רסיבר ״הגיוני״?
כשאני הולך לקנות רסיבר היום כל מה שאני מוצא זה מפלצות. עשרות כניסות, יציאות לכמה אזורים, תמיכה ב5 מסכים, עוצמות שהולכות וגדלות, ומחיר בהתאם.
לא שאני לא אוהב איכות, אבל כמו הרוב, יש לי רק מסך אחד, סט רמקולים אחד, ממיר אחד (אולי כניסת ווידאו נוספת) וזהו. אולי גם תמיכה בסלולרי. וכן, גם אין לי ארון תקשורת למכשיר בגובה 2U.
האם אין בשוק מכשירים ״הגיוניים״? לצרכן ה״נורמלי״?
ולא, מקרן קול הוא לא פיתרון מספק מבחינתי. הרמקולים הם העיקר.
אם יש משהו כזה, אשמח לשמוע. אם אין, דיון בנושא יכול להיות מעניין.
לא שאני לא אוהב איכות, אבל כמו הרוב, יש לי רק מסך אחד, סט רמקולים אחד, ממיר אחד (אולי כניסת ווידאו נוספת) וזהו. אולי גם תמיכה בסלולרי. וכן, גם אין לי ארון תקשורת למכשיר בגובה 2U.
האם אין בשוק מכשירים ״הגיוניים״? לצרכן ה״נורמלי״?
ולא, מקרן קול הוא לא פיתרון מספק מבחינתי. הרמקולים הם העיקר.
אם יש משהו כזה, אשמח לשמוע. אם אין, דיון בנושא יכול להיות מעניין.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אני מבין את התרעומת, אבל מה שצריך לעשות זה פשוט מאד: קנה את הרסיבר הכי זול שעדיין כולל את מה שאתה צריך. כלומר כזה שהוא פשוט יחסית וברמת כניסה או מעט מעליה, תלוי בדרישות ובמפרט. עומס הפיצ'רים (המיותרים, יש שיאמרו) מאפיין לא רק את התחום הזה אלא הרבה תחומי צריכה נוספים - מכשירי חשמל ביתיים, כלי רכב, פלאפונים, מחשבים... אפשרות אחרת היא לרכוש יד שנייה. לעתים יש הזדמנות להשיג מכשיר מדגם מוקדם יותר, פחות עמוס ושמור היטב.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אנשים לא קונים מה שהם צריכים אלא מה שהם רוצים והרצונות שלהם מוכתבים ע"י אגפי השיווק של היצרנים שצריכים שתרכוש ציוד חדש כל כמה שנים כדי שהם יוכלו להתקיים ולכן הם תופרים מוצרים המותאמים לקהל המטרה שיניב להם מקסימום הכנסות.
אתה כנראה לא קהל המטרה. פשוט מאוד. לכשיזהו שיש שוק רווחי למוצרים המותאמים לצרכים שלך אתה תהפוך לקהל המטרה ותגלה שיש היצע. אני אישית לא חושב שזה יקרה כאשר רסיבר העולה על כל הדרישות שציינת בהודעתך הראשונה עולה כמה מאות דולרים בודדים.
אתה כנראה לא קהל המטרה. פשוט מאוד. לכשיזהו שיש שוק רווחי למוצרים המותאמים לצרכים שלך אתה תהפוך לקהל המטרה ותגלה שיש היצע. אני אישית לא חושב שזה יקרה כאשר רסיבר העולה על כל הדרישות שציינת בהודעתך הראשונה עולה כמה מאות דולרים בודדים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
@DBBD
רסיברים היום לא נראים כאלה שונים מאלה לפני 15 שנה. תתעלם מכל הפיצ'רים מסביב, כולם מכניסים אותם, זה לא מה שעושה את הרסיבר גדול פיזית.
לא רשמת כמה רמקולים יש, אם יש סאב (או יותר). יש פתרונות כמו רסיברי-סטיראו שנחשבים טובים ולא יקרים יחסית, כולל hdmi וכו' אם זה מתאים לך.
רסיברים היום לא נראים כאלה שונים מאלה לפני 15 שנה. תתעלם מכל הפיצ'רים מסביב, כולם מכניסים אותם, זה לא מה שעושה את הרסיבר גדול פיזית.
לא רשמת כמה רמקולים יש, אם יש סאב (או יותר). יש פתרונות כמו רסיברי-סטיראו שנחשבים טובים ולא יקרים יחסית, כולל hdmi וכו' אם זה מתאים לך.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
@DBBD
לא צריך להגזים.
יש מספיק רסיברים עם יציאת HDMI אחת.
כל רסיבר עם הגברה ל- 5 ערוצים, אין להם עוד איזורי שמיעה.
עכשיו לעניין הטכני.
1. כל רמקול מחובר צריך שמשהו יספק לו אנרגיה לצורך הפעלתו.
5 רמקולים = 5 מגברים בתוך הקופסה, + ספק כח, שימשוך הספק מרשת החשמל, ויספק מתחים וזרמים לכל הרכיבים בתוך הקופסה.
אילו החלקים הכי נפחיים בתוך הקופסה, וככל שרוצים יותר עצמה, הם יותר גדולים.
גם ככל שרוצים יותר רמקולים, צריך יותר מגברים בתוך הקופסה.
2. מעגל HDMI, הוא מטריצה למיתוג הכניסות.
הן לא עובדות במקביל.
כלומר, כל כרטיס ה- HDMI יהיה בתוך המארז, בגודל הפיסי הנדרש כדי להכיל מה שהוא צריך שיהיה עליו, גם אם תהיה פיזית רק כניסה אחת, ויציאה אחת.
לא תחסוך כלום אם תייצר כרטיס עם 2 כניסות HDMI במקום אותו כרטיס עם 6 כניסות HDMI.
3. רסיבר מייצר חום, והרבה.
חייב שהרסיבר יהיה בגודל כזה, שיאפשר פינוי חום מתוכו החוצה, ולא שכל הרכיבים החמים מאוד יהיו צפופים בתוך אריזה קטנה, ויהיו תקלות חוזרות ונשנות כי נוצר חום יתר בתוך הרסיבר.
4. שאר התכונות "המיותרות", לא תופסות נפח נוסף בתוך המארז, והיצרן מכניס אותן כי זה נראה טוב במפרט, וכמו בכל דבר, היצרן מסתכל על המתחרים סביבו, ולא ייקח החלטה לוותר עליהן כשלאחרים יש אותן.
במיוחד כשזה לא מוזיל לו את עלות המוצר הסופי.
5. יש רסיברים "למתחילים", במבנה SLIM.
הם קטנים, חלשים, ובתנאים מסויימים ממש מספקים את הסחורה, ולא כולם חייבים רסיבר מפלצת.
דוגמה לרסיבר כזה:
5 ערוצים, יציאת HDMI אחת.
https://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/products/vsx-s520
אם תצליח לייצר רסיבר כזה במארז קטן יותר, תהיה עשיר.
לא צריך להגזים.
יש מספיק רסיברים עם יציאת HDMI אחת.
כל רסיבר עם הגברה ל- 5 ערוצים, אין להם עוד איזורי שמיעה.
עכשיו לעניין הטכני.
1. כל רמקול מחובר צריך שמשהו יספק לו אנרגיה לצורך הפעלתו.
5 רמקולים = 5 מגברים בתוך הקופסה, + ספק כח, שימשוך הספק מרשת החשמל, ויספק מתחים וזרמים לכל הרכיבים בתוך הקופסה.
אילו החלקים הכי נפחיים בתוך הקופסה, וככל שרוצים יותר עצמה, הם יותר גדולים.
גם ככל שרוצים יותר רמקולים, צריך יותר מגברים בתוך הקופסה.
2. מעגל HDMI, הוא מטריצה למיתוג הכניסות.
הן לא עובדות במקביל.
כלומר, כל כרטיס ה- HDMI יהיה בתוך המארז, בגודל הפיסי הנדרש כדי להכיל מה שהוא צריך שיהיה עליו, גם אם תהיה פיזית רק כניסה אחת, ויציאה אחת.
לא תחסוך כלום אם תייצר כרטיס עם 2 כניסות HDMI במקום אותו כרטיס עם 6 כניסות HDMI.
3. רסיבר מייצר חום, והרבה.
חייב שהרסיבר יהיה בגודל כזה, שיאפשר פינוי חום מתוכו החוצה, ולא שכל הרכיבים החמים מאוד יהיו צפופים בתוך אריזה קטנה, ויהיו תקלות חוזרות ונשנות כי נוצר חום יתר בתוך הרסיבר.
4. שאר התכונות "המיותרות", לא תופסות נפח נוסף בתוך המארז, והיצרן מכניס אותן כי זה נראה טוב במפרט, וכמו בכל דבר, היצרן מסתכל על המתחרים סביבו, ולא ייקח החלטה לוותר עליהן כשלאחרים יש אותן.
במיוחד כשזה לא מוזיל לו את עלות המוצר הסופי.
5. יש רסיברים "למתחילים", במבנה SLIM.
הם קטנים, חלשים, ובתנאים מסויימים ממש מספקים את הסחורה, ולא כולם חייבים רסיבר מפלצת.
דוגמה לרסיבר כזה:
5 ערוצים, יציאת HDMI אחת.
https://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/products/vsx-s520
אם תצליח לייצר רסיבר כזה במארז קטן יותר, תהיה עשיר.
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
אני גם חיפשתי רסיבר פשוט 5.1 כי ממילא היו לי שניים קדמיים ושניים אחוריים בלי סאב וסנטר אז מה אני צריך עוד?
העניין שההפרש במחיר בין 5.1 ובין 7.1 או 7.2 קטן.
אתן לך דוגמה שני רסיברים של מרנץ nr-1509 והדגם הבא nr-1509. למעט כמות הערוצים הם כמעט זהים. אם תמצא את ה-1509, תקבל רסיבר מצויין, עם כל הפיצ'רים המודרניים ל-5.1 (או 5.2 לא זוכר)
בסוף לקחתי את ה-nr-1609 אבל אילו לקחתי את ה-1509 לא הייתי מרגיש הבדל, ממילא אני עם 5.0 נכון לעכשיו.
לדעתי זה צריך להיות הכיוון שלך.
העניין שההפרש במחיר בין 5.1 ובין 7.1 או 7.2 קטן.
אתן לך דוגמה שני רסיברים של מרנץ nr-1509 והדגם הבא nr-1509. למעט כמות הערוצים הם כמעט זהים. אם תמצא את ה-1509, תקבל רסיבר מצויין, עם כל הפיצ'רים המודרניים ל-5.1 (או 5.2 לא זוכר)
בסוף לקחתי את ה-nr-1609 אבל אילו לקחתי את ה-1509 לא הייתי מרגיש הבדל, ממילא אני עם 5.0 נכון לעכשיו.
לדעתי זה צריך להיות הכיוון שלך.