@legopart
·ועכשיו למשהו אחר לחלוטין: כבלים לאוזניות.
הנסיון שלי עם כבלים לאוזניות מסתכם בכמה תובנות שעובדות עבורי אבל ייתכן ואינן רלבנטיות כלל עבורכם. מה שלי חשוב בעיקר זו הגמישות של הכבל וזה לא ממש משנה אם מדובר בכבל רגיל או Balanced. כבלים קשיחים מידי לא נעימים לשימוש היות והם מושכים או דוחפים את האוזניות עם כל תזוזה של הראש.
מאותה סיבה נסו להימנע מכבלים מסולסלים. יכול להיות שזה יגרום לכם להיראות כמו טכנאי הקלטות באולפני המלאים בזמרות זוהרות עם מעט שכל בין האוזניים אבל זה יגרום לראש שלכם להרגיש כמו יו-יו בכל פעם שתסתובבו על הכיסא. למי שיש HD380 Pro אני יכול להמליץ בחום על הכבל של
NewFantasia כי הוא הטוב ביותר שיש לאותן אוזניות.
מבחינת מבנה, אם האוזניות והמגבר תומכים בחיבור Balanced אז עדיף להשתמש בו. לא כל כך בגלל הטענות על ניטרול רעשים ו crosstalk בין הערוצים אלא בגלל שחיבור Balanced מסוגל להעביר יותר וואטים ולכן קל יותר להניע איתו אוזניות קשות להנעה ולא - בקטגוריה של אוזניות קשות להנעה אני לא כולל את ה HD600/650 כי יש המון אוזניות הרבה שהרבה יותר קשה להפיק מהן את המיטב.
ספציפית ל HD600/650 אני יכול להמליץ על הכבל של
Fanmusic. הוא לא מפריע לתנועות הראש, לא מכביד ולפחות במקרה שלי הוא גם מספיק ארוך כדי לאפשר לי לשבת על הספה. רק אל תניחו לו להידלדל על הרצפה כי הרומבה מסוגלת לזלול אותו ולקרוע אותו לגזרים בלי שום בעיה.
מבחינת החומר ממנו עשוי הכבל, אז ברור שעדיף כבל המצופה בשרוול גמיש ורך כי זה נותן לאצבעות במה להתעסק היות שבתכלס, אי אפשר לגרד את האף כל הזמן. כאן יש מחלוקות האם TechFlex מוסיף או גורע מהחוויה. אני דווקא בעד כי זה עושה את הכבל עבה ושמן יותר וכולנו יודעים שבאודיופיליה (שזה כמו נקרופיליה ופדופיליה סוג של מחלה שעדיף לא לדבר עליה בציבור) כמה שיותר עבה ככה יותר איכותי. ברם, אם אפשר נסו להימנע מהכבלים של HIFIMAN כי אם ניקח את זה של ה XX Edition אז לא תמצאו דבר יותר מגעיל ממנו היות והבידוד שלו עשוי מפולימר הנותן הרגשה של משהו צמיגי ודביק ולגעת בו זה כמו ללטף חשופית.
אני לא יכול להמליץ על כבלי USB לאוזניות בגלל החוויה הקשה שהייתה לי בעבר.