התייעצות בנוגע לתיקון רמקול

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
RonTG פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
הצטרף: ינואר 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

ברשותי זוג רמקולים מדפיים של polk audio דגם r10.
מדובר ברמקולים ישנים (משהו כמו 20 שנה), כבדים ואיכותיים.

לצערי, ככל הנראה לאחד הרמקולים נשרף הסליל, וכעת אני מתלבט כיצד הכי נכון לפעול:

1. תיקון הסליל אצל רפופורט - מדובר בסליל לא מקורי ובצורת תיקון שיכולה לשנות את הסאונד (מכיוון שיצרני הרמקולים מדביקים את הדרייבר בדבק מיוחד שלא קיים אצל מתקני הרמקולים בארץ, הם משתמשים בדבק חם, והרבה ממנו - למעוניינים, ניתן לראות את הדבק המיוחד בצבע אדום בתמונה המצורפת, בין הספיידר לפלסטיק הלבן). אופציית תיקון נוספת היא לנסות להרכיב סליל חדש על הסליל הישן, ובכך לא להתעסק בדבק, אבל תיקון כזה לא בהכרח יעבוד).

2. הזמנת קיט החלפה של הדרייבר מחו"ל. אם היה במלאי, זו הייתה ללא ספק האופציה העדיפה עליי. הבעיה היא, שהדרייבר הספציפי לא במלאי. אבל דרייברים אחרים של דגמים יותר חדשים של פולק אודיו כן במלאי והם כביכול אמורים להיות זהים. מצד שני, למה הם שונים, אם הם זהים, ולמה רמקולים ישנים איכותיים יותר מחדשים?

3. הזמנת הרמקולים יד שניה מאיביי, בתקווה שהמוצר שאני אקבל לא עבר תיקון בעצמו. כך אוכל תיאורטית לקבל את הסאונד המקורי, השאלה מה קורה בפועל.

אז...
אם ממש חשוב לכם לשמור על הסאונד המוכר והטוב,
מה אתם הייתם עושים?

תודה

eliad2
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 939
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #2 

אולי זה יעזור :

https://www.facebook.com/marketplace/it ... 842594720/

לגבי סליל פרוץ - בדרך כלל זה קורה באזור החיבורים וזה משהו שאפשר לראות , יצא לי לתקן כמה מקרים כאלה עם מלחם , מאוד בעדינות.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”