תהיות/שאלות/אכזבות לגבי תוצאות לאחר כיול מערכת Yamaha 3067
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
אז ככה, לפני כעשור רכשתי במה קדמית שבתקציב דאז הרשימה אותי הכי הרבה מבין כל האופציות של קליפש. הדגמים היו (אם זיכרוני אינו מטעני) קדמיים rf82 וסנטר של rc54.
לאחר מספר שנים רכשתי סאב של סאנפייר tseq10. הסאב הוסיף המון לסאונד הכללי אבל לאחר כיול אוטומטי של הרסיבר התוצאות לא השביעו את רצוני אז הוספתי "תבלינים" לעוצמות אך באותה נשימה גם פגעתי באיזון.
לאחרונה רכשתי את ה supersub xxl של גולדן איר והפעם נתתי לכיול האוטומטי לעשות את שלו. לסאב הזה יש יכולות רציניות מאוד אבל אני כרגע לא מרוצה ממנו לאחר הכיול האוטומטי.
אני מניח שרכיבים שונים ואקוסטיקה שונה משנים את הכיול. השאלה היא בכמה והאם זה יכול לשנות את הביצועים של הסאב?
אקוסטיקה אני לא יכול לשפר. זה סלון סטנדרטי ואני לא אהפוך אותו למקלט. האם שידרוג במה קדמית יכול לשפר?
הייתי אצל חבר בעסק לפני שבועיים והוא רכש לא מזמן focal aria 948. הם נשמעו ממש טוב. מן הסתם לא ניתן להשוות זוג רמקולים שעלו 7000 של לפני עשור לזוג רמקולים שעולים באזור ה 15000 היום אבל עדיין.
עוד ר שמטריד אותי זו העובדה שבסדרה של רמקולים שהבמה הקידמית לבד עולה כ 30,000 ש"ח, החלוקה היא בד"כ 25 לקדמיים ו 5 לסנטר. אני מייחס המון חשיבות לסנטר בקולנוע בייתי ו 20/10 היה נשמע לי חלוקה הרבה יותר הגיונית. אני לא שומע סטריאו בכלל (אפילו לא מידי פעם או פעם בשנה. אף פעם!).
מעניין לשמוע מהניסיון פה של חברים. אני לא רוצה בכלל להתחיל להכנס למסע רכש לפני שאני מבין מה הבעיה בכלל.
תודה מראש
לאחר מספר שנים רכשתי סאב של סאנפייר tseq10. הסאב הוסיף המון לסאונד הכללי אבל לאחר כיול אוטומטי של הרסיבר התוצאות לא השביעו את רצוני אז הוספתי "תבלינים" לעוצמות אך באותה נשימה גם פגעתי באיזון.
לאחרונה רכשתי את ה supersub xxl של גולדן איר והפעם נתתי לכיול האוטומטי לעשות את שלו. לסאב הזה יש יכולות רציניות מאוד אבל אני כרגע לא מרוצה ממנו לאחר הכיול האוטומטי.
אני מניח שרכיבים שונים ואקוסטיקה שונה משנים את הכיול. השאלה היא בכמה והאם זה יכול לשנות את הביצועים של הסאב?
אקוסטיקה אני לא יכול לשפר. זה סלון סטנדרטי ואני לא אהפוך אותו למקלט. האם שידרוג במה קדמית יכול לשפר?
הייתי אצל חבר בעסק לפני שבועיים והוא רכש לא מזמן focal aria 948. הם נשמעו ממש טוב. מן הסתם לא ניתן להשוות זוג רמקולים שעלו 7000 של לפני עשור לזוג רמקולים שעולים באזור ה 15000 היום אבל עדיין.
עוד ר שמטריד אותי זו העובדה שבסדרה של רמקולים שהבמה הקידמית לבד עולה כ 30,000 ש"ח, החלוקה היא בד"כ 25 לקדמיים ו 5 לסנטר. אני מייחס המון חשיבות לסנטר בקולנוע בייתי ו 20/10 היה נשמע לי חלוקה הרבה יותר הגיונית. אני לא שומע סטריאו בכלל (אפילו לא מידי פעם או פעם בשנה. אף פעם!).
מעניין לשמוע מהניסיון פה של חברים. אני לא רוצה בכלל להתחיל להכנס למסע רכש לפני שאני מבין מה הבעיה בכלל.
תודה מראש
- niko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
@kingikra
כרגע ניראה לי שאתה לא יודע להניח את האצבע איפה הבעיה, בכותרת הכיול לא טוב ואח"כ עברת
לסאב, קדמיים ולבסוף סנטר....אני לא הבנתי איפה הבעיה בדיוק.
תוכל למקד ממה אתה לא מרוצה?
אתה שלם עם הסאונד מהקדמיים ללא כיול ?
מרוצה מהסאב ללא כיול?
כרגע ניראה לי שאתה לא יודע להניח את האצבע איפה הבעיה, בכותרת הכיול לא טוב ואח"כ עברת
לסאב, קדמיים ולבסוף סנטר....אני לא הבנתי איפה הבעיה בדיוק.
תוכל למקד ממה אתה לא מרוצה?
אתה שלם עם הסאונד מהקדמיים ללא כיול ?
מרוצה מהסאב ללא כיול?
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ברור שאני לא יודע. בגלל זה שאלתי
.
עצבני שלדעתי הסאב הזה אמור לתת הרבה יותר. נכון שאני יכול להגביר אותו אחרי הכיול אבל אז אולי זה לא יהיה מאוזן.
אין לי מושג איך הקדמיים נשמעים לבד כי אני לא מאזין לסטריאו בכלל. האם אני מרוצה מהם? תמיד יש לאן לשאוף.
אבל שאלתי הייתה האם ציוד שונה בכלל יכול להשפיע על כיול שונה שיגביר את הסאב כתוצאה מכך? כלומר האם יכול להיות שהסאב הונמך בתהליך הכיול כי היה ניסיון להשוות אותו לשאר המערכת?
עצבני שלדעתי הסאב הזה אמור לתת הרבה יותר. נכון שאני יכול להגביר אותו אחרי הכיול אבל אז אולי זה לא יהיה מאוזן.
אין לי מושג איך הקדמיים נשמעים לבד כי אני לא מאזין לסטריאו בכלל. האם אני מרוצה מהם? תמיד יש לאן לשאוף.
אבל שאלתי הייתה האם ציוד שונה בכלל יכול להשפיע על כיול שונה שיגביר את הסאב כתוצאה מכך? כלומר האם יכול להיות שהסאב הונמך בתהליך הכיול כי היה ניסיון להשוות אותו לשאר המערכת?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
דבר ראשון בכיול ווליום לסאב, הוא לוודא שהווליום בסאב עצמו מכוון לגובה כזה, שהרסיבר לא צריך לתת לו תיקון גדול מידי.
אתה צריך להכנס בתפריט הרסיבר למסך הגדרת תיקון לווליום לרמקולים, ולראות כמה הכיול קבע תיקון לסאב.
מה התיקון שהכיול קבע לסאב?
האם הקרוס אובר בסאב על מקסימום?
האם הרמקולים מוגדרים גדולים או קטנים?
אתה צריך להכנס בתפריט הרסיבר למסך הגדרת תיקון לווליום לרמקולים, ולראות כמה הכיול קבע תיקון לסאב.
מה התיקון שהכיול קבע לסאב?
האם הקרוס אובר בסאב על מקסימום?
האם הרמקולים מוגדרים גדולים או קטנים?
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תיקון לא זוכר. אולי גם אין תצוגה כזאת (אתה מכיר את הרסיבר?)
הקרוס אובר אכן היה על מקסימום
הוא הגדיר את הרמקולים כגדולים שזה הפתיע כי כשעשיתי את הכיול עם הסאנפייר הוא הגדיר אותם כקטנים
הקרוס אובר אכן היה על מקסימום
הוא הגדיר את הרמקולים כגדולים שזה הפתיע כי כשעשיתי את הכיול עם הסאנפייר הוא הגדיר אותם כקטנים
- Amir64
-
- גורו

אין סיכוי.kingikra כתב:הוא הגדיר את הרמקולים כגדולים שזה הפתיע כי כשעשיתי את הכיול עם הסאנפייר הוא הגדיר אותם כקטנים...
בטוח הכיול הגדיר אותם כגדולים, ואתה תיקנת את ההגדרה לקטנים.
אין קשר בין הסאב המחובר, כשמחובר סאב, ובין ההגדרה של רמקולים כגדולים או קטנים.
- Amir64
-
- גורו

אני לא מכיר את הרסיבר, אבל יש הוראות הפעלה...kingikra כתב:תיקון לא זוכר. אולי גם אין תצוגה כזאת (אתה מכיר את הרסיבר?)...
https://europe.yamaha.com/files/downloa ... rc_en2.pdf
עמוד 47-48 יכול לעזור לך.
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

הפוך. הוא הגדיר אותם כקטנים ואני שיניתי לגדולים.Amir64 כתב:אין סיכוי.......
בטוח הכיול הגדיר אותם כגדולים, ואתה תיקנת את ההגדרה לקטנים.
אין קשר בין הסאב המחובר, כשמחובר סאב, ובין ההגדרה של רמקולים כגדולים או קטנים....
ההבדל היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שהמיקרופון לכיול היה אחר.
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

סבבה. אבדוק ואחזור עם הרשמיםAmir64 כתב:אני לא מכיר את הרסיבר, אבל יש הוראות הפעלה.........
https://europe.yamaha.com/files/downloa ... rc_en2.pdf
עמוד 47-48 יכול לעזור לך....
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
בוא נתחיל מההתחלה.
בדוק שאין איזה עדכון תוכנה לרסיבר שפיספסת.
אחר כך, אם אין בעיה לעשות ריסט להגדרות יצרן, אז תעשה.
כיול מחדש לאחר ערכים של חצי ווליום בסאב, קרוס עד הסוף.
כיול אוטומטי של הרסיבר כמובן. תשמור אותו ותעלה לכאן את התוצאות שקיבלת ומשם נמשיך.
אם אני זוכר נכון, יש לך רמקולים "מפלצות" אבל יחד עם זאת אני כנראה אמליץ לך לחתוך אותם ב-80 או מתחת (לפי מה שהרסיבר ייקבע), כי אין טעם לחזק אותם שיש לך סאב "רציני".
יכול להיות שהגדרה שלהם כגדולים יחד עם העוצמה של הסאב יוצרים תהודות.
הכל צריל להישמע נקי ומדויק.
בדוק שאין איזה עדכון תוכנה לרסיבר שפיספסת.
אחר כך, אם אין בעיה לעשות ריסט להגדרות יצרן, אז תעשה.
כיול מחדש לאחר ערכים של חצי ווליום בסאב, קרוס עד הסוף.
כיול אוטומטי של הרסיבר כמובן. תשמור אותו ותעלה לכאן את התוצאות שקיבלת ומשם נמשיך.
אם אני זוכר נכון, יש לך רמקולים "מפלצות" אבל יחד עם זאת אני כנראה אמליץ לך לחתוך אותם ב-80 או מתחת (לפי מה שהרסיבר ייקבע), כי אין טעם לחזק אותם שיש לך סאב "רציני".
יכול להיות שהגדרה שלהם כגדולים יחד עם העוצמה של הסאב יוצרים תהודות.
הכל צריל להישמע נקי ומדויק.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
@kingikra
בוא נתרכז רגע בסאב, שמעת רמקולים אחרים אצל חבר, אבל זה לא נראה לי קשור לנושא.
אני לא מכיר את הכיול של ימאהה, אבל תבדוק כמה דברים בסיסיים כי הם נכונים לכלל הרסיברים/סאבים -
הכבל מחובר לכניסת LFE של הסאב ?
החוגה של הקרוס בסאב על ה LFE ?
מה הערך DB שהסאב מקבל לאחר הכיול?
המרחקים של הרמקולים והסאב נכונים ברסיבר לאחר הכיול ?
לוודא רמקולים מוגדרים - קטנים
הגדרת באס ברסיבר שתהיה על LFE (בעלי ימאהה יודעים איפה זה בתפריט)
אם הקרוס שנקבע נמוך מדי תעלה ל 60-80, תראה איך זה נשמע.
ומה הכוונה שרשמת המיקרופון היה אחר?? אתה צריך להשתמש במיקרופון שמסופק עם הרסיבר, לא דגם אחר. יכול להיות שכל הבעיה מתחילה שם.
בוא נתרכז רגע בסאב, שמעת רמקולים אחרים אצל חבר, אבל זה לא נראה לי קשור לנושא.
אני לא מכיר את הכיול של ימאהה, אבל תבדוק כמה דברים בסיסיים כי הם נכונים לכלל הרסיברים/סאבים -
הכבל מחובר לכניסת LFE של הסאב ?
החוגה של הקרוס בסאב על ה LFE ?
מה הערך DB שהסאב מקבל לאחר הכיול?
המרחקים של הרמקולים והסאב נכונים ברסיבר לאחר הכיול ?
לוודא רמקולים מוגדרים - קטנים
הגדרת באס ברסיבר שתהיה על LFE (בעלי ימאהה יודעים איפה זה בתפריט)
אם הקרוס שנקבע נמוך מדי תעלה ל 60-80, תראה איך זה נשמע.
ומה הכוונה שרשמת המיקרופון היה אחר?? אתה צריך להשתמש במיקרופון שמסופק עם הרסיבר, לא דגם אחר. יכול להיות שכל הבעיה מתחילה שם.
- Amir64
-
- גורו

שמת מיקרופון שלא נועד לכיול של הרסיבר שלך? זה מתכון לחרבנה רצינית.kingikra כתב:הפוך. הוא הגדיר אותם כקטנים ואני שיניתי לגדולים.......
ההבדל היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שהמיקרופון לכיול היה אחר....
בכיול האחרון השתמשת במיקרופון של הרסיבר או במיקרופון אחר?
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

לא קיבלתי עם הרסיבר מיקרופון. כשרכשתי את הסאנפייר לקחתי מיקרופון יעודי מלייזר סיטי.
את הכיול הנוכחי עשיתי עם מיקרופון יעודי שרכשתי באמאזון.
את הכיול הנוכחי עשיתי עם מיקרופון יעודי שרכשתי באמאזון.
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

מיקרופון ייעודי של ימהה (שקנית oem באמזון) או משהו אחר ?
יכול לשים תמונה שלו ?
בכל מקרה, המיקרופון חייב להיות זהה לזה שמגיע עם הרסיבר (עגול לדעתי בדגם שלך).
יכול לשים תמונה שלו ?
בכל מקרה, המיקרופון חייב להיות זהה לזה שמגיע עם הרסיבר (עגול לדעתי בדגם שלך).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- Amir64
-
- גורו

לא כל מיקרופון של ימהה מתאים לכל רסיבר של ימהה.kingikra כתב:לא קיבלתי עם הרסיבר מיקרופון. כשרכשתי את הסאנפייר לקחתי מיקרופון יעודי מלייזר סיטי.
את הכיול הנוכחי עשיתי עם מיקרופון יעודי שרכשתי באמאזון....
יש מיקרופונים שונים, שנראים אותו דבר אבל בעלי מספר קטלוגי שונה, שמתאים לכל סידרה של רסיברים, ובהתאמה לגירסת YPAO המותקנת על הרסיבר.
חייבים לברר מה המק"ט של מיקרופון המותאם לרסיבר הזה.
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אם זה אכן נכון, אני מוותר על התענוג וסוגר את הדיון פה.Amir64 כתב:לא כל מיקרופון של ימהה מתאים לכל רסיבר של ימהה.......
יש מיקרופונים שונים, שנראים אותו דבר אבל בעלי מספר קטלוגי שונה, שמתאים לכל סידרה של רסיברים, ובהתאמה לגירסת YPAO המותקנת על הרסיבר.
חייבים לברר מה המק"ט של מיקרופון המותאם לרסיבר הזה....
בכל מקרה גם פה בשירשור וגם בפרטי אף אחד לא חשב שלשדרג את הבמה הקידמית זה הדבר הנכון לעשות וזה בהחלט לא משהו שרציתי מ לעשות (בכל זאת 30K...).
מה שאעשה זה פשוט אקח את מה שכיול כן עשה ואגביר או אחליש מספר רמקולים לפי הצורך.
המון תודה לכולם!
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

רגע, רגע.... למה ?!
לפני שאתה מרים ידיים תראה איזה מיקרופון יש לך ? אולי זה בדיוק מה שאתה צריך.
גם העלויות של מיקרופון חליפי אחר זה כמה עשרות דולרים בודדים מאמזון לפי מה שראיתי.
בכל מקרה, אשמח אם תעלה את התוצאות של מה שאתה מקבל אחרי כיול חדש לפי מה שרשמתי לך אתמול בלילה.
אני עם ימהה 2050 שהוא כמה דורות קדימה אבל אני מניח שהרוב יהיה זהה למה שיש אצלך.
אסייע בשמחה אם אוכל..
לפני שאתה מרים ידיים תראה איזה מיקרופון יש לך ? אולי זה בדיוק מה שאתה צריך.
גם העלויות של מיקרופון חליפי אחר זה כמה עשרות דולרים בודדים מאמזון לפי מה שראיתי.
בכל מקרה, אשמח אם תעלה את התוצאות של מה שאתה מקבל אחרי כיול חדש לפי מה שרשמתי לך אתמול בלילה.
אני עם ימהה 2050 שהוא כמה דורות קדימה אבל אני מניח שהרוב יהיה זהה למה שיש אצלך.
אסייע בשמחה אם אוכל..
.
.
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
אתה מוותר דווקא כשכנראה עלינו על הבעיה? ועוד די במקרה כי הזכרת באגביות את עניין המיקרופון?
אולי תנסה לדבר עם היבואן, בטח אפשר למצוא פיתרון.
מה יעזור לך להחליף במה קדמית עם רסיבר שלא יכול לכייל לך נכון ?
אולי תנסה לדבר עם היבואן, בטח אפשר למצוא פיתרון.
מה יעזור לך להחליף במה קדמית עם רסיבר שלא יכול לכייל לך נכון ?
- Amir64
-
- גורו

מצאתי מכירה באיביי, שבכותרת שלה כתוב שמיקרופון דגם WB929200 מתאים לרסיבר RX-V3067.
כדאי מאוד לוודא עם היצרן שזה נכון, לפני שרוכשים מיקרופון (או מחפשים לקבל אחד רק לצורך הכיול)
כדאי מאוד לוודא עם היצרן שזה נכון, לפני שרוכשים מיקרופון (או מחפשים לקבל אחד רק לצורך הכיול)
- amitbak
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4205
3067 מגבר מצויין.