שאלה על 65sm8100
היי,
אחרי שראיתי בחנות את הטלויזיה רציתי לקנות אותה אבל ראיתי ביקורות סותרות לגביה
איך האיכות של הטלויזיה הזאת יחסית למחיר? ראיתי ביקןורות לגבי זליגת אור שאני לא כל כך מבין מה הכוונה...
בכל מקרה, מחפש המלצה לטלויזיה 65 שתתמודד טוב עם תאורה סביבה חזקה וסינוור
אשמח לעזרה,
תודה
אחרי שראיתי בחנות את הטלויזיה רציתי לקנות אותה אבל ראיתי ביקורות סותרות לגביה
איך האיכות של הטלויזיה הזאת יחסית למחיר? ראיתי ביקןורות לגבי זליגת אור שאני לא כל כך מבין מה הכוונה...
בכל מקרה, מחפש המלצה לטלויזיה 65 שתתמודד טוב עם תאורה סביבה חזקה וסינוור
אשמח לעזרה,
תודה
@alonstr
·
נחלק את הפוסט שלך לכמה חלקים:
א. SM8100 היא טלויזיה ברמה מאוד דומה ל-UM7300, אבל יקרה ממנה. לכן אנשים בד״כ מעדיפים לקנות את UM7300 במחיר זול יותר.
UM7300 כשלעצמה היא דגם כניסה, כלומר הדגם הכי זול שנותן איכות סבירה/בסיסית (באנגלית: entry level).
ב. זליגת אור הכוונה היא כבשחלק ממסך שאמור להיות שחור, מופיעה בהירות. שם אחר הוא עננות.
הבעיה קיימת בצורה הכי חמורה במסכים מבוססי פאנל IPS (מסכי LG שאינם OLED, ומסכי סוני מתחת לסדרה 9)
לדוגמא:
https://www.hometheater.co.il/vp2209733
ההפך מזה היא אחידות שחורים. כשלמסך יש אחידות שחורים טובה, זה אומר שאין לו זליגות אור.
ג. מה זה אומר ״תאורה חזקה וסנוור״?
האם אתה מתכוון צפיה בחדר מואר שבו יש השתקפויות בגלל השמש?
אם כן, אזהיר מראש שזה מצריך מסכים עם בהירות מקסימלית גבוהה וציפוי טוב נגד השתקפויות. וזה מסכים מאוד יקרים. הרבה יותר יקרים ממסכי כניסה.
·
נחלק את הפוסט שלך לכמה חלקים:
א. SM8100 היא טלויזיה ברמה מאוד דומה ל-UM7300, אבל יקרה ממנה. לכן אנשים בד״כ מעדיפים לקנות את UM7300 במחיר זול יותר.
UM7300 כשלעצמה היא דגם כניסה, כלומר הדגם הכי זול שנותן איכות סבירה/בסיסית (באנגלית: entry level).
ב. זליגת אור הכוונה היא כבשחלק ממסך שאמור להיות שחור, מופיעה בהירות. שם אחר הוא עננות.
הבעיה קיימת בצורה הכי חמורה במסכים מבוססי פאנל IPS (מסכי LG שאינם OLED, ומסכי סוני מתחת לסדרה 9)
לדוגמא:
https://www.hometheater.co.il/vp2209733
ההפך מזה היא אחידות שחורים. כשלמסך יש אחידות שחורים טובה, זה אומר שאין לו זליגות אור.
ג. מה זה אומר ״תאורה חזקה וסנוור״?
האם אתה מתכוון צפיה בחדר מואר שבו יש השתקפויות בגלל השמש?
אם כן, אזהיר מראש שזה מצריך מסכים עם בהירות מקסימלית גבוהה וציפוי טוב נגד השתקפויות. וזה מסכים מאוד יקרים. הרבה יותר יקרים ממסכי כניסה.
@alonstr
·
א. קודם כל, לגבי ההשתקפויות: בדקתי שוב, ואני חוזר בי.
בניגוד לחברות אחרות, ל-LG יש ציפוי מעולה נגד השתקפויות בכל הדגמים של 2019, מהזול עד ליקר.
ב. לגבי בהירות מקסימלית, LG לא כל כך מצטיינים, תצתרך לחפש את זה במסכי סמסונג או סוני.
ג. SM9000 לא ממש תשפר את בעיית הזליגה. היא תשפר הרבה דברים אחרים, אבל לא את זה.
בשביל זה תצתרך לקחת מסך בעל פאנל VA (שזה מסכי סמסונג או סוני מסדרה 9 ומעלה).
·
א. קודם כל, לגבי ההשתקפויות: בדקתי שוב, ואני חוזר בי.
בניגוד לחברות אחרות, ל-LG יש ציפוי מעולה נגד השתקפויות בכל הדגמים של 2019, מהזול עד ליקר.
ב. לגבי בהירות מקסימלית, LG לא כל כך מצטיינים, תצתרך לחפש את זה במסכי סמסונג או סוני.
ג. SM9000 לא ממש תשפר את בעיית הזליגה. היא תשפר הרבה דברים אחרים, אבל לא את זה.
בשביל זה תצתרך לקחת מסך בעל פאנל VA (שזה מסכי סמסונג או סוני מסדרה 9 ומעלה).