חוסר תמיכה בdts בטלוויזיות סמסונג חדשות
שלום, רכשתי לאחרונה טלויזית סמסונג מדגם 65ru7100 - שנת 2019
גיליתי שאין תמיכה לפורמט dts וכל פעם שאני מנגן קובץ בפורמט זה, או שהוא לא מנגן או שהוא משדר רק 2 ערוצים.
כרגע המחשב מחובר לטלויזיה עם hdmi ולרסיבר עם כבל אופטי. הטלויזיה מחוברת לרסיבר דרך hdmi arc.
בשיטה זו אני יכול לשמוע dts דרך המחשב, אבל זה מרגיש לי קצת מסורבל, לא הפחתתי שלטיםו ויש יותר מידי כבלים.
האם למישהו יש רעיון אחר או יודע אם אמור לצאת עדכון לגירסה שתתמוך? תודה.
גיליתי שאין תמיכה לפורמט dts וכל פעם שאני מנגן קובץ בפורמט זה, או שהוא לא מנגן או שהוא משדר רק 2 ערוצים.
כרגע המחשב מחובר לטלויזיה עם hdmi ולרסיבר עם כבל אופטי. הטלויזיה מחוברת לרסיבר דרך hdmi arc.
בשיטה זו אני יכול לשמוע dts דרך המחשב, אבל זה מרגיש לי קצת מסורבל, לא הפחתתי שלטיםו ויש יותר מידי כבלים.
האם למישהו יש רעיון אחר או יודע אם אמור לצאת עדכון לגירסה שתתמוך? תודה.
·smamit כתב:@Gad007
·אז אם הבנתי אותך נכון התמיכה ב dts תלויה בממשק ולא בחומרה? כלומר אם אני אחבר chromecast ישירות לטלויזיה ואשתמש באנדרואיד זה יתמוך ב dts?...
פענוח DTS תלוי בחומרה, אבל בכדי להעביר PASSTHROUGH מהטלויזיה, בדרך כלל, זו רק מגבלה של תוכנה, לפחות עבור DTS CORE שזה ה DTS שאתה מקבל מחיבור אופטי, כי למרות שגם זה דורש תמיכה בחומרה, זה לא מצריך רשיון ונתמך בקלות ברוב החומרות הסטנדרטיות. למשל, נגן דיסקים CD ישנן לפני עידן ה DTS, יעביר DTS OVER PCM מדיסקים שקודדו כך. אז במקרה של סוני TV, גם שם אין תמיכה להוציא DTS, אבל קודי שהיא תוכנה שרצה עליה, יודעת לעקוף את המגבלה.
בקיצור, היות ואין קודי בסמסונג, מציע שתמצא סטרימר חיצוני שמחבר לרסיבר. זה תמיד פתרון עדיף על כל נגן מובנה ברסיבר. אגב גם מ APPLE TV לא תקבל DTS וגם לא דולבי. עדיף סטרימר מבוסס אנדרויד.
@shmizan
אז הגדרתי כפי שכתבת ואכן עכשיו אותות של dts משונמכות ל dolby digital 5.1 שזה אחלה מבחינתי ועדיף מ pcm 2.0. זה לא פתר לי את בעיית הכבלים הנוספים כיוון שמשום מה עדיין חייבים שהכבל האופטי יהיה מחובר (לא כל כך הצלחתי להבין למה) אבל זה כן פתר את עניין השלטים כי אני יכול כעת להשאר רק על הערוץ של ה arc ברסיבר ולשלוט בהכל דרך השלט של הטלויזיה. זה גם אחלה מבחינתי. תודה!
אז הגדרתי כפי שכתבת ואכן עכשיו אותות של dts משונמכות ל dolby digital 5.1 שזה אחלה מבחינתי ועדיף מ pcm 2.0. זה לא פתר לי את בעיית הכבלים הנוספים כיוון שמשום מה עדיין חייבים שהכבל האופטי יהיה מחובר (לא כל כך הצלחתי להבין למה) אבל זה כן פתר את עניין השלטים כי אני יכול כעת להשאר רק על הערוץ של ה arc ברסיבר ולשלוט בהכל דרך השלט של הטלויזיה. זה גם אחלה מבחינתי. תודה!
נערך לאחרונה על ידי smamit ב 01/01/2020 23:37, נערך 2 פעמים בסך הכל.
@smamit
·אפשר להשתמש במפצל HDMI
אתה מחבר את המחשב למפצל, ויש לו 2 יציאות HDMI. אחת מוציאה וידאו לטלויזיה (וכנראה תומכת ב- ARC), והשנייה מוציאה אודיו לרסיבר.
מאיפה אתה בארץ?
יש לי אחד שכרגע לא בשימוש, אז אני יכול להשאיל לך לשבוע שבועיים שתנסה אותו ותראה אם הוא עוזר לך.
·אפשר להשתמש במפצל HDMI
אתה מחבר את המחשב למפצל, ויש לו 2 יציאות HDMI. אחת מוציאה וידאו לטלויזיה (וכנראה תומכת ב- ARC), והשנייה מוציאה אודיו לרסיבר.
מאיפה אתה בארץ?
יש לי אחד שכרגע לא בשימוש, אז אני יכול להשאיל לך לשבוע שבועיים שתנסה אותו ותראה אם הוא עוזר לך.