רסיבר / סאונד בר / רסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 858

שליחה

היי,

היות ואין פורום משנה לסאונד בארים, אני שואל פה ואשמח מאוד לעזרתכם.

יש לי בעיות עם ניגון מוזיקה / שמיעה תקינה של דיבור בסרטים / סדרות.

בהתחלה עבדתי עם רסיבר שהיה מחובר דרך HDMI לכל מוצר וכבל HDMI OUT למסך.
כאשר הייתי רואה סרטים שהיו מקודדים דרך אחד מהפורמטים לא היתה בעיה והסאונד היה בסדר, כך גם בסרטים וסדרות ב YES.

לאחרונה עברתי לסאונד בר מטעמי "יופי" בסלון (כמובן שלא החלטה שלי..) והייתי בטוח שאני יהנה מהמוצר שכן תאכלס לא באמת ניצלתי את הרסיבר ורוב הזמן אנו רואים את התכנים שלנו בלילה כאשר הילדים ישנים וגם ככה לא יכולים להגביר את הסאונד מעל גבול מסויים, ולכן סאונד בר היה נראה כפתרון יעיל, מצד אחד סאונד ברמה יותר טובה מהרמקולים של המסך ומצד שני אין את הסרבול של רסיבר, מה גם שזה לא עבד הכי להיט עם המסך, 2 שלטים וכו'.

לצערי אני לא מבסוט בכלל מהסאונד בר.. בקושי שומעים את הדיבור של הדמויות, מוזיקה בכלל לא שומעים טוב, הקטע המצחיק שכשאני עושה איזה קומבינה ומפעיל במקביל את הרמקולים של המסך יחד עם הסאונד בר אז פתאום זה נשמע כמו שציפיתי שזה ישמע.

הסאונד בר מחובר דרך כבל אופטי למסך (MU9000) פעם היה מחובר ב ARC אשר ידוע כלא אמין ולכן היום עם אופטי.

ניסיתי לשנות את כל ההגדרות (PCM, זרם סיביות, DOLBY, DTS NEO) גם במסך וגם במוצרים המחוברים (כולל ממיר YES) אך כלום לא מצליח לשפר את הסאונד שוב בעיקר וואקל ומוזיקה מיוטיוב.

נחזור לרסיבר, חלק מהסרבול שהיה לי נבע מהעבודה שה PASS THROUGH שלו לא באמת עבד ב STAND BY ולא עבד במקביל ל CEC ולכן הייתי צריך שלט להדלקה של המסך ושלט להדלקה של הרסיבר כדי לשמוע סאונד.

אני שוקל לחזור לרסיבר מדגמי הכניסה (עד 1500 שקל - Denon XT550/450BT, Pioneer VSX534) ומעוניין לדעת האם בדגמים החדשים יותר ה PASS THROUGH "אמיתי" ואכן יעביר סאונד לרמקולים של המסך במידה ואני מחבר את המוצרים אליו וממנו למסך.

במידה ואני מחבר את הרסיבר עם HDMI ARC / אופטי, האם יש דרך לגרום לריסבר להידלק כאשר הוא "מרגיש" אות של סאונד?

והאם חזרה לרסיבר (תצורת 3.1 במקסימום) תשפר לי את חווית הסאונד בעיקר וואקל ומוזיקה מיוטיוב?

חפירה ארוכה, אשמח אם לעזרה לפני שאני נכנס להרפתקה.

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

חברים מאוד אשמח לעזרה.. כל פיסת מידע...

במיוחד לגבי:
אני שוקל לחזור לרסיבר מדגמי הכניסה (עד 1500 שקל - Denon XT550/450BT, Pioneer VSX534) ומעוניין לדעת האם בדגמים החדשים יותר ה PASS THROUGH "אמיתי" ואכן יעביר סאונד לרמקולים של המסך במידה ואני מחבר את המוצרים אליו וממנו למסך.

וכמו כן לגבי שליטה בווליום של הרסיבר עם השלט של המסך (סמסונג MU9000)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10923

שליחה

לא טרחת לכתוב איזה רסיבר היה לך,
גם לא כתבת מה הבעיה שהיית לך.
אין קשר בין Pass Through ובין CEC.

בעיקרון Pass Through עובד בכל הרסיברים שהתכונה קיימת בהם.
בד"כ אם זה לא עובד זו בעיה של הגדרה, או תפעול שלא בהתאם להגדרה.

למה שהשלט של הטלויזיה ישלוט בווליום של הרסיבר?
מילא אם מדובר בתכנים המגיעים מהטלויזיה, אבל אם המקורות מחוברים לרסיבר, והשלט של הטלויזיה הוא לא שלט לומד, איך בדיוק אתה רוצה שישלוט על הווליום של הרסיבר?
אם אתה רוצה לעבוד עם שלט אחד, תקנה שלט לומד, כמו הרמוני.

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ככה, אז הרסיבר שהיה לי זה VSX-323 במדריך היה כתוב שה PASS THROUGH יכול לעבוד רק אם מכבים את ה CEC.
קראתי את המדריך של הרסיבר שאני שוקל לקנות VSX-534 ולא ראיתי אזכור דומה למה שראיתי ברסיבר הקודם- אך אין חכם כבעל ניסיון.

בכל מקרה היות ואין לי כרגע בעיה של עודף מוצרים וחוסר בכניסות אני רוצה לחבר את כל המוצרים (YES, MI BOX, XBOX 360, LAPTOP|) למסך ומהמסך להוציא לרסיבר ARC (בתקווה שיעבוד) ובמידה ולא יעבוד אז כבל אופטי. ה PASS THROUGH אני מעוניין במידה ובשלב מאוחר ארצה לשנות את הקונפיגורציה למצב של חיבור לרסיבר ומהרסיבר למסך.

לגבי שלט, אני אוהב מאוד את השליטה במסך דרך השלט המקורי של סמסונג, אני עובד איתו ושולט ב YES בצורה טובה מאוד, לעיתים רחוקות עובר לשלט של יס כדי להשלים פעולות שאני לא יכול דרך השלט של המסך.

בזמנו עם הרסיבר הקודם היות וה ARC לא עבד נאלצתי לחבר את הרסיבר עם כבל אופטי, כשהייתי רוצה לשלוט על הווליום הייתי מקבל הודעה במסך שמציגה שאני בחיבור אופטי ולא הייתי רואה את עוצמת הסאונד במסך ולא הייתי מצליח לשלוט ברסיבר עם השלט.

היום עם סאונד בר שמחובר אופטי אני כן רואה את עוצמת הסאונד (הודעה על המסך) וכמו כן את שם הסאונדבר וכן שולט בעוצמת הסאונד דרך השלט של המסך.

אני יודע שהשלט של סמסונג הוא שלט לומד, העניין שלא הצלחתי בריסבר הקודם לבצע זאת אולי טעות אנוש שלי ולכן אני מחפש אישור ממישהו עם מסך דומה שאכן אפשר לשלוט בווליום רסיבר.

שאלה נוספת שלא הצלחתי למצוא תשובה האם ניתן להדליק אוטו' את הרסיבר כאשר יש זיהוי של סאונד דרך חיבור אופטי, בדומה למה שקורה כיום אצלי עם הסאונדבר.. הוא נדלק ונכבה על פי זיהוי / הפסקה של סאונד מהמסך לאופטי.

מצטער על החפירה, פשוט מעוניין להשלים את הפאזל שיש לי בראש כך שאוכל לבצע רכישה ולדעת שזה הולך לעבוד...

Amir64
גורו
גורו

שליחה

ב- VSX-323 לא קיימת תכונת Standby Pass Through, ולכן לא עבדה לך...
האיזכור של Standby Through בחוברת, שייך רק לרסיבר השני בחוברת, ה- VSX-523.
וכתוב במפורש שתיאור התכונה שייך רק ל- 523.
וגם לא כתוב שה PASS THROUGH יכול לעבוד רק אם מכבים את ה CEC.
ראה עמוד 35 בחוברת:
http://www.pioneerhongkong.com.hk/file/ ... wnload.pdf

לא מכיר את הסמסונג, אז לא יכול להגיד כלום על השלט שלו.
האם ניתן להדליק אוטו' את הרסיבר כאשר יש זיהוי של סאונד דרך חיבור אופטי, בדומה למה שקורה כיום אצלי עם הסאונדבר.. הוא נדלק ונכבה על פי זיהוי / הפסקה של סאונד מהמסך לאופטי.
...
לדעתי לא קיים ברסיברים.

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@AMIR64 וואלה צודק... קראתי את זה 7443 פעמים.. מה שכן זה מוזר כי אני זוכר בוודאות שעל הריסבר עצמו היה רשום 4K PASS THROUGH... לא משנה לא רלוונטי יותר כי אין לי אותו יותר.. מים מתחת לגשר...

מעניין שאין הדלקה אוטומטית ברסיברים יכול לפתור בעיות שליטה.

השלט של סמסונג הוא שלט לומד, ראיתי כמה סרטונים איך לבצע את הקונפיגורציה.. צריך ממש לשייך כל מוצר (ממיר, קונסולת משחק, סטרימר וכו') לעבודה מול רסיבר.. ממש לצמד את המוצר לעבודה מול הריסבר..

כנראה שאין מנוס מלרכוש וללמוד על ה"בשר".

Amir64
גורו
גורו

שליחה

4K PASS THROUGH אומר שהרסיבר יודע להעביר וידאו ממקור 4K לטלויזיה 4K.
וגם זה לא בצורה מלאה.
לא קשור ל- Standby Through.

יש הדלקה אוטומאטית ברסיברים.
דרך HDMI ותכונת CEC, או דרך חיבור יציאת Trigger.
לממש את זה ע"י זיהוי אודיו שעובר בכניסה אופטית, זה מיותר לגמרי בעידן HDMI, וחבל ליצרנים להוציא כסף על תכונה שהרוב המוחלט לא ישתמש בה.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”