צפיה ממרחק 3.75 מטר - 65" או 75" ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
feel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

צהרים טובים,

מעוניין לשדרג מסך (כרגע LG 42" משנת 2007!!! - מסך מעולה ובשימשו קבוע כרגע).

תקציב בין 5,000 ש''ח ל-7,000 (עם אופציה לעלות אם באמת יש משהו יוצא דופן....)

צפיה ממרחק 3.75 מטר , צופה אך ורק דרך apple tv - תכנים ישראלים דרך אפליקציות (13 , 12 , כאן), נטפליקס , אפל + , המון יוטיוב, מנוי לכמה אפליקציות של סרטים וסדרות מחו"ל (HD).

1 - מבקש המלצה למסך
2 - האם 75" יהיה גדול מדי לצפיה ממרחק 3.75 ?

Sourc3
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1324
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #2 

אם הייתה לי האפשרות, בלי למצמץ הייתי מחליף את ה65 אינץ ממרחק 2.5 מטר ב-75++++

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #3 

@feel
·
לגבי הגודל: "65 - "75 יתאים לך.

לגב דגם ספציפי:
בתקציב שלך זה יהיה או דגם כניסה בסיסי בגודל "75 או דגם ביניים איכותי בגודל "65.

feel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

@mdk_25

תודה

75" לא יהיה ענק מדי ?

לאור שימוש ב-apple tv בלבד (חיבור HDMI), דגם כניסה 75" מספיק או שבאמת כדאי למתוח את התקציב ולעלות לדגם בינים או אפילו פרמיום ?
·

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #5 

@feel
·
לדעתי עבור מרחק כזה 75 יותר יתאים.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

feel כתב:@mdk_25

תודה

75" לא יהיה ענק מדי ?

לאור שימוש ב-apple tv בלבד (חיבור HDMI), דגם כניסה 75" מספיק או שבאמת כדאי למתוח את התקציב ולעלות לדגם בינים או אפילו פרמיום ?
·
...
·
לא.
לי יש "65 למרחק 2 מטר, והוא לא גדול מדי.
ואם היה "75, אז היה עוד יותר טוב.

אפל טיוי לא ממש קשור לכלום.
איכות התמונה מושפעת ממקור השידור (שיהיה איכותי) ומיכולות ההצגה של הטלויזיה.
אם אתה מריץ נטפליקס בתוך הטלויזיה, או דרך אפל טיוי או סטרימר של שיאומי, זה לא משנה, בסוף מי שקובע את איכות השידור זה נטפליקס ולא המכשיר שמפענח את השידור (כל עוד הוא בעל יכולות בסיסיות)

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #7 

בלי היסוס 75!

כמה שיותר גדול יותר טוב!

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #8 

לדעתי זה יותר מידי ל3.5 מטר ,נכון שזה נראה מגניב ויפה אבל העיניים ירוצו על המסך מבלי שתבחין וזה מעייף את העיין.
זה כמעט כמו לשבת שורה ראשונה בקולנוע ולראות סרט על מסך ענק והראש כל הזמן זז מצד לצד כדי לקלוט את כל התמונה .
לדעתי אם אתה סובל מנדודי שינה 75 אינצ' יהיה מצויין אתה תרדם מהר מאוד .:)
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

shay1 כתב:לדעתי זה יותר מידי ל3.5 מטר ,נכון שזה נראה מגניב ויפה אבל העיניים ירוצו על המסך מבלי שתבחין וזה מעייף את העיין.
זה כמעט כמו לשבת שורה ראשונה בקולנוע ולראות סרט על מסך ענק והראש כל הזמן זז מצד לצד כדי לקלוט את כל התמונה .
לדעתי אם אתה סובל מנדודי שינה 75 אינצ' יהיה מצויין אתה תרדם מהר מאוד .:)
...
·
לדעתי אתה אומר את זה בלי שניסית, וזה ממש לא נכון.
לי יש ״65 במרחק 2.5 מטר. שזה תופס יותר שטח צפיה מ-״75 במרחק 3.5 מטר. ואין שום בעיה לקלוט את כל הטלויזיה במבט אחד.
תצתרך מסך בגודל ״120 אינצ׳ לפחות כדי לקבל חוויה של צפיה בקולנוע.
[img2=768x432]https://i.pinimg.com/originals/03/d4/86 ... 30c5ca.jpg[/img2]

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

ראשית אני אומר לך את זה כן מניסיון ,רק מה כל היצרנים יוצרים קמפיינים ומראים לנו כמה הדבר "נכון " ושכך צריך להיות ולא נמתוך האמת אלה מתוך רצון למכור לנו יותר מסיכם וכמה שיותר גדולים,כי אופנה זה דבר שמניב הרבה כסף ליצרנים אני זוכר שיצאו המסכים בגודל 42 היו קמפיינים כי יש צורך במרחק צפיה מסויים ולמסך 42 " 3 מטר היה נחשב למרחק הגיוני וסביר .לאט לאט התאבון של היצלרנים והצרכנים במקביל עלה והיה ביקוש למסכים יותר גדולים ,היצרנים מתוך רצון למכור ולא מתוך רצון לשמור על בריאות הצרכן התחילו לייצר מסכים ואיתם גם קמפיינים בהתאם ,מה קרה לאותם פרסומות וקמפיינים של מסכי 42 ביחס לגודל החדר ? נעלמו לטובת מסכים גדולים . היום מסדרים לך את הקמפיינים ומראים לך כמה מסך 42 שפעם היה נחשב לגדול נראה היום קטן (מה שנכון לעומת מסך 75 ) ומנסים לדאוג לטפטף לנו כי מרחקים 3 -4 מטר מתאימים למסכים גדולים וכמה שיותר גדול יותר יפה (שזה נכון) אבל לא באמת מסתכלים על ההבטים האחרים הפיזיולוגים כגון עייפות העיין וכאב ראש מצפייה במסך גדול גם בגלל האור החזק שמפיץ המסך בעיקר בחושך וגם בגלל הגודל . זו דעתי . (דרך אגב אני עם מסך 65 במרחק 2.5 מטר .)
אותו דבר כשאתה טיפש.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

@shay1
·
אז אתה רוצה להגיד לי שכשאתה צופה בטלויזיה ״זה כמעט כמו לשבת שורה ראשונה בקולנוע ולראות סרט על מסך ענק והראש כל הזמן זז מצד לצד כדי לקלוט את כל התמונה״?

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ב65 אינטצ' לא אבל כן העיניים זזות מצד לצד מבלי שאני שם לב ,לפעמים אני קולט את העיניים זזות מצד לצד אני יודע ומודע לכך כי יש לי מסך 40 אינץ באותו מרחק לפעמים אני צופה בו ומרגיש מיד את ההבדל וניכר שהעיין תופסת את כל המסך מבלי לזוז ימינה שמאלה, יש לי חברים עם 75" גם באותם מרחקים פלוס מינוס 2.5 -3 מטר ושאני צופה אצלהם במסך אני מתחיל כבר להרגיש שהעיין לא תופסת את כול התמונה בצורה משמעותית. אני רוצה להוסיף שככול הנראה לתרגום ולפרק הזמן שהוא נמצא על המסך יש תוספת השפעה משמעותית על תזוזת העיינים ועל תזוזת הראש וככול שהמסך גדול יותר זה בא לידי ביטוי בצורה גדולה יותר ומי מאיתנו לא ישב לפחות פעם אחת בחייו בשורה ראשונה בקולנוע והרגיש את התופעה שהעיין לא מסוגלת לקלוט את הצתמונה יחד עם התרגום מבלי להזיז את הראש.
אותו דבר כשאתה טיפש.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

@shay1
·
אני לא חובב תאוריות קונספירציה, וכל הפוסט שלך הוא כזה.
איפה ההוכחות? היצרנים דוחפים מסכים גדולים יותר, כי המחיר הפך להרבה יותר נגיש ממה שהיה פעם.

ובנוגע לגודל ביחס למרחק, ההמלצות שניתנות כאן לא קשורות לקמפיינים של היצרנים.
יש תקנים, והמלצות של מומחים, וזווית הצפיה המומלצת עבור "חוויה קולנועית" היא בין 30-40 מעלות.
מסך "65 במרחק של 2.5 מטר, בקושי נכנס ברף התחתון של הטווח הזה.

אני יכול להסכים שאולי מסכים גדולים כאלה לא מתאימים לך, אבל זה סובייקטיבי, ולא בהכרח מייצג את הכלל.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

,אתה יכול להביא מחקר מירחון רפואה ידוע או לתאר לי מי אלו המומחים בתיאוריה שלך או שאתה גם מסתמך על "מחקרים" של יצרנים ונוטה לקונספירציה ?
אני טענתי לדעתי האישית ולפי ההגיון המתבקש בהסתמך על תקופת הזמן מתחילת מסכי הפלאזמה ועד היום איך השתנו טענות היצרנים בהתאם לגדלים ולא בהתאם לשום דבר אחר .(שיצאו מסכי הפלאזמה אפשר בברור להבחין באמיתות המידע אותו שחרר היצרן אולם כיום כאשר קצב הגידול ביצור מסכים גדולים עולה וכמו כן הדרישה "לוקי המשחק" באמת בפירסום השתנו. אתה פשוט אוהב לערבב מין שאינו במינו. הקשר בין ירידת עלות המסך לרצון שניקנה מסכים גדולים היא מובהקת כמו כן ציינתי את עניין רצון הצרכן למסכים גדולים כחלק מהתפתחות עולם מסכי הטלוויזיה .אתה נתפס למשהו שאין לו חצי קשר למה שאמרתי . אבל אודה לך אם תסביר איך פתאום "המחקרים" השתנו ומשתנים בקצב מדהים בהתאם לגודל המסך שמשנה לשנה גודל המסך גדל והופך כל פעם למיינסטרים מבחינת הגודל .אם לפני שנתיים שלוש מסך 55 היה לנפוץ ביותר היום ה65 מחליף אותו ובעוד שנה שנתיים ה75 וכך הלאה ולא בגלל שפתאום העיניים שלנו נהפכו לעיני נץ או זווית הצפייה גדלה בצורה אבולציונית כי כך מתאים ליצרנים והם ישנו את "המחקרים" בהתאם ויעשו מניפולציות פרסומיות שתחשוב שגודל המסך שנהפך למיינסטרים ומשתנה משנה לשנה הוא אכן מתאים למרחקים הנפוצים בארץ שהם 2.5 -3 מטר מקיר לקיר
אותו דבר כשאתה טיפש.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9024
נתן תודות: 1578 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #15 

אני עם 77 אינצ' ממרחק של 3.5 מטר (שודרגה מ-55 אינצ').
בימים הראשונים אכן זה מרגיש גדול. אחרי שבועיים / שלושה - הכל פיקס והעין התרגלה לחלוטין.
אם אין מגבלה תקציבית, בלי להניד עפעף לך על הכי גדול שאתה יכול.
אגב, אני מסכים עם מה ששי רשם לגבי התאורה שהמסך "הגדול" מפיק בחדר חשוך. בגלל שיש המון שטח פנים, ברגע שיש אלמנט של תמונה בהירה - כל החדר מואר.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

@shay1
·
מה שדיברתי עליו זו המלצה על יחס של מרחק צפייה לגודל מסך אופטימלי עבור הרגשה של קולנוע בבית.
ההמלצה הזו אף פעם לא השתנתה. מדובר בהמלצה לזווית הראיה שהמסך ממלא, והיא בין 30-40 מעלות.
אני לא מתייחס למה שיצרנים רוצים למכור או לא רוצים למכור.
פשוט בשנים האחרונות מסכים גדולים באמת הפכו לנגישים הרבה יותר להרבה מאד אנשים, ולכן ההמלצות בפורום השתנו.
בעבר מסכים גדולים היו יקרים מאד, מאחר ויחס של תמורה למחיר קיים תמיד, צריך להתחשב בו.

feel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

תוכלו בבקשה להמליץ על 75״ הכי VFM ?

מזכיר שצוה אך ורק דרך apple tv (ממשק, אפליקציות, שלט וכו׳ לא מעניין). יתפקד רק כמסך

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

feel כתב:תוכלו בבקשה להמליץ על 75״ הכי VFM ?

מזכיר שצוה אך ורק דרך apple tv (ממשק, אפליקציות, שלט וכו׳ לא מעניין). יתפקד רק כמסך
...
·
כפי שרשמתי לך בהתחלה - בתקציב שלך תצתרך להסתפק בדגם כניסה בסיסי.
UM7580 של LG
NU7100/RU7100 של סמסונג
XG8096 של סוני

תוכל למצוא דגם ביניים Q60 של סמסונג ב-7000 שקל בערך, אם אין לך בעיה עם טלויזיה מיבוא מקביל.
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1031503

UHD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #19 

ממרחק כזה גדול, מומלץ ״75 או לצמצם את מרחק הצפיה ולקנות 65.
בתקציב שלך, אתה יכול לקנות דגם ביניים Q60R בגודל 75, או לקנות אולד 65 ולקבל את איכות הצפיה הגבוהה ביותר.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

TheCoolest כתב:@shay1
·
מה שדיברתי עליו זו המלצה על יחס של מרחק צפייה לגודל מסך אופטימלי עבור הרגשה של קולנוע בבית.
ההמלצה הזו אף פעם לא השתנתה.
...
תבדוק את עצמך שוב פעם כי ההמלצה השתנתה כמה וכמה פעמים מאז מסך פלאזמה 42 .

לגבי זווית הראיה זה בכלל לא קשור לא אמרתי שזה מעבר לזווית אלה שלעיין קשה לה להתמקד בפרטים בעיקר בתרגומים במסך גדגול על פני מרחק קטן

תחושת הקולנוע אפשר גם להשיג עם מסך 100 אינטצ ויש לי לקוח עם מסך פלאזמה פנאסוניק 100 אינצ' במרחק של 3.5 מטר ,ללא ספק חווית קולנוע כללית מדהימה האם תוכל להתרכז ולהתמקד בפרטים לדעתי לא.

אולי לקולונוע זה חסר חשיבות מירחק ביחס לגודל מסך כי יש רבים שיש להם מסך הקרנה גדול במרחקים האלו אבל השימוש הוא לקולנוע .
אולם אם תרצה להנות מהמסך בצפייה יום יומית למרחק יש חשיבות ביחס לגודל המסך ולדעתי מסך בגודל 75 אינצ לצפייה של יום יום במרחק יחסית קצר עלול להוות בעיה .
אותו דבר כשאתה טיפש.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”