CAT6 להשחלה בקיר, עוד כמה שאלות לפני העבודה
למדתי מקריאה בפורום (המצויין) שכדאי להשחיל בקיר CAT6.
אני צריך להשחיל בערך 20 מטר כבל. העברתי כבר סטלבנד, עבר יחסית בסדר עם התנגדות מסויימת לקראת הסוף.
הבנתי שיש כבל גמיש וכבל קשיח. האם יהיה נוח יותר להשחיל כבל קשיח או גמיש?
הכבל הזה בסדר?
https://www.erco.co.il/999110510.html
אחרי ההשחלה בקיר אצטרך להצמיד אותו לתקע רשת RJ45.
תודה!
אני צריך להשחיל בערך 20 מטר כבל. העברתי כבר סטלבנד, עבר יחסית בסדר עם התנגדות מסויימת לקראת הסוף.
הבנתי שיש כבל גמיש וכבל קשיח. האם יהיה נוח יותר להשחיל כבל קשיח או גמיש?
הכבל הזה בסדר?
https://www.erco.co.il/999110510.html
אחרי ההשחלה בקיר אצטרך להצמיד אותו לתקע רשת RJ45.
תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
נראה מצויין, רק קח בחשבון שארכה קצת יקרנים (לפחות מהנסיון שלי). הייתי מציע לבדוק מחירים בעוד חנויות כמו "חשמל ישיר" וכו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עדיף קשיח. מדובר ב-8 הגידים של הכבל, שעדיף שיהיו קשיחים כדי ללחוץ אותם בנוחות בתקעים/שקעים של ה-RJ45.
לא חושב שיש הבדל גדול לגבי המעבר בצינורות בקיר. בד"כ, ברגע שהצלחת להשחיל את הסטלבנד, עשית את רוב העבודה. מומלץ לרכוש גם ג'ל השחלה של חשמלאים, ולמרוח את הכבל לכל אורכו בעת ההשחלה. כמו כן, מומלץ מאוד להביא חבר שיעזור - אחד מושך את הסטלבנד והשני מורח את הכבל בג'ל ודוחף אותו בתיאום עם המושך מהצד השני.
לא חושב שיש הבדל גדול לגבי המעבר בצינורות בקיר. בד"כ, ברגע שהצלחת להשחיל את הסטלבנד, עשית את רוב העבודה. מומלץ לרכוש גם ג'ל השחלה של חשמלאים, ולמרוח את הכבל לכל אורכו בעת ההשחלה. כמו כן, מומלץ מאוד להביא חבר שיעזור - אחד מושך את הסטלבנד והשני מורח את הכבל בג'ל ודוחף אותו בתיאום עם המושך מהצד השני.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
ממליץ להצטייד גם בטסטר של כבלי Ethernet,
כזה שמראה האם הגידים חוברו כראוי לשקעים.
(חפש באיביי ethernet rj45 tester) זה כמה שקלים בודדים, או שתרכוש בארץ..
מהניסיון שלי לחיצת שקעים זו עקומת למידה והטסטר הוא המורה שלך.
כזה שמראה האם הגידים חוברו כראוי לשקעים.
(חפש באיביי ethernet rj45 tester) זה כמה שקלים בודדים, או שתרכוש בארץ..
מהניסיון שלי לחיצת שקעים זו עקומת למידה והטסטר הוא המורה שלך.
- tomer953
- חבר מכור קשה

סמוך עליי, תקנה.... במיוחד אם זו פעם ראשונה
גם שהיה "בעל מקצוע" כביכול בדקתי אותו עם הטסטר אח"כ והיה גיד אחד לא טוב...
לפני כמה שנים pixies המליץ לי על זה גם בהשחלות הראשונות שלי, אתה לא מבין כמה זה עזר לי, מאז חיברתי לפחות 50 שקעים ועדיין זה הכלי הכי פשוט ואמין לבדיקה...
האופציה האחרת שלך היא אחרי שלחצת כבל לחבר אליו ציוד שתומך ב 1Gbps ולראות האם אתה מקבל את המהירות הזאת במאפיינים של החיבור, ואז אם תקבל למשל 100Mbps במקום 1Gbps אז אתה תדע שלחצת לא טוב (וגם, לא תדע איזה גיד בדיוק לא טוב, ולא תדע אם זה בכלל קשור לחיבור או להגדרות המחשב)
לדעתי הרבה יותר מסורבל.
גם שהיה "בעל מקצוע" כביכול בדקתי אותו עם הטסטר אח"כ והיה גיד אחד לא טוב...
לפני כמה שנים pixies המליץ לי על זה גם בהשחלות הראשונות שלי, אתה לא מבין כמה זה עזר לי, מאז חיברתי לפחות 50 שקעים ועדיין זה הכלי הכי פשוט ואמין לבדיקה...
האופציה האחרת שלך היא אחרי שלחצת כבל לחבר אליו ציוד שתומך ב 1Gbps ולראות האם אתה מקבל את המהירות הזאת במאפיינים של החיבור, ואז אם תקבל למשל 100Mbps במקום 1Gbps אז אתה תדע שלחצת לא טוב (וגם, לא תדע איזה גיד בדיוק לא טוב, ולא תדע אם זה בכלל קשור לחיבור או להגדרות המחשב)
לדעתי הרבה יותר מסורבל.
- tomer953
- חבר מכור קשה

אה ודבר נוסף, אני הדפסתי לי סוג של "שליף" שמראה איך לחבר את הצבעים לפי כל גיד, נכון שעל השקעים עצמם מצוירים הצבעים
אבל זה טוב גם לתקעים, וגם לטסטר שאם הוא מראה למשל שגיד 2 לא עובד, ישר לדעת איזה צבע זה.
אבל זה טוב גם לתקעים, וגם לטסטר שאם הוא מראה למשל שגיד 2 לא עובד, ישר לדעת איזה צבע זה.
הטסטר מומלץ גם למנוסים.
לפני שבוע חיברתי מחדש את הגידים באחד התקעים ולפי העין הכל נראה טוב למרות שהטסטר דילג על אחד הגידים (הנורה לא דלקה).
בגלל שבטלוויזיה הייתה קליטה טובה של אינטרנט השארתי את זה ככה.
אבל אחרי שבוע התברר שהלפטופ באותו חיבור לא סלחני כמו הטלוויזה.
בקיצור, כדאי טסטר גם אם לחצתם 100 מתאמים של RJ45
לפני שבוע חיברתי מחדש את הגידים באחד התקעים ולפי העין הכל נראה טוב למרות שהטסטר דילג על אחד הגידים (הנורה לא דלקה).
בגלל שבטלוויזיה הייתה קליטה טובה של אינטרנט השארתי את זה ככה.
אבל אחרי שבוע התברר שהלפטופ באותו חיבור לא סלחני כמו הטלוויזה.
בקיצור, כדאי טסטר גם אם לחצתם 100 מתאמים של RJ45
- חבר מכור קשה

בכיף, וכן הוא בסדר גמור.
אגב, הטסטר דורש סוללה מרובעת של 9V שאינה כלולה (ואגב עלתה לי יותר מהטסטר עצמו חח) אז תדאג שיש לך כזו.
אגב, הטסטר דורש סוללה מרובעת של 9V שאינה כלולה (ואגב עלתה לי יותר מהטסטר עצמו חח) אז תדאג שיש לך כזו.
- tomer953
- חבר מכור קשה

שאתה אומר קונטקטור אתה מתכוון לתקע (זכר) שצריך ללחוץ על הכבל?
אני חושב שלא, שהם לא אותו דבר כי יש עובי שונה לגידים, אבל אני לא בטוח.
https://www.mediagalaxy.co.il/%D7%A7%D7 ... D7%AA-CAT6
לפי זה למשל, כתוב שהקונטקטור מתאים רק ל CAT6 ולא לקודמים.
אישית, שאני משחיל כבל בין 2 נקודות, אני מעדיף לחבר שקעים אם אפשר, ולעשות נקודה מסודרת בקיר..
(אפשר גם עם קופסאות חיצוניות על הטיח אם אין הכנה לגוויס)
https://www.mediagalaxy.co.il/search?se ... 7%A9%D7%AA+
הרבה יותר אסתטי ומסודר שיש שקעים במקום כבל תקע...
תקעים אני מעדיף לחבר רק באמת שאין צורך בשקע (גם הרבה יותר זול לשים תקע)
אני חושב שלא, שהם לא אותו דבר כי יש עובי שונה לגידים, אבל אני לא בטוח.
https://www.mediagalaxy.co.il/%D7%A7%D7 ... D7%AA-CAT6
לפי זה למשל, כתוב שהקונטקטור מתאים רק ל CAT6 ולא לקודמים.
אישית, שאני משחיל כבל בין 2 נקודות, אני מעדיף לחבר שקעים אם אפשר, ולעשות נקודה מסודרת בקיר..
(אפשר גם עם קופסאות חיצוניות על הטיח אם אין הכנה לגוויס)
https://www.mediagalaxy.co.il/search?se ... 7%A9%D7%AA+
הרבה יותר אסתטי ומסודר שיש שקעים במקום כבל תקע...
תקעים אני מעדיף לחבר רק באמת שאין צורך בשקע (גם הרבה יותר זול לשים תקע)
עדכון ועצות לדורות הבאים
ראשית, תודה רבה על העצות וההכוונה. עזרתם לי מאוד!
השורה התחתונה היא שהבית מרושת בכבלים מסוג CAT6, יש קליטת אינטרנט מעולה בכל פינה, אם זה בחיבור חוטי לטלוויזיה חכמה ואם זה במגדיל טווח שממוקם היטב לקליטת אינטרנט אלחוטי.
כמה תובנות:
הטסטר שבודק כבלי רשת הוא אכן חובה. לא הייתי מצליח בלעדיו.
השתמשתי בקונקטורים (תקעים) שמיועדים לכבלי CAT6. הם אמנם דומים לאלה של CAT5 אבל לא זהים.
עצה חשובה בנוגע לקונקטורים של CAT6 - ההכנסה של החוטים ללא טעויות לתוך הקונקטור (בקונקטור רגיל) היא סיוט. מגלים טעויות רק אחרי הלחיצה, וטעות זה אומר לחיצה מחדש. ראיתי שיש ברשת קונקטורים עם מוביל - זה אמור לעזור מאוד בסידור הגידים לפני הלחיצה. בדיעבד חבל שלא התאמצתי למצוא קונקטורים כאלה.
השורה התחתונה היא שהבית מרושת בכבלים מסוג CAT6, יש קליטת אינטרנט מעולה בכל פינה, אם זה בחיבור חוטי לטלוויזיה חכמה ואם זה במגדיל טווח שממוקם היטב לקליטת אינטרנט אלחוטי.
כמה תובנות:
הטסטר שבודק כבלי רשת הוא אכן חובה. לא הייתי מצליח בלעדיו.
השתמשתי בקונקטורים (תקעים) שמיועדים לכבלי CAT6. הם אמנם דומים לאלה של CAT5 אבל לא זהים.
עצה חשובה בנוגע לקונקטורים של CAT6 - ההכנסה של החוטים ללא טעויות לתוך הקונקטור (בקונקטור רגיל) היא סיוט. מגלים טעויות רק אחרי הלחיצה, וטעות זה אומר לחיצה מחדש. ראיתי שיש ברשת קונקטורים עם מוביל - זה אמור לעזור מאוד בסידור הגידים לפני הלחיצה. בדיעבד חבל שלא התאמצתי למצוא קונקטורים כאלה.
- tomer953
- חבר מכור קשה

כיף לשמוע, כל הכבוד!
אגב הקושי שלך נבע בגלל שהכבל שלך קשיח, עם כבל גמיש זה יותר קל, ולכן כמו שכתבת בכבל קשיח מומלץ לקנות תקעים עם מוליך (חלק קטן שאליו מכניסים את החוטים בסדר הנכון ואז דוחפים אותו לתוך התקע עצמו)
אגב הקושי שלך נבע בגלל שהכבל שלך קשיח, עם כבל גמיש זה יותר קל, ולכן כמו שכתבת בכבל קשיח מומלץ לקנות תקעים עם מוליך (חלק קטן שאליו מכניסים את החוטים בסדר הנכון ואז דוחפים אותו לתוך התקע עצמו)
כל הכבוד דרור! מכוון להיות באותו מצב כמוך עם בית מרושת בcat6 בקרוב 
אם כבר סיימת, אשמח שהחברים כאן יעזרו לי להחליט אם בחרתי ציוד טוב או שצריך לשנות משהו? זו העגלה שלי מmediagalaxy
[imgurpng]LB5HFv3[/imgurpng]
רוצה לעשות בול אותו דבר, להשחיל cat6 בתעלות שקיימות כבר בבית
הכבל שבחרתי תואם ללוחץ ולקונקטרים? הוא בכלל כבל טוב?
הנקבה לנקבה זה לבינתיים לעשות ישיר למחשב עד שאקרא לחשמלאי לעשות נקודת חשמל בארון תקשורת ואז אוכל לחבר סוויץ
אם כבר סיימת, אשמח שהחברים כאן יעזרו לי להחליט אם בחרתי ציוד טוב או שצריך לשנות משהו? זו העגלה שלי מmediagalaxy
[imgurpng]LB5HFv3[/imgurpng]
רוצה לעשות בול אותו דבר, להשחיל cat6 בתעלות שקיימות כבר בבית
הכבל שבחרתי תואם ללוחץ ולקונקטרים? הוא בכלל כבל טוב?
הנקבה לנקבה זה לבינתיים לעשות ישיר למחשב עד שאקרא לחשמלאי לעשות נקודת חשמל בארון תקשורת ואז אוכל לחבר סוויץ