ותיקי הסילביה, איזה סלסלת דאבל היוותה שיפור לזו המקורית?
יש לי סילביה v2 עם סלסלת הדאבל המקורית שלה ומעוניין לרכוש סלסלה חדשה, אבל מבולבל מכל הדגמים והסוגים. ראיתי שחלק אומרים למשל שעם סלסלה בגודל מסוים קשה להוציא שוטים טובים בהשוואה לגודל אחר. כמו כן ראיתי ששתי החברות המובילות הן ims ו-vst.
בקיצור, איזו לדעתכם הכי מתאימה לעבודה עם הסילביה?
באופן כללי אני חושב שהגיוני "לבזבז" על שוט אחד עד כ-15-17 גרם קפה.
בקיצור, איזו לדעתכם הכי מתאימה לעבודה עם הסילביה?
באופן כללי אני חושב שהגיוני "לבזבז" על שוט אחד עד כ-15-17 גרם קפה.
1. החל מ-V3 רנצי'ליו החליפו את הסלסלה המקורית לסלסלה קצת יותר טובה.
2. עבדתי עם ה-IMS Barista Pro 24mn (מוגדרת עבור 14 גרם). בפועל עם 18 גרם היא הוציאה תוצאות טובות, עם פחות מזה פחות אהבתי. החלפתי אותה ואני מחכה ל-22mm (אמור להיות 12g) שבדרכה לארץ בתקווה שאפשר יהיה לעבור עם איזור ה-16g.
3. הייתה סקירה של השוואה בין ה-ims ל-vst, שווה לך לקרוא אותה לעומק.
4. קראתי לא מעט המלצות להחחליף את הבורג בראש לכזה שטוח, כדי לא לשבור את העוגיה. אני עשיתי את זה בזמנו, לא יודע להגיד כמה זה שיפר בפועל, אבל הייתי שוקל גם את זה על הדרך.
2. עבדתי עם ה-IMS Barista Pro 24mn (מוגדרת עבור 14 גרם). בפועל עם 18 גרם היא הוציאה תוצאות טובות, עם פחות מזה פחות אהבתי. החלפתי אותה ואני מחכה ל-22mm (אמור להיות 12g) שבדרכה לארץ בתקווה שאפשר יהיה לעבור עם איזור ה-16g.
3. הייתה סקירה של השוואה בין ה-ims ל-vst, שווה לך לקרוא אותה לעומק.
4. קראתי לא מעט המלצות להחחליף את הבורג בראש לכזה שטוח, כדי לא לשבור את העוגיה. אני עשיתי את זה בזמנו, לא יודע להגיד כמה זה שיפר בפועל, אבל הייתי שוקל גם את זה על הדרך.
מכונה עקשנית, הסלסלה 'החדשה' מצוינת. VST הרבה יותר קשה לחזרתיות טובה במכונה הזו.
בכל מקרה, אוברדוזינג קל בסלסלה יעזור לך לקבל חזרתיות טובה יותר עם המכונה הזו. 16-18 גרם תלוי בקפה. רק להקפיד לא למלא יותר מדי. סימנים לכך מזהים על הטבעת של העוגיה. לכן גם הרבה מחליפים את הסקרין הזה ואת הבורג שלו עם סקרין של IMS כמו שאמרו מעלי.
בכל מקרה, אוברדוזינג קל בסלסלה יעזור לך לקבל חזרתיות טובה יותר עם המכונה הזו. 16-18 גרם תלוי בקפה. רק להקפיד לא למלא יותר מדי. סימנים לכך מזהים על הטבעת של העוגיה. לכן גם הרבה מחליפים את הסקרין הזה ואת הבורג שלו עם סקרין של IMS כמו שאמרו מעלי.
תודה לכם.
@lqdforce אין לי את החדשה, יש לי את הישנה. לדעתך עדיף לקנות את החדשה של רנצ'יליו מאשר את vst/ims? והאם היה לך ניסיון עם סלסלות של ims עם הסילביה?
לגבי החלפת הסקרין, האם יש סיבה להחליף אותו פרט לעניין הבורג?
@lqdforce אין לי את החדשה, יש לי את הישנה. לדעתך עדיף לקנות את החדשה של רנצ'יליו מאשר את vst/ims? והאם היה לך ניסיון עם סלסלות של ims עם הסילביה?
לגבי החלפת הסקרין, האם יש סיבה להחליף אותו פרט לעניין הבורג?
IMS אפשר לנסות, VST לדעתי לא כדאי עם המכונה הזו. אבל הסלסלה הכפולה בטוח אפשר למצוא בזול יותר. קנה את שניהם ותנסה. הייתי גם משאיל ידית נייקד כדי לנצל את ההזדמנות ולבדוק את עצמך.
להחליף סקרין לא יתן לך שום הבדל בכוס. זה כן יעזור לך להבין בקלות יותר אם שמת יותר מדי קפה. וזה גם מקל על הניקיון כי פחות קפה נדבק לסקרין, הוא יורד בקלות יותר, וגם אין את הבורג המציק שמקשה עוד יותר על הניקיון.
סתם בשביל הקטע, הרבה אנשים שמדווחים על הבדל מיידי עם החלפת הסקרין - הם אנשים שבכלל לא מנקים את ראש החליטה מדי פעם, ומצטבר להם שם מלא שמנים ופיח אז מן הסתם שיהיה הבדל... אל תהיה מאלה
אסכם עם מסקנה מנוגדת לגמרי - כל מה שאפשר לשדרג במכונה הזו כדי להקל על החזרתיות בחליטה - לדעתי שווה את זה... היא נורא עקשנית, אבל כשיוצא ממנה קפה עם חליטה כמו שצריך - הוא מעולה!!
להחליף סקרין לא יתן לך שום הבדל בכוס. זה כן יעזור לך להבין בקלות יותר אם שמת יותר מדי קפה. וזה גם מקל על הניקיון כי פחות קפה נדבק לסקרין, הוא יורד בקלות יותר, וגם אין את הבורג המציק שמקשה עוד יותר על הניקיון.
סתם בשביל הקטע, הרבה אנשים שמדווחים על הבדל מיידי עם החלפת הסקרין - הם אנשים שבכלל לא מנקים את ראש החליטה מדי פעם, ומצטבר להם שם מלא שמנים ופיח אז מן הסתם שיהיה הבדל... אל תהיה מאלה
אסכם עם מסקנה מנוגדת לגמרי - כל מה שאפשר לשדרג במכונה הזו כדי להקל על החזרתיות בחליטה - לדעתי שווה את זה... היא נורא עקשנית, אבל כשיוצא ממנה קפה עם חליטה כמו שצריך - הוא מעולה!!
@LQDForce
ידית נייקד כבר בדרך
להבנתי הסקרין של ims לא מגיע עם בורג, אז בכל מקרה צריך לקנות גם בורג שטוח נכון?
מת כבר שיגיע גם הטמפר, בינתיים אני מתענה עם טמפר 57 מ"מ שהגיע איתה. לא מצליח להשיג שוטים נורמלים.
ידית נייקד כבר בדרך
להבנתי הסקרין של ims לא מגיע עם בורג, אז בכל מקרה צריך לקנות גם בורג שטוח נכון?
מת כבר שיגיע גם הטמפר, בינתיים אני מתענה עם טמפר 57 מ"מ שהגיע איתה. לא מצליח להשיג שוטים נורמלים.
אני מחיפה ואשמח לקבל את הבורג 😅
ולעניין.
עובד עם סל 15 גרם של vst. ממלא ב 15 עד 16 גרם.
בסילביה שלי v3 בשביל לקבל תוצאה עקבית עם vst צריך לעשות כמה דברים.
לטחו דק יותר מסלסילה רגילה
להקפיד להיות בין 15 עד 16 גרף קפה.
לדחוס טוב וחזק. אני מסובב את הטמפר על הערימה לפזר את הקפה וכשזה נראה שטוח יפה נותן לחיצה טובה מאוד.
והדבר שכמעט חשוב כמו הטחינה זה להפעיל את החליטה מיייייייייידדדדדדדד שהמנורה של הדוד נכבת! לא 2 דקות אחרי לא 30 שניות אחרי, לא ולא. מיד איך שהמנורה נכבת. עשית משהו ולא שמת לב שהיא נכבתה? אתה אומר לעצמך זה היה ממש בטח לא מזמן נפעיל חליטה... לא!! תקרא את המכונה שהדוד יכנס לפעולה שוב, ואיך שנכבה תפעיל חליטה.
כל מה שאמרתי בחלק האחרון לא תופס אם יש לך pid שבאמת מכוייל כמו שצריך ומצליח לשמור על טמפרטורה במהלך החליטה.
ולעניין.
עובד עם סל 15 גרם של vst. ממלא ב 15 עד 16 גרם.
בסילביה שלי v3 בשביל לקבל תוצאה עקבית עם vst צריך לעשות כמה דברים.
לטחו דק יותר מסלסילה רגילה
להקפיד להיות בין 15 עד 16 גרף קפה.
לדחוס טוב וחזק. אני מסובב את הטמפר על הערימה לפזר את הקפה וכשזה נראה שטוח יפה נותן לחיצה טובה מאוד.
והדבר שכמעט חשוב כמו הטחינה זה להפעיל את החליטה מיייייייייידדדדדדדד שהמנורה של הדוד נכבת! לא 2 דקות אחרי לא 30 שניות אחרי, לא ולא. מיד איך שהמנורה נכבת. עשית משהו ולא שמת לב שהיא נכבתה? אתה אומר לעצמך זה היה ממש בטח לא מזמן נפעיל חליטה... לא!! תקרא את המכונה שהדוד יכנס לפעולה שוב, ואיך שנכבה תפעיל חליטה.
כל מה שאמרתי בחלק האחרון לא תופס אם יש לך pid שבאמת מכוייל כמו שצריך ומצליח לשמור על טמפרטורה במהלך החליטה.
@amirnee תודה! האמת שכן, יש לי pid שהתקין הבעלים הקודמים. האמת שאני לא יודע אף פעם על כמה מעלות לשים אותו כי אני לא יודע בפועל איזה טמפרטורה יוצאת מהראש. כרגע אני שם אותו על 102. לגבי שמירה על הטמפרטורה בזמן חליטה, אני לא בטוח שדבר כזה אפשרי, כי כשמורידים מים מראש החליטה, המים בדוד אוטומטית מתחילים להתקרר, כך של-pid אין כל כך פקטור כאן.
@amirnew ,
אני גם בחיפה, דבר איתי אם אתה רוצה את הבורג.
לגבי ה-PID והסילביה, הוא עוזר מאוד לווסת את טמפ' תחילת החליטה (אגב, 102 בדוד אמור להיות בערך 92 בראש)
בפועל בזמן החליטה הטמפ' בדוד יורדת בגלל הגודל שלו ומים קרים שנכנסים...
אני גם בחיפה, דבר איתי אם אתה רוצה את הבורג.
לגבי ה-PID והסילביה, הוא עוזר מאוד לווסת את טמפ' תחילת החליטה (אגב, 102 בדוד אמור להיות בערך 92 בראש)
בפועל בזמן החליטה הטמפ' בדוד יורדת בגלל הגודל שלו ומים קרים שנכנסים...
הזמנתי טמפר במידה 58.35 במחשבה שהוא יתאים גם לסלסלה המקורית וגם אולי לvst אם אזמין, ולצערי הרב הוא לא מתאים לסלסלה המקורית של הסילביה v2, הוא גדול במעט ולא נכנס כולו לסלסלה 
עכשיו השאלה אם הוא יתאים גם לvst כי ממה שאני מבין הvst בגודל 58.5, ואני לא רוצה שיישארו לי שוליים בטימפור, זו הסיבה שהזמנתי את הטמפר הזה מלכתחילה כי אני סובל עם טמפר של 57 מ"מ. לims זה בכלל לא יתאים נכון? הבנתי שהיא 58.8 מ"מ. מה אתם אומרים?
עכשיו השאלה אם הוא יתאים גם לvst כי ממה שאני מבין הvst בגודל 58.5, ואני לא רוצה שיישארו לי שוליים בטימפור, זו הסיבה שהזמנתי את הטמפר הזה מלכתחילה כי אני סובל עם טמפר של 57 מ"מ. לims זה בכלל לא יתאים נכון? הבנתי שהיא 58.8 מ"מ. מה אתם אומרים?