היי
יש לי שתי בעיות שמציקות
ראשית, לפעמים כאשר המכונה מסיימת את הורדת המים לכוס הקפה ואני מוציא את הידית שאריות הקפה הטחון נשארות דבוקות לפתח של יציאת המים
שנית, לפעמים כאשר אני מוציא את הידית לאחר מזיגה, הקפה הטחון רטוב ולא ניתן לרוקן את הפילטר במכה כי האבקה מתפרקת...
מי יכול לתת עצה ?
בעיות בשאריות הקפה הטחון
ככל שאני קורא יותר אני מבין שיש ים משתנים במשוואה...
אפשר לשחק עם 24 רמות שונות של טחינה
אפשר לשחק עם כמות הטחינה
אפשר לשחק עם כמות המים
וזה עוד לפני שאמרנו מילה על סוג הפולים
אני עובד עם פילטר מנה אחת ובדרך כולל טוחן כ 8 שניות שזה בערך 8 גרם.
ואז מזרים מים במשך 23 שניות...
אני מבין שהעוגיה יוצאת רטובה ולכן נדבקת למכונה או מתפרקת
מה דעתך ?
אפשר לשחק עם 24 רמות שונות של טחינה
אפשר לשחק עם כמות הטחינה
אפשר לשחק עם כמות המים
וזה עוד לפני שאמרנו מילה על סוג הפולים
אני עובד עם פילטר מנה אחת ובדרך כולל טוחן כ 8 שניות שזה בערך 8 גרם.
ואז מזרים מים במשך 23 שניות...
אני מבין שהעוגיה יוצאת רטובה ולכן נדבקת למכונה או מתפרקת
מה דעתך ?
·ראשית תודה רבה לך ! אני נהנה מהקפה שלך אבל שמע זה ממש מבלבל....
אתה הראשון שאומר לעבוד עם סלסלת דאבל. הרי עבור 8 גרם קפה מספיק סלסלת יחיד לא?
ואיך בדיוק מ 8 גרם מקבלים 16 גרם נוזל ?
כמות הנוזל תלויה במשך הזרימה של המים.
אפשר להגדיר גם 30 שניות מזיגת מים ולקבל לפחות 60 גרם אספרסו
בנוסף, למיטב הבנתי טחינה דקה יותר מעבירה נוזל מהר יותר...
מה דעתך ?
רוב הפורום ימליץ לך לעבוד עם סלסלה כפולה. קשה להוציא קפה נורמלי מסלסלת היחיד....
הכוונה של 16 גרם נוזל מ8 גרם קפה היא שזה בד"כ יהיה יחס החליטה המומלץ. ככל שתזרים עוד מים מעבר לסדר הגודל הזה דרך הקפה, תתחיל לקבל טעמים לא טובים בכוס. עוד דרך להגיע לכמות הנוזל האידאלית היא להסתכל על צבע החליטה. ברגע שהצבע משתנה מחום לכיוון צהבהב ("בלונד") זה כבר חליטת יתר.
לגבי טחינה דקה, המצב הפוך ממה שאמרת. ככל שטוחנים דק יותר, כך יהיה קשה יותר למים לעבור דרך הקפה ולכן זה ייקח גם יותר זמן.
@אוריה - אין שום בעיה לקבל תוצאות טובות עם סינגל, ועבורי לפחות זו האופציה המועדפת. אני משתמשת בדאבל רק כשאני צריך להכין קפה לכמות גדולה של אורחים. נסה את הדברים הבאים:
1. תקפיד להשתמש בסלסלה הבודדת עם הקיר הבודד (זו שמיועד למי שיש לו מטחנה ולא זו עם המגביר-קרמה שמיועדת למי שקונה קפה טחון).
2. תוסיף קפה בסלסלה עד למקסימום האפשרי, אבל שים לב שכשאתה סוגר את הידית הקפה לא נוגע ברשת. לדעתי יש לך מקום לעוד גרם או גרם וחצי.
3. כשאתה דוחס שים לב שהקפה מיושר בצורה שווה (שהדוחסן לא נוטה בזווית, אפילו לא מעט). נסה לדחוס באופן עקבי כמה שיותר כדי לא להוסיף משתנה בין שוט לשוט. דחיסה עם לחץ של כ-15 קילו היא נקודת התחלה טובה.
4. שנה את עובי הטחינה עד שאתה מקבל 25 מ"ל בשוטים של 25 שניות. אם אתה מקבל יותר מדי קפה בזמן הזה, טחן דק יותר. אם פחות מדי, טחן גס יותר.
תהנה!
1. תקפיד להשתמש בסלסלה הבודדת עם הקיר הבודד (זו שמיועד למי שיש לו מטחנה ולא זו עם המגביר-קרמה שמיועדת למי שקונה קפה טחון).
2. תוסיף קפה בסלסלה עד למקסימום האפשרי, אבל שים לב שכשאתה סוגר את הידית הקפה לא נוגע ברשת. לדעתי יש לך מקום לעוד גרם או גרם וחצי.
3. כשאתה דוחס שים לב שהקפה מיושר בצורה שווה (שהדוחסן לא נוטה בזווית, אפילו לא מעט). נסה לדחוס באופן עקבי כמה שיותר כדי לא להוסיף משתנה בין שוט לשוט. דחיסה עם לחץ של כ-15 קילו היא נקודת התחלה טובה.
4. שנה את עובי הטחינה עד שאתה מקבל 25 מ"ל בשוטים של 25 שניות. אם אתה מקבל יותר מדי קפה בזמן הזה, טחן דק יותר. אם פחות מדי, טחן גס יותר.
תהנה!