אוזניות פתוחות ראשונות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
tkjbi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי
מעוניין לרכוש את זוג האזניות הפתוחות הראשון שלי ולאחר המון חיפושים הצתמצמתי להתלבטות בן 5 אוזניות
התקציב הוא 200 דולר
השימוש הוא רק למוזיקה
האזנה היא דרך מחשב ואולי גם פאלפון (S10\ LENOVO X395) האזנה בעיקר דרך ITUNES וללא DAC או מגבר
1. היפימן 4XX ובהפרש לקנות amp+ dac
2. סנהייזר 58X \ 6XX
4.Audio Technica ATH-AD900X
5.גראדו 125E
אשמח להכוונה והמלצות
תודה מראש (:

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #2 

ה-58X מהטובות ששמעתי למחיר ושוות כל שקל. גם קלות יחסית לדחיפה ונשמעות מעולה דרך הסלולר, למרות שלדעתי זה חבל לא לקנות פעם אחת איזה XB10 או משהו בסגנון בסביבות ה70 דולר ולהינות מחיבור באלאנסד נקי ואיכותי בהרבה מהסלולר ונוחות מירבית.

KSE1500
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 566
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #3 

https://www.hometheater.co.il/vt320354.html

כאן חבר מוכר MEZE99 במחיר מעולה ועם פדים מעולים.
סגרת פינה ונשאר לך עודף.

Fadida
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

@tkjbi
·

אני מאוד נהנה מה 58X שלי, ממליץ במיוחד במחיר המוזל עכשיו

@Roy.T
·
אתה מדבר על זה ?
https://www.amazon.com/Sony-Portable-Wi ... B01N4TIRUD

tkjbi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

KSE1500 כתב:https://www.hometheater.co.il/vt320354.html

כאן חבר מוכר MEZE99 במחיר מעולה ועם פדים מעולים.
סגרת פינה ונשאר לך עודף.
...
תודה! בהמשך יצתרפו לאוזניות גם מגבר וDAC, כמו שאמרתי אני די מתחיל בתחום
אני מאזין היום בSennheiser Momentum On Ear ורוצה להשתדרג והבנתי שפתוחות הצעד הבא
מימה שהבנתי אמורה להיות קפיצת מדרגה גם הבשוואה למזה 99 (תקנו אותי אם אני טועה וכמה ההבדל משמעותי)
אשמח לקבל עוד המלצות
ואם יש חנות בארץ שאוכל להאזין לחלק מהאוזניות שברשימה?
·תודה

tkjbi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

Fadida כתב:@tkjbi
·

אני מאוד נהנה מה 58X שלי, ממליץ במיוחד במחיר המוזל עכשיו

@Roy.T
·
אתה מדבר על זה ?
https://www.amazon.com/Sony-Portable-Wi ... B01N4TIRUD
...
לדעתי הכוונה לזה https://www.techhive.com/article/322140 ... eview.html

Michabarlev
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 172
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #7 

tkjbi כתב:
...
...
תודה! בהמשך יצתרפו לאוזניות גם מגבר וDAC, כמו שאמרתי אני די מתחיל בתחום
אני מאזין היום בSennheiser Momentum On Ear ורוצה להשתדרג והבנתי שפתוחות הצעד הבא
מימה שהבנתי אמורה להיות קפיצת מדרגה גם הבשוואה למזה 99 (תקנו אותי אם אני טועה וכמה ההבדל משמעותי)
אשמח לקבל עוד המלצות
ואם יש חנות בארץ שאוכל להאזין לחלק מהאוזניות שברשימה?
·תודה
...
MEZE99 אלו אוזניות סגורות וזה לא מה שרצית, ממליץ לך ללכת על 58X, תמיד תוכל להשקיע ב dac+מגבר מאוחר יותר

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אכן, גם לא חושב שיש מה להשוות ה-58x הרבה יותר מאוזנות ואיכותיות בסאונד
(לדעתי). הmeze נכנסות מבחינתי תחת קטגוריית ה-portable עם סאונד חמים וכיפי אבל לא מיועדות להאזנה קריטית. תכלס אני גם חושב שה-58X טובות בהרבה מה-6XX.

כן הכוונה הייתה ל-AK. היה עולה 150 דולר בעבר והיום אפשר למצוא אותו ב-70.
שידרוג אדיר לכל סלולרי. יש גם את המכשיר השני ששכחתי את שמו שגם מאוד מומלץ.

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #9 

Roy.T כתב:אכן, גם לא חושב שיש מה להשוות ה-58x הרבה יותר מאוזנות ואיכותיות בסאונד
(לדעתי). הmeze נכנסות מבחינתי תחת קטגוריית ה-portable עם סאונד חמים וכיפי אבל לא מיועדות להאזנה קריטית. תכלס אני גם חושב שה-58X טובות בהרבה מה-6XX.
.
...
·
זה די אוף טופיק, אבל "האזנה קריטית" זה מין מושג מעורפל שלדעתי סובל משימוש יתר. יש זמן ומקום להאזין בצורה קריטית למוזיקה, וזה בדרך כלל באולפן כשמנסים לעשות מיקס. לא רואה סיבה "להאזין קריטית" כשאתה יושב בבית ומנסה לשמוע מוזיקה להנאתך. לדברים כאלה דווקא "סאונד חמים וכיפי" נראה לי הרבה יותר מתאים.

לנושא עצמו, מהאפשרויות שהוצגו בפוסט הראשון אני הכי אהבתי את ה4XX, אבל זה די עניין של טעם. בתכלס אני נהנה יותר מהMeze 99 מאשר רוב האוזניות ה"מאוזנות" יותר.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

את המונח "האזנה קריטת" אפשר לפרש במספר דרכים, וכנראה שלא הבנת את כוונתי במקרה הזה ואסביר:

לרוב מי שמחפש אוזניה פתוחה עם חתימה טונאלית מאוזנת ו"נכונה" כמו פותח הדיון, לאותו אחד יש העדפות מוזיקליות מעבר למוזיקה המעובדת של ימינו, קרי מוזיקה קלאסית, ווקאלית, אינסטרומנטלית וכ'.

שאתה מאזין למוזיקה בזמן בנסיעה ברכבת, בזמן שאתה מבשל, או בזמן שאתה שוטף את החצר, אוזניה כמו הmeze נותנת מענה מצויין מכוון שהיא קלה, נוחה, אטומה, ובעלת חתימה כיפית שלא שמה דגש על אותם הפרמטרים, מה שעובד מצויין בסיטואציה זו.

מנגד שאתה יושב בפינת האזנה שלך, עם הסטאפ "האולטימטיבי" שיש ברשותך, ורוצה להינות ממוזיקה איכותית, פה כבר כנראה תעדיף סט אוזניות מאוזנות ואיכותיות שישלימו את חווית האזנה עם המוזיקה האיכותית שלך, מאשר אוזניה שמבוססת בעיקר על באס ו-V shape בלי לשים דגש על שאר הפרמטרים שיש באוזניה איכותית.

ובמישור הזה ה-58X משמידות את ה-meze בלי למצמץ וזו עובדה טכנית. זה לא משנה מה היא העדפה האישית שלך כי לכל אחד יש טעם אחר וזה יהיה דיון עקר ומיותר.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

את המונח "האזנה קריטת" אפשר לפרש במספר דרכים, וכנראה שלא הבנת את כוונתי במקרה הזה ואסביר:

לרוב מי שמחפש אוזניה פתוחה עם חתימה טונאלית מאוזנת ו"נכונה" כמו פותח הדיון, לאותו אחד יש העדפות מוזיקליות מעבר למוזיקה המעובדת של ימינו, קרי מוזיקה קלאסית, ווקאלית, אינסטרומנטלית וכ'.

שאתה מאזין למוזיקה בזמן בנסיעה ברכבת, בזמן שאתה מבשל, או בזמן שאתה שוטף את החצר, אוזניה כמו הmeze נותנת מענה מצויין מכוון שהיא קלה, נוחה, אטומה, ובעלת חתימה כיפית שלא שמה דגש על אותם הפרמטרים, מה שעובד מצויין בסיטואציה זו.

מנגד שאתה יושב בפינת האזנה שלך, עם הסטאפ "האולטימטיבי" שיש ברשותך, ורוצה להינות ממוזיקה איכותית, פה כבר כנראה תעדיף סט אוזניות מאוזנות ואיכותיות שישלימו את חווית האזנה עם המוזיקה האיכותית שלך, מאשר אוזניה שמבוססת בעיקר על באס ו-V shape בלי לשים דגש על שאר הפרמטרים שיש באוזניה איכותית.

ובמישור הזה ה-58X משמידות את ה-meze בלי למצמץ וזו עובדה טכנית. זה לא משנה מה היא העדפה האישית שלך כי לכל אחד יש טעם אחר וזה יהיה דיון עקר ומיותר.

prolol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 62 פעמים

שליחה #12 

ממליץ על הAD900X

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

@Roy.T
·
פשי איזה קלישאה עבשה. "האודיופיל שיושב מול הסטאפ היוקרתי שלו כדי להאזין למוזיקה קלאסית". טוב שלא גם תיארת אותו מדליק אח מעוצבת ושותה יין יקר תוך כדי. הקונספט שיש "מוזיקה איכותית" (ששונה מהמוזיקה המעובדת של ימינו, מה שזה לא אומר) זה סתם אליטיזם. כל אחד יכול לשמוע מה שבא לו, ומגיע לו שיישמע את זה הכי טוב.
אם אתה מתלונן עם באס ו-v shape, אפשר בתגובה להעיר שהאוזניות שרוב האודיופילים אוהבים חסרות באס לגמרי ומפגיזות בטרבל מטורף שמיועד לאוזניים של אנשים בני 60 שלא שומעים מעל 8khz.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

בטח שיש... אני לדוגמה אעדיף לקבל טיפול בשוק חשמלי מאשר להקשיב למוזיקה שאתה שומע :) ועוד עם MEZE99... מוות מוחי. אולי בגלל זה אתה לא מבדיל בינהן.

טוב נו זה לא חדש לי שאתה אוהב להוציא את הדברים מהקונטקסט ולהגיב בצורה ילדותית במקום עניינית. בוא לא נספים את הדיון וניתן לכל אחד להחליט מה טוב בשבילו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #15 

@tkjbi
·אניח ליתר חברי הפורום להתדיין על מהות האזנה קריטית ואיכויות מוזיקליות של טעמים אישיים.

ההערה היחידה שלי היא שאתה תתאכזב קשות אם אתה באמת מאמין שה HE4XX של היפימן יתנו לך תוצאה טובה בחיבור ישיר לטלפון או למחשב בלי מגבר רציני שמסוגל לחבר אותן ב balanced ולתת להן בעיטה הגונה באחריים.

אלו אוזניות שנשמעות רזות, חסרות חיים ונוכחות ומשעממות מאוד כאשר הן לא מוגברות כמו שצריך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

זה אולי הזמן להגיד שחיבור balanced לאוזניות זה גם מיתוס. כן, ה4xx דורשות מגבר חזק, אבל חיבור single ended מספיק בלי שום בעיה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

@פלאפי
·המיתוס נוגע רק לאיכויות כאלה או אחרות שחיבור balanced אמור להשרות על אופי הצליל רק בגלל שזה חיבור balanced. אני לא התכוונתי לזה וגם לא כיוונתי לכיוון הזה. ספציפית ל HE4XX מדובר באוזניה הזקוקה להגברה חזקה והדרך הטובה ביותר להעביר אליה הרבה וואטים זה באמצעות חיבור balanced.

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

זה גם לא לגמרי נכון. יכול להיות שפלאפון או יציאה של לפטופ לא יספיקו כדי להביא אותה לווליום גבוה, אבל היא לא צריכה כמויות עצומות של כוח. מגבר די פושטי יכול להספיק. הנה המדידות שלה בinnerfidelity:
https://www.innerfidelity.com/images/Ma ... NHE4XX.pdf

היא זקוקה ל1.5mw כדי להגיע ל-90db spl. עם עכבה של 50 אוהם, רוב המגברים מספקים הרבה יותר מזה בלי שום בעיה. גם מגבר שנותן 150mw יביא אותה ל-110 db, שזה מספיק כדי להחריש.

זה שחיבור באלאנסד מספק יותר כוח זה גם מיתוס. זה לגמרי לא בהכרח, ותלוי בארכיטקטורה של המגבר.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

@פלאפי
·אל תתעקש. במקרה יש לי גם את אותן אוזניות וגם אחד ממגברי האוזניות החזקים ביותר שכסף יכול לקנות. בחיבור balanced אני צריך לסובב פחות את החוגה של הווליום ובאותו מצב העברה ל single ended חונקת את האוזניות. אתה מוזמן לבוא אלי ולבדוק בעצמך ואחר כך שנינו נוכל לכתוב מאמר כדי שניתן יהיה לבצע קישור אליו בדיון הבא.

מכל מקום זה וויכוח שחורג מגבולות השאלה של פותח הדיון היות והוא הדגיש שאין לו רצון לחבר את האוזניות להגברה כלשהיא.

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

זה באמת ויכוח די אוף טופיק, אבל מבחינתי מוצדק אם אתה אומר למישהו שהוא צריך מגבר balanced בשביל אוזניות מסוימות, כשמגברים כאלה באים לרוב עם תוספת מחיר נכבדת. טענה כזאת דורשת התייחסות.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”