בשעה טובה ומוצלחת..

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
barakzac פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם..
אני שמח רשמית להצטרף לפורום, והסיבה היא מערכת ק"ב חדשה לחלוטין (חוץ משני רמקולים קדמיים וDVD) שהרכבתי במשך החודש וחצי האחרונים. אני מאוד מרוצה מהתוצאה אבל עדין מתלבט לגבי החיבור של המקרן לDVD ולממיר.
בקצרה המערכת כוללת:
מקרן HITACHI PJ-100TX
מגבר של פיוניר 2014i
DVD של LG שבקרוב מאוד יוחלף ל-PIONEER המלצות יתקבלו בברכה.
כל הרמקולים של קליפש :
קידמיים - ישנים אך טובים (לא מוצא את שם הדגם)
אחוריים - RSX5
סנטר שקוע קיר -3 אלמנטיים 250וואט
סאב - RW8
זוג רמקולים לגינה - RW500

אני מאוד מרוצה מאיכות הצליל הן בסרטים והן במוזיקה. ההתלבטות היחידה נשארה היא אופן חיבור המקרן, למקרן יש 2 תעלות 16 בקיר, אני מציין עובדה זו מכיון שישנה מגבלה במספר ועובי הכבלים שניתן להעביר. מבירור עם אנשי מקצוע הועלתה בפני הטענה
כי בכל הקשור ב-DVD זולים(דוגמת שלי) הפרוססור של ה-S-VEDIO עדיף על ה-RGB
וכי איכות החיבור השני מתבטאת אך ורק בדגמי הDVD היקרים יותר. שנית נאמר לי שלגבי הכבלים (HOT), אות ה-RGB שמגיע עובר פיענוח בממיר כלומר זהו איננו אות שמגיע בצורה מקורית ושאיכות התמונה איננה טובה משמעותית(מה-SVIDEO) בגלל ההמרה. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. ובנוסף בהנחה שהDVD ישודרג מה היא צורת החיבור האופטימלית למקרן שברשותי והאם השיפור יהיה משמעותי (DVI לעומת RGB).

בתודה לכל חברי הפורם.
ברק

exupgh12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469

שליחה #2 

ראשית תתחדש :beer: על המערכת.
בנושא ה DVD לא רשמת מהוא טווח המחיר עבור ה DVD ולכן אני מסיק שבסביבות ה 1000 ש"ח.
במחיר הזה הדגם המומלץ לדעתי הנו PIONEER470.
במחיר יקר יותר יש את ה 668AV.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

היי ברק ותתחדש על המקרן.
החיבור האופטימאלי הוא מן הסתם בצורה דיגיטאלית וזאת כדי לחסוך המרות מדיגיטאלי לאנלוגי וחזרה לדיגיטאלי.
אם תוכל למתוח טיפה את התקציב לאזור ה-1800 ש"ח תוכל לרכוש את הדנון 1910 ויש גם איזה טושיבה חדש בעל יציאת DVI/HDMI שאמור להיות אפילו זול ממנו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

barakzac פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה רבה על ההתיחסות המהירה!
התקציב כרגע לא ברור ואני אסביר.. השאלה היא מה התמורה לערך כלומר האם חיבור DVI ישפר משמעותית את איכות התמונה לעומת RGB אני אמתח את התקציב במידה ולא משהו פשוט יותר יספיק. אני לא יודע אם יש איזשהו מקום שבו אפשר לראות את ההבדלים בין שני סוגי החיבורים ולכן אני אצטרך לסמוך על דעתכם בנושא. בנוסף יש את מגבלת ההשחלות שאין לי מושג איך נראה ומה הקוטר של כבל DVI והאם אפשר להלחים אותו בחזרה. אשמח להבהרות בנושא.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #5 

1. תמורה לכסף הוא מושג יחסי. אף אחד לא יוכל לענות על זה במקומך.
2. DVI הוא לא כבל שאתה יכול להלחים לבד אלא אם יש לך ניסיון רב בחיווט עדין. אם אין מקום להעביר מחבר DVI תעביר HDMI ואח"כ שים מתאם.
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78903
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #6 

ברק,

אם יש לך בעיות השחלה אז האפשרויות הם או מחבר HDMI וממיר (המחבר קטן הרבה יותר, טכנית הכבל זהה). אם זה גם בעייתי (עלויות וכו'), אז קומפוננט או RGB בלבד.

יש גם מכשיר חדש של סמסונג יותר זול מה- DENON 1910, אם כי יש לו יותר JAGGIES מה-1910.

barakzac פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

מרטין ועופר תודה רבה על העזרה.
אני מבין שכבל DVI וכבל HDMI הם היינו אך , רק המחברים שונים. מה צריכה להיות העלות של 2 סוגי הכבלים בהנחה שאני צריך 12 מטר בתוספת הממיר (לHDMI) . על איזה סוגי DVD אתם ממליצים בטווח המחירים של עד 3500 ש"ח? ושוב האם השיפור באיכות התמונה DVI או HDMI לעומת RGB הוא משמעותי?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

1. כבל כזה יעלה לא מעט. כמה מאות ש"ח ואולי מעל 1000 ש"ח.
לקרמר יש כבלים כאלו שהם מציעים בהנחה לחברי האתר. פנה אלי לקבלת מחיר.

2. אולי הדנון 2910 ייכנס? אני אישית הייתי משקיע את המינימום וחוסך למסך איכותי אם עדיין לא רכשת ו/או לנגן HD לכשייצאו.

3. כבר הסברתי, שיפור הוא דבר יחסי. אתה יכול להגיד שזה מינורי ואחר יכול להגיד שזה שמיים וארץ.
אין לזה מדד אבסולוטי. תצטרך לבדוק את זה בעצמך. בקש בחנות שבה רכשת את המקרן שידגימו לך.
About.me

barakzac פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

מרטין שכנעת אותי לגבי ההשקעה, כנראה שבעתיד הלא רחוק באמת נרצה לשדרג את הטלויזיה כך שאין סיבה להשקיע בDVD מעבר למכשיר סביר בעל יציאת DVI , כמובן שלפני הרכישה אני אנסה לארגן מכשיר כזה ולנסות אותו בבית עם חיבור DVI וRGB כדי לראות מה עדיף בעיני. לגבי מכשירי DVD בעלי יציאות HDMI/DVI מה האופציות שלי מבחינת מכשיר "זול" ואמין(האם כל מכשיר בעל יציאת HDMI הוא גם בעל יציאת DVI, או שזה לא ממש משנה בגלל שניתן להמיר את היציאה?) ומתי צפויים לצאת נגני HD ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #10 

באמת ניתן להמיר, ככה שזה לא קריטי.
הבדלים נוספים הם נושא ה-UPSCALING (יש נגנים שיודעים להעלות את הרזולוציה ויכולים לעשות זאת טוב יותר מהמקרן לעיתים).
באמת לא משנה אם זה HDMI או DVI, בגלל המתאם.

נגני HD צפויים לצאת לקראת סוף השנה, השאלה מתי יהיו כותרים לזה...
About.me

barakzac פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

טוב אז אחרי שיטוט באינטרנט וקריאת חוות דעת של אנשים שמשתמשים בחיבור DVI/HDMI ובאותו מקרן כמו המקרן שברשותי החלטתי שאני לא מתכוון להשקיע בDVD מעבר לחיבור ולupscaling. מה שאומר שpioneer ירד מהפרק. היכן ניתן למצוא אינפורמציה על סוגי DVD שונים בעלי החיבור הנ"ל שמבצעים UPSCALING ? והאם כדי ללכת על אחד שמבצע UPSCALING ל-1080? או ש-720 מספיק?
או לחילופין מה האפשרויות העומדות בפני מבחינת דגמים?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #12 

מספיק לך מכשיר שעושה UPSCALING ךרזולוציה הטבעית של המקרן.
עוד לא עשינו סקירות על נגנים כאלו (רוצה? :wink: ), אז אני מניח שהמקום האידיאלי לשלוח אותך יהיה AVSFORUMS.
About.me

י.לוי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214

שליחה #13 

barakzac כתב:תודה רבה על ההתיחסות המהירה!
התקציב כרגע לא ברור ואני אסביר.. השאלה היא מה התמורה לערך כלומר האם חיבור DVI ישפר משמעותית את איכות התמונה לעומת RGB אני אמתח את התקציב במידה ולא משהו פשוט יותר יספיק. אני לא יודע אם יש איזשהו מקום שבו אפשר לראות את ההבדלים בין שני סוגי החיבורים ולכן אני אצטרך לסמוך על דעתכם בנושא. בנוסף יש את מגבלת ההשחלות שאין לי מושג איך נראה ומה הקוטר של כבל DVI והאם אפשר להלחים אותו בחזרה. אשמח להבהרות בנושא.
...
מנסיון שלי, לא יהיו הבדלים משמעותיים בין חיבור קומפוננט/RGB לבין חיבור דיגיטלי. ההבדלים הם בשוליים בלבד.

יואב

barakzac פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

יותר פרטים

שליחה #14 

מרטין אני אשמח לעשות סקירה כזו אם היא עדין לא נעשתה רק בשביל השקט שלי לפני קניית המכשיר.
הבעיה היא שאני קודם צריך לדעת מה אני מחפש בDVD כדי שאני אדע לאן לכוון.
הNATIVE RES של המקרן שברשותי הוא 1280x720, הכניסה הדיגיטלית המקורית שלו היא DVI , מכאן שאני חושב שאני צריך DVD בעל יציאת HDMI כדי שההמרה תבוצע פעם אחת רק בצד של המקרן (מכיון שכבל DVI אני לא יכול להשחיל בקיר).
מה עלי לחפש בDVD מבחינת UPSCALING כדי לקבל את התמונה הטובה ביותר? ובאילו אתרים כדי לחפש ביקורות?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

י. לוי,

ההבדל הוא יותר בעיקרון מאשר בשטח - להוריד למינימום את האי דיוק שהשלבים האנלוגיים מוסיפים לתמונה.

barakzac,

מכיוון שיש לך מקרן עם 720 שורות, בעצם כל מכשיר DVD עם יציאת DVI יתן לך בדיוק את הרזולוציה שאתה מחפש. ההבדלים הם באיכות ה-DEINTERLACER, וה-SCALING.

לגבי "התמונה הטובה ביותר". אני מעריך שאין לך תקציב בשביל המכשיר שיתן לך אותה, ולכן עניין התקציב ישחק כאן תפקיד מכריע בבחירת המודל המומלץ.

gershon17
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #16 

MartinHSabag כתב:היי ברק ותתחדש על המקרן.
החיבור האופטימאלי הוא מן הסתם בצורה דיגיטאלית וזאת כדי לחסוך המרות מדיגיטאלי לאנלוגי וחזרה לדיגיטאלי.
אם תוכל למתוח טיפה את התקציב לאזור ה-1800 ש"ח תוכל לרכוש את הדנון 1910 ויש גם איזה טושיבה חדש בעל יציאת DVI/HDMI שאמור להיות אפילו זול ממנו.
...
לא מכיר את הטושיבה, אבל הדנון מבריק! מבריק! הוא פשוט עושה עבודת עיבוד תמונה מעולה ב-DVI (לא יודע איך הוא אם מסתפקים ב-Component).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

גרשון,

פחות טוב ב-קומפוננט (כלומר, לא אופטימאלי).

barakzac פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

גרשון, לאיזה דגם של דנון אתה מתכון, ואיפה הכי כדאי לרכוש אותו?
ומה בנוגע לכבל?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #19 

1910 , זה הדגם.
About.me

gershon17
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #20 

כן, ה-1910. רכשתי אותו בזי-מקס, ואני חייב לציין לטובה את הנסיון שלי איתם. בפעם הבאה שאני ארצה לקנות משהו, אני קודם אברר אם אני יכול לקנות אותו דרכם.

לגבי הכבל, אני קיבלתי את כבל ה-DVI עם המכשיר, אבל מן הסתם זה בגלל שקנינו קניה גדולה למדי. אני לא יודע כמה הוא עולה אם קונים אצלם רק את ה-DVD.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”