חיבור מערכת רמקולים לרסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
יוסי__ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

קודם כל אני די חדש פה אז סליחה על השאלות הטריוויאליות כביכול.

קניתי אתמול בשעה טובה סט רמקולים: 5 רמקולים קטנים (סאטלייט)+סאב.
ברצוני פשוט לחבר אותם וצצו לי מספר שאלות בנושא:
1. איך מחברים את הסאב? לא מצאתי לו כניסות כמו לשאר 5 הרמקולים (2 חוטים: אדום ולבן). אני חושב שהכניסה שלו ההגיונית היחידה היא כמו בחיבור RCA, אדום ולבן. רשום שם גם "LINE IN" . אני צודק?
2. האם צריך להגדיר ברסיבר על כך שיש לי רמקולים קטנים (כדברי המוכר)? אם כן, איך עושים זאת?
3. בחוטים המצורפים לכ"א מ 5 הרמקולים היה בצד אחד זוג חוטים חשוף ("רגיל") ובצד שני מעין פלסטיק שעוטף את החוט, ומהווה מעין כניסת "נקבה" למקור אחר. ברסיבר שלי יש כניסת חוטים רגילה. האם עליי לחתוך את החוט ולהוציא את הפלסטיק? או שאני מפספס משהו.

תודה מראש,
יוסי

shaysharon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

1. את הסאב יש לחבר ליציאת סאב וופר, שהיא יציאת RCA רגילה, שאמורה להיות לך ברסיבר. כמובן, שלשם כך עלייך להשתמש בחוט RCA ("אדום-לבן") ולא בחוט רמקול

2. אכן עלייך להגדיר שהרמקולים שלך קטנים. לשם כך עלייך לפתוח את ההוראות של הרסיבר. בגדול, זוהי הגדרה שנמצאת בתפריט הרסיבר. ברסיברים רבים זה נקרא SP, שאותו צריך להגדיר כ-small במקום large

3. לגבי חיבור החוטים לרסיבר - האם ברסיבר שלך יש יציאות רמקולים של "קליפס" התופס קצה של חוט חשוף, או שמא יש לך יציאת בננה? (יציאת בננה היא שקע הגדול במעט משקע RCA רגיל)

יוסי__ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה המהירה!

1. או קיי. אבל לדאבוני יש לי ברסיבר רק חיבור RCA אחד (בצבע שחור). זה אומר שיש לי מונו או משהו כזה? זאת אומרת שאני צריך לחבר רק אדום-שחור או לבן-שחור? ואם כן מה לבחור?
2. אני אחפש הגדרה כזאת ברסיבר שלי. אני מקווה שיש לי. (הרסיבר שלי הוא לא מי יודע מה... JVC ב 200$ מהדיוטי פרי שקניתי לפני 3 שנים)
3. ברסיבר שלי יש חיבורי קליפסים שתופסים חוט חשוף לכל חמשת הרמקולים. אני לא רואה חיבורי "בננות".

שוב תודה

shaysharon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

1. אל דאגה - מספיק לך חיבור אחד. חבר חוט RCA בודד לרסיבר, ואת קצהו השני חבר לסאבוופר. אם על הסאב יש כיתוב "low level" על אחת כניסות ה-RCA, חבר לשם. אם אין, חבר לאדומה (בכל מקרה, עלייך לחבר חוט RCA אחד, ולא משנה מהו צבעו של הפלאג שלו)

2. אם אינך מוצא בהוראות כיצד לבצע זאת, חיפוש קצר באינטרנט: חיבור סטליטים לדגם המדוייק של הרסיבר שלך בוודאי יענה לך על השאלה

3. אם החיבורים הם קליפסים - כל שנותר לך לעשות הוא לחשוף גם את הצד השני של כל חוט

נמלי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

יוסי שלום,

לגבי חיבור הסאב - אמנם ניתן לחבר RCA ל - RCA בפלאג אחד, אבל עדיף לחבר עם מפצל RCA מיציאת PRE-SUB ברסיבר ל - 2 RCA לכניסת הליין בסאב עצמו. זה משפר מאד את הניצולת של הסאב.
חיבור מפצל כזה ניתן להשיג בכל מקום.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”