אני מעוניין לקנות רמקולים חדשים וצריך את המלצתם לגבי האפשרויות.
כעקרון אין לי ז'אנר ספציפי שאני שומע, אני שומע פשוט מה שנשמע טוב (לרוב זה רוק, ג'אז וקלאסי), ככה שאני מאמין שזה הופך את הבחירה ליותר מורכבת.
התקציב הוא 10,000 ש"ח (לא חובה לנצל את כולו).
מקור - DVD של פיוניר כטרנספורט
הגברה - רסיבר YAMAHA RX-V740 שמחובר דיגיטלית ל-DVD.
סביבת ההאזנה היא סלון 6X6 פחות או יותר, ככה שאני מאמין שמדפיים יהיו בעייתים
העדפות מיוחדות: רצוי שהסנטר מאותה הסידרה לא יהיה כל כך יקר.
עד כה יצא לי לשמוע:
Klipsch מהדגמים של השנה שעברה, אני חושב שזה היה RF25.
Focal JMLab Chorus 716
Focal JMLab Chorus 816V
Paradigm Studio 40 v3
B&W סדרה 603
מה אהבתי (אני מקווה שהמונחים שלי תואמים את המקובל, סליחה מראש על הבלבול):
פוקאל 716 - שמעתי אותו בג'אז ורוק ודיי אהבתי, נשמע לי קצת חם עם פירוט ברמה טובה אם כי אולי קצת אטום במידה מסויימת (לא בהרבה).
פוקאל 816V - אותו שמעתי בשיר או שניים מול ה-716 (הרגיל) ולטעמי הוא עדיף בכל בחינה (כמובן שגם המחיר בהתאם) - הוא יותר בהיר במקצת (אם זכרוני אינו בוגד בי) ולא סגור.
כשאני אומר סגור ד"א אני מתכוון לכך שבעצם אם אעצום עיניים אני יכל לזהות מאיפה הסאונד בוקע בצורה די חדה (אני משער שזה בעצם היעדר במה
פארדיים סטודיו 40 - במקרה שמעתי אותו בחיפוש רמקולים למטרה אחרת ודיי התלהבתי. אפשר להגיד שנפלתי מכל בחינה בכל סוג של מוסיקה.
כמה חודשים לאחר הלכתי לשמוע באותו מקום את ה-60 אבל היו בעיות בקומפקט אז הדבר היחיד שהצלחתי להתרשם ממנו זה ההתחלה של Money של פינק פלוייד, ככה שלא יצא לי להתרשם ממש.
מה לא אהבתי:
הקליפש היו צרחניים לדעתי (אני חושב שפעם מישהוא תבע הגדרה מדוייקת לגבם - "אפשר לקדוח קירות עם הטוויטר שלהם", אם כי בכל זאת זה עניין של טעם) ולכן נפסלו.
ה-B&W היו נחמדים אבל עמומים. אולי הם מתאימים לסוג מסויים של מוסיקה או אנשים, לי לפחות הם לא.
אז מה עוד כדאי לשמוע ?