רשמים מרכישת סמסונג QE55Q70 מיבואן רשמי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
JoeJoe פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 466
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #1 

הטלוויזיה נרכשה לסלון של ההורים, מרחק צפיה 2.5 מטרים.
ההתלבטות היתה בין הדגמים
סמסונג 55Q70
סמסונג 55Q80
LG 55B9
LG 55C9

כאמור נבחרה הסמסונג, נתחיל בזה שההורים שלי לא יבחינו בהבדל, חבל לכן לרכוש OLED מסיבות של איכות תמונה. כמו כן, יכולתי לקנות להם דגם יותר זול מה-Q70 אבל בכ"ז רציתי משהו איכותי.
בנוסף, הצפיה היא לרוב בשעות אור או בחדר מואר, כמו כן ערוצים מסחריים המציגים תוכן סטסטי עם חשש לצריבות.
לדעתי הסבירות לצריבה היא גבוהה יותר מהסבירות לתקלה בסמסונג...
שיקול נוסף הוא מחיר ושירות שבכוונה אני משלב בין השניים מאחר ואחריות ל3 שנים נוספות (סה"כ 4 שנים) בסמסונג היא בתוספת של 200 ש"ח.
היתה התבלטות בין יבואן רשמי ליבואן מקביל של סמסנוג ולקחת "סיכון" שלא תהיה אחריות כלל או אחריות גרועה ביותר שלא תבוא לידי מימוש בצורה מספקת אצל יבואן מקביל, יכול להיות שעבורי הייתי קונה מיבוא מקביל, אבל להורים אני רוצה פחות כאב ראש במידה של תקלה. הרכישה דרך יבואן רשמי כולל הרחבת אחריות ל4 שנים עלו לי 500 שקלים נוספים לעומת יבואן מקביל.

ההובלה וההתקנה לקחו פחות משבוע מיום הרכישה ככה שאין כאן בעיה.

הדבר המעניין ביותר הוא שהוצע לי ע"י המתקין "אחריות פרימיום" מסתבר שזה משהו יחסית חדש של סמליין/אלקטרוניקס פרו - בעלות של 78 שקלים לחודש במשך 12 חודשים אני אקבל אחריות פרמיום ל4 (או 5?) שנים. מה זה אומר?
כאשר יש תקלה במכשיר, כל תקלה קטנה - הלקוח מקבל מכשיר חדש לגמרי לאותה שנה, בכלל לא מנסים לתקן את הטלוויזיה הקיימת.

נשמע דומה למה שמציעים היום ב-LG/ח.י.
בסופו של דבר כאמור בחרתי באחריות הרגילה, לא מרגיש שתוספת של 20%~ מהעלות מצדיקה את האחריות הזו לטיוי הזאת.

JoeJoe פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

בנוסף רציתי לציין שעלות "אחריות הפרמיום" משתנה לפי עלות הטלוויזיה, נאמר לי שהרחבת אחריות כזו על טלווזיה שעולה 20,000 תעלה 2500 ש"ח בערך.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #3 

@JoeJoe
·
כרגיל אצל אלקטרוניקס פרו - ניסו לעבוד עליך.
אחריות ״פרימיום״ קיימת כבר שנים רבות, אין בה שום דבר חדש.
גם לא במחיר.
לגבי ״כל תקלה קטנה - הלקוח מקבל מכשיר חדש לגמרי לאותה שנה, בכלל לא מנסים לתקן את הטלוויזיה הקיימת״ - זה שקר כמובן.
תקלה קטנה יתקנו.
תקלה גדולה באמת יחליפו (כי לא מתקנים, והתיקון עולה יותר מהטלויזיה). שזה נכון לכל סוגי האחריות.
רק שלא יחליפו באותו הדגם כמובן (כי Q70 זה דגם של 2019, ולא יהיה אותו בעתיד).
אז באיזה דגם יחליפו? בדגם הכי זול של אותה שנה כנראה...
בטוח שלא בדגם המקביל של אותה שנה.

JoeJoe פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@mdk_25
·באמת עצוב אם זאת ההתנהלות, המתקין אמר שלא מעט עושים...
נשמע מאוד מפוקפק, זה בכלל חוקי? הרי בסופו של דבר נשמע שאין ממש הבדל

JoeJoe פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

טוב אז אחרי כמה פעמים שכבר הספקתי להתנסות איתה כולל הרצת בדיקות על סצינות חשוכות בסרטים כמו Interstellar ו-gravity וקליברציה הנה חוות דעת קצרה:
סה"כ טלוויזיה מהנה מאוד, הצבעים נהדרים, אני אישית אוהב את הצבעים בסמסונגים QLED (יש לי בבבית KS8500) למרות שיש ביקורות שאומרות שהסטורציה גבוהה מדי בטלוויזיות האלו.
יצא לי לצפות בOLED אצל חבר באותו סרט BLU-RAY, אמנם החוויה הכללית בOLED היתה טובה יותר אבל הרגשתי שהצבעים שם לא מגיעים לרמת החדות של QLED, יכול להיות שזה נובע גם מעוצמת התאורה של QLED או סתם מקליברציה לא מתאימה בOLED. נהניתי מאוד לצפות גם בBlade Runner 2049 על ה-Q70.
אבל:
הבעיה הכי גדולה בטיוי הזאת זה הכתוביות - כאשר יש כתוביות על המסך גם בסצנות לא ממש חשוכות יש קפיצה ב-brigthness של כל המסך וכן, זה מציק. הפתרון לתופעה הזו היא הנמכה של מנגנון ה-local dimming, ב-Q70 שמתי על LOW, זה גורם לכך שהצבעים פחות קופצים והטלוויזיה קצת מאבדת מהתאורה שלה אבל זה פותר את תופעת הקפיצה הזו. כתוצאה מהורדת ה-local dimming הרבה מהסצנות החשוכות, הן פשוט... חשוכות מדי... זה לא שזה כזה נורא אבל זה פוגע בחוויה לדעתי. בכל מקרה גם ללא כתוביות, מנגנון הlocal dimming מרגיש לי טיפה "איטי מדי" ולא עדין מספיק, והמעברים בעוצמות התאורה מורגשים לעין החדה.
בכל מקרה ללא בעיית הכתוביות הייתי נותן 7/10 לטלוויזיה הזאת, בגלל ההתנהגות הכתוביות אני מוריד ל-6/10.
כנראה שנצטרך להמתין לדור ה-micro/mini led בשביל להתגבר על התופעות האלה למרות בKS8500 שלי שהיא edge lit אין את בעיית הכתוביות בכלל... בכללי ה-KS8500 מרגישה לי יותר טובה "בהתנהלות" שלה עם שחורים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”