סדרה של רשת אמזון שהיא עיבוד לרב המכר "מחזור כישור הזמן" מאת ג'יימס אוליבר ריגני ג'וניור.
עוד סדרת פנטזיה שמנסה למלא את החלל שהותיר אחריו "משחקי הכס" ? - ימים יגידו. העלילה מגוללת את סיפורו של
בן כפר שמגלה שהוא דרקון שנולד שוב כדי להציל את העולם מחורבן. https://www.imdb.com/title/tt7462410/?ref_=nv_sr_srsg_0
הבעיה שהיום מה שמוכר ומכניס כסף לכיסי המפיקים זה שלל "גיבורי -על" שבאה על חשבון סדרות/סרטי איכות.
לדאבוני,זו מגמה שהשתלטה על תעשיית הקולנוע בשנים האחרונות. אבל לא מאמין שזה יחזיק להרבה זמן. (התבונה תגבור על הממון)
מאוד מצפה לזה, במיוחד בתור אחד שקרא ומאוד אהב 18 מתוך 22 סיפרי הסידרה + 6 ספרים לסגירת הסיפור שיצאו אחרי פטירתו של ג'ורדן (כתיבה של בנו של ג'ורדן וברנרד סנדרסון) לאשלצערי לא יצא לי עדיין לקרוא
אני עדיין מקווה להשלים למרות שלא בטוח שיזה יקרה...
הבעיה שהיום מה שמוכר ומכניס כסף לכיסי המפיקים זה שלל "גיבורי -על" שבאה על חשבון סדרות/סרטי איכות.
לדאבוני,זו מגמה שהשתלטה על תעשיית הקולנוע בשנים האחרונות. אבל לא מאמין שזה יחזיק להרבה זמן. (התבונה תגבור על הממון)
...
·נכון טכנית. אבל GOT מוכיח שאפשר גם אחרת...
הסיפור ב'רמח הדרקון' מלא ואפי. לא צריך להשקיע בעלילה, היא כבר שם... רק להיות נאמן לסיפור.
גם סרט/סדרה מבוססת על ספר, צריך תסריטאי יצירתי להוציא ממנה את המיטב.
יש הרבה דרכים להיות נאמן לספר אך צריך לדעת להוסיף/ או לגרוע ממנה על מנת להוסיף עניין/מתח/דרמטיות
כי בקולנוע מטבע הדברים לא ניתן לתת עומק/פרטים כמו בספר.
לסדרה הזו יש 2 בעיות:
1. הספרים פשוט מרוחים. היו מיליון ספרים שבפועל כל העלילה מתרכזת ב40 העמודים הראשונים והאחרונים וטיפה באמצע. כל השאר זה הליכה ממקום למקום.
2. הסופר מת באמצע... ("אני אפסיק לכתוב כשימסמרו את ארון הקבורה שלי" מה שבאמת קרה).
זה מעין סידרה "מתחרה" (מקבילה) לשר הטבעות
גם כן מדובר בתקציבי ענק של מעל 100 מליון דולר לעונה
בלי קשר, סיימתי את כל 28 הספרים
ששת הספרים של סנדרסון מעולים וסוגרים בצורה יפה מאוד את כל הסיפור
אני די עוקב אחרי כל פיפס שיוצא ברשת על הסידרה
ואני מקווה שזה שרוזמונד פייק זכתה בגלובוס הזהב יתן בוסט לסידרה
הכיוון העלילתי ששונה במידה מסויימת מהספרים היה ידוע למי שעקב אחרי "הדלפות" וכיו"ב
צריך לזכור שהסידרה הטלויזיונית מיועדת לקהל צופים שברובו המכריע לא קרא את הספרים ושינויים כאלה מתבקשים