איך מנקים את זה?
תנסה בתור התחלה, במטלית ספוגה בתמיסה שמורכבת ממים חמים ,סבון כלים ו"CAFIZA" (אפשר גם מלח לימון)
הערה: האמת שעם איך שזה נראה בתמונה, הייתי אשכרה מפרק את הראש חליטה כולו במידה וזה ניתן, וטובל אותו כמה שעות בתוך כלי גדול עם התמיסה הנ"ל.
(אגב בריטה לא ממש מפלטר את האבנית, רזין לעומת זאת- כן מפלטר אבנית)
הערה: האמת שעם איך שזה נראה בתמונה, הייתי אשכרה מפרק את הראש חליטה כולו במידה וזה ניתן, וטובל אותו כמה שעות בתוך כלי גדול עם התמיסה הנ"ל.
(אגב בריטה לא ממש מפלטר את האבנית, רזין לעומת זאת- כן מפלטר אבנית)
אל תתפוס אותי במילה כי קשה לומר מהתמונה, אבל אם אני צריך להמר - זו לא אבנית.
בריטה בהחלט מסננת אבנית, הבעיה הגדולה היא שהיא עושה את זה תוך כדי הפיכת המים לחומציים מאוד (יחסית למים כמובן).
בדוד אלומיניום כמו שלך זה מתכון רע מאוד, במיוחד בחיבור שלו עם הראש שעשוי מפליז מצופה כרום (מה שגורם לקורוזיה גלוונית).
מה שאתה רואה זו קורוזיה, ולא כל כך אפשרי להוריד את זה לגמרי.
מאוד לא מומלץ להשתמש במי בריטה בדוד אלומיניום. למעשה לא הייתי משתמש במי בריטה בשום מכונה שהדוד שלה הוא לא מפלב״מ, וגם אז, רק אם גוף החימום חיצוני ולא בא במגע ישיר עם המים.
בריטה בהחלט מסננת אבנית, הבעיה הגדולה היא שהיא עושה את זה תוך כדי הפיכת המים לחומציים מאוד (יחסית למים כמובן).
בדוד אלומיניום כמו שלך זה מתכון רע מאוד, במיוחד בחיבור שלו עם הראש שעשוי מפליז מצופה כרום (מה שגורם לקורוזיה גלוונית).
מה שאתה רואה זו קורוזיה, ולא כל כך אפשרי להוריד את זה לגמרי.
מאוד לא מומלץ להשתמש במי בריטה בדוד אלומיניום. למעשה לא הייתי משתמש במי בריטה בשום מכונה שהדוד שלה הוא לא מפלב״מ, וגם אז, רק אם גוף החימום חיצוני ולא בא במגע ישיר עם המים.
·לגמרי שווה לנסות, אבל הבחור מספר שזה מי בריטה שעוד מסוננים בפילטר רזין. המים אמורים להיות די רכים (בהנחה שהפילטר מוחלף / מרוענן במלח בזמן), וקשה מאוד להאמין שתהיה כזו אבנית אחרי שנה וחצי.WolfM כתב:תפרק את המסנן מהראש (2 ברגי האלן) ותשרה אותו בתמיסה של מלח לימון ומיים רותחים ל10 דקות ולאחר מכן בתמיסת קפיזה לעוד רבע שעה.
לא הייתי ממהר לקבוע שזאת קורוזיה.
תעדכן בתוצאות לאחר מכן....
לעומת זאת, ואת זה אני אמור מניסיון עם גאג׳ה בעלת דוד וראש זהים, זה נראה בדיוק כמו הקורוזיה שמתרחשת כשמשתמשים במי בריטה ו/או מנקים אבנית עם מלח לימון או תמיסה.
אני מת על הגאג׳ה, השימוש בדוד אלומיניום מאפשר יציבות טמפרטורה מרשימה בדוד מאוד מאוד קטן, אבל אלומיניום זה חומר מאוד רגיש, וחיבור בין אלומיניום לפליז מחמיר את הבעיה עוד הרבה מעבר.
אסור להשתמש במי בריטה וצריך להזהר מאוד כשבוחרים באיזה חומר להשתמש בהסרת אבנית, ממש לא כל חומר שמיועד למכונות קפה.
וכאמור, בהחלט שווה לנסות - הלוואי וזה באמת בסה״כ אבנית שניתנת להסרה.
- Altadan
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
אם השיטות שהועלו לא עובדות לך, תמיד אפשר גם לטבול את הבעיה בקצת $כסף$
משלוח חינם מתחיל מעל $50
https://www.amazon.com/Gaggia-Shower-57 ... rch&sr=8-3
משלוח חינם מתחיל מעל $50
https://www.amazon.com/Gaggia-Shower-57 ... rch&sr=8-3
דרך, אמת, חיים, קפה
- Altadan
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
קרמריקה, באותו עניין שאתה נוגע בו כאן - האם ישנה אמת באזהרה (של חברת טיפה-טק) שמים ממרכך רזין עלולים לשחרר עופרת במגע עם צנרת/דוד מברונזה?קרמריקה כתב: ...למעשה לא הייתי משתמש במי בריטה בשום מכונה שהדוד שלה הוא לא מפלב״מ, וגם אז, רק אם גוף החימום חיצוני ולא בא במגע ישיר עם המים....
אנא סלחו לי אם זה סוטה מהנושא המקורי!
עדכון:
המסנן סירב בתוקף להתנתק מהמכונה, אז טבלתי מטלית במים עם מלח לימון וניקיתי אותו. לאחר מכן עשיתי אותו דבר עם מים וחומר לניקוי מכונות קפה.
התוצאה: הלכלוך הלבן (אבנית/קורוזיה) ירד באופן חלקי (לא לחלוטין) והזרימה השתפרה באופן דרמטי. שזה מה שחשוב בעצם.
אגב, אני מרענן את פילטר הרזין פעם בשבוע-שבועיים ופעם בחודש מנקה את המכונה עם טבלית לניקוי מכונות קפה (שאמורה להסיר שומנים למיטב הבנתי). לעתים נדירות משתמש בחומר לניקוי אבנית, מכיוון שהבנתי שבטווח הארוך זה גורם נזק למכונה. האם זה מספיק? יש עוד פעולות שמומלץ לעשות?
המסנן סירב בתוקף להתנתק מהמכונה, אז טבלתי מטלית במים עם מלח לימון וניקיתי אותו. לאחר מכן עשיתי אותו דבר עם מים וחומר לניקוי מכונות קפה.
התוצאה: הלכלוך הלבן (אבנית/קורוזיה) ירד באופן חלקי (לא לחלוטין) והזרימה השתפרה באופן דרמטי. שזה מה שחשוב בעצם.
אגב, אני מרענן את פילטר הרזין פעם בשבוע-שבועיים ופעם בחודש מנקה את המכונה עם טבלית לניקוי מכונות קפה (שאמורה להסיר שומנים למיטב הבנתי). לעתים נדירות משתמש בחומר לניקוי אבנית, מכיוון שהבנתי שבטווח הארוך זה גורם נזק למכונה. האם זה מספיק? יש עוד פעולות שמומלץ לעשות?
אתה עושה יותר מדי.
בגלל זה הקורוזיה.
כל מכונת קפה היא שונה, והגאג׳ה כאמור היא בעייתית מכולן.
אני נאלצתי להחליף דוד וראש בגאג׳ה שלי בזמנו (המזל הוא שזה זול יחסית ופשוט לביצוע)
עושה רושם שאתה תצטרך אותו דבר.
תריץ מים בלי קפה ישירות לכוס זכוכית שקופה ותבחן אותם היטב.
תבדוק שאתה לא מזהה בהם כמה דברים בהם שאתה לא מעוניין לשתות.
בגלל זה הקורוזיה.
כל מכונת קפה היא שונה, והגאג׳ה כאמור היא בעייתית מכולן.
אני נאלצתי להחליף דוד וראש בגאג׳ה שלי בזמנו (המזל הוא שזה זול יחסית ופשוט לביצוע)
עושה רושם שאתה תצטרך אותו דבר.
תריץ מים בלי קפה ישירות לכוס זכוכית שקופה ותבחן אותם היטב.
תבדוק שאתה לא מזהה בהם כמה דברים בהם שאתה לא מעוניין לשתות.
ניקוי שומנים באמצעות בקפלאש וחומר ייעודי זה בסדר גמור ואפילו מומלץ.
הכוונה גם בריטה, גם רזין וגם ניקוי אבנית.
זה אוברקיל ומחזק את ההשערה שזה ממש לא אבנית.
תשתמש רק ברזין, ניקוי אבנית לעיתים מאוד רחוקות ורק בחומר ייעודי של גאג׳ה או חומצה עדינה אחרת. לא מלח לימון ולא חומר למכונות קפה.
אם אני זוכר נכון אני הייתי משתמש בזמנו בחומצה טרטרית.
אני יכול לומר שאני זוכר דיונים של אנשים שאפילי היו מוסיפים למים שלהם קצת סודה לשתיה כדי להפוך אותם לפחות חומציים בשל העדינות של הדוד הזה.
והכי חשוב שתהנה מקפה טוב.
הכוונה גם בריטה, גם רזין וגם ניקוי אבנית.
זה אוברקיל ומחזק את ההשערה שזה ממש לא אבנית.
תשתמש רק ברזין, ניקוי אבנית לעיתים מאוד רחוקות ורק בחומר ייעודי של גאג׳ה או חומצה עדינה אחרת. לא מלח לימון ולא חומר למכונות קפה.
אם אני זוכר נכון אני הייתי משתמש בזמנו בחומצה טרטרית.
אני יכול לומר שאני זוכר דיונים של אנשים שאפילי היו מוסיפים למים שלהם קצת סודה לשתיה כדי להפוך אותם לפחות חומציים בשל העדינות של הדוד הזה.
והכי חשוב שתהנה מקפה טוב.
אתה קובע את רמת ההתעסקות שלך, ואם אתה שואל אותי אתה לוקח את זה רחוק מדי.
היתה לי גאג׳ה 4 שנים, אחרי שנה החלפתי ראש ודוד כי טיפלתי בה כפי שאתה עושה ולאחר מכן 3 שנים פשוט השתמשתי בפילטר רזין שמחובר למשאבה ומעולם לא ביצעתי ניקוי אבנית. היא נמסרה לחבר שהשתמש בה עוד כמה שנים באותו משטר טיפולים (או חוסר טיפולים ליתר דיוק).
לאחר מכן עוד כ4 שנים לה צימבלי משומשת ששוב, מעולם לא בוצעה בה הסרת אבנית. נמכרה לחבר פורום שעוד משתמש בה למיטב ידיעתי כעשר שנים מאז המכירה.
ממש עכשיו חגגתי עוד 4 עם ברוויל אורקל (לא מוכר הפעם). משתמש בפילטר המובנה, מעולם לא ביצעתי הסרת אבנית והיא נראית ועובדת כחדשה.
מבצע באקפלאש עם מים בלבד אחרי כל שימוש, ופעם בכמה חודשים שם טבלית ומריץ תוכנית ניקוי (שזה בעצם סדרת באקפלאשים שמצבצעת אוטומטית עד שהחומר נשטף).
לא צריך להתעסק יותר מדי, זה עלול לעשות יותר נזק מתועלת. מחליפים / מרעננים פילטר פעם בחודשיים וכל כמה חודשים (או במקרה שלי - כשהמכונה מבקשת) מנקים את הראש.
היתה לי גאג׳ה 4 שנים, אחרי שנה החלפתי ראש ודוד כי טיפלתי בה כפי שאתה עושה ולאחר מכן 3 שנים פשוט השתמשתי בפילטר רזין שמחובר למשאבה ומעולם לא ביצעתי ניקוי אבנית. היא נמסרה לחבר שהשתמש בה עוד כמה שנים באותו משטר טיפולים (או חוסר טיפולים ליתר דיוק).
לאחר מכן עוד כ4 שנים לה צימבלי משומשת ששוב, מעולם לא בוצעה בה הסרת אבנית. נמכרה לחבר פורום שעוד משתמש בה למיטב ידיעתי כעשר שנים מאז המכירה.
ממש עכשיו חגגתי עוד 4 עם ברוויל אורקל (לא מוכר הפעם). משתמש בפילטר המובנה, מעולם לא ביצעתי הסרת אבנית והיא נראית ועובדת כחדשה.
מבצע באקפלאש עם מים בלבד אחרי כל שימוש, ופעם בכמה חודשים שם טבלית ומריץ תוכנית ניקוי (שזה בעצם סדרת באקפלאשים שמצבצעת אוטומטית עד שהחומר נשטף).
לא צריך להתעסק יותר מדי, זה עלול לעשות יותר נזק מתועלת. מחליפים / מרעננים פילטר פעם בחודשיים וכל כמה חודשים (או במקרה שלי - כשהמכונה מבקשת) מנקים את הראש.