איזה חיבור איכותי יותר? VGA או HDMI
-
עורך_וידאו
-
- חבר פעיל

- תגובות: 57
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מבחינת אות וידאו.
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- קיבל תודות: 11 פעמים
סדר:
חיבור HDMI הוא חיבור דיגיטלי ואינו מושפע מהפרעות RF לכן יש סיכוי כלשהו שיהיה יותר טוב מה- VGA
לעומת זאת מסכים רבים מאפשרים שימוש של הרזולוציה הטבעית של המסך רק דרך VGA
ואם לסבך את העניינים עוד יותר, תכנים מסויימים, לדוגמא BR ו HDDVD כשיעבדו דרך כונן שכזה במחשב יעבדו רק דרך כבל דיגיטלי וכרטיס מסך שתומך בכך.
מבחינת האיכות אין לצפות להבדל מי יודע מה בין שניהם, בטח לא במרחקים קצרים.
חיבור HDMI הוא חיבור דיגיטלי ואינו מושפע מהפרעות RF לכן יש סיכוי כלשהו שיהיה יותר טוב מה- VGA
לעומת זאת מסכים רבים מאפשרים שימוש של הרזולוציה הטבעית של המסך רק דרך VGA
ואם לסבך את העניינים עוד יותר, תכנים מסויימים, לדוגמא BR ו HDDVD כשיעבדו דרך כונן שכזה במחשב יעבדו רק דרך כבל דיגיטלי וכרטיס מסך שתומך בכך.
מבחינת האיכות אין לצפות להבדל מי יודע מה בין שניהם, בטח לא במרחקים קצרים.
HiFiMusic IL
אני אגיד לך מה , היום אני מחבר את ה LCD שלי ל DVD של פיוניר 696 עם קומפוננט , לDVD יש HDMI אבל בחיבור שלי קומפוננט הוא לא מאפשר לי אפסקלינג , 1. יש לי דרך לבצע אפסקלינג עם הקומפוננט ? 2. אם לא יש לי דרך לחבר את הDVD דרך VGA בשילוב כלשהו עם ה LCD שתוצאה הסופית שלי תהיה אפסקלינג ??
אודה לעזרה ...
אודה לעזרה ...
-
עורך_וידאו
-
- חבר פעיל

- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
זה תלוי כמובן בדגם המסך שאתה משתמש בו. רוב מסכי ה-LCD הגדולים לסלון שנמכרים היום הם ברזולוציה של 1366 על 768, והיקרים יותר הם 1920 על 1080. מסכי ה-LCD בפורמט רחב למחשב, לעומת זאת, הם ברזולוציות אחרות (וגם יחס רוחב וגובה אחר, 16:10 במקום ה-16:9 שבשימוש במסכים לסלון).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה אומר בדיוק מה שזה אומר. יכולות של upscale וחיבוריות תלויות ביציאות שיש למכשיר ה DVD ובתוכנה שלו.
1. רוב מכשירי ה DVD לא מאפשרים משיקולים של מניעת הסתבכות עם חברות ההפקה וההפצה של סרטים לבצע upscale דרך יציאת ה component. טכנית האפשרות קימת אבל היא לא מיושמת.
2. אם למכשיר ה DVD יש יציאת RGBHV תוכל לחבר אותו לכניסת ה VGA. רוב הסיכויים שלא תמצא מכשיר כזה המיועד לצרכן.
מבלי לגרוע מהאמור, כן מתבצע אצלך upscaling רק שהוא מיושם במסך. אתה משדר אליו PAL ברזולוציה של 576 שורות מה DVD והמסך מבצע upscaling לרזולוציה שלו. יכול להיות שזה פחות מוצלח ממה ש DVD טוב מסוגל לבצע אבל האמת שאני לא ראיתי שום נגן DVD שיכולות ה upscaling שלו הפילו אותי מהרגליים.
1. רוב מכשירי ה DVD לא מאפשרים משיקולים של מניעת הסתבכות עם חברות ההפקה וההפצה של סרטים לבצע upscale דרך יציאת ה component. טכנית האפשרות קימת אבל היא לא מיושמת.
2. אם למכשיר ה DVD יש יציאת RGBHV תוכל לחבר אותו לכניסת ה VGA. רוב הסיכויים שלא תמצא מכשיר כזה המיועד לצרכן.
מבלי לגרוע מהאמור, כן מתבצע אצלך upscaling רק שהוא מיושם במסך. אתה משדר אליו PAL ברזולוציה של 576 שורות מה DVD והמסך מבצע upscaling לרזולוציה שלו. יכול להיות שזה פחות מוצלח ממה ש DVD טוב מסוגל לבצע אבל האמת שאני לא ראיתי שום נגן DVD שיכולות ה upscaling שלו הפילו אותי מהרגליים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
עורך_וידאו
-
- חבר פעיל

ולגבי רזולוציות:
כשאני רוצה לשנות רזולוציות אני אמור לעשות את זה מהמחשב בהגדרות התצוגה
או בהגדרות המסך? או שאני אמור לתאם בינהם את אותם המספרים??
או בהגדרות המסך? או שאני אמור לתאם בינהם את אותם המספרים??
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מהמחשב בהגדרות התצוגה.
יש לי DVD של HU DIV 3899 יונדאי ויש שם יציאת VGA האם דרך הDVD הזה אפשר לעשות אפסקלינג ע"פ התיאור שלך ?
כבל כזה יכול לעזור ?
http://www.enternet.co.il/Product.asp?P ... ap&lang=he
כבל כזה יכול לעזור ?
http://www.enternet.co.il/Product.asp?P ... ap&lang=he
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זה לא כתוב במדריך חמשתמש שקיבלת עם המכשיר?
יש לי DVD של יונדאי 3899 שיש לה יציאת VGA האם יש לי דרך לחבר את זה לLCD לבצע אפסקלינג?Catskinner כתב:זה אומר בדיוק מה שזה אומר. יכולות של upscale וחיבוריות תלויות ביציאות שיש למכשיר ה DVD ובתוכנה שלו.
מבלי לגרוע מהאמור, כן מתבצע אצלך upscaling רק שהוא מיושם במסך. אתה משדר אליו PAL ברזולוציה של 576 שורות מה DVD והמסך מבצע upscaling לרזולוציה שלו. יכול להיות שזה פחות מוצלח ממה ש DVD טוב מסוגל לבצע אבל האמת שאני לא ראיתי שום נגן DVD שיכולות ה upscaling שלו הפילו אותי מהרגליים....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זה לא כתוב בספר ההפעלה?