אחרי שהות קצרה בבית מלון אירופאי קפוא בחודש דצמבר הבנתי את המהות של חימום רצפתי ומחמם מגבות. לא פחות ממדהים לבן אדם שרוב חייו חי בצורה די ספרטנית ומטפח את ההומלס שיק שלו.
אחרי שחזרתי לארץ, הבנתי שמחמם מגבות זה מה שאני חייב במקלחת הדי קרה במבנה הטרומי בו היא נמצאת - הרצפה קפואה ואפילו התנור לא מספיק (לא בשבילי, לילדים). בתקופה זו של הכפור הנצחי בציון, המגבות לא הספיקו להתייבש במתלה ואין כמו מגבת קצת לחה וקרה לסיום במקלחת עם חלונות פתוחים. בלי תנור. ככה אני.
נתקלתי פעם ראשונה במחסום מסוג חדש - זוגתי לא רצתה לקנות מחמם מגבות. "תעשה מה שאתה רוצה בכסף שלך".
טוב. מה שחיפשתי זה מחמם מגבות ברוחב מטר, לא אהבתי את הצרים שם צריך לקפל את המגבת, מעדיף את הגרסה לעצלנים בה פשוט זורקים את המגבת.
עכשיו העיקר אם שרדתם עד כאן:
הרמתי טלפון לכמה חנויות ובסוף קניתי בא. ישראלי דגם eder של nordholm. נראה יפה, רוחב 100, גובה 60, נהדר. הצהרתי בשיחת טלפון מול אורן ישראלי (הבעלים) שאני מחפש מחמם רוחב מטר והגובה פחות משמעותי, גם 60 זה טוב. הכל בחוויה טובה ושיחה נעימה.
שילמתי ב30/12, אמר שיגיע כבר בסוף שבוע כי יש במלאי. נו שוין. ב12/1 אני מקבל שיחה ממוביל שהחבילה מחכה לי אצלו ברכב. ניגש חיש, אוסף בהתרגשות, מגיע הבית, פותח ו...שולף מחמם רוחב 60 וגובה 100.
ישר טלפון לאורן, מה הבן אדם מיעץ לי? תתלה אותו לרוחב
פה מתחיל הסיבוך:
אי אפשר להחזיר כי האריזה נפתחה (ברור, איך אדע שהגודל לא מתאים). לא הוכנס לחשמל מן הסתם. איך שראיתי שהמידה לא מתאימה חזר לקרטון במיידי.
אי אפשר להחזיר כי זה מחמם (זה מוצר חשמלי לכל דבר).
אי אפשר להחזיר כי זה הזמנה מיוחדת (זה מוצר מדף).
טוב, אז אמרתי, ראיתי עוד מחמם ברוחב 75 של דלונגי (פסלתי אותו כי בהתחלה כי ראיתי שיש מחמם ברוחב מטר) מחיר עם תוספת זניחה, בוא ניפגש באמצע - אקח דגם 75 רוחב במחיר שראיתי בזאפ, אשלם את התוספת ואפילו אביא לך את הישן ואקח את החדש. פתאום המחיר גבוה באלף ש"ח מהחנות בזאפ ומה הוא יעשה עם הישן שאריזתו נפתחה...
השיא היה כשאורן אמר שהוא מכניס את הטלפון לתיקון וחסם אותי בווטסאפ (!) ונתן לי מספר קוי בלבד. ברור שהוא בדיוק עם לקוחות או בישיבה או שהוא צריך ללכת בדיוק. אמנות הנפנוף במיטבה, משהו שכבר שכחתי איך זה נשמע.
מחכה לתגובה של היבואן משה זיו מחר.