשלם כסף על הפרסומת שלהם? ראית מי שרוצה לפרסם פה מפרסם.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #12 

מסכים עם אורי.
אגב, יש כאן פורום "פרסומים ומבצעים" שמיועד לסוחרים.

שמעון,
אני לא הולך להביע עמדה כאן כיוון שייתכן ואני לא מודע לכל הפרטים.
אבל דבר אחד אני אגיד- עפר לא שקרן. מכיר אותו אישית במספר סיטואציות,
ואני חייב לציין שהוא אחד האנשים השקופים והישרים ביותר שאני מכיר. כך לפחות אני רואה אותו כבן אדם.

אם לדעתך הוא שקרן, ייתכן ויש ביניכם אי הבנה.
מעבר לכך, האתר הוא שלו (ושות'). אם הוא החליט על חוקים מסויימים, צריך לשמור עליהם.

אני כעוסק בתחום מבין לליבך.
התחלתי באתר לא כעוסק בתחום, והמלצתי על מה שבא לי. אחר כך כשחזרתי לעסוק,
נאלצתי להפסיק להמליץ. כי זה המחיר של להשאר באתר הזה. וזו דרישה לגיטימית לחלוטין.

Shahter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 186

שליחה #13 

תשמע אורי ,

אנחנו לא במלחמה . כל תחום הצרכני הוא מבוסס על יחס קונה-מוכר . זה חלק מהמשוואה. אנחנו לא יכולים להוציא את הסוחרים מחוץ לגבול , כי הם חלק מהעניין. אני כמוך לא אוהב סוחרים שמנסים לדחוף את המוצרים , אבל אם אני אדע מי הם , אני אחסוך לעצמי פנייה אליהם. ומצד שני אני כן רוצה לדעת מי הוא סוחר הוגן שמנסה לעזור לקונה פוטנציאלי. הרי כולנו ה קונים פוטנציאליים.פעם של סוחר זה ופעם של סוחר אחר.

ברור שצריכים להיות תנאים , כי הרי זה לא הגיוני שישתתף בפורום כזה בן אדם שלא שילם על הזכות הזאת . זה גם לא יהיה פייר לאלה שכן שילמו על הפרסום באתר.

אבל לדעתי , ללא ספק תת פורום כזה אמור לתרום הרבה לקהילה.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

שוב אני לא מתנגד.
שישלמו.
זה בסופו של יום פרסומת. ואני מבין ב אלף אחוזים כל סוחר שינסה אפילו בהפוכה לדחוף מוצר שלו .
לגיטימי. רק שישלם על זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

חשוב לי לציין כמה דברים:
1. סוחר שמשלם מקבל את הזכות להציג את הפרסום שלו, ולא שום זכות אחרת (כלומר, הוא עדיין לא יכול לכתוב כעולה על רוחו בפורומים).

כלומר, גם אם אדם משלם על פרסום, הוא מקבל באנר, אך עדיין לא יכול לקדם ולהסביר את דבריו. יש לנו כמה וכמה מפרסמים כיום (SOUND & VISION, אניגמה, ארמגדון, העולם הדיגיטלי, HOME CINEMA, עודפים סנטר ועוד). לשמחתי, המפרסמים הם מהמיושבים ולא צריכים שנגיד להם מה מותר ומה אסור. בנוסף יש עוסקים בתחום רבים שאינם מפרסמים (הם רבים מספור אבל אפשר לציין לשבח את מני, גיא פיק, שרגי ועוד) אשר עוזרים לכל מי שצריך עזרה, לעולם לא חורגים מהחוקים ואני יכול בשקט לחתום שאם אני לא אכנס לאתר שבוע אני בכלל לא צריך לדאוג לגביהם...

2. האתר נוצר בתור אתר לציבור, ולא לציבור העוסקים בתחום. מן הסתם קשה לאנשים יהיה להפריד בין עוסק בתחום שהוא הוגן לכזה שמנסה לקדם את אג'נדה כזו או אחרת. ראינו איך זה מתנהל במקומות אחרים (כולל בחו"ל) והחלטנו על מדיניות מסויימת. לטוב ולרע המדיניות הזו קיימת כבר יותר משנתיים וחצי ומוכיחה את עצמה. הקהל בינתיים לא בורח (אם כי יתכן שיתחיל לברוח עכשיו ששמעון עזב אותנו).

החוקים קשיחים מאוד בגלל הנסיון שלנו בארץ ובחו"ל. בפורומים בארץ (למשל בתחום הסלולרי, בתחום ה-POCKET PC) יש עוסקים רבים בתחום ויש בינהם פעמים רבות מלחמות. ב-AVSFORUM למשל, ששם אני מנהל כבר הרבה שנים, מותר לעוסקים בתחום לפעול, אך הם אסורים מלפרסם את העסק שלהם. מה שקורה שם הוא מצחיק, הכל מאוחרי הקלעים עם הודעות פרטיות, רמזים וטריקים שונים ומשונים (כלומר, פרסום עקיף).

אנחנו נמנעים מרוב הבעיות הללו אצלנו על ידי חוקים קשיחים כיום.

חשוב גם לציין שהאתר חי אך ורק על בסיס הפרסום שלו. זה לא פייר למי שמפרסם אם מישהו מצליח לעקוף את המגבלות ולפרסם בעקיפין. אם מישהו עושה כסף בזכות האתר, הוא צריך גם להחזיר (לא רק לקחת). זה לא הגיוני שאנחנו נשלם על כל העלויות של האתר ואחרים יגרפו על בסיסו כסף, נכון?

3. לא דיברתי עם שמעון מעולם, בשום אופן אין לי דבר אישי נגדו.

גם משתמשים רגילים שעוברים על חוקי הפורום (היו כמה כאלה גם לאחרונה) מורחקים ממנו. זה לא שאנחנו כ"כ מהירים על ההדק כמו שפשוט זמננו קצר. אנחנו פשוט לא מסוגלים לדון ולדוש בכל הודעה, פרסום בלוחות או אפילו כל משתמש. יש לנו בכל שבוע כמה מאות שרשורים וכמה אלפי הודעות. כמות המנהלים באתר אינה גדולה ולכן אם יש משתמש כלשהו (עוסק בתחום או משתמש רגיל) שדורש אחוז ניכר מזמננו, אנו נאלצים להיפרד ממנו.

4. כמובן שאי אפשר להיות בתחום הזה ולהיות מנותקים מהיבואנים והחנויות. אבל קבענו עיקרון ולא נזוז ממנו. למדתי מהילדים שלי שאם החוקים גמישים אז הם לבסוף נשחקים ונעלמים. כשאתה עקבי, צפוי ובעל עקרונות קשיחים - אז כולם יודעים למה לצפות, איך להתנהג. בגדול, תרבות הדיון באתר היא מהטובות בארץ. זה עולה לנו כמובן בדמים. אנחנו מתרגשים ומתרגזים כשמישהו כותב "רע" או כשיש התפרצות של רגשות. אבל, אם נביט סביבנו באתרים אחרים (בכמעט כל תחום) נראה שאנחנו מהרגועים והתרבותיים ביותר בשטח... צריך לזכור אילו מלחמות היו בין בעלי סלולרי סוני-אריקסון מול נוקיה, או בין אלה שנווטים עם DESTINATOR מול NAV N GO...

5. אי אפשר לרצות את כולם כל הזמן. יש לנו למעלה מעשרת אלפי מנויים רשומים. אני מניח שאם נעשה סקר בכל נושא בינהם, אפשר יהיה למצוא כמות נכבדת של אנשים בעד יישוב הירח, כיבוש תאילנד, או אפילו השלטת מלכות דוד על וושינגטון דיסי... בקיצור, אני לא פוליטיקאי (מי שמכיר אותי יודע עד כמה אני לא פוליטיקאי). אני אומר את מה שעל הלב שלי גם כשאני יודע שזה חוזר אלי כמו בומרנג.

הדרך היחידה להנהיג היא להיות בטוחים בדרכך וללכת גם כשיש רבים שאומרים לך שאתה טועה (כאמור, כל דרך שתבחר, תמיד יגידו לך שאתה טועה). גם להיות הורה ולהקים אתר או סטארטאפ זה בדיוק אותו דבר... לכן, פיתחתי סוג של עור עבה ובסה"כ מנסה לנתק את הרגשות שלי מההחלטות כאלה.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #16 

oferlaor כתב:כמות נכבדת של אנשים בעד יישוב הירח, כיבוש תאילנד, או אפילו השלטת מלכות דוד על וושינגטון דיסי...
...
מאיפה הבאת את זה?? :lol: :lol: :lol: :lol:

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #17 

מני
עופר רומז לך לאן פני האתר מועדים באם קצב החברים ימשיך לגדול כמו שקרה בשנים האחרונות . :wink:

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #18 

צחוק צחוק עוד מעט יתחילו ההימורים על הנרשם ה 15,000

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

keyser,

אני מבין שאתה לא מבקר מספיק בפורום "ללא קשר" בזמן האחרון :P

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #20 

עפר,
כמעט זרקו אותי מהבית על ריבוי בדיחות "ללא קשר".
הייתי חייב קצת Break :D

נעול

חזור אל “כללי”