בדיקת קשיות מים בסטמקס
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
איזה בסטמקס יש לך ? רגיל או פרימיום ?
רוב הסיכויים שאתה צריך למלא מים עד הקו שהוא 5/10 מ"ל ואז לשים טיפה אחר טיפה עד שהצבע משתנה.
כל טיפה = מעלה אחת.
BWT ממליצים לכוון את דרגת הסינון בהתאם לדרגת הקשיות הזמנית בבסטמקס הרגיל (KH) או לפי דרגת הקשיות הכללית (GH) בדגמי הפרימיום של מי הברז שלך.
בתאכלס אני בעד לכוון את דרגת הסינון בהתאם לדרגת הקשיות שאתה רוצה לקבל.
נניח 70PPM, שזה כ 4 טיפות זה מים רכים שטובים למכונת קפה.
כוון את הפילטר ותמדוד אחריו עד שתגיע פחות או יותר לערך הזה.
רוב הסיכויים שאתה צריך למלא מים עד הקו שהוא 5/10 מ"ל ואז לשים טיפה אחר טיפה עד שהצבע משתנה.
כל טיפה = מעלה אחת.
BWT ממליצים לכוון את דרגת הסינון בהתאם לדרגת הקשיות הזמנית בבסטמקס הרגיל (KH) או לפי דרגת הקשיות הכללית (GH) בדגמי הפרימיום של מי הברז שלך.
בתאכלס אני בעד לכוון את דרגת הסינון בהתאם לדרגת הקשיות שאתה רוצה לקבל.
נניח 70PPM, שזה כ 4 טיפות זה מים רכים שטובים למכונת קפה.
כוון את הפילטר ותמדוד אחריו עד שתגיע פחות או יותר לערך הזה.
קודם כל תודה רבה על ההסבר.
אני משתמש בפרימיום והרצתי בדיקה עכשיו
יצא לי ערך קצת מוזר..
140 מי ברז (7 טיפות)
bypass במרכך לפי דרגות :
דרגה 0 - 60
דרגה 1- 80
דרגה 2 - 60
דרגה 3 - 60
את כולם מדדתי בדיוק אותו דבר וגם שטפתי את הערכת בדיקה לפני כל דרגת סינון של המרכך
איפה אני טועה?
אני משתמש בפרימיום והרצתי בדיקה עכשיו
יצא לי ערך קצת מוזר..
140 מי ברז (7 טיפות)
bypass במרכך לפי דרגות :
דרגה 0 - 60
דרגה 1- 80
דרגה 2 - 60
דרגה 3 - 60
את כולם מדדתי בדיוק אותו דבר וגם שטפתי את הערכת בדיקה לפני כל דרגת סינון של המרכך
איפה אני טועה?
- The-Fox
- חבר ותיק

לפי רמת הקשיות הזאת הייתי מכוון ל 2 כי המים שלך לא כל כך קשים.
מדידת הקשיות אחרי הפילטר בפרימיום מבלבלת כי הפילטר מוסיף מגנזיום וזה תורם לקשיות אז אין ירידה ליניארית של ה GH עם דרגת הסינון.
אני מניח שאתה עובד עם ה V שהוא פילטר די גדול, מומלץ להריץ כמה ליטרים בין שינוי של דרגת הסינון.
מדידת ה KH אחרי הפילטר היא בכלל מבלבלת כי זה משהו שמשתנה עם חשיפה לאוויר (איזון של הבי קרבונטים עם חשיפה לאוויר).
המכונה אצלך מחוברת בחיבור ישיר או עם מיכל ?
כמו כן, זאת מכונה עם מחליף חום או דוד יחיד/כפול ?
מדידת הקשיות אחרי הפילטר בפרימיום מבלבלת כי הפילטר מוסיף מגנזיום וזה תורם לקשיות אז אין ירידה ליניארית של ה GH עם דרגת הסינון.
אני מניח שאתה עובד עם ה V שהוא פילטר די גדול, מומלץ להריץ כמה ליטרים בין שינוי של דרגת הסינון.
מדידת ה KH אחרי הפילטר היא בכלל מבלבלת כי זה משהו שמשתנה עם חשיפה לאוויר (איזון של הבי קרבונטים עם חשיפה לאוויר).
המכונה אצלך מחוברת בחיבור ישיר או עם מיכל ?
כמו כן, זאת מכונה עם מחליף חום או דוד יחיד/כפול ?
הבנתי אותכם, אני אריץ בדיקה אחרי כמה ליטרים בין שינוי דרגות
ואבדוק את זה שוב.
המכונה היא דרך מיכל, יש אפשרות לחיבור ישיר, העדפתי ככה בנתיים
עד שאמצא את הדרך הטובה ביותר לסינון מים שגם יהיו לי טעימים.
Ecm Synchronika DB
ואבדוק את זה שוב.
המכונה היא דרך מיכל, יש אפשרות לחיבור ישיר, העדפתי ככה בנתיים
עד שאמצא את הדרך הטובה ביותר לסינון מים שגם יהיו לי טעימים.
Ecm Synchronika DB
הדרגה בראש קובעת כמה מי ברז יתערבבו עם מיים מסוננים. אז התוצאות שלך ממש לא מובנות.
הייתי חוזר על הבדיקה
לא ברור איך קיבלת תוצאות זהות ל0 ולרמה 2ת3
בעיקרון, כמו שעומר כתב לך, אם המים בברז הם 140/80 (וזה משונה כשלעצמו כי שני המספרים הללו לא מתחלקים ב17) אז רמה 2 תספק לך מיים רכים
הייתי חוזר על הבדיקה
לא ברור איך קיבלת תוצאות זהות ל0 ולרמה 2ת3
בעיקרון, כמו שעומר כתב לך, אם המים בברז הם 140/80 (וזה משונה כשלעצמו כי שני המספרים הללו לא מתחלקים ב17) אז רמה 2 תספק לך מיים רכים
1 dTH או dGH (גם נקראית מעלה גרמנית) זה 17.8 PPM של קלציום קרבונט וגם 10 מ"ג לליטר קלציום אוקסיד
לרוב מתייחסים לקשיות במעלות או בPPM
לכן 7 טיפות זה 124PPM קשיות כללית
4 טיפות זה 70PPM קרבונטים (ובקירוב רב לקשיות זמנית)
אתה יכול לחיות בשקט על סינון ברמה 3 ואם רוצה להיות אקטסרה בטוח על רמה 2 כמו שעומר רשם לך.
אם זאת מכונה חדשה מהיצרן, הייתי מתחיל עם 3 ועוקב עם הזמן לראות שאין שינוי בקשיות.
לרוב מתייחסים לקשיות במעלות או בPPM
לכן 7 טיפות זה 124PPM קשיות כללית
4 טיפות זה 70PPM קרבונטים (ובקירוב רב לקשיות זמנית)
אתה יכול לחיות בשקט על סינון ברמה 3 ואם רוצה להיות אקטסרה בטוח על רמה 2 כמו שעומר רשם לך.
אם זאת מכונה חדשה מהיצרן, הייתי מתחיל עם 3 ועוקב עם הזמן לראות שאין שינוי בקשיות.
- The-Fox
- חבר ותיק

אכן, כמו שמורן רשם היחס הוא 17.8, אז המים שלך אפילו רכים ממה שרשמת.
מכיוון והמכונה שלך היא DB ואומר שיש דוד קיטור, אז החמרתי בריכוך כי הטמפ' של הדוד הזה גבוהה יותר ולכן אבנית מצטברת יותר בקלות.
בגדול מדד לנגלייר זה הכלי הנכון אבל חסרים לך כמה נתונים כמו החומציות כדי לקבל מדד מדויק.
בגלל שאתה משתמש במיכל והמים "עומדים" וחשופים לאוויר, זה גורם לשינוי (עליה) של ה KH (למים שעברו סינון) לאחר מס' שעות (עד יממה), אז חשוב למדוד בהתאם.
הערכה גסה של 80PPM ל GH ו 60PPM ל KH ו pH של 7, אפילו בדוד קיטור שמחומם ל 125 מעלות צלסיוס אתה כמעט מאוזן (קרוב ל 0).
חשוב שתמדוד את ה KH אחרי הפילטר כדי לוודא שהמים לא יגרמו לקורוזיה לאורך זמן.
מכיוון והמכונה שלך היא DB ואומר שיש דוד קיטור, אז החמרתי בריכוך כי הטמפ' של הדוד הזה גבוהה יותר ולכן אבנית מצטברת יותר בקלות.
בגדול מדד לנגלייר זה הכלי הנכון אבל חסרים לך כמה נתונים כמו החומציות כדי לקבל מדד מדויק.
בגלל שאתה משתמש במיכל והמים "עומדים" וחשופים לאוויר, זה גורם לשינוי (עליה) של ה KH (למים שעברו סינון) לאחר מס' שעות (עד יממה), אז חשוב למדוד בהתאם.
הערכה גסה של 80PPM ל GH ו 60PPM ל KH ו pH של 7, אפילו בדוד קיטור שמחומם ל 125 מעלות צלסיוס אתה כמעט מאוזן (קרוב ל 0).
חשוב שתמדוד את ה KH אחרי הפילטר כדי לוודא שהמים לא יגרמו לקורוזיה לאורך זמן.