אני עושה באקפלאש עם מים פעם בכמה ימים (כשאני נזכר), באקפלאש עם חומר ניקוי פעם בכמה חודשים (כשאני נזכר) ולא מגרז אף פעם. לפעמים אני שם כמה טיפות שמן זית בבקפלאש שאחרי ניקוי עם חומר (נחשתם נכון, כשאני נזכר שצריך). המכונה שלי בממוצע מוציאה כ-6 שוטים של אספרסו ביום.
אני מבצע באקפלאש עם מים בלבד בסוף כל יום של שימוש.
ולא משתמש יותר בבאקפלאש (בעבר ניקיתי עם חומר ניקוי ייעודי באופן תקופתי- כל כמה חודשים בודדים) עם חומר ניקוי מכיוון שהוא מסיר את שכבת הגריז שמסככת (משמנת) את המנגנון של ידית ההפעלה (לא הפורטפילטר),
דבר שגורם לידית ההפעלה לחרוק בשעת החליטה ,ואז כדי ל"תקן" את החריקה, יש צורך לפרק את מנגנון הידית, לשים גריז מחדש, ולהרכיב בחזרה- וזה פשוט לא נוח.
לא מבצע בקפלאש עם מים בכלל (לא מרגיש שזה עוזר למשהו), מבצע בקלפאש עם מעט קפיזה אחת לשבועיים בערך, אותה כמות קפה כמוך ליום.
פשוט שים תזכורת נודניק בנייד ליום קבוע שאתה יודע שיהיה לך כמה דקות להקדיש לזה (אצלי שישי בבוקר)
@boren
·מעולם לא הייתי צריך
בזמן הניקוי הידית קצת חורקת אבל לאחר 5 פלאשים עם מיים נקיים היא חלקה כמו חמאה
אחרי הקפיזה אני מוריד את הרשת ובודק אם היא דורשת השרייה, בערך אחת ל2-3 פעמים היא דורשת גם השריה בקפיזה להורדת שאריות).
כשאני משרה אז אני מנצל את זה שהיא בחוץ לנקות את הדיפיוזר עם מיים חמים (לא מפרק)
Engineer כתב:אני מבצע באקפלאש עם מים בלבד בסוף כל יום של שימוש.
ולא משתמש יותר בבאקפלאש (בעבר ניקיתי עם חומר ניקוי ייעודי באופן תקופתי- כל כמה חודשים בודדים) עם חומר ניקוי מכיוון שהוא מסיר את שכבת הגריז שמסככת (משמנת) את המנגנון של ידית ההפעלה (לא הפורטפילטר),
דבר שגורם לידית ההפעלה לחרוק בשעת החליטה ,ואז כדי ל"תקן" את החריקה, יש צורך לפרק את מנגנון הידית, לשים גריז מחדש, ולהרכיב בחזרה- וזה פשוט לא נוח.
Engineer כתב:לא אמרתי שאני "מנקה שמנים", אמרתי איך אני עושה "באקפלאש".
אולי אנקה אותם פעם בתקופה ארוכה כולל פירוק והרכבה של מנגנון הידית. אבל בטח לא לעתים קרובות. כי כמו שאמרתי, זה פשוט לא נוח.
...
כל מטרת הבאקפלאש ( לפי מה שאני מבין) זה לנקות את השמנים שמצטברים בראש. מן הסתם מים לבד ( שאותם אתה מעביר בכל מקרה בדרכם לקפה או שסתם מקררים את הראש לפני הפעלה) לא מנקים את השמנים.