האם מי שבסיבים האופטיים לא צריך מודם?!
- mosheamsalem56
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 354
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
השאלה אם החברות תומכות במודם לא שלהן
כמו שהוט לא מאפשרת לעבוד בלי הוטבוקס כמודם
כמו שהוט לא מאפשרת לעבוד בלי הוטבוקס כמודם
חתימה חתימתית !
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
ספקי הפייבר לא ממש משנה להם עם איזה ממיר פייבר תעבוד.
כמות הנתבים עם כניסת פייבר ממש קטנה, אז לא הייתי נדבק רק לנתבים כאלו. תקנה ממיר כזה (או שתיקח בחינם בספק הפייבר) ותעבוד עם איזה נתב שתרצה.
כמות הנתבים עם כניסת פייבר ממש קטנה, אז לא הייתי נדבק רק לנתבים כאלו. תקנה ממיר כזה (או שתיקח בחינם בספק הפייבר) ותעבוד עם איזה נתב שתרצה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
היי,mmnsmmns כתב:האם אני יכול פשוט להתחבר עם הסיב האופטי ישירות לכל ראוטר שיש לו כניסה מיוחדת לסיבים (או אם אין לו, אז לקנות מעביר מסיבים ל rj45) וזאת מבלי להזדקק למודם או למודם ראוטר, רק ראוטר?...
אנלימיטד מביאים לך קו נחושת הביתה אז באמת לא צריך שום דבר, רק לחבר אותו לראוטר.
פרטנר וסלקום מביאים לך סיב הביתה. אם יש לך ראוטר עם כניסת סיב אז אפשר לחבר ישר אליו אבל אין יותר מידי כאלה במחיר שפוי. אם אתה לא מעוניין להתחבר עם הראוטר שלהן אתה יכול להשתמש במתאם פשוט מסיב לנחושת (שאתה יכול לקנות מהן או פרטי) ולחבר לראוטר שלך. פרטנר לא עושה עם זה בעיות. לפי דיווחים סלקום לפעמים עושה בעיות אבל תאפשר לך אם תתעקש מספיק.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
אני אוסיף שאלה,
ניתן לחברת את המתאם הזה למערכת mesh?
אם זה תלוי ב-mesh, איזה נתון עלי לוודא לפני הרכישה? (בגדול אני מתכנן לקנות גוגל wifi ורוצה לוודא שזה עובד רק עם המתאם של הסיב
ניתן לחברת את המתאם הזה למערכת mesh?
אם זה תלוי ב-mesh, איזה נתון עלי לוודא לפני הרכישה? (בגדול אני מתכנן לקנות גוגל wifi ורוצה לוודא שזה עובד רק עם המתאם של הסיב
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
@vivi
·
בגדול כן, המתאם פשוט מתאם מחיבור של סיב לחיבור רשת רגיל ולכן פיזית תוכל לחבר כל מכשיר עם כניסת רשת, כולל ראוטר כלשהו או מערכת mesh עם כניסת WAN או אפילו ישירות למחשב (כמובן לא מומלץ חוץ מאולי בצורה זמנית בשביל בידוד תקלות).
השאלה האם תצטרך גם חייגן ואיזה מהירות החייגן יתן לך עם הראוטר/מערכת mesh שאתה בוחר. כמה שידוע לי אצל פרטנר פייבר אין בעיה היום לקבל חיבור DHCP ואז כל ציוד תקשורת שיכול לעמוד בניתוב WAN-LAN של גיגה יעבוד (כל ציוד תקשורת סביר ולא ממש ישן אמור לעמוד בזה בהגדרות פשוטות ללא QoS ודברים כאלה). למיטב הבנתי אצל סלקום פייבר כן חייבים חייגן pppoe וחלק גדול מהציודים לא מגיעים לקצב של גיגה בחיבור כזה. זה נכון לא רק למערכות mesh אבל לדוגמא על google wifi קל למצוא תלונות כגון:
https://www.reddit.com/r/GoogleWiFi/com ... _be_trash/
לגבי ציוד שכן יכול לעמוד בחיבור של pppoe בקצבים של גיגה היו כמה שירשורים בזמנו ו/או תחפש בגוגל על הציוד הספציפי. אם אתה לא מוצא את השירשורים ומעוניין, תבקש ואמצא לך אותם.
·
בגדול כן, המתאם פשוט מתאם מחיבור של סיב לחיבור רשת רגיל ולכן פיזית תוכל לחבר כל מכשיר עם כניסת רשת, כולל ראוטר כלשהו או מערכת mesh עם כניסת WAN או אפילו ישירות למחשב (כמובן לא מומלץ חוץ מאולי בצורה זמנית בשביל בידוד תקלות).
השאלה האם תצטרך גם חייגן ואיזה מהירות החייגן יתן לך עם הראוטר/מערכת mesh שאתה בוחר. כמה שידוע לי אצל פרטנר פייבר אין בעיה היום לקבל חיבור DHCP ואז כל ציוד תקשורת שיכול לעמוד בניתוב WAN-LAN של גיגה יעבוד (כל ציוד תקשורת סביר ולא ממש ישן אמור לעמוד בזה בהגדרות פשוטות ללא QoS ודברים כאלה). למיטב הבנתי אצל סלקום פייבר כן חייבים חייגן pppoe וחלק גדול מהציודים לא מגיעים לקצב של גיגה בחיבור כזה. זה נכון לא רק למערכות mesh אבל לדוגמא על google wifi קל למצוא תלונות כגון:
https://www.reddit.com/r/GoogleWiFi/com ... _be_trash/
לגבי ציוד שכן יכול לעמוד בחיבור של pppoe בקצבים של גיגה היו כמה שירשורים בזמנו ו/או תחפש בגוגל על הציוד הספציפי. אם אתה לא מוצא את השירשורים ומעוניין, תבקש ואמצא לך אותם.