Q70 חוות דעת
-
Deimosster
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
אז לאחר חיפושים וסקירות קניתי Q70 בגודל 75 ועכשיו ראיתי כמה פוסטים על הטלויזיה הזאת ואני מבין שיש בעיה עם סצנות חשוכות? היום כבר הביאו את הקופסא וההתקנה בעוד יומיים.
אני מתחיל לחשוב אולי היה שווא לקחת Q60 בלי FALD ו Local Dimming? או להוסיף ל Q80 ?
מה אומרים האנשים שראו או שיש להם את הטלויזיה? אני עדיין יכול להחליף אותה לפני התקנה.
תודה.
PS קניתי יבואן רישמי ב 9900 שח.
אני מתחיל לחשוב אולי היה שווא לקחת Q60 בלי FALD ו Local Dimming? או להוסיף ל Q80 ?
מה אומרים האנשים שראו או שיש להם את הטלויזיה? אני עדיין יכול להחליף אותה לפני התקנה.
תודה.
PS קניתי יבואן רישמי ב 9900 שח.
יש לי את ה55q70, פרסמתי כבר שהטיפול בסצינות חשוכות הוא לא לטעמי, זו תופעה ידועה בטיוי הזאת, תחפש q70 subtitles blooming בגוגל.
הפתרון הוא כיבוי מוחלט של local dimming. אצלי הlocal dimming מוגדר על low כרגע מאחר שכיבוי מוחלט דורש תפריט טכנאים מיוחד ולא ניסיתי את זה. באופן כללי יש תנודות בעוצמת ההארה של המסך במעבר בין סצינות חשוכות ותוך כדי הסצינות. הblack crushing הוא לפעמים מוגזם לטעמי בהשוואה לסמסונג נוספת שיש לי מלפני שלוש שנים שהיא edge li.
לא בדקתי את הq80 אבל לדעתי הבעיות יהיו גם שם. לא יודע לגבי הq60 אולי היא פתרון עדיף.
לדעתי אין טלוויזיה של סמסונג שנותנת פתרון טוב השנה...
האופציה היחידה למי שרגיש היא oled.
הפתרון הוא כיבוי מוחלט של local dimming. אצלי הlocal dimming מוגדר על low כרגע מאחר שכיבוי מוחלט דורש תפריט טכנאים מיוחד ולא ניסיתי את זה. באופן כללי יש תנודות בעוצמת ההארה של המסך במעבר בין סצינות חשוכות ותוך כדי הסצינות. הblack crushing הוא לפעמים מוגזם לטעמי בהשוואה לסמסונג נוספת שיש לי מלפני שלוש שנים שהיא edge li.
לא בדקתי את הq80 אבל לדעתי הבעיות יהיו גם שם. לא יודע לגבי הq60 אולי היא פתרון עדיף.
לדעתי אין טלוויזיה של סמסונג שנותנת פתרון טוב השנה...
האופציה היחידה למי שרגיש היא oled.
טוב אז יש עדכון, מאחר וזו טלוויזיה שרק מדי פעם אני צופה בה, לא השקעתי בלהכנס לתפריט הטכנאים.
אבל החלטתי עכשיו בכל זאת לבדוק את זה, זה לא טריוויאלי, יש מדריך פה איך עושים את זה:
בQ70 אין את האופציה של local dimming 0 כמו שהוא מסביר אבל כן יש את Eco sensor שהגדרתי ל-off. ברגע שעשיתי את זה ההבהובים הפסיקו לחלוטין והתוכן עכשיו בסצינות חשוכות הרבה יותר טוב לדעתי....
אני לא יודע אם "מפסידים" מאיכות הטלוויזיה משהו בצורה הזאת, אחרי הכיול הזה התוכן נראה טוב.
ראיתי גם שבrtings הם עשו את זה:
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... d/settings
מקווה שעזרתי...
אבל החלטתי עכשיו בכל זאת לבדוק את זה, זה לא טריוויאלי, יש מדריך פה איך עושים את זה:
בQ70 אין את האופציה של local dimming 0 כמו שהוא מסביר אבל כן יש את Eco sensor שהגדרתי ל-off. ברגע שעשיתי את זה ההבהובים הפסיקו לחלוטין והתוכן עכשיו בסצינות חשוכות הרבה יותר טוב לדעתי....
אני לא יודע אם "מפסידים" מאיכות הטלוויזיה משהו בצורה הזאת, אחרי הכיול הזה התוכן נראה טוב.
ראיתי גם שבrtings הם עשו את זה:
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... d/settings
For some of our testing, we disabled Local Dimming from Samsung's hidden service menu, but for the most part, we recommend leaving this set to 'High.' With some content, you may wish to set this to a lower setting, especially when watching subtitled content. Even with 'Low,' there can be distracting brightness changes and blooming when watching subtitled content.
...
מקווה שעזרתי...
-
Deimosster
-
- חבר שרק התחיל

@JoeJoe
·בוודאי שעזרת ותודה רבה על התגובה!
אני בכל זאת חושב שאשאיר את הטלויזיה כי ממה שגם ראיתי בפורומים בחול וביוטיוב זה שכל אחד חווה את זה אחרת.
יש כאלה שזה מפריע ורואים את זה ויש כאלה לא מבינים בכלל במה מדובר.
ברגע שיתקינו לי אותה מחר אעדכן.
·בוודאי שעזרת ותודה רבה על התגובה!
אני בכל זאת חושב שאשאיר את הטלויזיה כי ממה שגם ראיתי בפורומים בחול וביוטיוב זה שכל אחד חווה את זה אחרת.
יש כאלה שזה מפריע ורואים את זה ויש כאלה לא מבינים בכלל במה מדובר.
ברגע שיתקינו לי אותה מחר אעדכן.
-
Deimosster
-
- חבר שרק התחיל

אז התקינו היום את הטלויזיה והיא מדהימה! כמו כן השתכנעתי לקנות את המתקן שמאפשר להוציא את הזרוע החוצה ולאפשר גישה יותר נוחה לחיבורים ועלות הזרוע 700 שקל . כמובן שהתלבטתי כשהציעו לי את המתקן אבל בסוף השתכנעתי כי זה באמת נראה איכותי במצב סגור הוא נצמד כמעט לחלוטין.
לא קניתי את האחריות פרימיום שהציעו ב 1690 שקל... לקחתי את האופציה של 199 שקלים ל3 שנים נוספות.
לגבי הנושא של שינוי התאורה בסצנות חשוכות אז לאחר כיבוי של Inteligent mode המצב משתפר אך עדיין זה מוריד תאורה בקטעים חשוכים כך שאין מהוס מלהיכנס לתפריט טכנאים ולשחק עם הגדרות מתקדמות כמו שמסבירים בסרטון:
השאלה הנוספת אם יש צורך לעשות עוד כיוונים שמומלצים בטלויזיה כשמגיעה חדשה?
לא קניתי את האחריות פרימיום שהציעו ב 1690 שקל... לקחתי את האופציה של 199 שקלים ל3 שנים נוספות.
לגבי הנושא של שינוי התאורה בסצנות חשוכות אז לאחר כיבוי של Inteligent mode המצב משתפר אך עדיין זה מוריד תאורה בקטעים חשוכים כך שאין מהוס מלהיכנס לתפריט טכנאים ולשחק עם הגדרות מתקדמות כמו שמסבירים בסרטון:
השאלה הנוספת אם יש צורך לעשות עוד כיוונים שמומלצים בטלויזיה כשמגיעה חדשה?
אשמח לדעת האם זה עבד והתופעה סודרה?Deimosster כתב:אז התקינו היום את הטלויזיה והיא מדהימה! כמו כן השתכנעתי לקנות את המתקן שמאפשר להוציא את הזרוע החוצה ולאפשר גישה יותר נוחה לחיבורים ועלות הזרוע 700 שקל . כמובן שהתלבטתי כשהציעו לי את המתקן אבל בסוף השתכנעתי כי זה באמת נראה איכותי במצב סגור הוא נצמד כמעט לחלוטין.
השאלה הנוספת אם יש צורך לעשות עוד כיוונים שמומלצים בטלויזיה כשמגיעה חדשה?...
כמו כן האם בפרספקטיבה לאחור אתה מרוצה מהרכישה?
תודה
@dudis
אני שואל כאחד שלפני קנייה. אין לי את הטלוויזיה והיא מאוד מעניינת אותי אבל אם אין פתרון לבעיה הזאת, אני ארד ממנה.
מנסה לברר עם פותח הפוסט ואיתך (אם אתה בעלים של כזו) אם אכן העניין פתיר ע"י ההגדרות בתפריט הטכנאים.
תודה
אני שואל כאחד שלפני קנייה. אין לי את הטלוויזיה והיא מאוד מעניינת אותי אבל אם אין פתרון לבעיה הזאת, אני ארד ממנה.
מנסה לברר עם פותח הפוסט ואיתך (אם אתה בעלים של כזו) אם אכן העניין פתיר ע"י ההגדרות בתפריט הטכנאים.
תודה
@yondon
·נתחיל בזה שבעיית הכתוביות קיימת לא רק בסמסונג , לרוב הבעיה בנטפליקס HDR (לא ראיתי בהזרמת מדיה אחרת את הבעיה),
אני לא יכול לענות לך לגבי Q70 כי לי יש Q90 ויש לה יכולות כיוונון יותר גדולות ,
בהתחלה הייתה לי הרבה את התופעה והפיתרון אצלי להוריד את הלוקאל דיימינג או לראות דרך האפל טיוי שפתרו לרוב את הבעיה ובתקופה האחרונה אחרי עדכון הFW לא נפגשתי בסדרה נוספת שעשתה בעיה אבל אי אפשר לדעת ,
אני מרוצה מהטלויזיה שלי וכרגע בעיית התרגום זניחה אבל תבדוק עם מי שיש לו את ה70R כי יכול להיות שזה שונה
·נתחיל בזה שבעיית הכתוביות קיימת לא רק בסמסונג , לרוב הבעיה בנטפליקס HDR (לא ראיתי בהזרמת מדיה אחרת את הבעיה),
אני לא יכול לענות לך לגבי Q70 כי לי יש Q90 ויש לה יכולות כיוונון יותר גדולות ,
בהתחלה הייתה לי הרבה את התופעה והפיתרון אצלי להוריד את הלוקאל דיימינג או לראות דרך האפל טיוי שפתרו לרוב את הבעיה ובתקופה האחרונה אחרי עדכון הFW לא נפגשתי בסדרה נוספת שעשתה בעיה אבל אי אפשר לדעת ,
אני מרוצה מהטלויזיה שלי וכרגע בעיית התרגום זניחה אבל תבדוק עם מי שיש לו את ה70R כי יכול להיות שזה שונה