Bufferbloat מוגזם

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
RoyHarush פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, אני נמצא בשוק סיטונאי של בזק בינלאומי, יש לי bufferbloat ממש מוגזם (קפיצות ל300ms), יש לי ראוטר TP-Link Archer VR600, ניסיתי לבדוק גם כשרק אני מחובר לראוטר בחיבור קווי ועדיין יש את זה, ניסיתי QoS לא עזר, מה שאומר שזה או הספק או התשתית בוודאות, יש לי הרבה פעמים packet loss במשחקים, ונראה לי שזה קשור גם לbufferbloat הזה, בכל מקרה אני לא יכול לשחק בשום משחק ופשוט הכול תקוע לי ויש קפיצות בפינג כתוצאה מזה,
התקשרתי אליהם 3 פעמים והם פשוט בודקים פינג בCMD מה שלא עוזר כי זה בודק ממש לאט וזה לא באמת מראה אם יש איזשהן קפיצות או buffer.
יכול להיות שיש דרך לפתור את הבעיה? או לפצל את הסיטונאי לתשתית בזק וספק בזק בינלאומי?
חשוב לי להדגיש שלפני זה ניסיתי גם בראוטר TP-Link TD-W9970 ועדיין הייתה הבעיה.

תודה רבה לעוזרים.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@RoyHarush
·

זמנית בשביל הבדיקה: תהפוך את המודם/ראוטר למודם בלבד, תחבר מחשב בווד בחיבור קווי, תגדיר בו את החייגן ותבדוק האם זה הראוטר או בעיה החיבור (שלא באמת קשורה ל-bufferbloat אבל יתכן שמופיעה גם כתוצאה לא תקינה של bufferbloat).

בדיקה של bufferbloat זה כרגיל בודק עומס על הראוטר אז אין סיבה שהספק יתמוך בזה (או יותר מדיוק מראה שיש latency גבוה כרגיל בגלל bufferים גבוה). בהנחה שבאמת עדיין יש בעיה כשה-tplink מוגדר כמודם בלבד אז תחפש בדיקה אחרת שמראה את הבעיה ותנסה לפנות עם הבדיקה הזאת לספק/תשתית.

לבסוף שם לב ש-QoS שאתה מסמן V כמו אילו שיש בראוטרים הזולים שציינת לא שווה הרבה. מהניסיון המוגבל שלי QoS כזה רק מרעה את המצב ולא להיפך. אם אתה רוצה/צריך QoS "אמיתי" תקנה ציוד מתאים. QoS "אמיתי" הוא גם tradeoff מסויים וצריך להתאים את ההגדרות שלו לחיבור ולשימושים שלך. כמובן כל זה לא רלוונטי כל עוד יש לך בעיות בקו עצמו (כגון packet loss וכו').

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #3 

ב PFSENSE יש לך מנגנון FQ CODEL שמוריד כמעט ל 0 את BUFFERBLOAT
ב OPENWRT יש לך SQM ו ב DDWRT יש CODEL.

בראוטרים אם קושחה של יצרן אין סיכוי לכאלה פיצ'רים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”