****התחדשתי בלליט!!*** דילמות דילמות מכונה חדשה בדרך, ACS Minima או Lelit Marax ?
היי חבר'ס,
הפורום קצת שקט אז אמרתי נשתף אתכם בדילמה שרצה כרגע לחודש\חודשיים הבאים לגבי שידרוג מכונה .
אף על פי שאני בגרמניה עדיין אולי מישהו ירצה לבדוק את אחת מהן בעתיד וגם אחת אפילו לא יצאה (Marax) אבל יש אותה כבר בפריסייל ב 1199€ בחנויות שונות באיזור או 950£ באנגליה.
ה ACS ניתנת להשגה ב €1299 כך שהיא נמצאת גם בטווח העליון של התקציב.
ביקורות ומידע על ה ACS
מהידוע עד עכשיו וציטוט של @boren כי ברחה לי העברית קצת..,
"מה שהם מתארים שם זה מכונה עם מחליף חום ששמה דגש על טמפרטורת חליטה, לא דורשת קולינג פלאש ומתיימרת להיות שקטה מאוד."
היא גם מתחממת יחסית מהר וגם די קומפקטית .
אחת מהמכונות תשודך ל Niche Zero כך שמטחנה לא צריך .
עיקר השימוש אגב יהיה קפוצ'ינוס ולעיתים רחוקות יותר אספרסו.
מה הייתם מחפשים בודקים מוודאים לפני הקנייה ?
הפורום קצת שקט אז אמרתי נשתף אתכם בדילמה שרצה כרגע לחודש\חודשיים הבאים לגבי שידרוג מכונה .
אף על פי שאני בגרמניה עדיין אולי מישהו ירצה לבדוק את אחת מהן בעתיד וגם אחת אפילו לא יצאה (Marax) אבל יש אותה כבר בפריסייל ב 1199€ בחנויות שונות באיזור או 950£ באנגליה.
ה ACS ניתנת להשגה ב €1299 כך שהיא נמצאת גם בטווח העליון של התקציב.
ביקורות ומידע על ה ACS
מהידוע עד עכשיו וציטוט של @boren כי ברחה לי העברית קצת..,
"מה שהם מתארים שם זה מכונה עם מחליף חום ששמה דגש על טמפרטורת חליטה, לא דורשת קולינג פלאש ומתיימרת להיות שקטה מאוד."
היא גם מתחממת יחסית מהר וגם די קומפקטית .
אחת מהמכונות תשודך ל Niche Zero כך שמטחנה לא צריך .
עיקר השימוש אגב יהיה קפוצ'ינוס ולעיתים רחוקות יותר אספרסו.
מה הייתם מחפשים בודקים מוודאים לפני הקנייה ?
נערך לאחרונה על ידי dgent ב 17/07/2020 23:07, נערך 2 פעמים בסך הכל.
REVIEW מקיף ביותר של ה MARAX באנגלית
https://coffeeequipmentreviews.wordpres ... -progress/
ואחד נוסף מ HB
https://www.home-barista.com/r...lelit- ... 63863.html
https://coffeeequipmentreviews.wordpres ... -progress/
ואחד נוסף מ HB
https://www.home-barista.com/r...lelit- ... 63863.html
מקפיץ את הדיון בגלל שאני גם מתלבט ממש בין שתי המכונות ובנוסף חושב על ה - rocket appartamento בתור החלופה היותר "בטוחה" בגלל המוניטין של החברה והdesign היותר מסורתי ובדוק.
למישהו יש ניסיון עם המכונות האלה? או אולי ניסיון עם מכונות עם desgin יותר חדשני כמוהם? (אני משער שעם היתרונות מגיעים גם חסרונות כמו חלקים מיוחדים ותיקונים יותר יקרים במורד הדרך)
למישהו יש ניסיון עם המכונות האלה? או אולי ניסיון עם מכונות עם desgin יותר חדשני כמוהם? (אני משער שעם היתרונות מגיעים גם חסרונות כמו חלקים מיוחדים ותיקונים יותר יקרים במורד הדרך)
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
@lbyte - ה-MaraX עושה רושם של מכונה נהדרת ונראה שהיא תתן תוצאות יותר עקביות מאשר מכונות מחליף חום רגילות כמו האפרטמנטו. לליט חברה וותיקה ורצינית, אז באופן אישי לא הייתי דואג יותר מדי. השאלה מאיפה תוכל להשיג אותה. היא לא נמכרת בארץ וספק אם תמכר בהמשך.
- Vladihahalevin
-
- חבר פעיל

- תגובות: 91
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
מרה מכונת חלום למי שבונה על מחליף חום, היא גם קומפקטית בטירוף, מכונה מעולה ותמורה מטורפת כמו שלליט מספקת תמיד.
- maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
קראתי קצת על הMaraX. ממה שהבנתי היא מערבבת בין SB לHX.
במצב המתנה היא מתייצבת על טמפרטורת חליטה. לאחר החליטה היא עולה לטמפרטורת הקצפה כדי להוציא קיטור בלחץ המתאים.
מכיוון שהיא מכונת E61 אז הראש לא עולה כל כך מהר לטמפרטורה שמצריכה Cool Flush, ומכיוון שהיא מכונת HX אז לא צריך להמתין להתקררות של הדוד כמו במכונות SB אחרות.
באחד הסרטים של הסוקר רואים בבירור איך המכונה מתייצבת על 0.6bar, ולאחר החליטה עולה ל1.5bar.
התנהגות מעניינת מאוד.
במצב המתנה היא מתייצבת על טמפרטורת חליטה. לאחר החליטה היא עולה לטמפרטורת הקצפה כדי להוציא קיטור בלחץ המתאים.
מכיוון שהיא מכונת E61 אז הראש לא עולה כל כך מהר לטמפרטורה שמצריכה Cool Flush, ומכיוון שהיא מכונת HX אז לא צריך להמתין להתקררות של הדוד כמו במכונות SB אחרות.
באחד הסרטים של הסוקר רואים בבירור איך המכונה מתייצבת על 0.6bar, ולאחר החליטה עולה ל1.5bar.
התנהגות מעניינת מאוד.
·בגדול המטרה היא יבוא עצמי.boren כתב:@lbyte - ה-MaraX עושה רושם של מכונה נהדרת ונראה שהיא תתן תוצאות יותר עקביות מאשר מכונות מחליף חום רגילות כמו האפרטמנטו. לליט חברה וותיקה ורצינית, אז באופן אישי לא הייתי דואג יותר מדי. השאלה מאיפה תוכל להשיג אותה. היא לא נמכרת בארץ וספק אם תמכר בהמשך....
יש עכשיו באמת בעיות זמינות בעקבות המצב באיטליה, אבל בסופו של דבר המכונה תגיע (ראיתי הערכות של אמצע יוני אם מזמינים עכשיו).
ויש עוד משהו שרציתי לשאול, המטרה שלי בעיקרון היא נטו אספרסו, היכולת להכין גם משקאות חלב זה nice to have אבל לא בתיעדוף.
עדיין נשמע לי שהmara תיהיה הבחירה הנכונה.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אם המטרה העקרית שלך זה אספרסו אתה יכול ללכת על VBM דומובר בגירסה עם דוד-בודד. היא נמכרת בארץ ועולה כ-4000 ש"ח. הקצפה אפשרית אבל היא לא הצד החזק של המכונה (בגלל המתנה ארוכה בין חליטה להקצפה), אבל לאספרסו היא מעולה.
התחדשתי בלליט, הלכתי לנסות להרגיש אותה בבית קלייה באיזור והמוכר הנחמד שיכנע אותי עם 10% הנחה על המכונה מתצוגה (בת פחות מחודש ) ו10 שקיות קפה . רשמים בהמשך.
[imgbig]https://i.ibb.co/HNy3ZL6/2.jpg[/imgbig]
[imgbig]https://i.ibb.co/4ZmD8c7/1.jpg[/imgbig]
[imgbig]https://i.ibb.co/HNy3ZL6/2.jpg[/imgbig]
[imgbig]https://i.ibb.co/4ZmD8c7/1.jpg[/imgbig]
@dgent
·
תתחדש!
האמת שאני לא בקיא במכונות של לליט, אבל אני רואה שהם מושכים פה הרבה עניין. לא יודע אם זה רק value for money או שהם באמת יודעים לעשות קסמים. עד עכשיו לא הבנתי את האסטרטגיה שלהם. מצד אחד משווקים מכונת מחליף חום 'שלא צריכה קולינג פלש', ומתחרים בה עם דגם דאבל בוילר. לא כל כך הבנתי את ההיגיון שלהם
מאחל לך הרבה קפה טוב!
·
תתחדש!
האמת שאני לא בקיא במכונות של לליט, אבל אני רואה שהם מושכים פה הרבה עניין. לא יודע אם זה רק value for money או שהם באמת יודעים לעשות קסמים. עד עכשיו לא הבנתי את האסטרטגיה שלהם. מצד אחד משווקים מכונת מחליף חום 'שלא צריכה קולינג פלש', ומתחרים בה עם דגם דאבל בוילר. לא כל כך הבנתי את ההיגיון שלהם
מאחל לך הרבה קפה טוב!
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
תתחדש!
@ozeltzex
כמו ש @boren רשם . יש סיבות לאהוב אותם , גם המכונה הקודמת הייתה לליט ובסה"כ הייתי די מרוצה .
מאחר ושותים אצלינו בעיקר קפוצ'ינו הייתי זקוק לתוספת של ההקצפה ללא המתנה ובנתיים ב 24 שעות שיש לי אותה היא מספקת את הסחורה ....
כמו ש @boren רשם . יש סיבות לאהוב אותם , גם המכונה הקודמת הייתה לליט ובסה"כ הייתי די מרוצה .
מאחר ושותים אצלינו בעיקר קפוצ'ינו הייתי זקוק לתוספת של ההקצפה ללא המתנה ובנתיים ב 24 שעות שיש לי אותה היא מספקת את הסחורה ....
@dgent
·
משהו לא מסתדר לי בראש פשוט.
מחליף חום זה מחליף חום. אין פה שום קסם שאפשר לעשות עם צינור בתוך הדוד שמשווה טמפרטורה.
עכשיו, אם המכונה ב'מצב חליטה' זו ההקבלה להורדת הלחץ בדוד לא? אז מצד אחד אתה תהיה בטמפ' חליטה ומצד שני לא תוכל להקציף. עכשיו, אם המכונה ב'מצב הקצפה' זו למעשה ההגדרה הדיפולטית של רוב מחליפי החום ואז תצטרך קולינג פלאש.
למעשה איך שאני רואה את זה (ושוב, לא חפרתי עליה אז יכול להיות שאני מפספס בגדול), זה שגרמו לה לתפקד כסינגל בוילר..
אני ממש לא מבין איך גם אפשר להקציף וגם לחלוט בטמפ' נכונה. אם זה אפשרי בלי לעשות מיקס של מים בדרך הם עלו פה על פטנט עולמי
מצד שני, מעניין למה הם לא מטמיעים את הפטנט בביאנקה ולמה בחרו לייצר אותה עם דוד כפול..
בקיצור, קמתי על הצד החשדן שלי הבוקר.
·
משהו לא מסתדר לי בראש פשוט.
מחליף חום זה מחליף חום. אין פה שום קסם שאפשר לעשות עם צינור בתוך הדוד שמשווה טמפרטורה.
עכשיו, אם המכונה ב'מצב חליטה' זו ההקבלה להורדת הלחץ בדוד לא? אז מצד אחד אתה תהיה בטמפ' חליטה ומצד שני לא תוכל להקציף. עכשיו, אם המכונה ב'מצב הקצפה' זו למעשה ההגדרה הדיפולטית של רוב מחליפי החום ואז תצטרך קולינג פלאש.
למעשה איך שאני רואה את זה (ושוב, לא חפרתי עליה אז יכול להיות שאני מפספס בגדול), זה שגרמו לה לתפקד כסינגל בוילר..
אני ממש לא מבין איך גם אפשר להקציף וגם לחלוט בטמפ' נכונה. אם זה אפשרי בלי לעשות מיקס של מים בדרך הם עלו פה על פטנט עולמי
בקיצור, קמתי על הצד החשדן שלי הבוקר.
אופיר, אתה לא רחוק.
יש 2 מצבי טמפרטורה למכונה, אספרסו והקצפה. באחד היא פועלת לנצל את הבדלי הטמפרטורה בין הדוד לראש על מנת לאפשר הכנה 'במקביל' ובשני היא HX רגילה לכל דבר ועניין.
אני חותך אם יש חזרתיות טמפרטורה בהכנה של מספר קפוצ'ינו ברצף אבל בהכנת אספרסו זה כנראה שקול לסינגל בויילר עם PID ומאפשר חזרתיות.
יש 2 מצבי טמפרטורה למכונה, אספרסו והקצפה. באחד היא פועלת לנצל את הבדלי הטמפרטורה בין הדוד לראש על מנת לאפשר הכנה 'במקביל' ובשני היא HX רגילה לכל דבר ועניין.
אני חותך אם יש חזרתיות טמפרטורה בהכנה של מספר קפוצ'ינו ברצף אבל בהכנת אספרסו זה כנראה שקול לסינגל בויילר עם PID ומאפשר חזרתיות.
@WolfM
·
טוב, ממה שאני רואה מהסרטונים, זו מכונת HX שיודעת לשנות לחץ בלחיצת כפתור.
אם שומרים את המכונה במצב חליטה, הראש גם יתחמם לאותה טמפ' בדיוק כמו בסינגל בוילר. אז מגיעים למכונה ומשנים למצב הקצפה. מסיימים להקציף ובנתיים מקווים שהראש שמר בערך על הטמפ'. אח"כ מחזירים למצב חליטה וכך כשאתה מגיע למכונה בפעם הבאה אתה לא צריך פלאשים. עד כאן הכל טוב רק שזה בדיוק אותו אופי פעולה שעשיתי עם היוניקה (חוץ מהקטע שלא צריך לרוקן פה מים). אתה עדיין מחכה עד שהמכונה מוכנה לפעולה, ואם סדר הפעולות שלך לא נכון הראש שלך גם יתחמם יותר מדי.
אני מבין מה ניסו לעשות וממש מעניין אותי מה תהיה חוויות המשתמשים פה בפורום לאורך זמן. מנסיון עם היוניקה הראש מתחמם די מהר כשהמכונה במצב הקצפה אז למי שאוהב לדייק באספרסו זה יכול להיות בעייתי.
·
טוב, ממה שאני רואה מהסרטונים, זו מכונת HX שיודעת לשנות לחץ בלחיצת כפתור.
אם שומרים את המכונה במצב חליטה, הראש גם יתחמם לאותה טמפ' בדיוק כמו בסינגל בוילר. אז מגיעים למכונה ומשנים למצב הקצפה. מסיימים להקציף ובנתיים מקווים שהראש שמר בערך על הטמפ'. אח"כ מחזירים למצב חליטה וכך כשאתה מגיע למכונה בפעם הבאה אתה לא צריך פלאשים. עד כאן הכל טוב רק שזה בדיוק אותו אופי פעולה שעשיתי עם היוניקה (חוץ מהקטע שלא צריך לרוקן פה מים). אתה עדיין מחכה עד שהמכונה מוכנה לפעולה, ואם סדר הפעולות שלך לא נכון הראש שלך גם יתחמם יותר מדי.
אני מבין מה ניסו לעשות וממש מעניין אותי מה תהיה חוויות המשתמשים פה בפורום לאורך זמן. מנסיון עם היוניקה הראש מתחמם די מהר כשהמכונה במצב הקצפה אז למי שאוהב לדייק באספרסו זה יכול להיות בעייתי.